BenQ W1070 Multimedijski projektorji. Opis in značilnosti

Če menite, da je "proračunski projektor" naprava z nizko porabo energije, ki je nameščena na dlan, to ni tako. Kot vse druge potrošniške elektronike, so domače gledališke komponente še cenejše in boljše. In modeli, kot je BenQ W1070, resnično izstopajo.

Funkcionalnost

BenQ W1070 vam omogoča predvajanje 3D, vgrajene zvočnike in je dovolj kompakten, da se prilega v moško torbo. Naprava zagotavlja odlično kakovost slike, odlično barvo in dobro raven črne barve za svojo ceno. W1070 vam bo prinesel vse vrste projektorjev, ki pridejo na misel.


Seveda tudi ni bilo napak. Čeprav je 3D zelo dober, BenQ w1070 ne vsebuje očal. Če kupite dva para po $ 99 vsak (izdelki drugih proizvajalcev ne bodo ustrezali), bo cena narasla na raven Epson 3020 podobne kakovosti. Če ni potrebe po 3D-ju, potem ni mogoče najti ničesar drugega pri takšni ceni.
Oblikovanje
Čeprav je veliko modernih projektorjev narejenih v slogu vesoljskega prostora, BenQ W1070 spominja na opremo sejne sobe. Lahko se zanikamo, da ga ljudje v nasprotju s televizijo ne gledajo, zato zasnova ne bi smela biti zelo pomembna. Bela in srebrna naprava je majhne velikosti - 312 x 109 x 244 mm, na zgornji desni pa so gumbi po meri in pokrov na zadnji strani objektiva z ročnim zoomom in ostrenje na levi. Če odprete drsnik, lahko vidite navpični vijak za vertikalno nastavitev. Glede na mnenja lastnikov, za njegapotrebovali boste izvijač, konfiguracija pa je težko izvedljiva, saj zahteva visoko natančnost. Hvala tudi za to, da je takšna priložnost sploh. Ne tako impresivna je prednja ventilacijska rešetka. Za razliko od Epson 3020 ne blokira osvetlitve zaslona. V temni sobi ni tako opazno, vendar ne bi bilo bolje.


Meni ponuja preprost vmesnik, ki ga je enostavno upravljati. Daljinski upravljalnik je podoben daljinskemu upravljanju poceni DVD predvajalnikov, ne domačim gledališčem v vrednosti več kot tisoč dolarjev. Majhen je, a funkcionalen.

Značilnosti

BenQ uporablja čipov DLP DarkChip3 in ima svetlost 2000 lumnov, kar je zelo dobro za tovrstno domače gledališče. Prisotnost 3D je na tej ravni precej nepričakovana in ni le klop, ampak se dobro izvaja. Infrardeča stekla niso vključena v komplet. Za tiste, ki ne gledajo pogosto filmov in skrijejo projektorja v omari, 10-vatni zvočniki na vozilu nikakor ne bodo dosegli točke. Če želite podaljšati življenjsko dobo žarnice, je način Eco Blank. Ko je vklopljen, se v odsotnosti signala svetlobni tok zmanjša in na zaslonu se prikaže čarobno sporočilo "Prihranite do 70% energije svetilke." Čas je, da prispevamo k ohranjanju planeta. " Žarnica projektorja BenQ W1070 je precej draga in ta način vam omogoča podaljšanje njegove življenjske dobe s 3500 na 6000 ur.

Nastavitev

Večina projektorjev je nastavljiva po višini za orientacijo slike na zaslonu. Epson 3020 ima samo nastavljive noge spredaj, BenQ pa vam omogoča nastavitev zadnje strani, kar kompenzira nepravilnosti površine.
Podjetje je naredilo korak naprej in dalo priložnost za prilagoditev navpičnega premika leče. To daje nekaj prožnosti pri namestitvi naprave glede na zaslon, ne da bi uporabili digitalni popravek popačenja. Za pomoč pri namestitvi naprave BenQ W1070 je v uporabniškem priročniku podrobna navodila o tem, kako najti napravo, doseči želeno velikost zaslona in vertikalni premik leče.

Prilagoditev slike

BenQ blokira spremembo barve in odtenka. Vendar pa obstajajo še druge kontrole, vključno s številnimi vnaprej nastavljenimi načini, sivo lestvico in naprednim sistemom za upravljanje barv CMS, ki so v neustreznih rokah veliko bolj nevarni. Za kalibracijo so lastniki prisiljeni uporabljati CMS. BenQ imenuje "ekonomično" žarnico z nizko porabo energije, njena vključitev pa pozitivno vpliva na raven črne barve, saj v temi ohranja veliko svetlobe. Obstaja tudi odlična možnost Brilliant Color, ki jo uporabniki priporočajo tudi za uporabo, saj izboljšuje nekatere vidike slike. Za pomoč pri postavitvi BenQ W1070 je uporabniški priročnik vseboval informacije o nastavitvi kota oblikovanja, popravljanju popačenja in izboljšanju svetlosti, kontrasta, barve in barvne temperature, ostrenja itd.

Povezljivost

BenQ ima tako analogne kot digitalne priključke, zato ni odvisen od tega, kateri viri signalov morajo biti priključeni. Obstajata dva HDMI vhoda, komponentni video kompozitni konektor in celo S-video, ki je danes redkost. Seveda je z računalnikom priključen računalniški priključekavdio vhod in izhod za tiste, ki ne želijo uporabljati vgrajenega zvočnika.

Kakovost slike

Blokiranje svetlobe na sprednji rešetki nekoliko izboljša raven črne barve, vendar ni dovolj, da bi bila vidna na očeh. Kontrast W1070 BenQ je impresiven za svojo ceno, čeprav se ne more primerjati, na primer, s Sonyjem. Obstaja pa ena stvar, ki je proizvajalec ne more nadzorovati: projektor podmaže nekatere nizke zasenčene dele. Na primer med poletom romunske ladje v seriji Star Trek
Skriva podrobnosti obdelave svojega primera, kar vam omogoča Epson. Nastavitev projektorja za prikaz teh podrobnosti je možna, vendar ne brez ogrožanja drugih področij, kot je raven črne barve.
Svetloba projektorja je povsem dovolj za temno sobo, zaslon StudioTek 130 pa za 120 palcev. Maksimalni svetlobni tok je 53 fL v dinamičnem načinu, kar je zelo dobro za proračunski projektor, vendar so barve grozne. To je bolje kot Mitsubishi, ampak slabše kot Epson.

Barvna natančnost

Če za začetno točko vzamete projektor Sony VPL-HW50ES $ 4000, so BenQ barve bližje Epsonu kot Epson, zlasti rumeni. V primerjavi s Sonyjem je W1070 še vedno nekoliko slabši in rdeča ni nasičena. Projektor dobro prenaša barvo kože in je dovolj blizu standardu. Ker se uporablja čip DLP, so črna področja slike nevtralna, v primerjavi z modrikastimi v Epsonu. To je najbolj očitno v ostro temnih prizorih.

Obdelava videa

BenQ vam za majhno količino denarja omogoča kakovostno gledanje filmov,čim bliže pravi domači kino. Na primer, v prizorih sončnega vzhoda ni prehitevanja. Plazma in zasloni LCD ne morejo upravljati takih prizorov ali nimajo dovolj pasovne širine, da bi preprečili nemoteno gradacijo barve. Po mnenju uporabnikov je W1070 BenQ vztrajno izgubljal ločljivost 1080i, medtem ko v drugi odlični Epson kaže, da so navpične črte potrojile. Blu-ray diski s 24kbps se predvajajo tudi brez tresenja.

Svetla osvetlitev

Čeprav je BenQ slabši od Epsona, dobro deluje v temni sobi, vendar to ni dovolj, da bi preprečili učinek svetlobe iz visoke osvetljenosti. Če potrebujete napravo, ki bo delovala brez težav v osvetljenem prostoru, morate biti pozorni na poslovne projektorje ali plačati veliko več.

3D

BenQ W1070 3D za projektor, vreden tisoč dolarjev, je izjemno kakovosten. Št televizorji cenejši od tega zneska ne more dati sliko takšne globine in brez pregrade. Očala pripomorejo k izostritvi kontrasta in dajejo najboljši občutek "črnemu" ozadju.

Sodba

BenQ W1070 je odličen projektor, vendar če upoštevate stroške 3D očal, lahko razmislite o drugih možnostih. Na primer, Optima HD25 naredi enako za isti denar in je opremljena z okularji. Toda če 3D ni prednostna naloga, bo W1070 donosna pridobitev.

Sorodne publikacije