BenQ W1070 projektor za domači kino: funkcije, navodila, povezave, pregledi

BenQ W1070 projektor je bil prvič izdan leta 2012 in je bil v letu 2014 spremenjen. Dovolj modernizacije za boj proti konkurentom? Ali upravičuje dejstvo, da je BenQ W1070 zrasel za 90%? v primerjavi z 549? za prejšnjo generacijo modelov?

Oblikovanje

BenQ W1070 projektor za domači kino izgleda privlačno, tako kot drugi modeli proizvajalca. Njegova zgornja in spodnja plošča se lahko pohvali s sijajno belo sijajno površino, sprednji del, stranice in globine nad lečo pa so prijetno kontrastne s sivo plastiko. Optika se nahaja v veliki krožni vdolbini s sprednje desne strani projektorja. Dostop do obročev za povečavo in ostrenje je odprt skozi luknjo na zgornji plošči. Model je majhen, kar vam omogoča, da ga zlahka odstranite iz omare in ga skrijete nazaj, če ni načrtovana nobena fiksna namestitev. Malo je zaskrbljujoče, da lahko velike rešetke ob straneh prehajajo v prah in zunaj hrupa ventilatorjev, toda na splošno BenQ projektor pusti dober prvi vtis.

Povezljivost

Prva sprememba, ki dosega prejšnje generacije modela, se nanaša na komunikacijska vrata. Nova funkcija BenQ W1070-povezati MHL prek izbirnega telefonskega adapterja. Še pomembnejša pa je združljivost projektorja z novim opcijskim kompletom Wireless Full HD. Kot je bilo pričakovano, vključuje oddajnike insprejemnik, ki lahko brezžično prenaša nestisnjeno 2D ali 3D vsebino 1080p. Komplet zagotavlja dober obseg dela do 30 m in ima štiri vgrajene antene, ki podpirajo pretočni prenos, ki lahko prenašajo signal tudi za pohištvo in stene med prostori. BenQ W1070 Pregled projektorja: Glavne značilnosti
Srce naprave je DLP sistem z enim čipom, ki uporablja čipset Texas Instruments Darkchip 3 s 6-kratno hitrostjo in 6-segmentno barvno kolo RGBRGB. Obvladati mora problem izmenične mavrice, povezane z DLP tehnologijo z enim čipom. Zahtevani kontrast 10.000: 1 se ne razlikuje od predhodnika in je značilen za uporabljeno tehnologijo. Svetlost je nekoliko višja in je 2200 ANSI lumnov. Na srečo jo BenQ dobro nadzoruje, saj lahko njegova prevelika vrednost v proračunskih projektorjih privede do precej neprijetnega pomanjkanja črne barve, v primeru DLP pa celo pred učinkom mavrice.
Druge ključne lastnosti BenQ W1070 vključujejo aktivno podporo 3D zaklopa (čeprav specifikacije niso vključene v standard) in objektiv s kratkim fokusom, ki lahko poda 100-palčno sliko na razdalji 25 m. vgrajen avdio sistem. Toda naprava z 10-vatno dinamiko in resonančno kamero je bolj odgovorna kot njeni kolegi.

Navodila za namestitev

BenQ W1070 je prilagodljiv in preprost. Izostritev in povečava sta preprosto nastavljiva z uporabo diskov, ki so na voljo na vrhu projektorja, izbira parametrov pa poteka prek preprostihv osnovnem meniju. Posebej impresivno je začetna nastavitev optičnega vertikalnega premika slike. Potrebno je premakniti ploščo za globino nastavitve leče na zgornji plošči in odprt dostop do vijaka, ki vam omogoča fizično spreminjanje višine projekcije brez popačenja njene geometrije. Navpični premik slike je omejen na 110-130%. V proračunskih napravah je ta značilnost zelo redka in celo takšna ureditev je zelo dobrodošla. Res je, da je bila v prejšnji generaciji modela. To pomeni tudi, da potrebujete stropni nosilec za projektor.
BenQ W1070 je impresiven s svojimi orodji za umerjanje, ki so na voljo po izhodu iz osnovnega menija. Obstaja gama nadzor, barvna temperatura, fino nastavljanje, zelo prilagodljiv (čeprav je na splošno bolje izogniti) sistem za zmanjševanje hrupa in dokaj učinkovit sistem za upravljanje barv. W1070 BenQ je tako poln variacij slike, ki jih je podprla fundacija ISF Independent Science Visualization Foundation kot projektor, ki omogoča profesionalno kalibracijo, razen če je uporabnik seveda pripravljen plačati za to. Obstaja možnost horizontalnega poprave trapeznega popačenja (za poravnavo ob straneh) za situacije, ko je treba projektor namestiti na stran zaslona, ​​kot tudi dve višini nastavljivi nogi na zadnji strani in potisnjeni v središče vodilnega roba. Od proračunskega sistema ni treba pričakovati več. Lastniki nameravajo uporabiti nastavitev User 1 z zmanjšanjem za hitro doseganje najboljših rezultatovostrina do 10 utišanih odstopanj za HD vire, namestitev Gamma 22 in prenos žarnice v način Economy ali Smart Eco.
Če ste kupili brezžični sistem HD, ga je enostavno nastaviti. Dovolj je, da povežete oddajnik in sprejemnik v vtičnico in povežete potrebne kable HDMI. Naprave se bodo "videle" brez pomoči.

Kakovost grafike

Podoba projektorja pri takšni ceni je impresivna. Še posebej lepe barve. Takoj oči so bogate z nasičenostjo in visoko svetlostjo, potem pa lahko opazite nekaj osupljive elegancije in prefinjenosti obdelave barv. To še posebej vpliva na odtenke kože, ki so videti bolj realistični kot podobni poceni projektorji, brez blokirnih artefaktov ali obarvanih robov. Najsvetlejše barve se prikažejo pri vklopu funkcije DLP Brilliant Color, vendar lahko zvišajo raven hrupa na sliki. Uporabniki še vedno priporočajo, da jo vključite, saj rast ovir ni tako resna kot konkurenca. Tudi količino hrupa lahko do neke mere nadziramo z zmanjšanjem ostrine (bolj zaželena rešitev v primerjavi z uporabo zmanjševanja hrupa). Drugo lepo presenečenje je dobra podrobnost temnih prizorov. Tudi ko gledate finale filma Harryja Potterja, ki je popolnoma posnet v temi, lahko vidite več kot dovolj črno-belih in barvnih odtenkov, da se prepričate, da v tem modelu ni ravnine ali praznine poceni projektorjev. Osvetlitev je glavna prednost nove generacije W1070.BenQ ima v lasti še en adut - kakovost prenosa. Izogibajte se hitrim spremembam slike na zaslonu in celo hitrosti fotoaparata brez zamegljenosti in resnega tresenja. Ni niti neznatnih sledi hrupa, ki ga povzročajo proračunski osamljeni DLP projektorji. Med vožnjo ni občutka izgube jasnosti. Pravzaprav je slika vedno videti zelo jasna in podrobna, saj prenaša veliko več prefinjenosti modrih žarkov kot običajno. Posebej impresivna je podrobnost sence, zaradi katere se pri spreminjanju temnih in svetlih prizorov filma dosledno ohranja jasnost.

Raven črne barve

Referenčna vrednost BenQ W1070 je raven črne barve po sprejemu enostavnih ukrepov za odstranjevanje hrupa. Če uporabljate prednameščeno svetlobo, s katero je priložen projektor, deli slike, ki naj bodo črne, so sivi, podrobnosti senčenja pa se skrčijo. Na srečo obstaja precej preprost način za rešitev tega problema - znižanje nastavitve svetlosti svetilke z običajnim na ekonomičen ali Smart Eco. Če lahko sobo popolnoma zatemnite, je bolje uporabiti ekonomičen način - je najmanj svetel in stabilen. Vendar pa je v prisotnosti zunanje svetlobe ali če želite samo povečati svetlost, Smart Eco presenetljivo inteligenten in povečuje dinamični razpon, ne da bi povzročil prevelike spremembe svetlosti. Te nastavitve vam omogočajo, da izboljšate barvno nevtralnost temnih področij slike v primerjavi s svetlimi načini, s čimer zmanjšate zeleno obarvanje, ki se pojavi v svetilki, ki deluje na največjinjihove zmogljivosti. Čeprav dražji projektorji zagotavljajo boljšo raven črne barve, zmanjšanje intenzivnosti žarnice lahko doseže dostojno delovanje po standardih proračunskih modelov. Na srečo dodatna svetlost nove generacije projektorja ni privedla do opaznega povečanja zloglasnega mavričnega učinka enojnega DLP-ja. Včasih je ta problem viden, ko je na sliki nekaj ostrega, kot je bel logotip v ozadju kozmične teme, na splošno pa je oblačnost veliko manj, kot bi lahko pričakovali.

Kakovost 3D

To je precej dobro v mnogih pogledih. Praktično ni nobenih križanj v hrupu, 3D Blu-ray diski so videti tako neverjetno jasni in podrobni za tako poceni projektor. Precej svetlosti in barvne zasičenosti, kljub zatemnitvi 3D očal in v temni sobi, ne moti utripanja, ki se lahko pojavijo v nekaterih 3D-sistemih z aktivnim zaklopom. Gibanje se tudi prenaša vredno. Nivo vibracij je večji od 2D, vendar ga lahko prenašate. Obstaja seveda pomemben problem: precejšnje število rdečih v temnih prizorih. Zato se namesto črne barve izkaže nekaj čudnega temno rdečega odtenka, ki je zelo moteč. Čeprav se svetli prizori v 3D zdi čudno dobri, temni ne delajo ničesar.

Kakovost zvoka

Zvok, ki ga proizvajajo vgrajeni akustični sistemi projektorjev, je ponavadi grozljiv. Delno zato, ker prihaja iz vesolja, daleč od zaslona in delno zato, ker je moč zvočnikov katastrofalno nezadostna. Zasnova resonanceFotoaparat projektorja pa poskuša prekiniti oba pravila. Zmožen je reproducirati presenetljivo glasen zvok, ki ni popačen, in objektiv s kratkim fokusom, ki omogoča postavitev zaslona BenQ W1070 tako, da se zvok sliši kot vir blizu spremljane slike. Dodajanje neverjetno čistih vokalov in presenetljivega odmeva lahko povzroči, da ima naprava najboljši zvok, ki ga je mogoče dobiti samo s projektorjem. Dovolj je, da prihranite pri nakupu zunanjega zvočniškega sistema, in to je prava prelomnica v zgodovini tovrstnih naprav!
Druge stvari, ki jih je treba omeniti
Postavitev gumbov na daljinskem upravljalniku je logična in uporabna, njena velikost zadostuje, da se udobno prilega roki, gumbi so zelo odzivni in ko so pritisnjeni, dajejo jasno klike. Poleg tega ima svetlo rdečo osvetlitev, ki vam omogoča, da zlahka najdete tisto, kar potrebujete, ne glede na stopnjo osvetlitve v prostoru. V prejšnjem modelu daljinski upravljalnik ni bil tako priročen. Še posebej mu je manjkalo osvetlitve. Vhodna zakasnitev je čas, ki ga naprava potrebuje za prikaz slike po prejemu podatkov na vhodu - to je tradicionalna težava za projektorje. Toda W1070 dokazuje dobro delovanje, odlašanje signala samo za 34 ms pri uporabi žičnega in progresivnega skeniranja. Uporaba brezžičnega kompleta poleg zagotavljanja brezhibne ločljivosti 1080p ne poveča te številke.

Ali naj kupim?

Čeprav bi bilo lepo videti BenQPopolnoma izpopolniti optični sistem, vendar je jasno, da je to le eden od mnogih korakov, ki jih morajo podjetja še narediti. Izboljšave so nepomembne, vendar omogočajo ohranjanje vodilnega položaja med konkurenčnimi napravami.

Razsodba

Ta model ni postal revolucionarni, vendar se je njegova zmogljivost izboljšala in ima zmogljivosti, zaradi katerih je postal eden najboljših proračunskih projektorjev na svetu. Glavne prednosti BenQ W1070 so cenovni, kakovostni in impresivni nabor funkcij. Med pomanjkljivostmi je povprečen nivo črne barve, hrup in rahlo mavrični učinek.

Sorodne publikacije