Projektor Benq W1070: Funkcije in pregledi

BenQ W1070 je estetsko dvoumno zamenjal W1060. Zaradi izjemno kompaktnih dimenzij lahko napravo skrijete v omari, ko je ne uporabljate. Kombinacija belega sijajnega vrha z mat srebrnimi stranicami izgleda dobro, čeprav se prezračevalne rešetke na straneh ne bodo uživale.

BenQ W1070: Design Review

Glede na preglede uporabnikov so malo zaskrbljujoče glede količine svetlobe, ki prehaja skozi odprtino, zlasti proti objektivu. To nakazuje, da ta model ne zagotavlja vseh zahtevanih 2000 lumnov. Objektiv je zelo dolgočasen pogled. Je zelo majhna in se ne zdi, da je izdelana iz visokokakovostnega stekla. Majhna optika podpira zelo majhen optični zoom. Zato je projektor težko namestiti na priročno mesto, še posebej zato, ker je bil model zasnovan za relativno majhne prostore. Na primer, če uporabljate zaslon z razmerjem 16: 9 z diagonalo 120 palcev, BenQ W1070 priporoča priporočilo za razdaljo 35 m.

Dva vhoda HDMI se nahajata na zadnji strani. Levo je 12-sprožilec za krmiljenje motoriziranega zaslona, ​​komponentni RCA priključek, USB-vhod, analogni vhod PC-ja in spodaj - serijska vrata RS232. Poleg tega je na voljo S-video DIN vmesnik, rumeni RCA kompozitni video in RCA stereo vhod. Drugi avdio vhod je mini-jack, pod katerim je izhodni stereo zvok. Skrajno desno je priključek za napajanje in ključavnica Kensington.
Daljinski upravljalnik ni na voljoosvetlitev ozadja Po mnenju lastnikov ga uporablja v temni sobi, kjer se običajno uporablja projektor, boleče kompleksno. Neprijetnost še povečuje njeno majhnost, kar povzroča zelo tesno razporeditev gumbov.

Zoom in upravljanje fokusa

Uporabniki niso samo omejen optični zoom, temveč tudi sami obroči za fokusiranje. So v precej globoki niši, zaradi katere jih je težko vrniti. To otežuje natančno nastavitev podobe BenQ W1070. Vendar pa obstajajo dobre novice. Obstaja možnost vertikalnega premika slike. Res je, da je precej omejen in da je bolečina s poceni vrvico, skrita pod pokrčenim pokrovom v zgornjem delu ohišja. Vendar pa je premikanje optične slike navzdol ali navzgor za projektor, ki stane skoraj 50.000 rubljev, dobra stvar, kar močno zmanjšuje verjetnost uporabe digitalnih tehnik za popravljanje popačenja keystone. Njihova uporaba močno zmanjša ostrino slike in poveča raven hrupa. Zato lastniki močno priporočajo, da jih zavrnejo.

Certifikat ISF

Meni na zaslonu je majhen, vendar precej jasen in ne sme biti neprijeten. Skriva nekaj presenečenj, nepričakovano glede na razpoložljivost modela. Predvsem je na voljo odsek ISF, ki ga lahko uporabi inženir fundacije Scientific Imaging Foundation za profesionalno umerjanje projektorja za specifične prostorske zahteve. To dokazuje, da ima model dovolj orodij za uradno podporo ISF. Na voljo je tudi večprednastavitvena gama, nastavitev ravni črne barve, prednastavitev RGB, nastavitev barvne temperature, možnost Brilliant Color, ki izboljša nasičenost slike, kot tudi sistem za nadzor barv, ki omogoča nastavitev odtenka, odtenka in nasičenosti zelenih, rdečih, modrih, modrih, magenta in rumenih barv. .
V skladu s pregledi uporabnikov je svetilka BenQ W1070 bolj zanimiva kot drugi modeli. Poleg Eco in normalnih načinov, Smart Eco način, ki je v bistvu sistem dinamičnega kontrasta, stalno prilagaja svetlobni tok v skladu s trenutnimi zahtevami. Poleg porabe energije do 163 vatov v primerjavi z 290 v običajnem načinu, pomaga izboljšati globino črne barve in povečati podrobnosti senc v primerjavi z drugimi načini. Nova svetilka za projektor BenQ W1070 bo stala 14.000 rubljev, ekonomičnost pa bo znatno podaljšala življenjsko dobo. V primerjavi s 3500 urami polne moči, Smart Eco podaljša življenjsko dobo dragih projektorjev na impresivnih 6.000 ur.

Presenetljiva stabilnost

Projektor deluje brez skokov svetlosti, kar je včasih vidno pri aktiviranju dinamičnih sistemov za poceni naprave. Z drugimi besedami, Smart Eco je zelo lep dodatek k specifikaciji naprave. Po mnenju uporabnikov, dokler niso odkrili tega načina, se je sliki projektorja zdela nezadostno kakovostna. Temni prizori so bili videti slabši, kot bi pričakovali od naprav tega cenovnega razreda, in njihova podrobnost je bila zadovoljiva. Preklop na način Smart Ecotakoj in radikalno izboljša oba parametra, globina črne barve postane veliko bolj prepričljiva in ostrina se nenadoma dvigne na raven dražjih modelov.

Zmanjšanje šuma

Druga hitra nastavitev vam omogoča bistveno izboljšanje enega od prvih izdaj BenQ W1070 - visoke ravni barvnega šuma. Glede na povratne informacije uporabnikov so njihove pretekle izkušnje pokazale, da je to mogoče zaradi možnosti Brilliant Color. Po prekinitvi povezave se raven motenj močno zmanjša in na sliko manj vplivajo naključne piksle. Seveda, medtem ko se zasičenost poslabša, so barve bolj naravne in uravnotežene. Šele potem, ko prilagodite stopnjo vnosa črnega in barvnega šuma, lahko resnično cenite, kako visoka je kakovost slike W1070.

Prenos gibanja

Glede na povratne informacije uporabnikov je gibanje presenetljivo dobro, brez vidnega nenaravnega tresenja, z minimalnim mazanjem in redkimi sledovi hrupa zaradi premikanja telesnih barv prejšnje generacije projektorjev. V večini primerov tudi kontrast izgleda dobro. Zelo temni okvirji se še vedno na splošno razlikujejo (z rahlo zelenkastim odtenkom v načinu Smart Eco), vendar je veliko nižji od tistega, ki ga lahko pričakujete od video projektorja v vrednosti manj kot 50.000 rubljev. vsaj zato, ker večina nizko-končnih naprav ni ustvarjena v sistemu domačega kina, ampak za druge potrebe, zahtevajo drugo svetlost in barvo.

Impresiven kontrast

Projektor BenQ W1070ocenjuje pohvale za sposobnost kombiniranja temnih in svetlih objektov v enem okvirju. Na primer, črna oblačila se združijo z osupljivo bledo obraza in blagim videzom, ki ustvarjajo sliko, ki ne bo videti neprimerna niti na modelu z dvojno ceno. Temni prizori takoj pokažejo, kako je BenQ W1070 postal boljši glede globine črnih in podrobnih nivojev neosvetljenih področij v primerjavi z W1060. Projektor je povečal kontrast in izboljšal spektralne karakteristike, ustvaril presenetljivo energične, vendar natančne barve, ne glede na to, kako bogat je film, kompleksen, pogosto osvetljen s telesnimi toni ali dinamičnimi prizori. Ni presenetljivo, da barvne nastavitve projektorja ustrezajo barvnemu obsegu videa REC709 HD. Barve so nepričakovano mešane in na koži ni barvnih lis.

Visoka svetlost in ostrina

Glede na povratne informacije uporabnikov je ključni del proračunskega video projektorja, ki zagotavlja dostojno kakovost slike za gledanje filmov, njegova svetlost. Tok lumna 2000 je dober pokazatelj, če je projekcijski sistem jasno osredotočen na video, ne pa na povezavo z računalnikom. Barve so svetle, svetli okvirji so zelo živi in ​​temni prizori so izjemno bogati v podrobnostih in globini. Trdni kontrast W1070 je 10.000: 1 dvakrat višji kot pri modelu W1060 in resničnost to potrjuje. Še boljša je ostrina BenQ W1070. Lastnikova povratna informacija hvali, da je projektor poln HD model, ki prenaša vsak pikselločljivost zaslona, ​​ki zagotavlja visoko raven podrobnosti pri pregledovanju plošč Blu-ray.

Slabosti modela

Vendar pa obstajajo nekateri problemi. Prvič, tudi s sistemom Brilliant Color, slika ostane glasnejša, kot bi bilo zaželeno. Vendar v nobenem primeru ne smete biti v skušnjavi z vgrajenim sistemom za zatiranje, saj zmanjšuje ostrino in povzroča popačenje. Ko uporabljate Smart Eco, včasih v tihih prizorih ali v bližini projektorja zaslišite rahel zvok. Toda W1070 nikakor ni glasen projektor glede na majhnost in ceno. Globina črne barve tudi po kalibraciji ne doseže ravni najboljših projektorjev, ki stanejo 80.000 rubljev, čeprav so podrobnosti o nedodeljenih območjih in svetlih predelih temnih prizorov presenetljivo dobri. Uporabniki, ki so občutljivi na mavrični učinek, opaženi pri DLP projektorjih z enim čipom, opazijo njegove sledi v zelo svetlih objektih, če se pojavijo na zelo temnem ozadju. V resnici pa je obseg tega pojava zelo omejen zaradi uporabe barvnega kolesa 6x RGBRGB.

3D video

LCD projektor najverjetneje ne bo zagotavljal kakovosti 3D, ki ustreza temu modelu, vsaj kar zadeva motnje. Če proračunski LCD projektorji trdo delajo, da dosežejo zadostno hitrost osveževanja, da bi se izognili dvojnim halom, potem je BenQ W1070 v redu. Projektor zagotavlja zadostno stopnjo podrobnosti 3D videa, zlasti pri premikanju. Visok kontrast izboljša tudi 3D slike v primerjavi z W1060. Svetle in bogate barve se ohranijo tudi znošenje 3D očal (prodaja opcijsko). Kot smo že omenili, se 3D očala kupijo dodatno. So veliko lažji in manj okorni kot prejšnje generacije in so zelo dobro izdelani. Toda njihova teža bi se lahko še bolj zmanjšala. Glede na povratne informacije uporabnikov, udobna očala niso slabša od modelov, vključenih v komplet projektorjev Sony, vrednih 25 tisoč dolarjev. Gadget deluje na baterije. 3D očala se povezujejo prek infrardečega vmesnika. Mnoga podjetja prehajajo na brezžične radijske komunikacije, ki zagotavljajo 3D sinhronizacijo, tudi če se uporabnik obrne stran od zaslona. Stikalo za vklop se nahaja v spodnjem sprednjem delu levega nosilca. Na splošno kakovostna očala. Za razliko od novejših modelov jih ni mogoče zaračunati. Očala delujejo na običajnih majhnih litijevih baterijah, ki zagotavljajo približno 100 ur gledanja. To je veliko filmov v 3D in dovolj za videti skoraj vse, ne da bi bilo treba zamenjati baterijo.

Zaključek

Po prilagoditvi tovarniških nastavitev, da bi odpravili številne slabosti, kakovost slike BenQ W1070 presega vsa pričakovanja. Uporabniki, ki iščejo izjemno poceni, a kakovostni video projektor s tem modelom, so izjemno srečni.

Sorodne publikacije