Odstranjevanje programov Windows 7: Vodnik za uporabo standardnih funkcij in pregledovanje programske opreme tretjih oseb

Sodoben operacijski sistem je kompleksen kompleks, v katerem je treba vsako dejanje opraviti pravilno. Tudi odstranitev programov "Vetrovi 7" zahteva natančno izvedbo navodil. Nato preberite članek o tem, kako pravilno odstraniti programsko opremo iz računalnika. Besedilo opisuje standardne izdelke Windows in izdelke drugih proizvajalcev.

Brisanje aplikacij v vgrajenih orodjih

Za odstranitev aplikacij, ki so priložene vsakemu, pride poseben program. Če ga želite zagnati, lahko z nameščenim pripomočkom odprete imenik in dvokliknete datoteko Uninstall.exe. Možna so tudi druga imena, kot je Uninst000.exe ali Installer.exe.


Vsakič, ko odstranite pripomoček, ni učinkovito iskati želene datoteke, tako da, ko namestite program, v register dodate posebne vnose. Uporablja jih monter, ki namešča programe "Vetrovi 7".
Če želite odstraniti aplikacijo z vgrajenimi orodji OS, naredite naslednje:
 • Kliknite na povezavo »Nadzorna plošča« in pred zagonom menija »Start«.
 • Aktivirajte prikaz predmetov v obliki majhnih ikon. V ta namen uporabite izbirni gumb v zgornjem desnem kotu okna.
 • Kliknite na ikono "Programi in komponente";
 • Počakajte, da se seznam dokonča.
 • Dvokliknite katero koli aplikacijo, ki jo želite odstraniti.
 • Upoštevajte navodila monterja. Previdno preberite vseinformacije v oknih. Čeprav je v večini primerov dovolj, da kliknete na "Naprej", lahko včasih proces odstranjevanja vpliva na uporabnikove datoteke.
 • Odstranitev programov Winds 7 z vgrajenimi sredstvi je neučinkovita. Pogosto, po odstranitvi programske opreme na trdem disku računalnika ostaja veliko "smeti". To na koncu vodi do povečanja zasedenega prostora na nepotrebnih datotekah na trdem disku. Poleg tega lahko "smeti" upočasnijo operacijski sistem. Zato je za odstranitev programske opreme zaželena uporaba programov drugih proizvajalcev.


  Revo Uninstaller

  Revo Uninstaller je program, ki velja za enega najboljših na področju odstranjevanja nepotrebne programske opreme. Poleg glavne funkcije (odstranitev programov "Winds 7") vam Revo omogoča odstranitev iz oglasnih enot, plošče brskalnika ali tistih aplikacij, ki so prikazane v upravitelju opravil, vendar standardna orodja niso odstranjena.
  Pripomoček Revo Uninstaller lahko deluje na enak način kot standardna orodja OS, vendar je njegova glavna prednost pred njimi način lovca. Ko ga vklopite, boste videli ikono v obliki pogleda. Če jo povlečete v element neznanega, vendar zagnanega programa, bo oddaljeni namestitveni program neodvisno določil mesto shranjevanja programske opreme in vas pozval, da izberete dejanje. Ikona pladnja, informativno sporočilo, radovedno okno - vse to je lahko cilj Reva. Pripomoček sledi vsem nastavitvam aplikacij, kot tudi njihovim dejavnostim, ki Revoju omogočajo brisanje ne le glavnih aplikacijskih datotek, temveč vse "smeti".

  Ashampoo Uninstaller

  Izdelek podjetja Ashampoo jeglavnega tekmeca Reva. Uninstaller izvede popolno odstranitev programov, 7 8 in 10 različic Windows podpira Ashampoo. Paket vsebuje tudi dodatna orodja, ki vam omogočajo optimizacijo registra, brisanje datotek iz začasnega pomnilnika, defragmentiranje HDD-ja.
  Glavna značilnost programa Ashampoo Uninstaller je spremljanje dejavnosti programske opreme in sledenje novim instalacijam. Med odstranjevanjem bodo izbrisane ne le datoteke aplikacije, ampak bodo med njihovim delovanjem prenesene vse dodatne komponente.

  IObit Uninstaller

  IObit Uninstaller - Program za odstranjevanje nepotrebnih programov. Aplikacija je na voljo za brezplačen prenos na uradni spletni strani razvijalca. Po prvem zagonu bo IObit ustvaril seznam. Seznam lahko razvrstite po pogostosti uporabe, imenu, datumu namestitve, zasedeni prostornini.
  Brisanje programov Windows 7 z uporabo IObita se začne z uporabo standardnega algoritma. Po tem se na zaslonu prikaže sporočilo, ki vas prosi, da optično preberete operacijski sistem in poiščete smeti, ki jih je odstranila aplikacija. Prav tako lahko pripomoček dela z dodatki brskalnika. Za odstranitev velike količine programske opreme je na voljo paketni način.

  Advanced Uninstaller Pro

  Advanced Uninstaller Pro - Še en brezplačen program za odstranjevanje neželene programske opreme. Največja pomanjkljivost uporabnosti je prisotnost samo tujih lokalizacij. Zato bodo rusko govoreči uporabniki težko razumeli vmesnik.
  Poleg glavne funkcije lahko pripomoček ureja tudi vnose pri samodejnem nalaganju, sledenjunamestite novo programsko opremo, deaktivirajte sistemske storitve. Poleg tega vam deinstaller omogoča brisanje začasnih datotek in nepotrebnih registrskih ključev. Poleg tega razvijalci trdijo, da njihov izdelek teče petkrat hitreje kot vdelana v orodja Windows. Advanced Uninstaller Pro vam bo pomagal ne samo znebiti nezaželene programske opreme, ampak tudi odstraniti orodne vrstice in komponente brskalnika, ki niso na seznamu standardnih pripomočkov. Neuporabljene ali poškodovane ikone menija Start se prav tako spremljajo s pomožnim programom in jih lahko izbrišete z nekaj kliki. Poleg osnovnih informacij so na seznamu nameščenih tudi informacije o uporabniških ocenah aplikacij. To bo neizkušenim uporabnikom pomagalo pri odločanju, ali je program koristen in ali ga je treba odstraniti.

  Sorodne publikacije