Dimenzije matric kamere: tabela. Fizična velikost matrice kamere

Skoraj vsaka sodobna oseba se sooča s težko situacijo, da izbere digitalni fotoaparat. Kako izbrati fotografijo za kakovostne fotografije? Od česa je odvisna fizična kakovost slike? Poskusimo, ne da bi se poglobili v razlik, odgovoriti na ta vprašanja. V tem članku ne bomo upoštevali umetniške vrednosti fotografije.

Osnovne značilnosti digitalnega fotoaparata so število megapikslov velikosti matrice kamere

Kaj je slikovna pika in matrika? Matrika (sinonim - senzor) je pravokotni ploskovni element, ki nadomešča film v starem fotoaparatu in pretvarja v električni signal sliko, ki je prišla skozi objektiv. Te podatke zapiše procesor po digitalizaciji na pomnilniško kartico kot datoteko. Na matriki so piksli - osnovni elementi ali točke (mikroskopske fotocelice-tranzistorji), iz katerih se oblikuje digitalna slika. Milijona slikovnih pik. Večina kupcev se osredotoča na to možnost. Proizvajalec digitalne naprave je veliko cenejši, da v svojo napravo vgradi novo matrico s povečanim številom megapikslov in jo sproži v produkcijo, kot pa da predela skoraj vso kamero in ji zagotovi veliko matrico. Zato prodajalec v kupci opozarja kupca na parameter, ki odraža število megapikslov, in skromno utiša velikost matrice fotoaparata.


Kakšne so velikosti matric fotoaparatov različnih stroškov?

Večja je velikostpiksel in (posledično) matrika, boljši je posnetek. Velika velikost pikslov bolje zaznava svetlobo in natančneje opredeljuje barvo. Manjša je velikost slikovnih pik in matrice, več hrupa (hrup) na sliki. Zato veliko megapikslov ne pomeni, da bo kakovost slike odlična. Velikost matrike - to je tisto, kar določa kakovost slike in stroške parametra naprave. Naslednja slika prikazuje matriko komore zrcala. Čisti se s posebnim programom, ki je nameščen v fotoaparatu. Dotik matrice z rokami in predmeti je popolnoma nesprejemljiv. To je neposreden način, da ga odstranite iz reda.


Kakšna je velikost matrice kamere, v katerih kamerah so nameščeni? Odgovor na to vprašanje je spodaj.

Dimenzije matric fotoaparatov: preglednicaOblika ali diagonala palcevFizična velikost, mmPrimer NapravaFF (polni okvir), celoten okvir36 x 24Drage profesionalne kamere . Canon, Nikon, Sony, LeicaAPS-C235 x 156Ogledala širok izbor Nikon, Canon, SonyAPS-C223 x 149Canon, široka cenovna ogledala Sony, napredni ne-reflektorji4/3 "ali Micro 4/3173 x 130Širok cenovni razpon brez ogledala Panasonic, Olympus1 "128 x 96Nikon, Samsung in napredni kompaktni fotoaparati1/23 "616 x 462

)

Velika večina posod z milom1/3 "469 x 352Kamere za pametne telefone

Priporočila za izbiro kamere

Če izberete kamero z več megapiksli iz več naprav, je smiselno narediti končni izhod, potem ko ste določili, katere matrike so v njih nameščene, zato je treba izbrati kamero, v kateri je nameščena matrika največje velikosti. želite posneti na kamero z veliko matriko, morate se sprijazniti z njeno veliko velikostjo in težo. Jasno je, da še ne obstajajo majhne in poceni kamere s polnim okvirjem, vendar je velika mobilna fotografija zelo majhna zaradi majhnosti matrike.

Če fotografiranja ne opravljate profesionalno, potem ne smete zapravljati denarja na dragi kameri z velikim senzorjem. Navadni poceni digitalni fotoaparati (sodobne jedi za milo) se bodo s to nalogo spoprijeli veliko slabše kot z vrbovimi ogledali in vas bodo zadovoljili s spodobnimi posnetki.
Ne pozabite, da imajo kamere v sodobnih pametnih telefonih tudi dobre parametre, kar je povsem dovolj za operativno ustvarjanje dobre slike.
Na koncu ugotavljamo, da na kakovost slike vplivajo številni dejavniki. Najpomembnejši med njimi je profesionalnost fotografa. In ideja, da je kul kamera ključ do čudovitih posnetkov, je prav tako daleč od resnice, saj je umetnikova draga krtača jamstvo za ustvarjanje mojstrovin. Foto oprema je samo orodje. Fotografira osebo, vendar nekamero Kljub temu je v arzenalih slavnih fotografskih umetnikov težko najti poceni milnico. Izbira je vaša.

Sorodne publikacije