Brezžične spletne kamere: Pregled modelov

Spletne kamere se danes uporabljajo skoraj povsod. To je neodtujljiv atribut strežnikov, operaterjev klicnega centra in drugih uporabnikov, ki komunicirajo z video domenami. Poleg tega se taka oprema uporablja kot nadzor nekaterih objektov. Tako je obseg podatkov o pripomočkih precej širok. Kot alternativa običajnim napravam, ki so povezane z napajanjem po žicah, mnogi uporabniki raje uporabljajo brezžične spletne kamere. Edina stvar, ki omejuje zadnje lastnike, je ta obseg sprejema, in vse ostalo - eno trdno udobje. Vendar niso vse brezžične spletne kamere za video nadzor in osebni računalniki enako dobre in se spopadajo z nalogo. Zato je treba izbiro pripomočkov obravnavati s posebno strastjo, skrbno pretehtati vse kritične parametre.


Poskušali bomo razumeti to vprašanje in našteti najboljše brezžične spletne kamere za vaš računalnik in nadzor, kjer se je vsak model razlikoval po kvalitativni komponenti, učinkovitem delu in veliko pozitivnih povratnih informacij od potrošnikov. Začnimo z napravami za PC in nadaljujemo s pripomočki za video nadzor.

Logitech HD Webcam C270 Bluetooth

Že zdaj je postalo jasno, da je švicarska blagovna znamka Logitech očiten in nesporni vodja v tem segmentu. Dobra polovica uporabnikov, tako začetnikov kot strokovnjakov, izbere izdelke te družbe za svoje osebne računalnike, prenosne računalnike in druge mobilne pripomočke.
Brezžična spletna kamera HD Webcam C270ponovno potrjuje, da kakovostna tehnologija v vseh pogledih ni nujno draga. Gadget se ponaša s sodobno in uporabno tehnologijo ter inteligentno avtomatizacijo. Logitech Right Sound vam omogoča, da se skoraj popolnoma znebite vseprisotnega akustičnega odboja, vgrajeni razlagalni mikrofon pa odpravi potrebo po nakupu dodatne slušalke. Brezžična spletna kamera C270 se ponaša z naprednim načinom fotografiranja, ki skrbno obdeluje sliko in izboljša njeno kakovost, ter samodejno prilagodi zaslonko pri spreminjanju svetlosti.

Skupni vmesnik USB (razen protokola bluetooth) omogoča povezavo naprave s katerim koli sprejemnikom, zato tukaj ni nobenih težav s sinhronizacijo. C270 se lahko imenuje optimalna brezžična spletna kamera za Skype in druge video emulatorje zaradi univerzalne in priročne namestitve na monitorje, televizorje, vse podpore, prenosne računalnike in druge naprave. Ocenjeni stroški modela - približno 1300 rubljev.

Microsoft LifeCam HD-3000 Wi-Fi

Model se lahko najprej pohvali z brezhibno in trenutno sinergijo z platformo Windsor katere koli serije. Poleg tega zunanjost pripomočka privlači pogled in se lahko imenuje vsaj simpatična in izvirna.
Microsoftova brezžična spletna kamera je prejela pametno matrico, ki je tiho overclockala 1280x720 slikovnih pik, kar je dovolj za video emulatorje. Prednosti vključujejo ohišje, odporno na udarce, izdelano iz visoko kakovostne plastike, inGloboko zasajen senzor, ki ga varuje pred fizičnimi učinki. Brezžična spletna kamera z WiFi in USB povezljivostjo bo najboljša možnost za ljubitelje video sporočil. Zahvaljujoč vgrajenemu mikrofonu, ne potrebujete dodatne slušalke, veliko število samodejnih in kompetentnih nastavitev pa vam omogoča, da se znebite lutanja po meniju.
Približna cena kamere - približno 1700 rubljev.

ESCAM QF001

To je že brezžična spletna kamera za spremljanje iz dobro dokazane kitajske blagovne znamke. Ena od glavnih prednosti modela je široka paleta pregledov, v območju 355 stopinj vodoravno in 122 stopinj navpično.
Funkcionalnost pripomočka lahko upravljate s katero koli mobilno napravo, ki deluje na platformi Android ali iOS. To naredite tako, da namestite ustrezen program (vključen v paket). Kamera odstrani premikajoče se objekte in rezultate svojih aktivnosti lahko pošlje po elektronski pošti. Nekateri uporabniki sploh uporabljajo model kot video predvajalnik, tukaj pa je prisoten občutek mikrofona in vgrajenega zvočnika. Prav tako je pripomoček odličen v vlogi pisarniške naprave za dvosmerno glasovno komunikacijo. Če imate težave pri povezovanju s spletom, bo snemanje s fotoaparata prešlo na zunanjo pomnilniško kartico (do 32 GB). Model oddaja video posnetke z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik, zato ne bi smelo biti resnih težav z razgradnjo slike.

Ocenjeni stroški modela - približno 2000 rubljev.

TP-Link NC250

Model deluje samo z oblakom z blagovno znamkostoritev TP-Link Cloud, vendar manj univerzalna ni postala. Ena od glavnih prednosti pripomočka je intuitivna konfiguracija in odstranitev preprostega vmesnika za upravljanje.
Za delo z mobilnimi napravami morate namestiti vdelano programsko opremo tpCamera. Programska oprema enako dobro deluje na platformi Android in na iOS-u. Za uporabo na osebnih računalnikih morate dodati brskalnik - TP-Link. Vtičniki za vse priljubljene brskalnike, tako da ni bilo težav z "Fox", "Chromium" ali "Safari". Model deluje na protokolih wai-datotek, senzor gibanja in osvetlitev pa se vključita. Kamera se ponaša z veličastno sliko v nočnem načinu, ki jo zavzema dobra polovica konkurenčnih analogov tega segmenta.

Značilnosti fotoaparata

Za povečanje območja pokritosti model uporablja vgrajen hi-fi-recept. To pomeni, da naprava prejme prejeti signal do drugih pripomočkov, s čimer razširja pokritost brezžičnega omrežja. Takšne rešitve so že dolgo čip naprav TP-Link, kar je očitno pomemben plus. Kot žlico katrana je pomanjkanje vsaj neke vrste obračalnega mehanizma, zato je položaj očesa mogoče uravnavati le fizično. Poleg tega se objektiv fotoaparata ne razlikuje v širokem formatu, koti gledanja pa ne presegajo 65 stopinj.
Ocenjena cena pripomočka - 4800 rubljev.

HikVision DS-2CD2532F-IS

To je miniaturna brezžična spletna kamera za prikrit nadzor nad kupolo. Model je prejel infrardečo svetlobo in močno proti vandalsko zaščito.Slednji je razred IP66, tako da ne boste smeli skrbeti le za vsiljivce, ampak tudi za prah, vlago in drugo umazanijo.
Prav tako je treba omeniti, da je proizvajalec navedel dopustno temperaturo od -40 do +60 stopinj, kar omogoča uporabo naprave ne samo v zaprtih prostorih, ampak tudi v cestnih razmerah. Brezžična mini-kamera zapisuje video in avdio, vendar na žalost ni povratne informacije, saj zasnova nima zvočnika za predvajanje zvoka. Matrica omogoča snemanje videoposnetkov visoke ločljivosti - 2048 x 1536 slikovnih pik. Toda snemalna knjiga hkrati ni pametna - samo 13 do /s. Če dovoljenje znižate na 1920 x 1080 točk, se bo FPS dvakrat povečal.

Razlikovalne lastnosti naprave

Snemanje se lahko izvede neposredno na osnovnem telefonu prek brezžičnih protokolov ali na vnaprej nameščeno pomnilniško kartico (do 64 GB). Kot omrežni repozitorij se uporablja storitev v oblaku (NAS) (Network Attached Storage). Kar zadeva sinergijo z namiznimi in mobilnimi platformami, s tem ni težav. Spletna kamera podpira veliko število brezžičnih protokolov in se je izkazala za odlično v skoraj vseh standardnih omrežnih konfiguracijah. Ocenjeni strošek modela je približno 15.000 rubljev.

Ubiquiti UniFi video kamera Micro

Spletna kamera se ponaša s kompaktno velikostjo in dostojnimi podrobnostmi videa. V nasprotju s prejšnjim anketirancem se model ne razlikuje v prisotnosti visoko zaščitenih razredov zaščite intelektualne lastnine, zato ni zagotovljeno delo na ulici. Poleg tega je območje kritičnih temperatur od 0 do 30to ne prispeva.
Toda v prostorih praktično ni enaka. Kodek uporablja standard H.264, ki vam omogoča, da močno prihranite velikost video datotek. Oddaje potekajo v ločljivosti 720p pri 30 sličicah na sekundo v FPS. To vam omogoča, da dobite popolno video igro brez zamud, pletenin in drugih zaostankov, ki jih opazite pri večini kamer te vrste. Brezžični modul WiFi deluje na standardnih 24 in 5 GHz protokolih. Prav tako je treba omeniti, da ima kamera zaradi prisotnosti zvočnika povratne informacije. Poleg tega model odlikuje izjemna kakovost montaže. Vse podrobnosti ohišja so tesno pritrjene druga na drugo in ni potrebe po govorjenju o kakršnem koli zračnosti, vrzeli ali škripcih. Poleg tega lahko napravi dodate tudi privlačen videz, harmoničen kontrast belega in črnega pa dopolnjuje lepo zunanjost pripomočka.

Značilnosti modela

Prav tako je zadovoljen s paketom. Vsebuje vse, kar potrebujete za montažo in nadaljnje delo: plošče, nosilci, montažni trak, vijaki z mozniki, sponke, vstavljanje za vgradnjo v kot, zanesljivo napajanje in podrobna navodila v ruskem jeziku. Z eno besedo, to je samo izgovor za praktično vse naloge.
Kot žlico katrana je strošek naprave. Mnogi uporabniki se pritožujejo zaradi očitno nedemokratičnih stroškov pripomočka. Zato bodo morali tisti, ki uredijo več opazovalnih točk, resno bankrotirati. Toda mnogi uporabniki razumejo, da je to izključnoKakovost ni bila nikoli poceni, zato ste pripravljeni plačati za zanesljivost, učinkovitost, lepoto in udobje. Približna cena spletne kamere je približno 13.000 rubljev.

Sorodne publikacije