BenQ G925HDA Monitor: Opisi, funkcije in pregledi

Izberite monitor - zelo odgovorno delo. Preko tega uporabnik prejme vse vizualne informacije. In če sprejmete napačno odločitev, lahko preprosto poškodujete oči. Ne samo to. Samo delo bo neprijetno. Dober širokozaslonski monitor (in drugi bratje zdaj nimajo smisla) mora imeti nekatere značilnosti, ki pozitivno vplivajo na uporabnikovo udobje. Izbira nečesa, kar je vredno vseh ponudb na trgu, zdaj ni posebna naloga. Potrebno je samo poznati vsaj nekatere tehnične značilnosti zaslonov. Nato lahko preprosto izberete "pravilen" monitor.


Malo o BenQ

Ta družba je bila ustanovljena leta 2001. Ločila se je od znane blagovne znamke Acer in začela proizvajati monitorje, projektorje in različne zunanje naprave. Za 10 let dela je proizvajalec že lahko prinesel razočaralne rezultate svojega dela. Dobiček ni, samo izgube. Kljub temu pa podjetje nadaljuje z izdajanjem monitorjev v upanju na najboljše. V proizvajalčevem arzenalu obstajajo drage rešitve za igralce in zelo proračunske modele. Slednje sodi tudi v BenQ G925HDA. Ne razlikuje se v velikih tehničnih značilnostih. Vendar je poceni.
V bistvu je podjetje zdaj preoblikovano v izdajo poceni monitorjev, saj so bolje razstavljeni. In se trudim z novimi tehnologijami ni potrebno. Proizvajalec ponuja tako znano TN-matriko kot tudi naprednejše IPS-matrične naprave. Za večpodjetje ni več sposobno. Torej od tega pričakujete polnopravno AMOLED ali kaj drugega. No, gremo z BenQ G925HDA.


Vsebina paketa

Ker je to zelo proračunska naprava, čaka na lep bonus v kompletu je resnično nezdrav optimizem. Škatla ima LED monitor, stojalo, 220 V napajalni kabel, servisni priročnik in garancijsko kartico. To je vse. Takšen komplet je standard za proračunske zaslone. Škatla tudi ne izstopa - običajno škatlo iz recikliranega kartona s plastičnim svinčnikom.
Prijeten plus je dostopnost ruskega jezika v navodilih za uporabo. In kar je za azijskega proizvajalca neverjetno, je ustrezen prevod. Očitno je model namenjen rusko govorečim uporabnikom, zato je proizvajalec skušal pojasniti. Res je, da nekateri elementi, ki nam govorijo o varnosti uporabe, povzročajo nasmeh. Kljub temu, registracija navodila - na trdno pet. Zdaj je čas, da razmislite o zasnovi modela BenQ G925HDA.

Videz in oblikovanje

Izgleda, da je monitor precej vreden. Izvaja se v strogih črnih tonih. In kar je najpomembneje - ni prostora za sijaj. Tudi zaslon je mat. To pomeni, da se površina zaslona ne bo zacelila na soncu. In to je dobro, ker vsi proizvajalci zdaj izdelujejo sijajne modele. Matthew je nezasluženo pozabljen. Spodaj desno je nadzorna plošča z glavnimi gumbi. Zelo priročno je upravljanje naprave. Stojalo pod monitorjem prav tako izgleda precej vredno. Toda že je sijoča. Daki zbira vse prstne odtise. Zaključek: bolje je, da ga ne premikamo brez potrebe.
Načeloma je BenQ G925HDA standard za naprave te ravni. V videzu tega monitorja ne boste našli nič nenavadnega. Odlično bo izgledal v pisarni in doma. Toda bolj "napredni" uporabniki strogega oblikovanja morda ne bodo dovolj. Potem je smiselno posvetiti pozornost dražjim modelom. Lahko tudi upoštevate izdelke drugih proizvajalcev. Ok, ok Zasnovan, da razume. Zdaj pa se vrnimo k tehničnim specifikacijam.

Specifikacije

Oglejmo si podrobneje BenQ monitor. Njegove značilnosti so takšne, da med sodobnimi "sošolci" ne izgleda zelo impresivno. Vzemite na primer ločljivost zaslona - samo 1366 x 768 slikovnih pik. In to je 18-palčni monitor! Proračunski prenosniki z zaslonom do 15 palcev imajo popolnoma enake lastnosti. Vendar pa je dovolj za delo z dokumenti. Vrsta matrike - TN. Odličen je za gledanje filmov in iger. Ampak za delo s slikami - nikakor ne. Ni dovolj barvnih globin. Statični kontrast - 700 na 1, medtem ko je dinamičen - 40.000 na 1. Tukaj je, kaj lahko storite.
Kar je vznemirilo, so vidni koti. Malo je treba zavrniti, saj se slika takoj spremeni. Potrebno je veliko časa, da poiščemo ustrezno točko. Največje število barv je 167 milijonov. Z IPS ni primerjave. Reakcijski čas matrike je 5 ms. Za TN je veliko nerealno. Obstaja veliko bolj ustreznih modelov. Toda BenQ G925HDA je odličen način za delo s statičnimi slikamidobro Tudi za igre bo dovolj, če niste kibernetski vihar. Svetlost je 200 cd /m. Povprečni kazalnik. Zdaj pa si oglejte preglede izdelkov.

Ocene

Seznanite se z uporabniškimi pregledi vseh zahtevanih naprav. Kažejo, kako se resnične lastnosti naprave razlikujejo od navedenih. Na podlagi teh informacij lahko ugotovimo, ali je treba kupiti določen izdelek. Kaj pa BenQ? Cena je glavna prednost tega monitorja. Mnogi tudi opozarjajo na odlično praktičnost mat zaslona. Toda tehnične značilnosti nihče ni navdušil. Vsi se strinjajo, da je zdaj veliko bolj dostojnih možnosti. Ta monitor se lahko uporablja samo v pisarni.
Negativne povratne informacije o BenQ G925HDA so večje. To je posledica dejstva, da je zastarel. On je celo vzel proizvodnjo. Torej so bile v času objave take značilnosti sprejemljive, vendar ne v letu 2017. Če pa kupite monitor za starejši računalnik, je bolje, da te možnosti ne najdete. Še posebej, ker ima priključek VGA za povezavo z računalnikom. Idealno za stare grafične kartice. Po drugi strani je samo analogna povezava še en minus.

Zaključek

BenQ G925HDA proračunski monitor je primeren za uporabo v pisarnah in za uporabo v povezavi s starejšimi računalniki. Vendar pa za potrebe sodobnega uporabnika značilnosti tega prikaza niso dovolj. Nizka ločljivost, neustrezna kakovost matrike - vse to vpliva na kakovost prenosa barv. Toda ta monitor je zelo poceni. In zatisti, ki so omejeni v proračunu, ta naprava izgleda zelo privlačno.

Sorodne publikacije