Sovjetske kamere Polaroid 635 in 636

Članek bo govoril o kamerah Polaroid modelov 635 in 636. Imajo enostopenjski procesor, ki ga je izdala ista družba v Sovjetski zvezi. Proizvodnja je bila ustanovljena v moskovskem podjetju, bolj znano pod imenom "Svetozor". Od leta 1989 do leta 1999 je prišlo do sprostitve.

Značilnosti

Podjetje, ki je postalo sovjetsko-ameriško, je bilo ustanovljeno poleti 1989. Pobudo je oblikoval podpredsednik Akademije znanosti Sovjetske zveze - Jevgenij Velikov. Komponente so bile izdelane na transportnih trakovih obrambnih podjetij.


Modeli Supercolor 635CL in 636 Closeup sta se razlikovali le v obliki primera, druge razlike, ki jih te polaroidne kamere nimajo. Te naprave so bile izvedene za navadne ljudi, ki ne razumejo oblikovanja in procesa ustvarjanja fotografij. Če želite uporabljati to napravo, vam ni bilo treba imeti nobenega posebnega teoretičnega znanja. Kupcem je bilo zelo zanimivo, da filma ni bilo treba obdelovati. Prav tako ni bilo treba delati s posebnim papirjem in pečatom. Po fotografiranju lahko takoj dobite končno barvno fotografijo.

Značilnosti

Proizvodnja je bila vzpostavljena v tovarni "Svetozor" v Moskvi. Naprava je bila izdana 10 let. Tip je enostopenjska procesorska kamera. Za tisk je bil uporabljen poseben material Polaroid 600 film. Velikost prejetih fotografij je 78 x 79 mm kot zaklopuporabljena centralna zaslonka. Za leče se uporabljajo plastične leče. Objektiv, ki ga ni mogoče odstraniti. V samodejnem načinu ni fokusiranja - naprava je nastavljena na hiperfokalno razdaljo. Pri merilniku osvetlitve se samodejno nastavi hitrost zaklopa in zaslonka. Na rotacijskem nosilcu je bliskavica. Ona je, kot je že razumela, vgrajen tip. Vgrajeno je optično in paralaksno iskalo.


Takšne značilnosti so značilne za Polaroid 636 in 635.

Več o značilnostih

Ohišje naprave je izdelano iz plastičnega tipa, odpornega proti udarcem, nameščenega na rotacijskem nosilcu bliskavic. Svet, ki je šel skozi slikovno lečo, je prišel na poseben del - pentamerkalo. Ta slika se je obrnila. Manjkajo tudi reže za stojalo in samosprožilec. Polaroid 636 in 635 imata poseben trak na kamerah. Narejena je bila iz sintetike in je služila za priročno prenosljivost naprave. Vgrajen je bil poseben avtomatski merilnik. Zahvaljujoč njemu je bilo na zaslonu mogoče videti, koliko fotografij je še mogoče narediti. Ko je bliskavica prišla v stanje prevoza, je bila leča odstranjena iz leče. To se je zgodilo v samodejnem načinu. Polaroidna kaseta za fotoaparate je zasnovana za delo s 10 fotografijami. Zdravljenje ni potrebno. Postopek ustvarjanja fotografije se je začel z razstavo v napravi in ​​se v nekaj minutah po odstranitvi kartice končal z naravno svetlobo.
Na dnu naprave lahkoopazite poseben pokrov. To je pod mestom za prenos kasete. Po zaprtju pokrova se samodejno zažene električni pogon. Zaradi vrzeli je prišlo do zaščite pred svetlobo. Takoj po tem lahko že začnete fotografirati. Kaseta ima tudi vrsto električnega akumulatorja za bliskavico in električne pogone. Odlično iskalo. Pri delu z lečo s šobo se je pojavil okvir takoj po njenem imenovanju. Na njem je viden oval. V njem je bil viden obraz osebe. Tako smo posneli portretni tip. Fotografija, ki jo naprava proizvaja, ima barvne odtenke. Sestavljajo jih tanke plastične plošče, ki jih odlikuje njihova fleksibilnost. Zaprt je v škatli iz kartona. Tukaj je pasta, ki je odgovorna za manifestacijo.

Objektiv in bliskavica

Leča deluje s preprostim objektivom. Osredotočen je na hiperfokalno razdaljo. Ko govorimo o ostrini, se globina izračuna od 1,2 metra do "neskončnosti". Po želji lahko območje spremenite na 0,6-1,2 m. To naredite tako, da na sprednjo ploščo naprave vstavite ročaj. Ko se je kamera premaknila okoli svetilke, namreč se je nosilec vrnil, kamera se je začela polniti. Ko je bila končana, je prižgala zelena LED. Dokler je prišlo do polnjenja, je zaklop zavrnil.

Rezultati

Polaroidne kamere (pregledi na modelih 363 in 365 so dobri) se obravnavajo kot programski avtomati. V njih lahko spremenite kombinacijo hitrosti zaklopa in zaslonke. Če želite, lahkospremenite prikaz. To se izvede na račun ročaja na sprednji strani aparata. Če želite delati brez sodelovanja svetilke, morate klikniti na določen gumb. Po pritisku na spust je električni motor takoj izdal fotografijo. Kako se je to zgodilo? Fotografija je šla mimo valjev, kapsulo je zdrobila z umetnikom in tiskanje se je začelo. V prvih nekaj minutah je bilo nemogoče izpostaviti samo posnetek učinka preveč svetle svetlobe.

Sorodne publikacije