Kaj je najtanjši TV?

V trendu so zelo tanki modeli televizorjev. Pravijo, da želijo kupiti, in predstavljajo vrh tehnologije. Zgodovina ima veliko primerov, ko so ugledne in ne zelo blagovne znamke predstavljale najboljše televizije na dvorišču javnosti. Nekdo je bil zvit, prevajati ta koncept samo na zaslonu, in nekateri vestno poskušal "dal na dieti" in primeru, in plošča sama.

Poskusimo ugotoviti, kako se je to zgodilo in kako potekajo stvari danes, pri čemer je minilo najboljše modele preteklih let in izbrali najbolj občutljivo televizijo na svetu. Mnogi proizvajalci tovrstne tehnologije so se osredotočili na kakovost slike in povečanje dovoljenj. Nekateri so dokazali funkcionalnost modelov do popolnosti in dodali nekaj novih funkcij in izvirnih "čipov". No, kdo je prišel z idejo o zmanjšanju debeline televizorja, in tukaj ni premagal. Takšna odločitev je postala nekakšen pogriz svežega zraka za potrošnika: videl je čudež in ga hotel kupiti, kar je seveda bilo v rokah podjetja-razvijalca. Metode so bile drugačne, vendar je rezultat presegel vsa pričakovanja. Torej začnimo


2007

. Tedanji devays se niso razlikovali zlasti v minimalizmu in majhnih dimenzijah. Najtanjši 32-palčni televizor je bil debel 10 ali več centimetrov z masivnim okvirjem okoli zaslona.
Inženirji blagovne znamke "Toshiba" so bili prvi, ki so izzvali profil naprav tako, da so takrat zgradili zelo privlačen model. Najbolj občutljiv 32-palčni televizor je postal XF550, kjer je debelina okvirjabil le 2 cm, kar je bil pravi preboj. Pri drugih proizvajalcih se je ta vrednost začela vsaj 5 cm in to kljub dejstvu, da je "Toshiba" uporabljala običajno in precej okorno CCFL osvetlitev na fluorescenčnih sijalkah. Ta model je postal pionir na svojem področju, sledijo mu znane LCD in LED rešitve.


2008

Japonski oblikovalci podjetja "Sony" so prevzeli pobudo. Ugotovili so, da izdelava najtanjšega televizorja z osvetlitvijo CCFL ne deluje. Zato je bila celotna fluorescentna enota zamenjana z bolj privlačno rešitvijo v obliki LED, ki so bile nameščene na straneh naprave, v zadnjem delu pa je bila posebna svetlobno prevodna plošča.
Na splošno je takšna možnost postala prototip sodobnih LED LCD. Leta 2008 je Sony na steno predstavil najsodobnejši televizor Sony ZX1. Debelina plošče je bila le 99 mm, kar je bila preprosta impresivna. Model je postal široko iskan, vendar je izgubil svojo vnemo, ko so številni konkurenti trg zapolnili s podobnimi rešitvami.

2009

Ironično, najtanjši TV "Sonya" se ne spomni in ga preprosto vrže v pozabo. In v letu 2009, inženirji "Samsung" oboroženi s to idejo in, če je potrebno, po diplomi, izdal serijo (600070008000) s podobno osvetlitev strani. Devaysy je postal opazno tanjši, debelina ohišja pa ni presegla 3 cm. Tukaj so in osupli trg tehnoloških rešitev v realnem svetu: vsaka družba si prizadeva predstaviti svoje ultra tanke rešitve za LED LED, ki so patentiraliTo je podjetje "Samsung".
Skrivnost uspeha modela znamke je bila tudi, da so bili tako glasni in nekje celo agresivno oglaševanje, da o tej inovaciji niso vedeli, kot da so slepi in gluhi. "Samsung" s svojimi najbolj subtilnimi televizorji je predstavil koncept LED TV. Od takrat je ta napačna fraza skozi celoto trdno padla ne le v mislih uporabnikov, ampak tudi v prodajalce tehnologije. Dejstvo je, da lahko pojem LED TV označimo z LED diodami, kot so velikani podjetja "LED", in televizorji z LCD napravami in LED osvetlitvijo sploh ne spadajo v to temo. Mnogi potrošniki verjamejo, da je LED TV sodoben tip naprave, ki je blizu OLED-razreda, kar je v osnovi nepravilno. Ta čarobna kombinacija je pomagala starim modelom LCD-ja dati nov ovoj, pa tudi povečati njihovo prodajo - zelo dobro promocijo za Samsung.

2010

Nato so bojne ladje prestregli inženirji "Panasonic". Leta 2010 so na razstavi predstavili najboljši plazemski pripomoček kot prototip debeline le 88 mm, na drugem mestu pa je z majhno vrzeljo s televizorjem (en milimeter tanjši) utrdil.
Ampak po volji usodnih prototipov je ostala enaka, na tekočem pa so se pojavili plazemski modeli serije Z1, debelina naprave je bila že 247 mm, kar je precej tanjše od istih naprav iz "Samsung". Plazma televizorji iz "Panasonica" so prizadeli isto žalostno zgodbo, ki se je zgodila z Sonysom. Bili so preprosto pozabljeni v luči agresivnega oglaševanja »Samsunga« z LEDTV.

2013 in do danes

Na mednarodni razstavi CES 2013 je LG predstavil svoj popolnoma nov 55-palčni prototip OLED, ki je debel samo 4 mm. Medtem ko je LG-jev najtanjši televizor precej hrupa v tisku, je model prišel na tekoči trak šele leto kasneje. Hkrati pa je ohranila eno svojih kritičnih značilnosti - ultra tanko ploščo.
Tovarniška različica serije - model LG 55EA980V, je prejela zelo tanko ploščo 43 mm, kar je absolutni zapis ne samo svojega segmenta, ampak tudi drugih tehnologij. Ultra tanke oblike so postale možne zaradi podsistema OLED. Takšne plošče, zgrajene na sinergiji svetlečih diod in organskih, ne potrebujejo nobene stranske luči: vsak posamezen piksel je vir svetlobe.

Najboljše

Tako so igralne naprave LG, ki temeljijo na tehnologiji OLED, do sedaj vodilno mesto kot najbolj izpopolnjeni televizorji. To je, če upoštevamo model serijske proizvodnje in ne nekaj milimetrskih prototipov.
V skladu s tem so na voljo LCD naprave za prostoročno telefoniranje Sony, ki imajo tudi najbolj pametno serijo X90S. Slednji so bili predstavljeni na CES-u leta 2016, z zaslonom ultra visoke ločljivosti in debelino 49 mm. Za dosego takega kazalnika na LCD ploščah blagovne znamke je bilo zelo težko, vendar so inženirji poskušali slavo, modeli pa so našli svoje potrošnike in številne.

Če povzamemo

Na splošno pojem "debelina" za televizor zveni nekoliko dvakrat. Zato je pomembno, če na primer indeks ne presega oznak pet milimetrov? Takšna jeni verjetno, da bi parameter resno vplival na delovanje naprav. Še posebej, ker ima večina ultratankih modelov žlico katrana v neenakomerni svetlobi. Tukaj na splošno obstaja dirka med znamkami za glasne naslove, ki bi privabili kupca. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, povprečen lastnik takšnega "čudeža" preprosto ne čuti praktičnosti in razlike med istimi 5 in 50 mm, ker bo vsak profil nujno dodal namizno stojalo ali stikalo z nosilcem in vsa ta debelina bo preprosto Verjetno Tukaj je hitrejša estetska vloga, kjer nove tehnologije, kot je magnet, privabljajo poglede potencialnih kupcev, ki so po drugi strani v rokah proizvajalcev teh naprav, kot tudi bogatijo različna znanja "čipov".

Sorodne publikacije