"Kia Sorento": povratne informacije lastnika

Leta 2002 je korejsko podjetje Kia Motors predstavilo avto, ki je kmalu postal priljubljen zaradi svoje funkcionalnosti in zunanje privlačnosti. To so modeli Kia Sorento, ki so se izkazali za trdnejšo in dražjo različico znanega športnega SUV. Avto je hitro pritegnil zanimanje. Mnogi od tistih, ki so dolgo razmišljali o nakupu crossover, so se odločili, da izbira v njeno korist. Je bil upravičen? Dobro vprašanje. Odgovor lahko najdete s preučevanjem mnenj dejanskih lastnikov o "Kia Sorentu".

Generacija I - Dizel: obratovanje v mrazu

Vsi se zavedamo, da so modeli z motorji, ki porabijo DT, bolj ekonomični. In zato so za mnoge zanimive. Kia Sorento s 25-litrskim motorjem s 145 KM. hitro postala priljubljena. Po pregledih lastnikov avtomobilov se hladni avtomobil začne brez težav, pod pogojem, da ulica ni več kot -15 ° C. Naprej - samo z ogrevanjem. Toda v 5 minutah po zagonu motorja v kabini je že vroče.


In ogrevanje je normalno. Vozniki, ki imajo kaj primerjati, pravijo, da se avtomobili drugih konkurenčnih proizvajalcev z dizelskimi motorji, celo majhen minus, ne morejo zagnati brez prezračevanja etra. In Sorento lahko ima težave le, če ga pustiš v zmrzali na ulici celo noč.

Salon

V notranjosti je vse udobno, ergonomsko in udobno. Temperaturni način je nastavljen hitro, pozimi ogrevanje sedeža deluje pravilno. Mnogi so presenečeni, da notranjost ne zafrkava ničesar,medtem ko se hladna kabina segreva. Lastniki z veseljem opozarjajo, da "hladno" vse deluje odlično - multimedijski sistem, štedilnik, glasba. Edina stvar, ki je malo "zavora" je DVD, se glasi dolg pogon, vendar brez napak. Še vedno veliko v svojih ocenah "Kia Sorento" dotik prtljažnik. V normalnih pogojih lahko sprejme 420 k. To je pomembna pomanjkljivost modela, saj ni smuči ali snežnih desk. Seveda, če zložite sedež, lahko povečate prostornino na 1960 litrov, potem se bo vse prilegalo. Toda potniki ne bodo sedli. Torej je prevoz dolge ali velike velikosti možen le s pritrditvijo na streho.

Obnašanje na cesti

To je pomembna točka, ki jo je v svojih odgovorih napisala večina lastnikov Kia Sorento. Poleg tega na najbolj pozitiven način. Način, kako se ta crossover odlično drži. Nekateri avtomobili predstavljajo polno vožnjo, da vdrejo v "srečanje", ko vstopijo v zavoje (še posebej na ledeni cesti), drugo pa nosi zadnjo os. In tukaj Kia Sorento gre strogo glede na danega voznika poti. Njegova vrtilna frekvenca na povpraševanje odlično porazdeli navor med osmi. Vzmetenje se ne potrka ali treslja tudi pri modelih z dostojno kilometrino. V zvezi s stroški, potem, glede na lastnike "Kia Sorento", dizelsko gorivo pozimi gre v višini 14-16 litrov na 100 kilometrov ceste v urbanem načinu. Poleti, manj - približno 5 - 6 litrov.

Pomanjkljivosti

Menijo, da lastniki Kia Sorento, tega avtomobila niso preveč. Toda še vedno obstajajo. ABS Zavirajte ta avtoDrsne ceste se morajo še naučiti. Tudi če je pedal nežno in nežno spuščen, bodo sprednja kolesa zaklenjena, zadaj pa še naprej voziti. Če na tej točki pritisnete zavorni pedal močnejši, bo avtomobil nenadzorovan. Poleg tega se bo zaradi zelo pogostih motenj v sistemu sistemsko opraskal. Kakšen je izhod? Pri zaviranju na spolzkih cestah morate postaviti "nevtralno".
Manj pomemben minus so brisalci. Natančneje, zaklep, ki odvaja topel zrak na ogrevanje vetrobranskega stekla. Slabo drži zrak v tretjem položaju. Med sneženjem v spodnjem delu stekla se začne stopiti noga, na hišnikih pa rast iz ledu. Odstranite jo lahko samo z roko.

II generacija

Prvi modeli modela Kia Sorento so dobili dobre ocene, tako da je leta 2009 začela s proizvodnjo novih različic. Avtomobili druge generacije so prejeli novo karoserijo, tri komplete in sodoben, posebej zasnovan za Sorento, dizelski motor za 197 "konjev". Lastniki teh modelov pogosto skrbijo za hitro in nevidno povezavo zadnjega pogona in odlično kombinacijo avtomatskega menjalnika in motorja. Ni zamud, tudi v ročnem načinu, ni vam treba preklapljati. Pospešek ni slab. Ampak samo do točke 140 km /h, potem dinamika izgine. Vendar le malo ljudi meni, da je minus. Glavna stvar je, da obstaja trdna rezerva za hitro in varno prehitevanje. Na enaki podlagi je avto samozavesten in stabilen, zvitek je praktično odsoten. Čisto krmiljenje.

Po mnenju lastnikov modela Kia Sorento je dizel v drugi generaciji modela resničnoZmogljive in vzdržljive, različice z 197-točkovno enoto, tudi pri mrazu pri -30 ° C se začnejo s pol obrata. Zvok pa je bolj tog kot motor prvega modela.

Kaj je notri?

O salonu Kia Sorento II piše veliko lastnikov tega modela. Konec koncev, v bistvu razlikuje drugo generacijo od prve. Novi karoseriji, kot so rekli proizvajalci leta 2009, je zagotovila dovolj prostora za sedem ljudi. Je to res? Da, čisto. Lastniki ugotavljajo, da je za vsemi potniki dovolj prostora, vsi sedeži so zelo udobni. Poleg tega so bili izdelani tudi posamezni zračni kanali v regalih za dostavo hladnega zraka za toplo - tradicionalno pod sprednjimi sedeži. Elektronika deluje še bolje kot prvi modeli. Salon se ogreje v eni minuti. Prijetna svetloba ročajev vrat in polic na predoru je prijetna za oči. Prav tako so odpravili problem proizvajalcev debla. V podzemnih modelih druge generacije obstajata dve prostorni niši, kjer lahko postavite vse, kar želite. Stalež, mimogrede, je zaradi varčevanja s prostorom, pod dnom.
Druga pomembna plus crossover je njegova izolacija zaradi hrupa. Tudi pri visokih hitrostih je notranjost precej tiha. Ja, in zvok rednega sprejemnika ni slab. Mimogrede, sam se samodejno nastavi glede na raven hrupa.

III. Generacija

Različice Kia Sorento, ki se zdaj štejejo za najnovejše, so bile uvedene leta 2014. Predstavljajo tretjo generacijo. V Rusiji so ti modeli znani kot "Kia Sorento Prime". Ocene so celo boljše od različic prvih dveh generacij.Po mnenju mnogih, najbolj priljubljenih avtomobilov z dizelskim. Pod pokrovom "obljube" so nameščeni močni 200-močni 22-litrski turbo motorji, ki gredo v parih s 6APPP. O tem crossover pravijo samo ena stvar - avto dobesedno strga iz njega. Obnašanje na cesti je odlično, zaradi vzmetenja se zdi, da je potniška limuzina. Neenakosti delujejo odlično. Boljše kot prejšnje različice. In s takšno šibkostjo je enota ekonomsko porabljena dizelska goriva. "Kia Sorento" (povratne informacije lastnikov nam omogočajo, da se prepričamo) porabi približno 9-10 litrov na 100 kilometrov mesta. Če se premikate po poti, se pretok zmanjša na 7 - 8 litrov.

Verzije za bencin

Niso tako priljubljene kot dizelsko gorivo. Ampak zapomnite si, da so vredni. Najbolj priljubljena je 175-močna različica "Kia Sorento 24". Mnenja o njej niso slaba. Cena je približno 15-16 litrov na 100 "mestnih" kilometrov pozimi. Poleti - manj, približno 4 - 5 litrov. Brezpogojna prednost pred dizelskimi različicami - začne se takoj kot ura. Hitro sežge, steklo zapusti v trenutku, klima deluje jasno. Ljudje, ki oskrbujejo s plinom svoj "Kia Sorento", pogosto govorijo o obnašanju teh različic na slabih cestah. Način vožnje na takih območjih je značilen s stalno spremembo hitrosti. Včasih je bolje, da se premaknete po cesti. Toda tudi pri tem načinu porabe je le 10 - 11 litrov. Še ena prednost tega avtomobila, mnogi menijo, njegovo okretnost. Preprosto ga je prehiti, "skoči" na pravih mestih,za obnovo avtomobilov s hitrostjo 100 - 120 km /h. Nekateri Sorento se celo zdi, da se bolidirajo (gledajo, kdo od tega, kar prehaja).

Značilnosti avtomobila

Kot je bilo že omenjeno, Kia Sorento nima naslednjih pomanjkljivosti, ki bi lahko vplivale na hitrost ali povzročile iskanje vlečnega vozila. Vendar pa je pošteno omeniti slabosti. Evo, kar motoristi kritizirajo:
 • Naprava za pranje žarometov. Kljub temu, da obstaja ločen gumb za aktiviranje njegovega dela, dela vsakič, ko se voznik odloči za vklop brisalcev. In to vpliva na stroške, čeprav rahlo.
 • Zadnji sedeži običajno poganjajo nepravilnosti. Včasih s tako močjo, da se zdi, da ni "kia", ampak "osem". Problem je rešen s polaganjem penaste gume med naslonjalo. Bočnice lahko "podprejo" teniške žogice. Lastniki pravijo, da pomaga odpraviti škripanje.
 • Zaradi majhne reže med odbijačem in zadnjimi vrati se začne hladiti v hladnem obdobju. Na mnogih modelih se pojavi ta "bolezen". Pritrjuje se bodisi v servisni center, bodisi samostojno s segrevanjem sušilca ​​za lase v stavbi in lepo zavijanje potrebnih mest.
 • Kvalitetno krhko plastično stojalo pred kolesi ščitnikov. Hitro in neopazno propadajo. Lahko jih poškodujemo, celo potopimo v plitki sneg.
 • Manjka sinhronizacija s telefonom, čeprav obstaja GPS.
 • Ko se vklopijo žarometi na glavni enoti, se svetlost zmanjša.
 • Kontrola na vozilu se nahaja na armaturni plošči. Od takrat je nerodnose morajo raztezati do njega.
 • Samodejnega dviganja očal ni.
 • Kot lahko vidimo, slabosti Sorenta niso katastrofalne, veliko jih je mogoče pripisati ne minusom, ampak specifičnim značilnostim.

  Stroški

  Mnogi vozniki se sklicujejo na nizke stroške avtomobila, o katerem se pogaja, na njegove očitne prednosti - to je razvidno iz številnih pregledov. Ponudba "Kia Sorento" 2017 v novi državi je resnično na voljo za sprejemljiv denar. Model z 24-litrskim bencinskim agregatom lahko kupite za približno 18 milijonov rubljev. Verzija z turbodizelom z motorjem s 200 konjskimi močmi bo stala več - približno 2275000 grivna. Starejše in starejše različice in sploh bo stala 300-400 tisoč. Povprečna, bolj sprejemljiva možnost ni starejša od 8 let in z majhno vožnjo stane približno milijon. In to, moram reči, je normalna cena za tako visokokakovosten avtomobil, ki ima vsaj slabost in maksimalno funkcionalnost.

  Sorodne publikacije