Najboljše IP kamere: Pregled, funkcije, ocene

Zahvaljujoč razvoju domačih Wi-Fi sistemov in univerzalni uvedbi pametnih telefonov, lahko namestite najboljšo zaščito IP-kamero v hiši v samo nekaj klikih. Ko bo zagnan, bo daljinsko obveščen o sumljivih dejavnostih v bližini doma z uporabo pametnega telefona, SMS-a ali e-pošte. Preden uporabniki porabijo denar za nakup naprave, morate imeti jasen načrt, kako bo urejen opazovalni sistem na lokaciji.

predložitev IP kamere

Omrežna IP kamera deluje z uporabo internetnega protokola IPv4 namesto analognih električnih signalov. Zato se IP kamere imenujejo tudi omrežne kamere. Standardni industrijski protokoli zanje so specifikacija foruma Video Network Interface Forum (ONVIF) in specifikacija protokola v realnem času (RTSP). Analogne kamere zahtevajo centralno napravo za nadzor in snemanje podatkov, kot je DVR (Digital Video Recorder). DVR se imenuje zaradi dejstva, da piše na disk, tako da je digitalna, in same kamere ne smejo biti "digitalne".


Kamere delujejo neodvisno. Večina ima vgrajen mini čip, ki jim omogoča, da delujejo centralno ali v decentraliziranem načinu ali oboje, če imajo dovolj moči. V centraliziranem načinu so notranje video nadzorne kamere nadzorovane z omrežnim videorekorderjem (NVR) in interakcijo z drugimi napravami AIP, zato je potreben NVR. Kamere se povežejo prek kablov Ethernet ali brezžičnega omrežjaprek Wi-Fi. V decentraliziranem načinu niso priključeni na DVR, ki jih nadzoruje. Vsaka mini IP kamera je neodvisna od lokalnega LAN-a in deluje hkrati v obeh načinih - na sistemu NVR in v lokalnem omrežju.

Primerjava internetnih kamer in sistemov DVR

Če je uporabnik novinec v varnostnih kamerah, bo sistem NVR poenostavil namestitev in konfiguracijo. Če ima analogne kamere ali koaksialni kabel, potem je sistem DVR lahko priročna rešitev.


Strokovnjaki bodo priporočili sisteme NRV za vse, ki želijo imeti višjo raven varnosti doma ali v podjetju. Prednosti pred analogno CCTV:
 • Omogoča sprejemanje SMS, e-pošte in Push-to-Cellphone.
 • Imajo napredne algoritme za določanje poti, zmanjšanje napačnih podatkov, odkrivanje kršitev.
 • Digitalni video z inteligentnimi opozorilnimi označevalci omogoča enostavno pregledovanje materialov.
 • Pomemben element domačega omrežja, saj IP kamera z Wi-Fi deluje s podsistemi: odpiranje vrat in vključitev osvetlitve.
 • Velika prilagodljivost za namestitev, saj lahko delujejo prek žičnih in brezžičnih omrežij.
 • Razvrstitev celic po faktorju oblike

  Oblika faktorja fotoaparata opisuje tip: iz kupolastih balonov in majhnih skritih naprav. Različne oblike so primerne za različna mesta, tudi v zaprtih prostorih ali na prostem, kar vam omogoča, da izberete kamero, ki izpolnjuje zahteve opazovanja. Sorte glede na obliko so naslednje:
 • Balistična, najpogostejšavrste video nadzora. Najbolj proračunska vrsta ni zelo odporna proti vandalizmu, vendar ponuja prilagodljivost pri položajih vgradnje in uglaševanju.
 • V komercialnih pogojih prevladujejo kupole. Odporni so na vandalizem in atmosferske vplive, vse zaradi njihovega vgradnega položaja. So bolj zapleteni in nastavitev po tem je lahko tudi zelo omejena.
 • Mini kupola ali vrtljive kamere - antivandalne naprave. Danes vedno več podjetij lansira te vrste modelov.
 • Kubik je postavljen v kotu prostorov. Običajno prihaja z vgrajenimi komunikacijskimi napravami, zato se uporabljajo tudi kot interkomi.
 • Kamere z goriščno prožnostjo. Količina razpoložljivega merila je odvisna od različnih goriščnih razdalj in tudi od pregleda. Za dolge steze je ta kamera z goriščno razdaljo 6 mm preprosto odlična. Za dvorišče bo potreben širok FoV 2,8 mm. Pomanjkljivost te leče je seveda v tem, da bo slika ob robovih popačena.
 • Fiksne mini IP kamere uporabljajo lečo, nameščeno pri eni goriščni razdalji, zaradi česar je izbira fotoaparata še bolj kritična.
 • Ročne naprave s spremenljivim ostrenjem leč, npr. Od 3 mm do 10 mm, ki se ročno spreminjajo.
 • Pan-Tilt-Zoom (PTZ) so motorizirani na vseh oseh gibanja.
 • Izbira modela tipa zaslonke

  Najboljša IP kamera, ki jo morate pobrati, temelji na objektivu. Zaslon objektiva določa, koliko svetlobe je mogoče uporabiti na senzorju. Manjša je membrana, manj svetlobe. Razvrstitev glede na vrstoodprtina je naslednja:
 • Fiksna zaslonka.
 • Avtomatska variabilna odprtina z motorno nastavitvijo.
 • Natančna odprtina (P-Iris).
 • Za aplikacije, ki zahtevajo kvalitativno povečanje, na primer pri prepoznavanju registrskih tablic, je prednostna odprtina z avtomatskim upravljanjem.

  Pravilna izbira nadzorne kamere

  Preden izberete omrežne IP kamere, morate jasno načrtovati, kje bodo nameščene. To bo odvisno od zahtevane vrste. Značilnosti iskanja - spodaj:
 • Podpora ONVIF in RTSP, zagotavljanje združljivosti z NVR.
 • Podpora za napajanje preko Etherneta nadomešča uporabo dveh kablov (napajanje in omrežje) za eno, ko se napajanje prenaša iz iste žice prenosa podatkov. To je zelo priročno, saj lahko uporabljate dolge Ethernet posnetke.
 • Zaščita pred vremenskimi vplivi za preverjanje, ali so zunanje naprave skladne s standardom IP66. Za izboljšanje zaščite je priporočljivo nadalje obdelati tesnilno plast okoli kamere.
 • Priporočena ločljivost najmanj 2 milijona slikovnih pik - 3 je standardna, toda 4Mp je glavna izbira.
 • Vrsta razsvetljave. Infrardeča osvetlitev je na voljo v večini kamer IP z Wi-Fi. Naprave z IR se bodo postopoma ukinile, ker ima ustvarjena infrardeča povezava učinek bliskavice, zato ga uporabljamo le za majhen prostor. Poleg tega ta svet privablja muhe in pajke, ki blokirajo pregled ali sprožijo senzor gibanja, zato so LED diode EXIR močnejše in trajnejše.
 • Pred izbiro IP kamere je treba pojasniti potrebo po brezžični komunikaciji. Strokovnjaki ne priporočajouporabljajte Wi-Fi za kamere v pogojih zanesljivosti. V tem primeru so raje omrežna omrežja, ker so bolj zanesljiva in hitra.
 • Velikost podatkovnega skladišča. Ponavadi so to reže za SD-kartice, ki podpirajo do 128 GB zmogljivosti. Veliko ljudi radi uporablja shranjevanje v oblaku. Nekatere kamere v oblaku, kot je Arlo Q Plus, imajo zdaj lokalno trgovino, če internetna povezava ni na voljo.
 • Najboljše kamere so tiste, katerih funkcije v oblaku so izključno izbirne in omogočajo dostop do svojih videoposnetkov prek aplikacij tretjih oseb.

  Brezžične varnostne naprave

  IP kamere z WiFi za dom so razdeljene na dva tipa: polnilne ali sončne in tradicionalne brezžične nadzorne kamere. Največja razlika med njimi je napajanje. Baterije za polnjenje (sončne) se napajajo z baterijami ali sončnim kolektorjem, zaradi česar so naprave z ničelno žico. Ta vrsta varnostnih kamer je prenosna in enostavna za namestitev inteligentnih varnostnih sistemov. Tradicionalno naj bi bila najboljša IP kamera priključena na vir napajanja. Povezava med njim in domačim usmerjevalnikom je prek brezžičnega signala. Kot vodilni brezžični varnostni sistemi imajo svoje prednosti in slabosti. Prednosti IP kamer z WiFi za dom so naslednje:
 • Enostavna in hitra namestitev.
 • Prilagodljivo.
 • Bolj prenosljiv.
 • Pomanjkljivosti varnostne kamere Wi-Fi:
 • Možne motnje z Wi-Fi iz sosednjih naprav.
 • Tveganja vdora.
 • Višja cena.
 • NVR NVR omrežja

  Večinakamere delujejo brez NVR. Nekateri imajo vgrajeno pomnilniško kartico SD, ki se uporablja za posnetke in video posnetke. Veliko prednosti je v tem, da NVR snema videoposnetke iz neprekinjenih snemalnih kamer 24/7. Poleg tega obstaja možnost varnostnega kopiranja videoposnetkov, če je fotoaparat poškodovan /uničen /ukraden, lahko pa si ga ogledate tudi z enega vmesnika.
  Če ima uporabnik 4 naprave in ne želi vsakega posebej gledati, lahko istočasno predvaja video tokove iz več objektov, kar omogoča ročne preglede. Hkrati, če ima ljubimec 1 ali 2 kamere, ki imajo vgrajeno shrambo, video snemalnik ni potreben. Z veliko je priporočljivo, da dobite omrežni video snemalnik. Če potrebujete usklajeno delovanje opreme, je priporočljivo izbrati kamero in NVR iste naprave.

  Največja ločljivost video posnetkov

  je zelo pomembna. Leta 2018 je resolucija 720p preprosto nesprejemljiva. Če napadalca ni neposredno pred kamero, 720p preprosto ne more posneti natančne fotografije za identifikacijo osebe, še posebej v temi. Najmanjše priporočilo je 1080p Full HD (ali 2MP). Vidno polje ali vodoravni kot gledanja je odvisen od goriščne razdalje objektiva fotoaparata. Čim širši je vodoravni kot gledanja, tem bolj bo fleksibilen fotoaparat na težkem mestu, na primer v veliki dnevni sobi. Nekateri proizvajalci v podatkih o potnih listih opozarjajo na diagonalni kot, ki je lahko zavajajoč, ker bo vedno nad vodoravnim pasom - na primer, kot na zaslonih televizorjev.

  Funkcija nočVizija

  InfraRed Night Vision je ključnega pomena za kakovostne nočne posnetke. Pravi IR filter vam omogoča ustvarjanje resničnih barvnih slik skozi ves dan in kakovostne slike ponoči. Svetleče diode EXIR so svetlejše in daljše od običajnih LED, ki se uporabljajo v poceni kamerah. Najboljša IP kamera z osvetljenim ozadjem je tista, ki ne potrebuje zunanje pomoči pri opravljanju dela. Potrebuje samo elektriko. To je najbolje, da uporabite UPS za zagotavljanje rezervne energije v primeru, da so napadalci prekinili povezavo, RTSP, ki omogoča dostop do video toka iz tretjega programa, kot je tinyCam Monitor Pro ali IP Cam Viewer. Podpora ONVIF je idealna, tako da lahko fotoaparat povežete z NVR, na primer z Amcrest NVR, ki lahko podpira vsak fotoaparat, ki je združljiv z ONVIF.

  Sistemi popolnega dupleksa

  \ t
  Večina kamer, ki imajo vgrajen mikrofon in zvočnik, niso polno dupleksne - so poldupleksne. To pomeni, da ne morete govoriti na naraven način, zato boste morali uporabiti slog radia za pogovore na fotoaparatu. Zato so za oblikovanje sodobnega varnostnega sistema potrebne popolne dupleksne zmogljivosti, pa tudi programske funkcije - e-poštna opozorila o zaznavanju gibanja, zvoku, dušenju hrupa in potisnimi obvestili za aplikacije pametnih telefonov in način odkrivanja prometa. Čeprav je definicija sprememb, ki temeljijo na programski opremi, najpogostejša metoda, je senzor PIR bolje odstraniti lažne alarme. To zahteva zanesljivo napajanje. V tem primeruŽična ethernetna vrata so boljša od brezžičnih povezav za maksimalno zanesljivost.

  Glavni proizvajalci spletnih kamer

  Najboljše blagovne znamke, ki so na voljo gospodinjskim odjemalcem:
 • Hikvision. Kitajsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 2001, njegovo prvo mesto na svetovnem trgu spletnih kamer s 189-odstotnim tržnim deležem.
 • Axis je leta 1984 predstavil prvi fotoaparat Neteye200, kot tudi prvo spletno kamero na svetu, ki je zdaj v lasti Canona.
 • Samsung že dolgo časa proizvaja kamere in je pred kratkim izdal nov SmartCam, ki je skladen s pametnim domom SmartThings.
 • Dahua deluje v Hangzhou od leta 2001. Njeni izdelki se dobro prodajajo po visoki ceni in pridobivajo zagon z navdušenci CCTV DIY.
 • Vivotek - Vitiek je na Tajvanu izdan od leta 2001 in je elitni del trga po višji ceni.
 • D-Link - Prvi tajvanski model je izšel leta 1986. Blagovna znamka je tradicionalno omrežna naprava z veliko izbiro za vse, od velikih korporacij do potrošnikov.
 • Amcrest je relativno novost v industriji spletnih kamer proizvajalca Foscam, katerega proizvodi na trgu so visoke kakovosti.
 • Ocena najboljše izbire 2018

  Ocena IP kamer za video nadzor temelji na ocenah strank in podatkih o priljubljenih spletnih mestih do leta 2018. Glavno uvrščanje:
 • YI Dome je odlična IP kamera, ki ponuja nekatere pomembne varnostne funkcije za del stroškov. Ima impresivno vidno polje in vgrajeno shrambo v oblaku. Z vgrajeno aplikacijo lahko preprosto prilagodite vse napredne funkcije, senzor za sledenje pa pomeni, da uporabnik neSamo bo opozorjeno na predlog, vendar bo ukrep določen. Paket: steklene leče, vgrajeni pogoni v oblaku, integrirana aplikacija za maksimalni nadzor na poti, podaljšan nočni vid.
 • WANSVIEW K2-B je ena najpreprostejših IP kamer za prilagajanje in vzdrževanje. Kamere se enostavno namestijo kjerkoli v hiši. Na žalost boste morali kupiti multiplikatorje za popolno pokritost. Razlike: Wi-Fi 1080P pri 30 sličicah na sekundo, za monitorja Baby /Elder /Pet /Nanny, pan /tilt, dvosmerni avdio in nočno gledanje Q1 (črna).
 • AMCREST IP2M-841 je potencialno boljša IP kamera na seznamu. Z odlično resolucijo in hitrostjo sličic, uporabnik ne bo treba skrbeti za pomanjkljivosti kakršnih koli podrobnosti. Dolga razdalja za nočno gledanje zagotavlja, da se bo izvajala podnevi ali ponoči. Osupljiv video Full HD 1080P s hitrostjo 30 sličic na sekundo, trdna aplikacija z dokaj preprosto nastavitvijo, odlična razdalja za nočno opazovanje.
 • D-Link DCS-932L dopušča veliko želje po funkcijah z zelo nizkim vidnim poljem. Poleg tega lahko dostopate do aplikacije z vsemi napravami OS. Medtem ko so nekatere IP kamere označene z nepovezano povezavo, je D-Link ponosen, da ostane povezan 24/7. Funkcije, kot so trdna infrardeča razdalja, zaznavanje gibanja in zvok, so idealne za varnost. Ima 4-kratno povečavo.
 • OUVIS VEEZON ponuja zanimive priložnosti, tako da mora biti ena kamera več kot dovolj. Na žalost so možnosti pozicioniranja omejene s kablomnapajanje Vendar pa bo uporabnik nagrajen s kristalno jasnimi slikami in tokovi, ki ponujajo protokole - imajo eno od najstrožjih pravil šifriranja na trgu. Lastnosti: najsvetlejši posnetki, neverjetna panorama 355 stopinj in vidno polje za 90 stopinj, varnost.
 • Najboljša IP kamera vključuje visoko raven zaščite sistema. Tako se vsa varnost doma ne zruši zaradi ranljivosti enega tipa sistema.

  Sorodne publikacije