Ne namesti Directx v operacijskem sistemu Windows 7 ali Windows 8? Ugotovite rešitev!

DirectX platforma Windows sistemi (in ne le) so ena od obveznih komponent, ki zagotavljajo pravilno delovanje številnih aplikacij za večpredstavnostne ali računalniške igre. Toda napake: včasih DirectX ni nameščen in sistem izda sporočilo o napaki. S tem se lahko povežemo in o tem, kako rešiti problem, bomo nadalje razpravljali.

Zakaj DirectX ni nameščen: Možen vzrok

Da bi ugotovili, zakaj se pri poskusu namestitve te platforme pojavi sesutje, lahko v najenostavnejšem primeru dostopate do datotek dnevnika napak (DirectX.log in DXError.log). Izkušen uporabnik bo takoj razumel, v čem je težava. Ampak tukaj običajni uporabnik takšnih informacij morda sploh ne pove ničesar.


Če na primer ne namestite programa DirectX v operacijskem sistemu Windows 7 in proces prekine sporočilo o napaki, se priporoča, da si ogledate seznam možnih razlogov za to vedenje sistema. Najpomembnejši so:
 • vpliv virusov;
 • poškodba namestitvene datoteke;
 • nepravilen zagon monterja;
 • Ni pravice do namestitve;
 • kritične napake sistema, povezane s posodobitvami;
 • pomanjkanje gonilnikov ali zrušitev grafične kartice;
 • napake trdega diska;
 • težave z RAM;
 • zastarela firmware BIOS-a.
 • DirectX ni nameščen. Windows 8 in drugi sistemi: kaj storiti najprej?

  Začnimo torej z najpreprostejšimi. Ni možnost, ki ni nameščena v programu DirectXzaradi učinkov virusov. To lahko velja tudi za njihovo prisotnost v sistemu, ko se izvaja njihova obdelava, in za okužbo samega monterja, če je bila shranjena na trdem disku.


  Če želite začeti, preverite sistem za grožnje, in če se odkrijejo in odstranijo, znova prenesite namestitveni distro in poskusite ponoviti postopek namestitve.

  Druge možnosti namestitve

  To ni presenetljivo, vendar včasih DirectX ni nameščen samo zato, ker je namestitev antivirusa preprečena z začetkom postopka. Zdi se, da to ne bi smelo biti, vendar so razmere zelo razširjene.
  Kot možnost - namestite varnostno orodje med namestitvijo. V nekaterih primerih je problem rešen prav na ta način. Če se kasneje pojavijo napake, bi bilo vredno prenesti najnovejši paket (DirectX 12), namestitveni program platforme pa je pod rangom (na primer, različica 9, ki jo podpira Windows 7 in novejši). Lahko pa uporabite namestitveni program za končne uporabnike DirectX.

  Težave z računom

  Včasih lahko opazite, da DirectX ni nameščen zaradi pomanjkanja uporabniških pravic za spremembo konfiguracije.
  Prvo pravilo za sisteme sedme spremembe sistema Windows in zgoraj je, da namestitveno datoteko izvajajo izključno s pravicami skrbnika prek menija PCM. Toda to ne pomaga vedno. Morda so uporabniške pravice (tudi registrirane kot administrator) omejene toliko, da ne more ničesar spremeniti? V takšni situaciji lahko sprejmete edino pravilno odločitevustvarite novo prijavo s skrbniškimi pravicami. To velja za univerzalno rešitev, ki jo potrjujejo številni strokovnjaki in strokovnjaki.
  V tem primeru morate uporabiti razdelek za upravljanje računa in dodati novo registracijo, tako da jo vključite v skupino skrbnikov. Če pa za to skupino veljajo nekatere omejitve, bo treba vse nove pravice razdeliti, da se zagotovi nov zapis.

  Težave s servisnimi paketi

  Končno, največja težava, po mnenju velike večine strokovnjakov, je, da je monter v nasprotju s posodobitvami. Najbolj presenetljiv primer tega je popravek za Windows Update SP1. Očitno je, da sta oba programska izdelka (obe posodobitvi in ​​DirectX) razvoj enega proizvajalca in ne smeta biti v nasprotju. Z vami pa vemo, kako nepopolne so posodobitve.
  V tem primeru se morate prijaviti v center Windows Update in poiskati številko posodobitve KB976932 na seznamu nameščenih servisnih paketov in jo nato odstraniti tako, da najprej ustvarite varnostno kopijo sistema. Potem je računalnik preobremenjen, nato pa je ročno osveženo iskanje podano v istem centru za posodobitev. V postopku iskanja bodo najdene vse potrebne posodobitve, vključno z komponentami DirectX. Če namestitev poteka gladko, lahko prenesete najnovejšo spremembo platforme z uradnega Microsoftovega spletnega mesta in jo namestite sami, čeprav je to najlažji način, da prenesete majhno datoteko za namestitev in jo izkoristite. V tem primeru ni treba iskati različice DirectX za bitsistem in prenesite celotno namestitev.

  Druge težave

  Kar se tiče težav z delom "železa", niso bile upoštevane, ker so redke. Če pa nobeno od zgoraj navedenih ne pomaga, poskusite testirati grafično kartico ali jo zamenjajte. Enako velja za reže RAM. Hkrati preverite trdi disk za napake (chkdsk). Včasih bo morda potrebno preveriti celovitost sistemskih komponent (sfc /scannow) ali odkriti manjkajoče sistemske knjižnice (najbolje je, da uporabite DLL Suite). V primeru BIOS-a namestite novo vdelano programsko opremo. Res je, da ga zamenjati na lastno je priporočljivo le s popolnim razumevanjem bistvo vprašanja in ukrep, sprejet, sicer sistem lahko privede do popolne barve.

  Sorodne publikacije