Pregled kamere "Obzorje"

Kameri "Horizon" (pregledi v tej tehniki so pozitivni) so bili izdelani na transportnem traku obrata OJSC Krasnogorsk, imenovanega po SA Zverev. Ista podjetja so izdali prejšnje kamere panoramski tip "FT". Prvi aparat majhnega formata je bil izveden leta 1967. Vprašanje se je nadaljevalo leta 1973. Prodaja je prejela približno 50 tisoč kosov. Kakšen je princip streljanja v tej napravi? Okvir se optično prebere z vrtljivo lečo. Hitrost zaklopa se lahko spreminja glede na širino reže. Odvisno je tudi od hitrosti zdrsa.
Specifikacije

Proizvajalec je mehanična naprava v Krasnogorsku. Stara je bila 6 let. Uporablja se film tipa 135. \ t Okvir je velik 24x58 mm. Sprožilec mehanskega tipa, reža se spreminja. Objektiv se vrti, ni odstranljiv. Fokusiranje je nastavljeno na hiperfokalno razdaljo. Po želji jo lahko ročno izpostavite. Obstajajo štiri vrednosti. Sinhronizacija bliskavice ni vgrajena. Iskalo je odstranljivo in optično. Skupna masa kamere "Horizon" - 11 kg

Sorte

Leta 1989 je bil model predstavljen pod indeksom 202. Po predstavitvi - 205 (v seriji, pridobljeni leta 2000), 203 in spremembah slednjih. Razlike med njimi so predvsem v številu dvigal. Panoramske kamere "Horizon-202" in 205 so predstavljene širokemu kupcu s pomočjo posrednikov - italijanskega podjetja. Zaradi tega modela so bili razdeljeni pod drugačnim imenom: PAN. V prodajiSprejeta je bila sprememba Pan-35, ki je bila podobna "Horizon-202". Med njimi so se odlikovali zaradi zasnove primera.


Leta 2010 je Köln gostil predstavitev skupnega dela ruske tovarne in italijanskega podjetja, kamere "Horizon". Cena na napravo ni presegla 1150 evrov. Polno ime modela je Horizon-D-L3.

Horizon

Prva generacija naprave se je bistveno razlikovala od drugih panoramskih kamer, ki jih je izdelal isti obrat. To je serija "FT". Vendar je treba opozoriti, da uporablja isto načelo dela - skeniranje okvirja z uporabo rotirajoče leče. Med ustvarjanjem tega modela je odpravila večino pomanjkljivosti, vendar je ena minus še vedno značilna - "zebra". Poleg tega je bilo med sprožilnim vodom mogoče doseči tveganje za razpok.

"Horizon-202"

Ta model se razlikuje od prejšnje zasnove in funkcije zaklopa. Uporabljenih šest ali osem dvigal (odvisno od sprememb te generacije). "Zebra" je bila zmanjšana, prav tako kot previjanje, je bilo manj primerov razpada filma. Razvoj te kamere je potekal v ločeni pisarni, ki je pripadala glavnemu obratu. Dizajn so razvili isti strokovnjaki, ki so izdelali prvi model.

Horizon Kompakt

Prodaja je bila opravljena leta 2005. Model je prejel majhno število dvigal. Del nespremenjenega parametra. Ta kamera velja za ekskluzivno, saj je potekala za "Lomografsko društvo".
Prodano samo v bež (kasneje črno)možnost. Membrana se ne spremeni. Ta kamera velja za spremenjeno napravo 202.

"Horizon 205 pc"

Ta kamera je bila ustvarjena za profesionalno snemanje. Uporabili smo neperforirano folijo, katere širina je 615 mm. V ožjih krogih je znan kot material tipa 120. Naprava ima mehanizem "premika", ki omogoča, da se leča premakne navpično za 8 mm. To vam omogoča, da spremenite točke streljanja in povečate prostor, ki je vključen v posnetek. Zahvaljujoč zasnovi rotirajočih leč je mogoče doseči dobro kakovost slike. To je posledica uničenja optičnega popačenja. Najpogosteje se je ta problem pojavil v napravah s fiksnimi objektivi širokokotnega tipa. Zaradi dveh nivojev, ki zagotavljata najbolj pravilen položaj, se naprava uporablja za vodoravno montažo. Zaradi dolge izpostavljenosti lahko posnamete streljanje ponoči. En okvir se lahko prikaže večkrat. Zaradi prisotnosti optičnega iskala lahko vidite celotno obrobo posnetka, tudi če se leča premakne.

Povzetek

Ta kamera je še vedno v povpraševanju. Starejše modele zbirajo zbiralci, nove pa uporabljajo ljubitelji fotografij. Pomembno je omeniti številne prednosti teh naprav in povratne informacije, ki jih v celoti potrjujejo.

Sorodne publikacije