Napajalnik TFX: pregled, funkcije in pregledi lastnikov

Izbira napajalne enote je prav tako pomembna kot iskanje grafične kartice. Te naprave se ne posveča veliko pozornosti. Če torej ne izračunate porabe energije, se izgubi potencial sistema. Morate sedeti in razumeti modele, proizvajalce in formate oskrbe z električno energijo.

Oblike

Preden izberete napajalnik TFX, upoštevajte možnosti na splošno in na splošno. Le malo ljudi ve, kaj ta model pomeni za model. Za celotno zgodovino obstoja PC-ja je bilo razvitih 6 tipov BC. ATX se trenutno najpogosteje razvija. Takšni modeli so na voljo v skoraj vseh sodobnih osebnih računalnikih. Poleg tega so združljivi z matično ploščo, ki je tudi pomembna.


Do leta 1995 se je AT pogosto uporabljala. Podprl je napetost + 5 /-5 in + 12 /-12 v. Potem je bila komponenta razvita, zato je bilo potrebno spremeniti obliko. Tako je svet postal znan po ATX. Posledično sta bili dodani napetost +33 V in +5 V SB. Zadnja različica je bila namenjena tistim, ki pogosto "postavljajo" računalnik, in po kliku na gumb miške ali "zbudi" ga. Potem je prišel ATX 12V format. Njegov razvoj je bil posledica dejstva, da so predelovalci prejeli več moči. Potrebno je bilo preklopiti na napajanje stabilizatorja CP z +12 St. To je omogočilo uravnavanje pretočnih tokov in sprejemne napetosti. Kasneje je bila izboljšana različica tega formata 2.0. Šin +12 V se je podvojil. Tako je uspelo iztovoriti druge kanale in več krmeučinkovito.


Kompaktna različica

Napajalna enota TFX pripada kompaktnim modelom. Za to različico je že 8 vrst primerov osebnega računalnika. TFX je treba razvrstiti kot tako. To je individualni format za tanko in dolgo telo. Običajno so ti modeli opremljeni z ventilatorjem, ki ima velikost rezila 80 milimetrov, zato pogosto ohladi celoten sistem hkrati. Njegove dimenzije so bile v povprečju 65h85h95 milimetrov.

Sorta

Napajalnik TFX predstavlja več modelov. Najbolj priljubljen med njimi - Seasonic TFX-350 TFX POWER 2300W, Foxconn FX-300T in drugi. Razlikujejo se po obliki, značilnostih, opremljenosti. Splošno tukaj, seveda, standardizirane dimenzije telesa naprave, kot tudi velikost ventilatorja.

Leader

Preden preidemo na določene modele BP, je treba omeniti vodjo proizvajalca. Bilo je sezonsko. Proizvajalec je že izdal več modelov tega formata. Poleg tega je kot celota vodilna na trgu oskrbe z električno energijo, tako da zanesljivost svojih izdelkov ni treba dvomiti. Najbolj priljubljen model je Seasonic TFX-300. Izkazalo se je, da je varianta zelo kakovostna in zanimiva za mnoge kupce. Njegovega videza ne odlikuje nekaj izjemnega. Več o tem preberite kasneje. Seasonic je ustvaril še en TFX napajalnik modela SS-250TFX. Poleg tega je starejša različica 350 vatov. Cena obeh modelov je na voljo vsem. Čeprav ni zelo nizka, saj je odvisna od posebne oblike BC.

Možnost za 300 W

Torej je bila prva ugotovitev BZ Seasonic SS-300TFX. Ta model je vključen v serijo OEM,brez škatle s kompletom. Ta linija je prejela le deset modelov, zato je na splošno namenjena integratorjem.

Pojav BC je precej pogost, vendar so njegove dimenzije nekoliko drugačne od navedenih. Dolžina doseže 17 centimetrov, širina in višina - 8 oziroma 7 cm. Ventilator je velik - 80 mm. Je za majhnim žarom. Naprej je nalepka s tehničnimi lastnostmi naprave. Zadnja plošča je opremljena z eno režo za hrano, kot tudi kompaktno prezračevalno mrežo. Ni gumba za izklop napajanja, kot da ni bilo prostora za to zadevo. Kabli niso toliko. Na primer, ni res lepo zamuditi format PCIE za grafično kartico. Za napajanje z zadostno močjo 150 W. In tukaj je navedba o tem, kaj je TFX 300w prejel, kar kaže na možnost uporabe diskretnega pospeševalnika. Ravno v času sproščanja te BZ v Ameriki so se začeli pojavljati nizko profilni pospeševalniki. Delali so z več procesorji, med katerimi so bili gospodarski modeli in močnejši čipi. Število kablov je sprejemljivo: osem kosov. To mora vključevati 20 + 4-polni napajalni kabel dolžine 35 centimetrov. Napajalni konektor za 4 kontakte je postal daljši za 10 cm. Na voljo sta bila tudi dva kabla za PATA in FDD pogone, ki so v povprečju prejeli dolžino 30-45 cm. Prav tako je prisoten v tem modelu in dva priključka pod SATA.

Specifikacija

Seasonic SS-300TFX za 12-kanalni kanal je prejel moč 252 W. Glede na njegovo velikost je ta kazalnik pomemben. Proge +33 V in +5 V lahkoprenese obremenitev 20 A. Posledično lahko moč obremenitve doseže 110 W. Načeloma je v času izdaje vsak sodoben računalnik delal popolnoma v parih s tem BC.
Vhodni razpon je 110 do 240 V, kar vam omogoča, da manj razmišljate o težavah z omrežnim napajanjem. Ta model je prejel tehnologijo 80 PLUS, kar kaže na odlično porabo energije naprave in njeno dobro delovanje, ki naj bi bila vsaj 82%.

Moč

Drugi model, ki ima moč 300 W, je postal Tiho! TFX POWER 2. Pojav te BI je bil posledica izdaje nove produktivne grafične kartice iz AMD formata Mini-ITX. Če oprema dopolni že 150-200 W, potem ta kartica deluje pri 175 W. In če upoštevamo, da pospeševalnik potrebuje dober procesor, bo ta številka še večja. Novi standard TFX, napajalnik, dimenzije so zato standardizirani, vendar je naprava sama zasnovana za resne naloge, ki niso učinkovite in nekatere večje. Ta model je na voljo v privlačnem paketu, ki prikazuje izdelek, model, proizvajalec, nekatere funkcije. V škatli je napajalni kabel, montažni kabli, kabelska vezica, adapter za PATA in uporabniški priročnik.
Ta različica formata TFX je predstavljena z različico TFX12V. Dimenzije škatle so dolge 175 milimetrov, dolžine 6 in 8 palcev. To je super za mini računalnike. Podjetje je poskrbelo tudi za kakovost materialov. Dodatna plast črne barve je narejena od zgoraj, zaradi česar je ta model privlačen.

Značilnosti

Ta napajalnik TFX POWER 2 je primeren za vse elemente. Ventilator skozi luknjo izvaja dovod zraka in ohlaja sistem. Premakne se proti luknji z žicami. Mimogrede, okrašeni so v trdo pletenico. Nekaterim uporabnikom je bila ta možnost všeč in tam so bili tisti, ki bi raje oblikovali podobne zanke. To je posledica dejstva, da v obstoječi različici ni lahko vstaviti žic v ohišju, ki je dovolj kompaktna. Nazivna moč je 300 W. Učinkovitost je 82%, tudi če je obremenitev zelo majhna. Na splošno ima BP v tem modelu veliko prednosti, med katerimi se najprej razlikuje kakovost. Ocene tega modela so bile zelo spodbudne. Različica je bila odlična za izdelavo mini-PC-ja, obenem pa se je spopadala s težkimi nalogami, ne da bi odvajala od nepotrebnega hrupa in ne pregrevala.

Alternative

Na trgu ni enostavno najti napajalnika TFX. Foxconn FX-300T 300W ima veliko priključkov, kompaktne velikosti in dobro opremo. Navzven je ta model slabši od prejšnjega. Nima črnega premaza, izdelanega v klasični sivi barvi. Velikosti tega BP so 175x84x63 mm. Vhodna napetost se spreminja v območju 200-240 ° C. Žal pa je ta model že izšel iz prodaje in ga je mogoče ponovno kupiti le od drugih uporabnikov. Čeprav je različica BP 300 pogostejša, lahko v trgovinah dosežete in napajalnik TFX 200w. Na primer, možnost MAXcase je na voljo. Prav tako je videti precej standard. Ta možnost je bolj primerna za pisarniške miniračunalce, saj ne bodo zadostovali vsi uporabnikisvojo moč

Mnenja

Če govorimo o napajanju v tej obliki, se uporabniki pogosto pritožujejo nad stroški. Seveda ni presenetljivo, da ima zelo zmogljiv BP zelo pomembno ceno, saj ni lahko izdelati kompaktne naprave, medtem ko je kakovostna in produktivna, pa tudi poceni. Zato je cena pogosto presega 5-7 tisoč rubljev. Kljub temu je večina BZ-jev TFX pohvaljena za tiho delovanje in razpoložljivost tehnologije. Poleg tega se modele odlikujejo dobri kazalniki napetosti, stabilno delo in dolgoživost.

Sorodne publikacije