Opis oznake oznake HTML: kaj je to, kako uporabljati funkcije

Predstavitev informacij s pomočjo sodobne hipertekstualne ideje je v bistvu absurdna, vendar tako deluje. S tem se ne prepiraš in moraš računati. Z vidika sodobnega programskega jezika ni pomembno, kako so predstavljeni podatki: strogi tipi in obvezni predhodni opis, ali pa ne obstajajo vrste in zahtevan opis jezika, ki ga bo sam "dodal" med izvajanjem algoritma. Pomembno je opozoriti: vse, kar brskalnik, javascript ali strežniški jezik ne razumejo, ne bo izvedeno. Blok tag v okoliščinah se lahko "obrne" v niz, vendar niz v bloku - št.

Logika strani HTML

Zgodovinski primer - oznaka HTML-pisave. Že dolgo ni bilo priporočeno za uporabo. Motivacija "ni priporočljivo" - značilnost sodobnega programiranja. Pomanjkanje združljivosti kode "" v različicah in brez stabilnosti pri doslednem razvoju različic komponent programske opreme in konceptov.


Dejansko je oznaka razpona v HTML veliko bolj praktična: ne velja samo za pisavo. Span lahko spremeni nabor atributov prikaza in uporabe določene vsebine. Vrstice so bile vedno glavna predstavitev za vse podatke, vendar programski jezik ni vedno opredelil te skladnje, programerji pa so sporočili, da je številka ali logična vrednost vedno niz. Absurdnost in objektivnost hiperteksta pri izvajanju HTML: postavitev - je uporaba niza oznak (seznanjenih ali samskih) za formalni opis vsebine (podatkov). Ni opisa ali vsebineinformacije. Prvi je določen okvir, v katerega so vgrajeni določeni podatki.


Okvir je sestavljen iz togo pritrjenih opek (oznak), ki zasedajo strogo določena mesta v načrtu, in relativne elemente, ki se nahajajo "kot zemljevid zemlje".
Za razdelitev strani na razdelke prikaza podatkov so lahko tabele ali elementi bloka in dobljeni projektni podatki "zapolnijo" z drugimi oznakami. Ponavadi se imenujejo majhne, ​​to pomeni, da so urejene na način, ki določa trenutno priložnost in trenutno vsebino.

Primer razpona HTML: kaj je in kako opisati

V zelenem polju lahko vidite primer kode, ki jo je brskalnik prikazal na sivem ozadju. Element bloka div je bil v središču besedila, ki sledi kodi v kodi. Prvi element je bila oznaka razreda scSpanLine. Nato je bilo postavljeno besedilo, v katerem je oznaka span z razredom scSimpleSpan označila dva dela tega besedila. Drugi in tretji element vrstice se nahajata točno tako, kot sta zapisana v kodi.
Ta primer prikazuje, kako razpon deluje v HTML-ju. To je samo zaporedje podatkov - očitno. Ni očitno drugačen: razvijalec lahko opiše to oznako, kot želite, morda celo uporabi pravilo:
 • POLOŽAJ: absolutno;
 • Ne bo nobenega učinka. Določanje koordinat in velikosti prav tako ne igra nobene vloge. Centriranje ali izravnavanje razpona v HTML-u je nesmiselno. Medtem pa je oznaka zelo praktična in povpraševanja. To je zelo priročen ovoj, ki označuje pomemben trenutek v celotnem toku podatkov.
  Glavna stvar - razumeti, da je span HTML način za spremembo prikaza vrstice ali izboljšanje pravilprikazati del črte.

  Logika zagotavljanja podatkov o nizu

  Uporabi jezik opisovanja podatkov HTML po svojem namenu, to je za opis podatkov, - dan pred tem. Uporabite jezik strežnika za oblikovanje telesa strani - moderno in tako tudi "vsi" razvijalci. Predvsem je to všeč sistem za upravljanje mest (CMS). Dejanska praksa in potreba po ustvarjanju spletnih mest v živo je dinamično upravljanje okvira strani in njene vsebine. V tem smislu je oznaka razpona v HTML-ju (ki je le zvočnik), kot rezultat javascripta, omogočila ustvarjanje dinamične vsebine "na let". javascript deluje kot izvorni konvertor besedila rtf in nadomešča zahtevane oznake z zahtevanimi pravili CSS v izhodnem toku, ki se porazdeli po okviru blokovnih elementov strani.
  Višja kot je profesionalnost razvijalca, bolj blok (ali tabelarni) označevalnik strani in manjša je dejanska prisotnost statičnih oznak v HTML-ju. Kaj to daje? Dinamika javascript je algoritem, ki lahko deluje na vhodnem toku nizov in ga prikaže, kot je razvil razvijalec. Oznake za razpon se bodo prikazale na pravem mestu in ob pravem času.

  Sorodne publikacije