AMD Jaguar x86-64. Specifikacije procesorjev

Obstaja veliko znanih procesorjev, ki se uporabljajo v osebnih računalnikih in prenosnih računalnikih. Toda kaj je igralna konzola? To vprašanje lahko mnoge postavi v zastoj. Najprej je treba opozoriti, da so proizvodni procesorji za konzole ista podjetja, ki izdelujejo komponente za osebni računalnik. Samo enote uporabljajo svoje lastne izkušnje v konzolah. Enako velja za Sony PlayStation 4, ki uporablja procesor AMD Jaguar x86-64. Značilnosti tega bomo zagotovo upoštevali. Najprej pa malo splošnih informacij.

Splošne informacije o procesorju

Treba je omeniti, da je Sony začel sodelovati z AMD-jem ne tako dolgo nazaj. Japonci so izbrali podjetje kot dobavitelje grafike in procesorjev, saj so zavrnili sodelovanje z družbo Nvidia. Zato obstajajo razlogi. Prvič, "zelena" blagovna znamka zahteva preveč denarja za svoje delo. Drugič, AMD je dobro dokazal svoj izdelek, saj ga je namestil v konzolo XBOX.


In zdaj o samem procesorju. Generacija Jaguarja je veliko bolj produktivna kot prejšnji mikroprocesorji, zgrajeni na arhitekturi Bobcat. To je posledica dejstva, da AMD Jaguar x86-64 bit uporablja popolnoma drugačen proces. Razvijalci so se uspeli osredotočiti na isto območje več kristalov, kar je povečalo tudi produktivnost. Vendar pa je čas, da preklopite na specifikacije mobilnega procesorja.

Osnovne tehnične značilnosti

Zdaj pa se obrnemo na jezik suhih figur inPoglejmo, kaj lahko ponudi AMD Jaguar X86-64. Značilnosti so precej pomembne. Seveda se ne ujemajo z namiznimi različicami procesorja, vendar za konzole to ni kritično. Torej ima procesor 8 jeder in lahko deluje pri 1600 MHz. To je odličen rezultat za procesor njegove velikosti. Predpomnilnik druge ravni je 2 megabajta, kar pozitivno vpliva na uspešnost. V konzoli je procesor nameščen na vodilu GDDR5 s pasovno širino 176 g /s. To pozitivno vpliva na grafično zmogljivost. Skupaj z "kamnom" prihaja RAM. Njegov volumen je 8 gigabajtov. V skladu z grafom ustreza vgrajeno jedro zadnje generacije "Radone". Prav tako ima procesor podporo za USB 3.0 Ethernet in Wi-Fi, ki deluje na 5 gigahertznem kanalu. Na splošno so AMD-jeve funkcije Jaguar x86-64 precej dobre. Kaj pa performans? Kaj je sposoben procesor? Poskusimo ugotoviti.


Značilnosti delovanja CPU
Na začetku je treba opozoriti, da 8-jedrni x86-64 AMD Jaguar, katerega značilnosti smo pravkar pregledali, nima zmogljivosti polnopravnih namiznih različic procesorjev. Da, za konzole ne potrebujete take moči. Kljub temu ta "kamen" kaže precejšnje rezultate v sintetičnih testih. Na primer, zmogljivost vgrajenega grafičnega jedra je 1840 gigaflopov. To je le odličen rezultat. XBOX 360 na istem procesorju kaže precej manjši rezultat. V tem primeru se obratovalna frekvenca procesorja redko dvigne na 800 megahertz. Inpozitivno vpliva na energetsko učinkovitost. Prav tako je primeren za polni sistem hlajenja. Popolnoma se spopada z obsegom dela.
Procesor zagotavlja visokohitrostni pomnilnik. Z njegovo pomočjo lahko 8 GB "RAM-a" deluje veliko hitreje kot poln računalnik. Ne pozabite na dejstvo, da procesor zagotavlja delovanje USB vrat in vam omogoča, da dosežejo visoke hitrosti prenosa podatkov. Ta procesor je sestavljen iz dveh modulov, vsak s 4 jedri. Prvi modul deluje na zmanjšanih frekvencah. To zagotavlja dobro energetsko učinkovitost v celotnem sistemu. Približno taka arhitektura se uporablja v sodobnih pametnih telefonih. Samo tukaj je uspešnost višja.

Zaključek

Torej, zgoraj smo razstavili informacije o AMD Jaguar x86-64 mobilnem procesorju. Značilnosti so precej dobre. Vendar je treba upoštevati, da se taka arhitektura uporablja izključno v konzolah. Zato primerjava z visoko zmogljivimi procesorji za računalnike ni povsem pravilna. V vsakem primeru se je igralna konzola Sony PlayStation izkazala za odlično in visoko produktivno. In to je glavna stvar, ki jo morate vedeti. Seveda je bil uporabljen sistem, ki temelji na "Jaguarju" in XBOX od Microsofta. Vendar se ta konzola ne razlikuje po zmogljivosti. Res je, da je tukaj krivda proizvajalca, ne dobavitelja procesorjev.

Sorodne publikacije