Grafična kartica Intel GMA 3100 Mobilna grafična kartica: specifikacije in specifikacije

Leta 2007 je bil uveden mobilni video pospeševalnik za prenosne računalnike Intel GMA 3100. Značilnosti tega pospeševalnika, njegove specifikacije in parametri bodo podrobneje obravnavani. Podani bodo tudi rezultati preskusov tega pospeševalnega modela in priporočila za njegovo najbolj pravilno in optimalno delovanje za danes.

Specializacija naprave

Značilnosti Intel GMA 3100 so bile pripisane vrsti naprav začetnega nivoja. Prvič, od integriranega pospeševalnika vam ni treba pričakovati visoke zmogljivosti in zmogljivosti. Zato igranje s kakovostnimi slikami na takšnih prenosnih računalnikih ne bo delovalo. Toda običajni in najpogostejši programi bodo popolnoma delovali. Med slednjimi so besedilne aplikacije, pisarniški paketi, računovodski pripomočki, brskalniki in multimedijski predvajalniki. To so glavni primeri uporabe prenosnih osebnih računalnikov na podlagi tega pospeševalnika.


Možnosti pospeševalnika

Intel Graphics Media Accelerator GMA X3100 je opremljen s kodnim imenom Crestline in je namenjen za uporabo kot del prenosnega računalnika. Ta čip je bil izdelan z uporabo tehnologije 90 nm in ima zastarelo postavitev do danes. To pomeni, da so v CPU vključeni moderni vgrajeni video adapterji, grafična kartica pa je ločen čip na sistemski plošči. Takšna zmogljivost zelo negativno vpliva na zmogljivost grafičnega podsistema mobilne telefonijeračunalnik Struktura pospeševalnika vključuje le 8 procesorjev. Vsak od njih deluje na frekvenci 500 MHz. Toplotni paket pospeševalnika je omejen na 135 vatov. To pomeni, da lahko zelo uspešno deluje s sistemom pasivnega hlajenja v obliki aluminijastega radiatorja. Zato natančno ni potrebno pričakovati visoke hitrosti pri tem adapterju. Prednost pri razvoju te naprave pri razvijalcih je bila energetska učinkovitost, ki je zelo primerna za to nalogo. Tudi zaradi tega se je življenjska doba baterije prenosnega računalniškega sistema povečala.


Pomnilniški podsistem

Specifikacije Intel GMA 3100 poudarjajo dejstvo, da ni ločenega pomnilnika za shranjevanje informacij, ki se obdelujejo na tej napravi. Za vaše potrebe pospeševalnik postavi del sistemskega RAM-a. Osebni računalniki s takšnim adapterjem so opremljeni z moduli DDR 2, ki najpogosteje delujejo pri 667 ali 800 MHz. Velikost video medpomnilnika je nastavljena v sistemski plošči BIOS-a. Vendar je največja velikost uporabljenega RAM-a omejena (384 MB). Večja količina RAM-a, ki ga ta adapter ne more obravnavati. Prav tako je treba opozoriti na dejstvo, da je bil ta vgrajeni pospeševalnik uporabljen na matičnih ploščah z vtičnimi matičnimi ploščami LGA775, ki bi lahko naslovile več kot 4 GB RAM-a.

Rezultati v igrah. Dejanska zmogljivost

Zelo skromni rezultati kažejo pospeševanje v različnih testih. In tako v programih iger kot v sintetičnihstoritve Običajno je zasnovan tako, da deluje v povezavi z API-jem DirectX 10. Ampak, če je ta računalnik nameščen na Windows 10, bo njegova različica 11.
Vse igrače, ki so bile izdane pred letom 2004 na tem grafičnem pospeševalniku, se bodo začele v dobri kakovosti. Slednje vključujejo, na primer, HMM 3 Sunrise, Worms ali DooM 3. V testnem paketu 3D Mark version 2006 ta adapter dobi 431 točk. Je slabša od pospeševalnikov, kot je Quadro NVS110M iz NVidie in Radeon Xpress 1250 iz ATI. Naprednejši vgrajeni grafični adapterji so hitrejši od hitrosti te mobilne grafične kartice.

Ustreznost adapterja

Seveda so značilnosti Intel GMA 3100 zelo skromne. Zato vam zdaj računalniki, ki temeljijo na njem, omogočajo reševanje najpreprostejših nalog. Najprej in predvsem lahko vključujejo pisarniške pakete. To pomeni, da je takšen prenosnik odličen za obdelavo besedilnih podatkov ali tabel. Tudi hitrost vam omogoča zagon brskalnika in brskanje po različnih internetnih virih. Ta seznam lahko vključuje zelo in zelo stare, zahtevne in nove, začetne igrače. Kot v prvem, in v drugem primeru bo zmogljivost tega pospeševalnika dovolj. Vendar je ta grafični adapter še vedno zelo zastarel. In lastniki takšnih prenosnih računalnikov so čas, da razmislijo o nakupu novega mobilnega računalniškega sistema.

Sklep

V tem pregledu so bile podrobno obravnavane in opisane značilnosti Intel GMA 3100. Predstavljeni so tudi rezultati preskusov tega adapterja, ki kažejo izredno nizko raven njegove učinkovitosti. Poleg tegaProizvajalec ga je predstavil leta 2007. V preteklosti je čas postal zelo zastarel. Za najpreprostejše programske naloge je njegova hitrost še dovolj. Toda programi, ki zahtevajo veliko virov in zahtevajo programe na takšni strojni opremi, se ne bodo začeli. Poleg tega je stopnja obrabe na takšnih prenosnih računalnikih že pomembna. Zato je čas, da kupite novega namesto prenosnega računalnika. In to je približno lastniki takšnih prenosnih računalnikov bi že morala razmišljati.

Sorodne publikacije