Snapster - Kaj je to?

Število socialnih omrežij in virov za zabavo je postalo tako veliko, da se izgubi zanimanje za nekatere od prej znanih projektov. Če je bilo leta 2008 težko najti nekaj bolj priljubljenega kot VKontakte, potem je prvenstvo zdaj edinstveno za Instagram in Telegram. Oba vira vsebujeta vse, kar je bilo v socialnih omrežjih tako priljubljeno: komunikacija, fotografiranje, poslušanje glasbe in gledanje videa. Tudi komercialni založniki so že zdavnaj prenesli svojo vsebino na Instagram, ker je občinstvo večkrat.

Želja po priljubljenosti

Podobna situacija za lastnike socialne mreže "VKontakte" zagotovo ni všeč. Zato skušajo pritegniti pozornost na vse možne načine. Zato so se odločili, da izpustijo Snapster. Kaj je to?


Mnogi se pritožujejo zaradi tega vira z naslednjim klonom v Instagramu, ki mu ni namenjeno, da bi postal priljubljen. In čeprav zveni precej grobo, je še vedno absolutna resnica. Kljub temu, da je aplikacija že približno 2 leti, skoraj nihče ne ve za to, in tisti, ki so se odločili, da ga namestite na pametni telefon, so to storili v interesu radovednosti.

Program Snapster

Kaj je to? To je vir, ki vam omogoča objavljanje fotografij, komentiranje in razpravljanje o vsebini, skupno rabo s prijatelji in spremljanje javnih računov. Čeprav je malo verjetno, da bo nekdo brez integracije oglaševanja začel uporabljati takšno programsko opremo, medtem ko je že znan in neprivlačen projekt. Zdaj znana različica "2.0", ki je izšla takoj po izdaji prve različice, ki se je izkazala za izjemno neuspešno. Vendar je treba opozoriti, daposodobljeni Snapster je bil včasih boljši od prejšnjega. Z lahkoto se spopada z nalogami, in sicer z montažo in objavljanjem fotografij.


Zgodovina razvoja programa

Objava programa je potekala leta 2015. Že avgusta 2015 je bila prva različica izdana v App Store App Store. Program je vse leto prejel posodobitve in popravke, poleti 2016 pa je bila predstavljena različica 220.
V letu 2016 se je Snapset uvrstil med top Android aplikacije v Rusiji, naslednje leto pa je Google Play izdal najnovejšo različico programa, razvijalci pa so napovedali zaprtje projekta.

Namestitev programa

Kako dobiti Snapster? Če želite to narediti, pojdite v Google Play in v iskalno polje vnesite ime vira. Prav tako lahko takoj pogledate statistiko programa. Nameščena je bila več kot milijonkrat, povprečna ocena pa je 40. Vseh 20 tisoč uporabnikov je pustilo povratne informacije in ocenilo vir. Po namestitvi boste lahko uredili obstoječe fotografije ali naredili nov posnetek. Aplikacija vam omogoča, da svoje rezultate delite s prijatelji na VKontakte, Instagramu ali na Facebooku. Posnetek lahko shranite tudi v galerijo ali pa ga pošljete drugim aplikacijam.

Zgodnja različica

Zgodaj pripravljene fotografije so se lahko poslale v sobo VK v Snapsterju. Kaj je to? Ni lahko določiti jasne opredelitve. Dejstvo je, da so razvijalci očitno želeli poudariti svoj projekt med podobnimi, zato so uvedli takšen koncept.
Uporabnik bi lahko imel svojo sobo, kjer bi si izmenjeval fotografije s svojimi prijatelji in se pogovarjal o njihtemah Možno je bilo tudi, da se naročite na sobe drugih ljudi, da bi bili na tekočem z vsemi dogodki. V zasebni sobi lahko prikažete samo svoje fotografije, ki nas še enkrat spomnijo na račun v Instagramu. Vse se lahko zgodi v javnih prostorih. Vsakdo lahko dostopa do njih in komunikacija tukaj je neskončna. V zasebnih sobah lahko zberete skupino najbližjih, s katerimi je najlažje deliti načrte in deliti fotografije za ozek krog.

Priljubljene sobe

Zanimivo je, da je Snapster socialna mreža, ki nikoli ni uspela zbrati svoje občinstvo. In čeprav so bili preneseni več kot milijonkrat, vaših prijateljev verjetno ne boste našli. Po uvedbi sob je postalo zanimivo, kdo je tam "življenje". Izkazalo se je, da poleg zaposlenih v "VKontakte" in Michaelu Galustyanu nihče ni uporabil take funkcije.

Nove različice

Kot smo že omenili, je bila globalna posodobitev sprostitev Snapster 2.0. Ta različica je omogočila ustvarjanje javnih in zasebnih sob, začela s funkcijo "Delež z" in dala možnost naročanja na druge račune.
Naslednja posodobitev je izboljšala algoritem sobe Snapster in inovacije, ki so obravnavale vmesnik in stabilnost programa. V različici 210 je bila posodobljena oblika profilov, pojavile so se sobe in povezava Snapster z Vkontaktejem, kar je omogočilo vabljenje prijateljev iz socialne mreže v sobo.
Nadgradnja 220 sprememb je predvsem vplivala na popravke programskih napak. Ponovno sem delal na oblikovanju, združil nekaj elementov in dodalpriročna orodja. Ker pa je bilo zaprtje projekta objavljeno septembra 2017, in mnogi niso vedeli ničesar o Snapster VK, je bil izdan 3.0, ki je izgubil vse socialne funkcije in postal redni urejevalnik fotografij. Zdaj, ko je nameščen app na telefonu, lahko dobite dober urednik fotografij, ki so enostavne za pošiljanje na katero koli socialno omrežje.

Photo Editor

Dejstvo, da je Snapster neuspešen projekt, razvijalci niso mislili. Toda zdaj je težko reči, kaj je šlo narobe. Vendar pa je program še vedno na voljo v Googlu Play. Lahko ga prenesete brezplačno in namestite na pametni telefon. Ima lep in preprost vmesnik. Nekateri trenutki se zdijo bolj priročni kot slavni Instagram. Na primer, najnovejše fotografije, posnete na telefonu, so takoj na voljo na zaslonu, zato ne potrebujete odvečnih prehodov. Urejanje lahko začnete takoj. Poleg tega ima aplikacija veliko možnosti za urejanje fotografij. V tem primeru je podoben priljubljenemu programu Snapseed. Poleg običajnih filtrov lahko uporabnik natančno prilagodi sliko. Mimogrede, tudi sami filtri so se tukaj spremenili, tako da lahko odvrnejo pozornost od že frustrirajučih variant iz Instagrama.

Pod filtri je ikona za napredno urejanje fotografij. Tu lahko nastavite svetlost, kontrast, nasičenost in slabljenje. Obstaja vrstica "Izboljšava", ki samodejno prilagodi nastavitve fotografij. Ob njej je ikona krivulje. Tukaj lahko poravnate barvni razpon po splošnem indikatorju, kot tudi za vsako barvo. Skupaj zKorekcijske krivulje najdete pri urejanju fotografije za vsako barvo. Ta možnost je zelo subtilna, v nekaterih primerih pa koristna. Če izberete določen odtenek na fotografiji, lahko spremenite njegovo nasičenost, svetlost, prag in mehčanje. Ta urejevalnik fotografij ponuja več dodatkov za Instagram, vendar ne ovira uporabnika z veliko nastavitvami, kot so naprednejše aplikacije in mobilna različica Adobe Photoshop.

Sorodne publikacije