Kako izbrati projektor za domači kino?

Torej načrtujete nakup domačega kina. Kako izbrati projektor tako, da bo slika vedno navdušila oči? Strokovnjaki poznajo nekaj splošnih pravil in priporočil, ki jih delijo tisti, ki jih zanima svetovni splet. Poskusimo natančno pogledati, kaj izbrati projektor za domači kino, katere možnosti najprej pogledati in za kaj plačati.

O vsem v redu

Da bi bil nakup uspešen, ga je treba izvajati postopoma. Strokovnjaki priporočajo:
 • ugotoviti, za kakšen namen je naprava kupljena;
 • kako velika je prostor za oskrbo;
 • Kateri zaslon najbolj ustreza nalogam v določenem primeru.
 • Ne vem, kako izbrati domači projektor, lahko kupite preveč drago napravo, ki bo v praksi razočarala. Poleg tega v primeru neuspešne izbire velikosti obstaja možnost, da slika preprosto ne bo vidna. Temu se lahko izognemo, če takoj izrazite, katero tehnologijo kupujete. Nekatera pravila veljajo za to, kako izbrati projektor za šolo, kar je precej drugačno pri izbiri modelov za domačo uporabo. Prav tako je pomembno razumeti, kakšne so zasloni in kako se razlikujejo, ter razumeti bistvo delovanja naprave, da bi ocenili, v kolikšni meri vplivajo razmere na kakovost slike.

  Pomembni vidiki

  Strokovnjaki, ki govorijo o tem, kako izbrati projektor za dom, priporočajo, da si zelo odgovoren odnos do stopnje izračuna površine prostora.Potrebno je takoj razmisliti o tem, kako bo naprava nameščena. Veliko je odvisno od velikosti in načrtovanja objekta. Pojasnite, kako izbrati projektor za kino, bodite pozorni na potrebo po upoštevanju števila gledalcev v dvorani. Če veste, koliko gostov naj bi postavili, lahko izberete optimalno opremo.


  Pri nakupu modela ni odveč videti prisotnosti dodatnih pripomočkov, ki jih lahko dokončate. Izbrati je treba učinkovite, dejanske za posamezne variacije primerov, ki bodo pomagale vplivati ​​na kakovost celotnega sistema. Če se vsi nasveti, kako pravilno izbrati projektor, zdijo preveč zapleteni, se lahko obrnete na strokovnjake. Res je, da je treba razumeti: prodajalci so zainteresirani za prodajo blaga, zato je treba sodelovati le z zanesljivo točko, kjer zaposleni želijo, najprej, da pomaga stranki, in ne vztraja pri nakupu najdražje, da je v izbor.

  Začetek od začetka

  Kako izbrati projektor za dom? In za šolo? Za delovno sobo? Strokovnjaki pravijo: najprej morate jasno navesti, kje bo naprava uporabljena, v katerih razmerah. Natančneje so opredeljene potrebe, bolj so zadovoljni s prevzemom. Za analizo tega vprašanja morate sestaviti seznam gradiv, ki jih nameravate predložiti. To so lahko filmske kasete, izobraževalna gradiva, promocijski ali predstavitveni materiali. Ko je seznam oblikovan, ugotovite, kateri projektor je bolje izbrati,morate razmisliti o občinstvu: kdo bo prikazal gradivo? Koliko gledalcev? Kako pogosto se naprava uporablja? Strokovnjaki svetujejo, kako izbrati dober projektor, priporočamo, da na jasna in dosledna vprašanja odgovorite na vsa ta vprašanja in jih pritrdite v konsolidirano tabelo, ki jo boste morali obdržati pred očmi, preučevati značilnosti različnih modelov v prodaji. Obračunavanje vseh teh postavk je jamstvo, da bo vgrajena naprava ustrezala potrebam posameznega primera. Potem bo vprašanje, kako izbrati projektor, rešeno z največjim uspehom.

  Konfiguracija prostora

  Seveda je pomembno razumeti, v kateri vrsti prostora bo naprava nameščena, vendar ta parameter, kot strokovnjaki za pozornost, ni najpomembnejši. Najprej morate analizirati postavitev prostora in ugotoviti natančno velikost. Hkrati se lahko izračuna, koliko ljudi lahko hkrati udobno sedi, v katerem položaju so postavljeni. Od tod se odločite, kam boste postavili projektor, ki naj se nahaja na zaslonu. Razumevanje, kako izbrati projektor, kot osnovni postulat, ki ga morate določiti: predmet je namenjen samo za uporabo v veliki sobi. Seveda se filmska oddaja lahko uredi v dveh kvadratnih metrih, toda le užitek takega pregleda verjetno ne bo veliko, naprava pa bo zahtevala zelo majhne velikosti.
  Če analizirate, kako izbrati projektor, morate obvladati osnovni postulat: neuniverzalna naprava, najboljša od vseh parametrov in primerna za vsakogar in vsakogar. Iz tega razloga parametri sobe narekujejo izbiro v korist določene različice. Ampak, če bo v prihodnosti avtomobil bo treba zamenjati v povsem drugačni sobi - več prostora ali svetlobe, obstaja možnost, da bo operacija samo razočarala.

  Prikazujemo: zakaj in zakaj

  Kako izbrati zaslon za projektor, napisano in veliko. Osnovno pravilo je, da se projektor in zaslon kupita istočasno, še posebej, če je model namenjen stacionarni uporabi. Samo združljivost vseh elementov lahko zagotovi, da se bo slika izkazala za visoko kakovostno. Pred sprejemom odločitve v korist določene naprave, morate oceniti, kje postaviti zaslon, kako blizu bo sedel prva vrsta gledalcev. Potrebno je razumeti: obstaja nekaj področij, iz katerih je pogled na sliko udoben, a iz drugih krajev sobe je slika vidna, čeprav bo prinesla malo užitka. Priporočeni so naslednji deleži: prva vrstica - na razdalji dveh velikosti zaslona, ​​zadnji - ne več kot šest. Torej, če poznamo velikost sobe in možno velikost občinstva, lahko izberemo popoln sistem pod lastnimi pogoji.

  Zaslon: kaj?

  Očitno je med vsemi sestavnimi elementi vprašanja "kako izbrati projektor" za prebivalca - najtežje. Strokovnjaki pozorni: vsi modeli, predstavljeni na trgu, so razdeljeni na mobilne, stacionarne. Prve so primerne pri izbiri opreme za uporabo v vseh objektih, kjer se bo izdelek prenesel med pisarne.Mimogrede, mobilni zasloni so dovolj majhni, da jih lahko postavite na mizo. Nakup teh je samo za resnično potrebo po pogostem gibanju pripomočka. Če je tkanina zelo tesna in redko prepognjena, se bo na koncu deformirala, vendar se to ne bo zgodilo kmalu. Bolj pogosto pa se to zgodi, prej se izkaže vir naprave. Poleg tega so mobilni modeli (običajno) dražji od stacionarnih. Nesmiselno je plačati več za nepotrebno funkcijo.

  In stacionarni?

  Takšni zasloni so pritrjeni na steno, strop. Nastanitev praviloma narekujejo značilnosti posameznega prostora. Namestitev zaslona lahko prinese dodatne estetske koristi: so zaprti pritrdilni elementi, grdi elementi notranjosti, komunikacije. V nekaterih primerih je optimalna možnost namestiti talni model.

  Strukturne značilnosti

  Pri izbiri mobilnega modela je treba upoštevati velikost, težo, finančne zmožnosti kupca. S stacionarnim je vse bolj zanimivo. Za prodajo je na voljo več vrst zaslonov. Najenostavnejši so valjani, s pogostim razkritjem pa se deformirajo, kar zmanjšuje kakovost slike. Najdražje različice so narejene iz najbolj trajnih materialov, ki pa niso na voljo vsakemu kupcu. Za uporabo naprave je ročno krmiljenje, učinkovitejši modeli dopolnjujejo električni pogon. Za pritrditev izdelka v delovni položaj se lahko zagotovijo vzmeti, če je zvitek lahek, ali če ni montažnih sistemov, kjer je teža obloge dovoljza visoko kakovostno pritrditev. Strokovnjaki, ki govorijo o značilnostih različnih modelov, bodite pozorni: če proračun dopušča, namesto valjev je bolje izbrati natezne modele. Nameščeni so "enkrat za vselej". Seveda, to ne bo prilegalo v vsako sobo, in cena bo višja kot na roll, vendar kakovost na višini.

  Ko je osnova osnovana

  Z značilnostmi prostora in parametri zaslona lahko kupite svoj projektor. Vam ni treba kupiti najdražji model, če trezno oceno položaja vodi do zaključka: modna funkcionalna bo odveč. Potrebno je jasno izraziti, kje in kako se bo model uporabljal, šele potem bo pridobitev ne razočarala in denar ne bo zapravljen.
  Če je sistem kupljen za dom, se bo moral prilagoditi resnemu proračunskemu bremenu. Domači kino zahteva namestitev visoko razvitega projektorja. Na to ni vredno reševati, sicer bo slika zelo razočarana. Nekateri poskušajo prihraniti denar z namestitvijo projektorjev za video igre. Izhod ni najbolj inteligenten: morali bodo nenehno spreminjati svetilke, tako da bo taka rešitev kmalu stala veliko več kot enkratni nakup zanesljivega in sodobnega pripomočka. Ampak za vsakodnevno uporabo doma, lahko kupite precej poceni projektor. Po drugi strani pa strokovnjaki pravijo, da je najbolje, da se ustavite na veliki televiziji.

  V vrečki ni mačk

  Nakup projektorja, ki je že v skladišču, se morate seznaniti s sliko, ki jo ustvarja. V storitvi ni videoposnetkov ali fotografijinternet ne bo zagotovil zahtevane ravni kakovostnih informacij za odločanje. Hkrati pa v demonstracijskih dvoranah več ur ni treba "viseti". Morate takoj določiti seznam modelov, nato pa vsak od njih preverite parametre dobljene slike in udobje opazovanja slike. Za nekatere bo izdelek neprijeten, bleščeč, drugi pa bodo rekli, da je ta projektor najboljši med stvarmi med dolgimi iskanji. V fazi pridobivanja je treba podrobno upoštevati značilnosti individualnega dojemanja, sicer bo nakup izguba denarja.

  Dimenzije in konfiguracija

  Tako kot kvadratek, na katerega je bila projicirana slika, bi kavč, ki bo sprejel občinstvo, imel najmanj dva metra. Za publiko je potrebno napovedati prostor, kjer je projektor pritrjen. To postavlja določene omejitve dimenzij prostora, značilnosti naprave, zato je zelo pomembno pred nakupom natančno izmeriti merilnik. Najboljša možnost je namestitev opreme v prostor, ki je posebej zasnovan kot domači kino. To vključuje upoštevanje osrednjih osi in pravilno postavitev vseh elementov glasbenih in vizualnih sistemov. Bodimo iskreni: možnosti za dodelitev v kino celotni sobi še zdaleč niso vse, zato morate uporabiti, "to je." V takem primeru je treba prilagoditi zlasti projektor z objektivi, opremljenimi z mehanizmom prostorske prilagoditve. Omogoča vam, da usmerite svetlobne žarke na ravnino projekcije, kjerkoli se nahaja. Poleg tega odmik dajemožnost namestitve projektorja na strop.

  Svetlo ali temno?

  Izbira projektorja za sobo je določena s tem sobnim parametrom. Domači kinematografi so običajno organizirani v precej temnih prostorih, tako da bo svetlost naprave dovolj visoka za parametre in svetlobni tok postane manj pomemben. Strokovnjaki pravijo, da je gledanje filmov najboljše pri 800-1200 ANSI lumnov z svetlobnim tokom. Toda za tridimenzionalno sliko je treba pripomoček osvetliti. Povečana svetlost bi morala biti izbrana, če naj bi oddajala sliko, pridobljeno s televizijskim signalom. Pomembni parametri projekta so:
 • moč svetilk;
 • poraba energije;
 • Moč svetlobnega toka pri aktiviranju načina varčevanja z energijo.
 • Ko je ekonomski režim vklopljen, se porabi manj električne energije, bodo svetilke trajale dlje, hrup naprave pa bo šibkejši, saj hlajenje postane enostavnejša naloga.

  Slika: kakovost na prvem mestu

  Ta parameter je na več načinov odvisen od vira, ki ga določajo video parametri, naprave, na kateri se predvaja. Filmi so ponavadi prikazani v jasni obliki. Da ne bi bili razočarani glede projekcije na velikem zaslonu, morate biti pozorni na specifikacijo modela: kakšna oblika, ločljivost, jasnost, ki jo podpira določena naprava. Treba je razlikovati med oblikami, ki jih naprava sprejema, in prikazom na zaslonu. Na primer, z začetno ločljivostjo 1280 * 720 slikovnih pik in ločljivostjo projektorja 800 * 600končni rezultat bo imel manj možnosti. To velja v nasprotnem primeru, ko je kakovost slike slabša in ne sposobnost projektorja. Strokovnjaki priporočajo, da si ogledate projektor, ki ima enako dovoljenje in video datoteke za normalno gledanje.

  Posebni primer

  Najtežja možnost je izbrati model, ki bi ga lahko uporabili za predstavitev predstavitvenega materiala velikega občinstva, tako da bi vsak gledalec lahko videl živo podobo, svetlo in bogato. Upoštevati morate številne dejavnike, vključno z nastanitvijo in konfiguracijo prostora.
  Pogosto so mobilne naprave izbrane za javne dogodke, katerih nekateri modeli so enako veliki kot pametni telefoni. Seveda jih je enostavno prenesti iz kraja v kraj, samo da bi čakali na dostojno svetlost, funkcionalnost pa ima resne omejitve. Tak projektor bo oblikoval dostojno podobo le v zelo temni sobi.

  Sorodne publikacije