BenQ XL2411Z (monitor): funkcije, opis, pregled, pregledi

Na podlagi mnenj lastnikov, ki so pred tem poskušali shraniti na monitor, so bili na prvi pogled BenQ XL2411Z navdušeni nad dejstvom, da je to najboljše, kar so jih kdaj srečali. To je verjetno posledica slabe kakovosti njihovih prejšnjih zaslonov v primerjavi z visokim razredom te naprave. Ali je vredno plačati 329 $ na monitor z velikostjo zaslona 24 palcev? Odgovor je lahko dvoumen. XL2411Z predstavlja razvoj XL2420T, prejšnje generacije igralnega zaslona podjetja BenQ. Podvozje je enako, vendar je dizajn na splošno boljši. Zagotavlja najboljšo zmogljivost z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, osveževalno hitrostjo 144 Hz, odzivnim časom 1 ms in ne-utripajočo LED osvetlitvijo z maksimalno svetilnostjo 350 cd /m 2. Podprti so tudi Nvidia 3DVision 1 in 2.


BenQ XL2411Z: Pregled oblikovanja

Če začnete že od samega temelja, je kakovost izdelave fantastična. Stojalo je prijetno in zanesljivo, ima nastavitev višine in omogoča nagibanje in vrtenje monitorja za 90 stopinj v navpični ravnini (v pokončnem položaju) tako za ogled kot za dostop do priključkov na dnu hrbtne plošče. Osnova je široka in ploska, kar omogoča, da se uporablja kot skladišče za DVD-je. V kompletu je dvokanalni kabel DVI, ki je potreben za frekvence pometanja nad 60 Hz. Gumbi za krmarjenje po meniju so prikladni, vendar preblizu bolj samozavestni stiskalnici, čeprav je mogoče razumeti potrebo po prihranku prostora. Na srečo,proizvajalec ponuja tako imenovani Display Pilot - programsko opremo, ki vam omogoča, da naredite vse potrebne nastavitve z miško in tipkovnico. Ta funkcija je všeč številnim uporabnikom, saj je ne glede na učinkovitost organiziranja menija z miško hitrejša in lažja.


BenQ XL2411Z je opremljen z VGA, dvokanalnimi DVI, HDMI in USB 2.0 priključki na hrbtni strani. XL2420T ima DisplayPort, ki še ni na voljo v tem modelu. Zakaj uporabljati priključek DP, če ima dvokanalni DVI višjo pasovno širino? Poleg tega sta na strani priključena dva USB 2.0 priključka za priključitev zunanjih naprav.

Kakovost zaslona

Tudi če zanemarite vse dodatne funkcije, ki jih ponuja monitor BenQ XL2411Z, je razlika z običajnim prikazom presenetljiva. Pri 100% svetlosti se zdi približno dvakrat svetlejša in barva - bolj živahna in izrazita. Poleg vnaprej nameščenih profilov je mogoče zapisati tudi več lastnih profilov. Tako lahko imate nekaj nastavitev za igre, druge za vsakodnevno uporabo, tretje za filme, itd. Poleg tega je mogoče prenesti barvne profile drugih lastnikov, vključno z dobro znanimi igralci, in jih nato uporabiti.

Funkcionalnosti

Torej, kaj bo kupec dobil za svoj denar? Precej veliko, tudi za profesionalne igralce. Sistem za zmanjšanje zamegljenosti je v načinu zmanjševanja zamegljenosti gibanja, možnost zatemnjene modre svetlobe, ki daje učinek igralnim mestom, kot je Gunnar Optics, zatemnjena utripanje, neodvisnonastavitve svetlosti, Black eQualizer, ki pomaga pri ustvarjanju svetlejših temnih področij brez brisanja, in na vrhu vseh odzivnih časov 1 ms.

Spremljajte strokovnjake

Ker vse to deluje? Ali upravičuje porabo denarja? Uporabniki ugotavljajo, da so vse funkcije funkcionalne, vendar so več kot potrebne. Zaslon je namenjen strokovnjakom pri svojem delu z mislijo na frekvenco okvirjev, kolikor podpira dve različni prednastavitvi. Vrhunski igralci računalniških iger potrebujejo odzivni čas prekoračitve časa s čim večjo ostrino in zamegljenostjo, tako da je monitor odličen za takšne aplikacije. Za običajnega uporabnika pa to ni mogoče zahtevati. Čeprav je na splošno razlika z običajnim prikazom zelo opazna, je verjetno, da jo je mogoče pripisati boljši kakovosti zaslona kot katera koli od navedenih funkcij. Vendar pa se lastniki zavedajo svoje nesposobnosti, zato priznavajo pomanjkanje potrebnih veščin za uporabo večine priložnosti.

Zunaj igre

Pojavlja se še eno vprašanje: ali ni takšna usmerjena proti igralcem, ki je usmerjena proti negativnemu vplivu na vsakodnevno uporabo monitorja (ogled videa, nastavitev besedila, brskanje po spletu itd.)? Po mnenju lastnikov je zaslon v tem pogledu v redu. Gaming nastavitve delajo v redu in za vse ostalo. Tudi če nekatere možnosti niso primerne, lahko vsak dan spreminjate svoj profil in ne skrbi ničesar drugega.

Za in proti

BenQ XL2411Z monitor je odličen odzivni časvam omogoča, da igrajo brez zamud, obstaja način za odpravo mazanje, "zmanjšati modro" za zmanjšanje obremenitve oči, potopno osvetlitev. Kljub temu na splošno obstaja več težav. Najprej je za nastavitev frekvence nad 60 Hz (do 100120 ali 144) potreben dvokanalni DVI kabel. Ker je vključen v komplet, bo edina težava zamenjava starega. Poleg tega, čeprav je meni enostaven za navigacijo, in prikazovalnik Pilot je še lažje, se zdi preveč okoren. V BenQ XL2411Z je nastavitev sprva celo depresivna in mora iskati najboljše na internetu, saj je na voljo preveč kombinacij, da jih je mogoče prevzeti. Brez predhodne nastavitve monitorja je kakovost slike ostra. Glede na povratne informacije uporabnikov, je netočen prenos barv, svetla področja zamegljen, nezadosten kontrast, preveč svetlosti, kar ni potrebno.

Poiščite kupca

Odločitev za nakup monitorja ni enostavna. Vse, kar kaže, je na visoki ravni. Problem je, da je zelo dober. Zaslon ne pušča vtisa o napravi, ki jo lahko vsakdo uporablja. Morda je preveč zapleten za navadnega igralca. Za tiste, ki gledajo monitor in opazijo zamegljenost ali željo po zmanjšanju zakasnitev zaslona, ​​bo BenQ XL2411Z popoln. Večina 144-Hz zaslonov je zelo draga in ta model vam omogoča shranjevanje. Vendar pa lahko uporabniki, ki tega še niso opazili, izgubijo, kot priporoča BenQ XL2411Zcena 329 $ omogoča nakup večjega 27-palčnega monitorja z boljšo kakovostjo slike, vendar je težko predstavljati, da bo nekdo nezadovoljen z izbiro tega zaslona. dejstvo, da kupec dobi to, za kar plača, a ali ga potrebuje?

Sorodne publikacije