Telefon Sony Ericsson W200i: opis, funkcije, test, pregledi

Trenutno pomanjkanje številnih mobilnih naprav ne bo uspelo. Vsako leto se trg obnavlja z novimi modeli. Vendar pa ta članek želi monopolizirati in si ogledati Sony Ericsson W200i. Izšla je pred desetimi leti. Na začetku prodaje je naprava samozavestno prevzela vodilni položaj v segmentu dragih naprav. Poznavalci blagovne znamke so opazovali, da je model W200i izdal stroške ves čas njegove izdaje. Ostri skoki navzgor in navzdol niso bili označeni. Cena 200 dolarjev je vplivala na povpraševanje: ohranjala je zmerno raven.


Po mnenju uporabnikov je ta model izdal proizvajalec za razširitev ponudbe. Trg za mobilne naprave je vedno močna konkurenca, zato morajo razvijalci iskati nove ideje in nove rešitve. Nekateri kupci so opazili nekaj podobnosti z modeloma K310i in K320i, ki so bili proizvedeni pod znamko Sony Ericsson. To pomeni, da modela W200i ni mogoče imenovati ločen izdelek. Razvijalci uporabljajo le majhne spremembe v sistemu "polnjenje" in končal stilizacije. Telefoni se med seboj razlikujejo po barvi in ​​nekaj funkcionalnosti.

Design
Sony Ericsson W200i je razveselil kupce s široko paleto barvnih možnosti: črna z Rhythm Black in Blue (Mono Blue), bela z oranžnimi poudarki (Pulse White) in grafit (Aquatic White) rožnata s kontrastno srebrno (Sweet Pink) in siva. To je čipModel je bil kombinacija paletnih predstavnikov. Na primer, v črni verziji je celotno telo izvedeno v eni barvni shemi. Na modelih modre in rdeče barve je bil napis Walkman, ki označuje, da naprava pripada glasbenemu razredu, avtonomni ključi za nadzor predvajalnika, osvetlitev igralne palice in logotip na dnu ohišja, ki je tik pod tipkovnico.


V zvezi z belo različico je bila porazdelitev barv v njem nekoliko drugačna. Primarna barva se uporablja za sprednje in zadnje plošče. Poudarki v obliki drugih predstavnikov se nahajajo na stranskih obrazih, združenih v poseben okvir. Za oblikovanje celostne oblike je bil uporabljen tudi vložek na zadnji plošči, ki se nahaja na dnu telesa. Na njem lahko vidite zeleni in beli logotip podjetja. Sony Ericsson W200i je bil narejen iz plastike. Dimenzije ohišja, glede na uporabnike, so izbrane optimalno. Širina telefona na višini 101 mm je bila 44 mm. Debelina je precej majhna - 18 mm, leta 2007 pa je bila ta številka v normalnem območju. V svojih pregledih se lastniki pozitivno odzivajo na kakovost montaže. Telefon je močan in zanesljiv. Če pogledate vstran, lahko vidite, da so se oblikovalci odločili za opustitev standardnih rešitev, pri čemer so izbrali obliko paralelograma za primer. Zahvaljujoč temu, Sony Ericsson telefon izgleda precej izvirno. Sprednja plošča je opremljena z vsemi potrebnimi elementi. Seveda, to je zaslon, na katerem je izvlečen zvočnik in logotip podjetja. Spodaj je nadzorna ploščaje sestavljen iz petih gumbov. Za lokacijo najnovejšega proizvajalca je izbrala obliko horizontalno raztegnjenega ovala. O številski tipkovnici se pogovorimo spodaj.
Zadnji pokrov ima luknjo za izhodni zvočnik. Narejen je v obliki polkroga. Objektiv kamere se nahaja poleg njega. Spodaj je ime podjetja, pod katerim je logotip naslikan. Na stranskih straneh je "rocker" volumen (desno) in gumb predvajalnika (levo). Samodejnega ključa za nadzor kamere ni. Na levi strani so oblikovalci namestili režo za pomnilniško kartico. Pokrit je s plastičnim čepom, ki ima napis M2. Spodnji konec se uporablja za namestitev priključka Fast Port za polnilnik, namenjen je priključitvi slušalk, na voljo je tudi luknja za mikrofon. Stikalo je na nasprotni strani ohišja. Ob njem je infrardeča vrata. Za tiste, ki raje nosijo telefon na čipki ali traku, je za pritrditev predviden zgornji tečaj.

Zaslon

Kateri zaslon se uporablja za reprodukcijo grafičnih informacij o Sony Ericsson W200i? Zaslon je majhen, njegova diagonala je le 18? O jasnosti slike ni treba govoriti. Ločljivost 160 x 128 px ne zagotavlja visoke kakovosti. Prenos barv je omejen na samo 65 tisoč odtenkov. Pri kodiranju ene slikovne pike uporablja 16 bitov pomnilnika. Zaslon je izdelan z uporabo UBC tehnologije. Na žalost ne zagotavlja visokokakovostnih slik. Na soncu se zaslon močno zbledi, zrnatost je vidna s prostim očesom. Slika izgleda nerealno, nasičenaPrenos barv je šibek. Velikosti zaslona so dovolj za izhod 6 vrstic informacijskega besedila in 2 storitev. Obstaja tudi plošča z baterijskimi in celičnimi signali. Nahaja se na vrhu zaslona.

Tipkovnica

Telefon Sony Ericsson je krmiljen s tipkovnico na gumbih. Proizvajalec ni uporabil inovativnih idej in je ponavljal koncept preteklih modelov. Tipkovnica je sestavljena iz dveh blokov. Prvi je mehka tipka. Upravljanje telefona poteka s pomočjo dveh parov gumbov in igralne palice za pet položajev. Digitalna enota je sestavljena iz štirih vrstic, ki združujejo tri gumbe. So ločeni drug od drugega z določeno razdaljo, kar močno olajša postopek klicanja ali besedilo. Pritisk se počuti precej dobro, saj ima vsaka tipka trden gib. Po mnenju uporabnikov je zelo priročno. Oblika krmilne palice ima opombo. Majhen je, zato upravljanje z njimi ni zelo priročno.

Samostojno

Kaj je baterija Sony Ericsson W200i? Samostojno delovanje zagotavlja litij-ionska baterija BST-36. Njena zmogljivost je 750 mAh. Za koliko časa se lahko baterija izračuna za lastnika? Po testiranju so bili objavljeni naslednji rezultati. Da bi telefon delal do 3 dni, je potrebno, da ne presežemo časa pogovora - možno je 25 ur, prenos podatkov prek infrardečega vmesnika - ne več kot 30 MB, poslušanje glasbe - 2 uri prek slušalk in 20 minut. preko zvočnika, aktiviranje programov - 30 min.

Sony Ericsson W200i: značilnosti spomina

Da bi uporabnik lahko shranil vse vrste programske opreme v telefonu, je proizvajalec zagotovil posebno shrambo. V tem modelu je velikost ROM-a 27 MB. Za polnopravno delo tega obsega ni dovolj. Za razširitev zmogljivosti telefona je na voljo tudi reža za Memory Stick Micro M2. Če bodo lastniki uporabljali pomnilniško kartico, bodo lahko namestili programe, glasbo, fotografije, ki so praktično neomejeni, saj zagotavlja shranjevanje v 2 GB.

Kamera

Katera optika se uporablja na Sony Ericsson W200i? Cena v tej izdaji ni kazalnik. Glede na to, da v letu 2015, lahko kupite telefon za 2500-3000 rubljev, kamera ni visoka. Temelji na 03-megapixel matriki. Dimenzije fotografije - 640 x 480 px. Kakovost je nizka. Posnetki so nejasni, barvni prenos je šibek. Pri delu s fotoaparatom lahko sliko povečate 4-krat. Vendar pa se po mnenju uporabnikov kakovost bistveno zmanjša. S fotoaparatom lahko snemate video. Njegova največja ločljivost je 176 x 144 px.

Multimedija

Napis na primeru Sony Ericsson W200i Walkman označuje uporabo glasbenega predvajalnika glasbe. Ta model ima nameščeno drugo različico. Po mnenju poznavalcev blagovne znamke se praktično ne razlikuje od prejšnjih. Vendar pa se je kakovost zvoka, nasprotno, bistveno izboljšala. Razvijalci so povečali raven predvajanja nizkih frekvenc. Nedvomna prednost je preprost nadzor igralca. Izvaja se s samostojnim gumbom na telesu.

Meniji in aplikacije

Meni je sestavljen iz 12 glavnih točk. Večina je standard. Izberete lahko PlayNow - storitev, ki se uporablja za prenos skladb, in Walkman je prvotni predvajalnik. Organizator nudi vse potrebne storitve, kot so sinhronizacija, seznami kod, opravila in drugo. Igre za Sony Ericsson W200i so zasnovane ob upoštevanju značilnosti zaslona, ​​zato je uporabniku na voljo QuadraPop (vrsta Tetris) in Treasure Towers.

Sorodne publikacije