Pregled sovjetske kamere "Viliya"

Kamera "Viliya" (ZSSR) je proizvajala belorusko opto-mehansko podjetje. Kupcem je bilo na voljo več sprememb, ki so se razlikovale le po kazalnikih izpostavljenosti. Telo in leča sta nespremenljiva. Kamera "Viliya-auto" in "Vilya" v skupnem številu približno 3 milijone kosov.

Tehnični podatki

Fotoaparat "Viliya-auto" ima nekaj funkcij. Proizvajalec je "BELOMO". Izdano devet let: od 1974 do 1985. Obstaja fotoaparat majhnega formata. Za delo s slikami je uporabljen film tipa 135. Okvir ima velikost 24x36 mm. Fokusiranje poteka ročno. Na voljo je posebna lestvica razdalj. Razstavo razstavlja tudi sam fotograf. Uporablja se sinhroni stik bliskavice. Nameščeno optično iskalo. Skupna teža naprave - 450 str.Opis videza

Gumb navzdol je precej neprijeten, vendar je njegovo delovanje všeč številnim lastnikom. Na vrhu naprave lahko vidite zagon bliskavice. Tukaj je posebna ruleta, ki je odgovorna za odstranitev filma nazaj. Če govorimo o prednostih oblikovanja in ergonomije, je treba ročne nastavitve osvetlitve zapisati v modelu "Viliya". V prejšnji različici "Auto" ni bilo. Stranske površine so narejene tako enostavno in lakonično, kot je mogoče. Nimajo vzorcev, narejenih v sivi barvi. Na enem od obrazov lahko vidite prisotnost priključka za sinhronizacijo. Prav tamGumb za odpiranje zadnjega pokrova se nahaja.


Na tej pravici ni ničesar, razen tega ključa. Na dnu je več možnosti. V sredini je gumb, ki je odgovoren za previjanje nazaj. V bližini, na desni in levo od njega, lahko vidite števec okvirjev in vtičnico za stojalo. Je rahlo pomaknjena v stran. Na hrbtni strani fotoaparata je posebna kljuka za previjanje okvirja naprej. Tukaj je iskalo in merilo občutljivosti uporabljenega filma. V fotoaparatu ni nič posebnega. Standardna zasnova, ki se uporablja v vseh takšnih fotoaparatih. Če odprete zadnji del, lahko vidite sprejemno tuljavo in zvezdo vrste transporta.

Kako slikati na "Viliyi"

Navodila za kamero "Viliya" je težko najti, zato se pogovorite o tem, kako narediti fotografije. Postopek fotografiranja je zelo zanimiv. Ustvariti morate črno-beli film. Nato nastavite ud in vzdržljivost. Ko izberete samo odprtino in ustrezno razdaljo do objekta. Če je bil film vstavljen v svetlobo, je treba položiti več "praznih" okvirjev za pomikanje neuporabnega materiala. Najpomembnejšo točko lahko imenujemo rezultati. Pri prikazovanju fotografij v prvih časih dela z napravo se lahko pojavijo lučke ali kakšno drugo popačenje, toda glede na povratne informacije kupcev so se vsi naučili, kako dovolj hitro delati s to napravo.

Cena na napravo

Vsak zbiralec je nekoč pomislil, koliko lahko kupiteta naprava do danes? Takoj opazite, da ta kamera ne nosi nobene vrednosti - je bila izdana v velikem obtoku, in od zadnje uradne prodaje je trajalo sorazmerno malo časa. Zato je rdeča cena za to - ne več kot 200 rubljev.
Vendar je treba razumeti, da gre za tiste variante, ki imajo odličen videz, brez napak, onesnaženja in polne funkcionalnosti. Nakup "pokvarjenega" fotoaparata za ta denar bo napačen, saj je zdaj na voljo več sto ponudb, ki so cenejše in v odličnem stanju. Če je kupec našel to napravo za 300 rubljev, ni potreben takojšen nakup. Mnogi vzamejo kamero "Viliya" za največ 100 rubljev.

Na koncu

Ta kamera ni prejela posebnega razpona in se ne razlikuje od nekaterih neobičajnih odločitev proizvajalca. Namesto tega je druga redna kamera. Celotna izdaja je bila razprodana precej hitro, toda ko so se ocene začele zniževati, je bil model umaknjen iz proizvodnje. Danes lahko fotoaparat kupite samo pri trgovcih in zbiralcih. Strošek te naprave je pojasnjen v zgornjem članku, zato je treba te informacije upoštevati. Proces fotografiranja je bil preprost in hiter. Fotografije niso bile mazane ali izkrivljene. Seveda ni treba govoriti o super odličnih lastnostih, toda takrat je bilo vse v redu. Ta kamera je bila pogosto uporabljena za počitnice. Pogosto kupljena za redne fotografije v albumih družinskih fotografij. Pri prodaji je bil nabor navodil, vendar naTrenutno ni veliko preživela. Težko ga je najti celo na internetu. Toda mnogi kupci ugotavljajo, da je postopek fotografiranja intuitiven in čim bolj preprost. Fotografije so odlične pri tiskanju. Tisti, ki so sodelovali z drugimi aparati v času ZSSR, opozarjajo, da se to lahko šteje za eno najboljših.

Sorodne publikacije