Viking: Bitka za Asgard: Pregled igre, značilnosti in pregledi

Igra Viking: Battle for Asgard, katerega mnenje bo namenjen ta članek, ni tako daleč 2008 osvojil srca ljubitelje žanra "Slasher". Tudi ljubitelji nordijski mitologiji, Viking in nordijskih bogov.

ploskve

Glej kaj odvija v fiktivni vesolju. Zgodba je preprosta: drhal Undead postavljeno boginja Hel, napadel Mythard (svet moških, po nordijski mitologiji) in sejati kugo in uničenje. V sredi bitke zelo pogumen bojevnik imenovan Skarin je boginja Freya in ima močan bojevnik poslanstvo Odrešenika človeštva. In bogovi, seveda. Freya predstavljali boginjo vojne, ki prinaša idejo za ustavitev mrtvo kraljico in ga pošlje nazaj v Helheim.


Prvi Skarin ne poznajo pravih vzrokov za nemire, tako da bi moral biti način ponorijo in si prizadeva, da počistite svoje domovine od tujcev. V tej težki nalogi pomagati protagonist zaveznike. Ti so lahko bodisi srečali po naključju so Vikingi ali zapornikov sovražne tabori. Nekaj ​​redkih epske bitke in obleganja mest sčasoma vodilnih igralcev v brlogu temnega boginje, po zmagi nad katerim Skarin zahteva nagrado v Freyi zasluženo mesto v Valhalli. Vendar pa je zavrnil, nato sprosti volk Fenrir svet in začeti Ragnarok. Napovedovalec pravi, da je starost pride zima, bogovi so bili poraženi, vendar je njihov duh je še vedno prisotna v človeškem svetu.

kako dobiti v Asgard?

december Viking: Battle for Asgard spoznal veliko lepo grafiko,zanimiv uvodni videoposnetek in potepanje za absolutno preprosto predlogo in odsotnost zanimivega zapleta. Še več, želja po končani igri se pojavi približno na sredini, kjer ni spektakularnih bitk, ohranjevalnikov zaslona, ​​čeprav nekako pojasnijo pomen vsega, kar se dogaja. Lahko pozabite na romantične dialoge, romantične linije - niso tukaj.


Zgoraj omenjeni spremljevalci, najdeni v prostranstvih treh otokov, s katerimi potuje Scarin, občasno pomagajo pobegniti iz ostrega boja in se ne izgubijo v bitki. Vendar bratje ne pomagajo umu. V bistvu so vse bitke v načinu "ena na ena". Vodstvo ekipe v igri je popolnoma odsotno, tako da po formalni pomoči igralcu sateliti izginejo (zagotovo pijete med v najbližji gostilni).

Pozitivni vidiki

Noben video pregled Vikinga: Bitka za Asgard ne pomeni, da ni omembe, da obstajajo zanimivi trenutki v igri, za katere je projekt pridobil oceno 71% glede na razvrstitev iger. Lepa grafika in zvočni zapis - sami. Poleg tega pa imajo Viking: Battle for Asgard pregledi sistem za boj, ki temelji na tehnologiji Quick Time Events - dinamični trenutki med tekmovanjem, ko je potrebno pritisniti določen ključ, da se izvede vrtoglav kombiniran, zajem ali udarni udar. Navedeni bitni elementi prinašajo v ta projekt veliko RPG žanra. Mnenja o igri V iking: Bitka za Asgard opomba zanimivo oblikovanje razvijalcev - ubil s pomočjo kombinacije sovražnika dati dostop do zmaj rune. Posledično so ta skrivnostna bitja pozvana, da pomagajo Scarinu.

Pregledi igralnih publikacij

Marca 2008 so bile tiskane publikacije polne naslovov, kot so "produktivna sezona" ali "čas Neskuchny". Oddelek "Kaj igrati" je v izdaji "Igromanija". Pregled Vikinga: Bitka za Asgard je sprejela več odstavkov v stolpcu, skupaj s projekti, kot so Assassin's Creed, Devil May Cry 4 in Rainbow Six: Vegas 2. Predstavniki izdaje so opozorili na novost s pozitivnimi ocenami, ki opisujejo igro kot zelo preprosto, a zelo zanimivo. Anton Logvinov, katerega podjetje se ukvarja z Videmania - multiplatformno video razširitvijo revije Igromania - je poudarilo, da se zdi, da se igra prenaša v ozračje oddaljenih devetdesetih let. Igralec se samo približa kvestorju, reče nekaj besed in izda nalogo. Brez besedil, izčrpanih dialogov, samo hladnih akcijskih iger. Najboljše tradicije so kramp in poševnica.

Kako poteka prehod?

Mnenja o igri Viking: Bitka za Asgard ne oddaja nobenih nepozabnih ugank v igri. Preprosto manjkajo. Kot smo že omenili, je vse kar se da enostavno. Prišel sem, videl, zmagal. Junak ni enak, ampak "otoki". Vizualno je ozemlje med »svojima« in »tujci« razdeljeno na temne in svetle strani. Ko Skarin prečka mejo in odide v deželo sovražnikov, mrak vladajoča povsod, dežuje in piha veter. In tudi sovražniki nenehno napadajo. Osvoboditev ujetnikov in premagovanje šefov, protagonist osvetli temna področja. Dobesedno. Na svetli strani, mir in tišina - vedno sončen dan, cvetje, zelenice in ribe, ki pljuskajo v vodi. Ampak tukaj so njihovi pohodi.

Pregledikritiki

Ne glede na stave, vendar negativne ocene igre Viking: Bitka za Asgard je več kot pozitivna. Prvič, zaradi zapleta, ali bolje, odsotnosti dobro delujoče zgodbe. Ne marajo igralci, ki so navajeni na zavite zavoje ploskve, kot v mnogih RPG tipih Mass Effect, običajno "slasher". To je tisto, kar uničuje vsako željo po igranju sredi. Dva ali trije video posnetki za celotno igro ne dodajo nobenega rozina projektu. Ta kolač je trd.
Na drugem mestu, tako imenovana manija imitacije je pogostost omembe sredine. Treba je omeniti, da je ideja o izdaji takšnega projekta nastala po uspehu God of War, pripoveduje o krvavih dogodivščinah Kratosa. Studio Creative Assembly je začel projekt Spartan Total Warrior, ki se konča z neuspehom in se maščuje s sprostitvijo Vikinga: Bitka za Asgard. Naslednji klon pa pride ven, samo v "skandinavskem" ovoju. Projekt je prav tako zaslužil negativne povratne informacije zaradi slabe obdelave sveta iger. Dejansko lokacije ne predstavljajo nobenega interesa. Sovražniki imajo, vendar so monotoni. Svet igre je prazen, praktično ne komunicira z značajem.

Splošne misli

Kljub neuspehu projekta kot takega, si oglejte Viking: Bitka za Asgard pušča željo po igri. Treba je razumeti, kaj pritegne pozornost zgodbe o Skarinu.
V sami igri obstajajo triviali, zaradi katerih se celotna "shema" projekta in odsotnost ploskve preusmerita v ozadje. Na primer, protagonist osvobodi zapornike vesti, ki se lahko sčasoma združijo v veliko vojsko inzahtevati obleganje trdnjave. Za igralce, ki so zainteresirani za proces, ne rezultat, tako pameten razvoj razvijalcev je prišel všeč. Zadnja bitka, seveda, zahteva veliko število Vikingov. In če se imenujejo drachoni, se bitka spremeni v pravo fantastično sago.

Zaključek

Na koncu je treba opozoriti, da so razvijalci zaspali na zelo zanimivo temo v igrah - mitologiji skandinavcev. V daljni letu 2008 splošna javnost ni vedela za Ragnarja Lodbrokeja, ki je bil ljubljen, zahvaljujoč kanadsko-irski zgodovinski drami "Vikingi". Tudi če popolnoma upodobite podobo junaka Travisa Fimmela iz televizijskih serij in ne spremenite posebej igre, se bo ocena znatno povečala. Poleg tega bi bilo vredno malo bolje preučiti igro pred razvojem igre. Prva stvar, ki jo je treba narediti, ko gledamo igro Viking: Bitka pri Asgardu z višine leta 2017 je podoba boginje Frey, ki nikakor ni primerljiva s podobo mita. Freya iz igre je bolj podobna cesarici Celine of Dragon Age: inkvizicija, ki predstavlja sekularno levico, kot dekle meča in ščit.
Podoba Hel in njeno kraljestvo v igri je bolj podobna klasičnemu biblijskemu peklu, kot je Helheimov mitologiji - kraljestvo ledu in megli. Poleg tega je vojska mrtvih iz nje le na dan Ragnarek na ladji Nagelfara, ki je narejena iz nohtov pokojnika. Junak na koncu izpusti Fenrira in Ragnarok začne, Mitgard pa se spusti skozi staro zimo. Po mitih Fimbulwinter ne vodi samo do smrti pridelkov, ampak tudi do vojne med ljudmi zaradi preživetja, ki se ne zbližuje."Pripovedovalec", ki govori o segrevanju in dejstvu, da so ljudje preživeli zimo. Osvoboditev Fenrirovega volka sama po sebi ne pomeni zadnje bitke - na njem je volk sam premagal Odina. Zaradi tega sta oba ubita. Bitka Jermajanda se mora pojaviti tudi - sovražnik Tore. In tudi vojske ognjenih sinov Muschela pod vodstvom Surta. Poleg tega, če bo boginja Hel premagana, kdo bo ubil mrtve za boj z bogovi? Na koncu Freya ne odvede bojevnikov v Valgallu - ne v njeno pristojnost. Boginja kliče dušo v njegovo palačo Folkwang. Če bi razvijalci bolje razmislili o tej točki in oblikovali srečanje Skarina in Odina, se je morda odločitev o večnem prazniku v dvorani vojakov Asgarda sprejela v smeri protagonista.
In tako se izkaže, da je dekle zavrnilo, ker ni bilo njeno strokovno področje, in v Folkwangu ni bilo posebej zahtevano od Scarina.

Sorodne publikacije