Studio Capacitor Microphone AKG Perception 120: Pregled, funkcije in funkcije

Podjetja, specializirana za zvočno opremo, želijo jasno razmejiti segmente svojih izdelkov. Do nedavnega se je glavna stvar obravnavala delitev tehnologije na strokovno in domače. Vendar pa je z razvojem tehnologije, razvijalci začeli ponuditi in navijači so v bistvu enake možnosti, ki so prejeli in strokovnjaki. Primer takšnega pristopa je model AKG Perception 120 USB, ki stane v povprečju 9-10 tisoč rubljev. Naprava ni draga, vendar njen operativni potencial omogoča organizacijo doma, naj amaterski, vendar snemalni studio.

Splošne informacije o modelih

Na trgu je mikrofon postavljen kot kardioidni model kondenzatorskega studia. Na domu se naprava uporablja za snemanje vokalov in snemanje zvokov, ki so glasbeni inštrumenti. To pomeni, da se mikrofon lahko obravnava kot univerzalno sredstvo za odstranjevanje zvokov. V tem primeru model v vsaki hipostazi izkazuje svoje posebne operativne sposobnosti. Na primer, vokali so razkriti s čistim in podrobnim prenosom najmanjših glasovnih odtenkov. Vpliv ovir tretjih oseb ovira celota različnih zaščitnih ovir AKG Perception 120, med katerimi je - zaščitni sistem, ki odpravlja vpliv elektromagnetnih polj. Toda ravno doma, so tveganja invazije te vrste sevanja precej velika, lahko so elektronske naprave in napeljave, pa tudi gospodinjski aparati.Toda to še ni vse prednosti, ki jih je avstrijski proizvajalec AKG mikrofon.

Lastnosti mikrofona

Strukturne značilnosti modela, če je možnost, da se doseže lep in skompressyrovannoho zvok. To se kaže v zvočno sliko prehodnega odziva. Osnovne nastavitve naprave so naslednje:
 • frekvenčni spekter - od 20 Hz do 20 kHz.
 • Stopnja občutljivosti - 22 mV.
 • filtra LF - 300 Hz.
 • Razmerje popačenja - 200 ohmov.
 • šuma - 72 dB.
 • zvočnega tlaka - 130/150 dB.
 • tipa atenuator - preklapljati 20 dB.
 • Podjetje proizvaja dve različici mikrofoni, od katerih je ena standardna, medtem ko je druga zahteva priključek USB in tako postal najbolj priljubljen. V zvezi z razširitvijo komunikacijske sposobnosti priporočljivo kupiti mikrofon AKG Zaznavanje 120 USB. Cena obeh različicah je enak in je znotraj 10 tisoč.

  Strukturne lastnosti pripomočka,

  Model temelji na kondenzatorju premer kardyoydnom kapsule je 066 ". Ta raztopina pod pogojem uravnotežen pregled. Sam kapsula vstavljena v ohišje čvrstim kovinskim ki z litjem tehnologijo. Delovni del obsega jekleno rešetko. V osnovnem modelu je dopolnjen s trdo gori, ki omogoča, da natančno snemanje mikrofon na stojalu. Vendar pogost tip zaklepanje "pajek" ne bo kupil ločeno. za standard verzijo zagotavlja preklapljanje XLR konektor, mikrofon AKG percept ion 120 USBustrezno se lahko poveže z digitalnim vmesnikom. Prav tako je treba omeniti fleksibilnost konstrukcije glede na različne pogoje uporabe. RF-filtri se lahko na primer preklapljajo glede na naravo posnetka. Hkrati se z izračunom dela pri nizki upornosti ponovno izvedejo vse elektronske komponente, ki zagotavljajo možnost uravnoteženega in čistega zapisa.

  Funkcionalnost modela AKG Perception 120

  Čeprav je model pozicioniran kot domači studio, ga lahko vsaj delno opredelimo kot delno profesionalnega. O tem, poleg visokotehnoloških strukturnih rešitev, govori tudi niz funkcij. Glavne značilnosti posnetka zagotavljajo membrano s povečano občutljivostjo in minimalno raven hrupa. Za razširitev uporabe naprave omogoča priključen dušilnik. Po potrebi omogoča prilagoditev delovnih parametrov AKG Perception 120 skupaj z nastavitvami visokofrekvenčnega spektra. Hkrati pa naprava ni prikrajšana za moderno povezljivost. Sveženj je narejen na klasičnem preklopnem vezju s 3-priključnim vtičem. Ohranjanje tega načela interakcije s snemalno tehnologijo je prispevalo tudi k doseganju izjemno kakovostnega dela za ta model.

  Zaščitne naprave

  Na strukturni in električni ravni obstaja več rešitev, ki omogočajo zmanjšanje učinkov tretjih oseb na proces proizvodnje zvoka. Razen zgornje elektromagnetne zaščitehrup, model je opremljen z dodatnimi dodatki v obliki zunanjih filtrov, odpornih na veter. Takšne naprave običajno najdejo mesto v opremi mikrofonov, zvočnikov za snemanje govora, vokalnih delov, pihalnih instrumentov itd. Za filtre, ki zagotavljajo mikrofon AKG Perception 120, omogočajo snemanje brez motenj tudi v bližnjem obsegu. Skupaj s filtri, odpornimi proti vetru, ustvarjajo učinkovito oviro za dihanje, ki omogoča prehod toplega mehkega zvoka.

  Pozitivne povratne informacije

  Model ponuja široko paleto operativnih ugodnosti, ki privabljajo tako ljubitelje lastnih izkušenj kot strokovnjakov. Predvsem izkušeni inženirji zvoka opozarjajo na visoko kakovost osnovnega elementa, iz katerega je stroj sestavljen. Podjetje je že vrsto let dobro znano in razvija to serijo, zato se trditve do strukturnega dela skoraj ne pojavljajo. Enako velja za ergonomijo. Od možnosti komunikacije do fizične obravnave primera je to predvsem posledica pozitivnih vtisov uporabnikov. Hkrati pa mnogi poudarjajo prednosti elegantnega dizajna AKG Perception 120. Ocene o kakovosti modela, ki si zasluži posebno pozornost. Mnogi odlikujejo izločen zvok kot naraven, globok in čist. Tudi pri zapletenih zgornjih frekvencah mikrofona je mogoče zajeti subtilno in enostavno zvok glasu in glasbenih inštrumentov.

  Negativni odzivi

  Če upoštevamo model v splošnem kontekstu segmenta, bodo pomanjkljivosti. Prvič, to ni najboljši sistemizolacija in zmanjšanje hrupa. Kot taka je dobro izvedena, vendar uporabniki ugotavljajo, da je za isti denar mogoče najti možnosti z višjo stopnjo zaščite. Druga stvar je, da lahko prekinejo in "uporabijo" zvoke, kar je nezaželeno. Tudi na slabosti modela AKG Perception 120 je zavezanost zastarelemu konceptu analognega zapisa. Obstaja modifikacija z digitalnim izhodom, vendar so se isti modeli konkurentov v zvezi s tem veliko bolj približali in ponudili vse nove tehnološke zmogljivosti do brezžične komunikacije. V tem primeru so bila glavna prizadevanja usmerjena predvsem v doseganje dobrega zvoka.

  Sklep

  Na splošno model več kot upravičuje njegov obstoj, zlasti prisotnost domačega snemalnega studia. Primerna je za tiste, ki želijo z minimalnimi sredstvi organizirati snemanje zvoka po sodobnih standardih. Ostaja samo pravilno eksperimentirati s funkcijami, ki jih zagotavlja mikrofon AKG Perception 120. Cena naprave v 9-10 tisoč, tudi, ne bi smela prestrašiti. Na trgu je veliko možnosti, ki z majhnim dodatkom v ceni zagotavljajo višjo raven tehnične učinkovitosti, obenem pa imajo obsežna komunikacijska orodja, vendar bodo že specializirane naprave. Glavna prednost razvoja AKG je v tem, da je fleksibilen pri uporabi neprofesionalnih in je osredotočen na odpravo domnevnih napak v obliki istega hrupa. To je model z ergonomijo na ravni amaterja, vendar z interesi profesionalnega mikrofona. Če je na voljozadostna znanja in spretnosti lahko v celoti razkrijejo celoten potencial studia aparata, zato bo tudi napačno omejiti njegovo uporabo samo doma.

  Sorodne publikacije