Zakaj sam brskalnik odpre strani: reševanje problema

Veliko uporabnikov osebnih računalnikov se sooča z dejstvom, da brskalnik sam odpre strani s promocijskim gradivom. Ta problem je pogost pri ljudeh in obstaja več načinov, da se ga znebite. O vzrokih za takšne težave in o možnosti odprave je mogoče najti v tem članku.

Zakaj sam brskalnik deluje

Za neizkušene uporabnike se lahko zdi, da sam brskalnik odpre strani preko nekaterih virusov. Dejstvo je, da so razlogi tukaj veliko bolj preprosti in jih je mogoče odpraviti z več ukrepi. Ta postopek se začne z dejstvom, da je v računalniku nameščena dodatna programska oprema ali da se pojavijo spremembe registra. Oglas je velik prihodek za nekoga, ki je razvil takšne mehanizme, toda navadni ljudje se ne bodo nikoli strinjali, da ga bodo gledali. Zato omrežje aktivno uporablja "črne" metode distribucije izdelkov. Uporabnike prisilno nalagajo z oglaševanjem tako, da spreminjajo svoje nastavitve v brskalniku ali računalniku.


Najučinkovitejši način

Iskanje pravega razloga, zakaj se sam brskalnik odpre, je lahko za navadnega uporabnika zastrašujoča naloga. Pogosto je zlonamerna programska oprema zakrita in ne more vsakdo upravljati registra. Dejansko odpravljanje težav z oglaševanjem ni tako težko. Prvi korak je, da pokličete konzolo »Zaženi« tako, da istočasno pritisnete tipki Start in R na tipkovnici. Po tem se prikaže majhno okno z eno vrstico. Tukajmorate kopirati ukaz taskschd.msc in pritisniti "Enter". Zaslon bo odprl pripomoček, imenovan Task Scheduler.


V levem meniju izberite element s knjižnico razporejevalnika in poiščite vse naloge, ki so tam odgovorne za zagon brskalnika. V tem primeru ime ne bo pomagalo, ker je proces zakrit za pomembne sistemske podrobnosti. Da bi jo našli, je treba slediti nekaterim orientacijskim točkam. Prvi je, da začnejo z določeno frekvenco, ki jo lahko najdete ročno. Vzemite čas med neodvisnim videzom oglaševanja v brskalniku. To bo pomagalo oknu "sproži", kjer lahko vidite čas zagona in frekvenco.

Nadaljevanje operacije

Če sam brskalnik odpre strani in so prisotni dvomi o pravilni definiciji skozi okno sprožilcev, morate paziti na samo črto v registru. V ta namen pojdite na naslednji zavihek, imenovan "dejanje". Tukaj si lahko ogledate, kaj opravilo izvaja vnos v registru. Če uporabnik vidi, da je prisoten glavni naslov brskalnika (privzeti) in nato naslov neznanega mesta, bo to prava naloga. Tudi če se vir, naveden v meniju Dejanja v omrežju, nikoli ni pojavil v brskalniku, to ne pomeni ničesar. Ponavadi zlonamerni uporabniki preusmerijo svojo stran na spletna mesta, ki uporabljajo popolnoma nepoštene metode za spodbujanje vsebine. Ko je naloga najdena, jo je treba za nekaj časa ustaviti in opazovati rezultat. Če oglas ni več, ste lahko povsem prepričani, da je problemZaradi tega se je pojavil brskalnik. Naslednji korak je popolna odstranitev naloge s pripomočkom za razporejanje.

Nadaljnje delo in previdnost

Težava, da se brskalnik sam zažene in odpre stran, ni mogoče popolnoma rešiti z enim izbrisom naloge. Vsiljivci se zavedajo, katere metode za odpravo njihovega dela obstajajo in zato redno izboljšujejo svoje algoritme. Za popolno zanesljivost naj uporabniki zapišejo naslov spletnega mesta, ki brskalnik preusmerja na promocijski material. Nato v pripomočku "Run" napišite regedit, ki bo omogočil dostop do urejevalnika registra. V odprto okno vnesite naslov in počakajte nekaj minut. Na desni strani menija bodo prikazani vnosi v registru, ki so povezani z zlonamernim virom v omrežju, ki preusmerja na oglas. Vse je treba izbrisati, potem je računalnik popolnoma varen. Da se to ne bi ponovilo in da niso bili nameščeni nepotrebni programi, kot je brskalnik Amiga, je najbolje, da antivirus ne onemogočite in uporabite le preverjene vire.

Drugi nasveti

Včasih se težave s samo-odkrivanjem strani v brskalniku lahko odpravijo s preprostejšo metodo. Uporabniki bi morali vedeti, da korporacije Yandex in Mail.ru pogosto prodajajo svoje vire na podoben način. Če pride do nadomestnega iskanja, začetne strani ali samopostrežnega brskalnika Amigo, morate v dodatni programski opremi poiskati razloge. To storite tako, da odprete »Nadzorna plošča« in nato postavko »Izbriši programe«. Najboljšese znebite vseh javnih služb, kjer se omenjajo zgoraj navedene družbe. Potem pojdite v glavni brskalnik in si oglejte seznam razširitev, ker je tukaj tudi pogosto vnesena zlonamerna programska oprema. Vse to je treba storiti pod pogojem, da izdelkov obeh podjetij ne uporabljate prostovoljno.

Sorodne publikacije