Kako dati VoIP s telefona. Pregled najučinkovitejših načinov

Pogosto se uporabniki pametnih telefonov soočajo s potrebo po nujnem spreminjanju mobilnega "enega" v prenosni usmerjevalnik. Seveda imajo povsem logično vprašanje: kako razdeliti va-datoteko s telefona? Dejansko se zdi ta naloga le zapletena, v resnici pa je vse veliko lažje.

Današnji članek podrobno opisuje priljubljene in, kar je najpomembnejše, učinkovite načine za pretvorbo pametnega telefona v prenosni WiFi usmerjevalnik in na različne operacijske sisteme.

Android

Začetek zgodbe o tem, kako distribuirati Wi-Fi iz telefona, sledi eni izmed najbolj priljubljenih mobilnih operacijskih sistemov - "Android". Dejstvo je, da imajo Android-pametni telefoni že standardno podporo za funkcije, ki omogočajo distribucijo prometa, druga stvar pa je, da vsi ne morejo uporabljati teh orodij.


Standardne funkcije

Prvi način za distribucijo datoteke WIF iz telefona Android je uporaba standardnih funkcij naprave.
Za začetek glejte nastavitve pametnega telefona. V razdelku »Omrežja in povezave« morate izbrati »Modem in dostopna točka«. Odvisno od proizvajalca, modela in različice Androida so lahko ti elementi nekoliko drugačni ali pa se lahko imenujejo nekoliko drugače, vendar to ni tako pomembno. To bo lahko razumljivo.
Zdaj, ko smo preklopili na podmeni "Modem in dostopna točka", obstajata dva načina za distribucijo .ai datoteke. Prvi je imeti vsevzpostavite povezavo Bluetooth. Drugi način je ustvariti dostopno točko WLAN z javnim dostopom ali geslom. V smislu funkcionalnosti je bolje uporabiti drugo metodo.
Vse, kar je še treba storiti, je aktiviranje elementa "Deljen dostop do omrežja". Ko se to zgodi, se datoteka wai samodejno aktivira in ustvari se nova točka. Lahko ga pustite odprto ali pojdite v podmeni »Dostopna točka WLAN« in nastavite vrsto varnosti, geslo in spremenite ime omrežja.

Prenosni Wi-Fi Hotspot

Drugi način za sprostitev Wi-Fi datoteke iz telefona Android ne velja več za standardna orodja OS. Tukaj je aplikacija tretje osebe, imenovana Portable Wi-Fi Hotspot.

Program lahko prenesete v "Play-Market". Distribuira se brezplačno in tehta nekaj več kot 1 MB. Vmesnik programa je zelo preprost in ne povzroča težav. Vse kar morate storiti je, da zaženete program in konfigurirate vse potrebne nastavitve, kot so ime dostopne točke, dostopnost (odprto ali zaščiteno z geslom), in nato kliknite gumb Shrani. To je pravzaprav vse.
Tudi prednosti vključujejo dostopno točko, ki bo delovala tudi po zaklepanju zaslona. Na prvi pogled se zdi, da to ni pomembno, vendar ne, pri nekaterih razvijalci program preneha delovati takoj, ko je naprava blokirana.

Prenosna točka Wi-Fi Hotspot

Naslednja aplikacija, ki rešuje vprašanje o tem, kako distribuirati Wi-Fi iz telefona, je Wi-Fi Hotspot Portable. To, kot tudi prejšnja aplikacija,Razprostira se in tehta približno 2 MB. Vmesnik je tukaj še lažji. Ko zaženete, se bodo takoj pojavile vse potrebne nastavitve za nastavitev dostopne točke.
Vnesti morate ime, nastaviti vrsto zaščite in po potrebi nastaviti geslo. Vse, kar morate storiti, je, da pritisnete gumb Shrani in točka bo začela delovati. Edina stvar, ki jo morate pred začetkom aktivirati.

Windows

Naslednji operacijski sistem, o katerem bomo razpravljali, bo Windows. Da, pametni telefoni s tem OS niso še posebej uspešni, vendar še vedno obstajajo. Verjetno je lahko vprašanje, recimo, lahko pa distribuirate va-datoteko iz telefona, ki teče WP? Seveda lahko, in kako to storiti, bomo razložili spodaj.

Ustvarjanje dostopne točke

Prvi način za distribucijo datoteke Vaf iz telefona Windsor je standardno sistemsko orodje. Načelo je približno podobno tistemu, kar smo že opisali za sistem Android. Najprej morate iti na nastavitve in pojdite na razdelek "Sistem". Nato morate omogočiti datoteko .ai in se povezati z vsemi razpoložljivimi dostopnimi točkami. Če bo distribucija interneta potekala prek mobilnega omrežja (prometni paket od operaterja), potem pojdite na točko "Prenos podatkov" in aktivirajte drsnik.
Po teh korakih se je potrebno le vrniti v razdelek »Splošni internet« v nastavitvenem meniju. V tem razdelku je konfigurirana dostopna točka - ime je podano, geslo je nastavljeno itd.

Hotspot Lite

Drug način distribucije va-datoteke iz telefona jeaplikacijo drugega proizvajalca za Windows App Store. Hotspot lite je super, če ne morete storiti ničesar s standardnimi sredstvi.

Aplikacija je zelo preprosta. Takoj po zagonu sta prikazana samo 2 polji, ki jih je treba izpolniti - ime in geslo. Potem morate le preklopiti drsnik na položaj za pripravljenost! Z razširitvijo se aplikacija distribuira brezplačno.

Zaključek

To je pravzaprav vse, kar se nanaša na distribucijo va-datoteke s telefona. Kot že rečeno na samem začetku članka, v tem ni nič zapletenega. Poleg tega lahko uporabnik izbere najbolj primeren način za distribucijo interneta - standardne zmogljivosti operacijskega sistema ali aplikacije tretje osebe. To je vse. V redu!

Sorodne publikacije