NBSP - kaj je to? Prazno mesto, ki je pomembno

Preprost prostor in poseben znak sta podobna samo v enem: pomenita delitev besed, oznak, atributov in drugih elementov označevanja. Vendar pa je uporaba skupnega prostora pomembna le za povečanje berljivosti vsebine strani in za udobje dela z njim v urejevalniku besedila.

Za brskalnik in njegov javascript jezik število presledkov med besedami, oznakami in drugimi elementi nima pomena.

Uporaba vrzeli

Prostor je najbolj zaželen značaj. Čeprav je "prazen", vendar zelo koristen. Tudi v dobrih starih časih, ko so bili pomembni pomembni simboli, kot sta "linijski prevod" in "povratek vozička", je bilo na katerem koli mestu kode uporabljeno poljubno število prostorov, da bi se povečala njegova berljivost. Toda prazno mesto je zelo cenjeno.


Noben prevajalnik (tolmač) ni obvladal pravilne manipulacije besed, ključnih besed in skladenjskih konstrukcij, pri čemer razlikuje programsko kodo od komentarja na ta dan. Brez pomembnih žetonov, kot sta Pascal (Pascal): = "in Pael (PL /1)"; "valutno usmerjena inovacija" Pahape "(PHP) -" $ "ime spremenljive cene, kot da bi" Fortran ", ki Vsak operater mora biti na ločeni vrstici. Načelno rečeno pomeni, da naravna sposobnost razdeljevanja besed in fraz, razlikovanje stavkov od stavkov in v slednjem zajemanje končnega pomena v umetnih jezikih še vedno ne obstaja. Toda preproste vrzeli so lahko v poljubnem številu, vvsaka vrstica in ima zahtevano številčno kodo. Prostor ni prazen prostor v kodi niti vrednost spremenljivke. To je zelo pomemben simbol. Zato je vrednost nbsp. Kaj je to? Poglejmo zdaj.


Idealni sistem: kaj ni, vendar je nujno

Številna področja uporabe črke in izhodne vsebine zahtevajo strogo upoštevanje pravil izvrševanja. Preprost primer so seznami. Nepravilen seznam:
 • prva vrstica;
 • _Druga vrstica;
 • tretja vrstica.
 • Pravilen seznam:
 • prva vrstica;
 • druga vrstica;
 • tretja vrstica.
 • Tu simbol "_" pomeni preprost prostor, ki se lahko napačno identificira ali oblikuje kot rezultat uskladitve besedila elementa seznama na obeh straneh odstavka. V bistvu mora vsebina elementa seznama takoj slediti številki. Zlasti urejevalnik MS Word na samem začetku svojega obstoja je predlagal uporabo neločljivega prostora (kombinacija ctrl + "space"), da bi preprečili vrzel med elementi linije. Neločljiv prostor je prilepil dve sosednji besedi in ni nujno, da sta oba enaka. V primeru seznamov, ko številka postavke ni vključena v vsebino odstavka, se lepljenje izvede pred začetkom vrstice.
  V času, ko je MS Word že užival nespremenljiv uspeh, se je pravkar oblikoval hipertekstualni jezik, najprej pa naj bi bila prisotnost posebnih znakov. Druga stvar - kaj je in zakaj je potrebno, ni bilo takoj jasno.

  Uporaba v glavah

  Pravilen naslov se tudi ne zlomibesed v njem ni mogoče dopustiti. Središče je ali je poravnano na eni ali drugi strani. Brez uporabe nerazrezljivega prostora je težko.
  V hipertekstu bo izgledal takole: 7. 5. Navodila za namestitev FreeBSD Na strani HTML v brskalniku bo številka glave izgledala takole: "7. 5." in vsi nastali naslovi bodo popolnoma enaki. Obstaja točka, ki je vredna pozornosti, če naslov uporablja besedilo in sliko. Brskalnik izpisuje vse dosledno, natančno tako, kot je določeno z vhodnim tokom. Oznaka img se nahaja na samem začetku vrstice, toda za besedilo, ki se namesti takoj za sliko, je treba upoštevati njegovo širino.

  Uporaba v vsebini strani

  V redkih primerih lahko pomaga absolutno pozicioniranje besedila. Seveda so glave in besedilo ena nit, vendar z različnimi oznakami, kot sta h2 in p. Če želite besedilo premakniti desno od slike, je zelo priročno uporabiti več. V naslednjem primeru morate prikazati vrste ikon prenesenih datotek in zapisati ustrezne razširitve besedila.
  Kodiranje se izvaja v PHP z uporabo nbsp. Kaj je in kako se uporablja? Zdaj postane jasno. Podobno se v javascriptu uporablja tudi znak ne-ločljivega prostora.

  Uporaba v nizih

  Pri obdelavi vrstic (tako na strežniku kot v brskalniku) se ne uporablja nezamenljiv prostor - zelo je neuporabno namesto enega smiselnega znaka uporabiti kar šest. Vendar, ko se niz pošlje v zaključek, tok brskalnika, je treba vse prebratipresledki v ustreznem številu nevidnih prostorov. Zaključek echo ali print_r zaporedja več kot enega prostora ne bo imel želenega učinka in vsebina se bo pojavila. Na primer (PHP):
 • echo "2 ____ Pozdrav!"; //tukaj "_" pomeni znak "".
 • echo "2 Pozdravljeni!"
 • Imel bo drugačen učinek, če ima oznaka utemeljitev utemeljitve. V prvem primeru bo številka 2 natisnjena z levega roba bloka, ki je bil izvlečen, in besedilo "Pozdravljeni!" - z desne strani.

  NBSP - Kaj in kako se prijaviti? Pomembne informacije

  Medtem pa težava sploh ni v vrzelih. Znaki, ki jih ni mogoče natisniti, so pravzaprav zelo veliki in niso vedno pravilno uporabljeni. Spomnimo se, kako se izvajajo dokumenti MS Word. Ko boste morali na levo napisati besedo »direktor« in njegovo priimek na desni, bo velika večina hitro in učinkovito zaporedoma pritrdila več zavihkov.
  Namesto pravilne nastavitve vrednosti tabulatorja in njegovega poravnavanja, uporabnik večkrat klikne na zavihku in prejme želeni učinek. Podobna situacija je v označevalnem jeziku HTML. Mnogi razvijalci ne uporabljajo posebnih znakov pravilno, ne uporabljajo zahtevanih stilov, kot bi morali, in rezultat: "Pozdravljeni, Svet, tretjič sem zmoten" - bo raztegnjen po širini bloka, v katerem je bila ta vrstica izvedena. Če ste ponovno kodirali vrstico "Hello World, jaz sem tretjič narobe" - rezultat bo točno takšen, kot bi moral biti.
  Poznavanje in uporaba posebnih znakov je zelo dobra ideja. Še posebej, če imate željo, da bi bili učinkovitiin kakovostne strani, na katerih je vsebina kakovostna in natančna.

  Sorodne publikacije