Digital Hantek 6022BE USB osciloskop: pregledi, specifikacije in pregledi

Hantek 6022BE - USB osciloskop, namenjen za delovanje na terenu. Naprava deluje dobro s počasnimi signali, za katere je nepomembna visoka natančnost. Osciloskop Hantek 6022BE izdeluje kitajsko podjetje Hantek, specializirano za proizvodnjo digitalne opreme. Naprave te vrste se uporabljajo brez možnosti priključitve na fiksno omrežje in popolnoma zajemajo počasne signale, katerih sprejem ne zahteva večje natančnosti fiksiranja.

Oblika

Ohišje osciloskopa je izdelano iz srebrnega aluminija, izmenično s plastično oblogo in zrcalno sliko Hantek. Na sprednji plošči so priključki za sonde in logični analizatorji ter kontakti za kalibracijo: dokaj predvidljiv videz.


Hantek 6022BE je opremljen z gumbom, USB priključkom in majhnim tečajem z napisom USBXI, ki je skrit za dodatnim priključkom.

Vsebina paketa

Komplet standardne opreme: osciloskop, kabel USB, zanke za logični analizator in 20 sponk za to, dve sondi za osciloskop, obroči različnih barv in izvijači za nastavitev frekvenčnega odziva, priročnik za Hantek 6022BE. Kljub temu, da ime zatiči - PP-80 - številka 80 svoje pasovne širine - samo 60 MHz. V kompletu je tudi plošča s programsko opremo.

Operacija

Kljub dejstvu, da je programska oprema za Hantek 6022BE na voljoNa vključenih medijih ga lahko prenesete ločeno od uradnega vira podjetja-proizvajalca. Tako programska oprema kot priročnik z navodili v angleščini pa ima spletno mesto tudi rusko-jezikovne različice.


Po priključitvi osciloskopa na računalnik so sonde povezane z napravo in stiki merilnega generatorja. Po zagonu programa se na monitor prikažeta dva pravokotna signala, ki se s pomočjo orodja za izvijač uglasita na idealen pravokotnik. Pred umerjanjem se mora Hantek 6022BE ogreti 20 minut, kot je navedeno v navodilih za uporabo. Šele takrat lahko umerite napravo.

Scan

Obstaja le en način Edge, v katerem lahko uporabnik izbere vir signala: kanal 1 kanal 2 ali pozitivno /negativno fronto. Funkcionalni osciloskop omogoča samodejni zagon, en sam zagon in delovanje v normalnem načinu. Ni drugih načinov delovanja, ki jih ima sprožilec.

Občutljivost kanalov

Pri razmerju med sondo 1: 1 se lahko občutljivost kanalov spreminja v območju od 200 mV /primerov do 5 v /primerih. Tako širok razpon omogoča uporabo sond z razdelilniki do 1: 10000. Horizontalne premike in sprožilne ravni lahko prilagodite z gibanjem miške, vendar vrednosti obeh vrednosti v programu niso prikazane: moment sprožilca sprožilca ni vezan na podatke, prikazane na zaslonu.

Matematični kanal

Prikazuje razliko, vsoto, zasebnost in produkt signalov v obeh kanalih in spektru FFT.Predstavljen kot tretji oscilogram. Za FFT lahko konfigurirate vrsto okna. Izbrana je tudi skala amplitud - logaritmična ali linearna.

Merjenje

Horizontalne meritve vključujejo merjenje frekvence in obdobja signala, časa, v katerem se signal povečuje in zmanjšuje, širine impulzov in intervala med impulzi kot odstotek celotnega obdobja in časovnih vrednosti.
Vertikalno - merjenje najnižjih in najvišjih ravni signala, maksimalne napetosti, napetosti "tal" in "vrha" impulza, negativnih in pozitivnih emisij, srednjih in rms. Meritve kazalcev - edini način, delo, na katerem je virtualni osciloskop Hantek 6022BE veliko lažji kot na realnem. Zahtevano območje je označeno na zaslonu, sledijo mu deltaV in deltaT. Na voljo so trije načini kurzorja: vodoravna, navpična in križna, kar je kombinacija prvih dveh.

Interpolacija

Podatke, ki jih osciloskop predstavi zaradi svoje diskretne narave, je mogoče interpolirati na različne načine: v linearnem načinu, v stopničastem načinu, če ni interpolacije in interpolacije oblike sin (x) /x, ki je v teoriji najbolj natančna. V praksi pa ni bilo opaziti posebnega učinka na njegovo uporabo.

Shranjevanje informacij

Shranjevanje zajetih oscilogramov se izvaja v več formatih: xls, doc, bmp in txt. Format bmp shrani posnetek oscilograma, medtem ko ostali trije predstavljajo le besedilni prikaz meritev. Za delo z ref-kanalomuporablja ločen ref. format.

Logični analizator

Podatki iz analizatorja so prikazani v ločenem oknu programa. Programska oprema ne zagotavlja nobenih nastavitev za logični analizator: zaslon prikazuje samo signale v višini 16 kosov. Zajemanje signalov se začne ročno s pritiskom na gumb. Edina razpoložljiva nastavitev Hantek DSO 6022BE je Samplerate, ki sega od 100 kSa /s do 48 kSa /s. Signali se zajamejo, dokler se ne napolni pomnilnik naprave.
Logični analizator ni povezan s samim osciloskopom in deluje popolnoma samostojno. Sodeč po pregledih Hantek 6022BE, je pomanjkljivost analizatorja močna zavora njegove učinkovitosti po začetku zajema signala.

Alternativna programska oprema

Za Hantek DSO 6022BE obstaja ločena programska oprema, vendar ne deluje s standardnim modelom osciloskopa. Edina razlika med domačimi je sprememba oblikovanja grafičnega uporabniškega vmesnika.

Priključki in gumbi na zadnji plošči

Zadnji del osciloskopa je ključ, ki povzroča programsko opremo, kot je navedeno v navodilih. Kljub temu opravlja svojo funkcijo in je le okras. USBXI konektor tudi ne izpolnjuje svoje naloge: prvotno je bil namenjen združevanju več naprav, osciloskop pa ni opremljen z vrvico ali katerokoli drugo opremo v kompletu.

Prednosti digitalne opreme

Analogne naprave imajo naslednje prednosti:
 • ADC deluje praktično tiho, ne da bi presegel dopustne vrednosti.
 • Oblika signala se prenaša z veliko natančnostjo.
 • Prednosti Hantek osciloskopa

 • Majhna teža, zaradi česar je prenosna naprava enostavna za prevoz.
 • Kompaktne dimenzije.
 • Funkcija merjenja posameznih signalov, ki je zelo primerna za uporabo.
 • Intuitiven in uporabniku prijazen vmesnik.
 • Barvni zaslon.
 • Vsi preiskovani podatki in informacije o prejetih signalih so shranjeni v pomnilniku osciloskopa.
 • Sposobnost tiskanja shranjenih podatkov.
 • Sposobnost, da ustvari izmenični vhod Hantek 6022BE z lastnimi rokami.
 • Visoka hitrost obdelave podatkov.
 • Namestite lahko digitalne filtre.
 • ​​

  Stroški osciloskopa

  Cena naprave na uradni strani ruskega jezika proizvajalca je 4400 rubljev. V specializiranih trgovinah se stroški začnejo od 3800 rubljev.

  Rezultati

  Hantek 6022BE je precej dober osciloskop, katerega funkcionalnost omogoča osvetlitev digitalnih signalov. To se doseže z nastavitvijo sprožilca vira, ravni in sprednje strani, to je enega od razpoložljivih kanalov. Sprožilec lahko deluje v samodejnem načinu (v njem osciloskop močno spominja na stari analog v skladu z načelom delovanja), običajen način (posodobitev zaslona in informacij je le, če so upoštevani vsi pogoji sprožitve) in en način (zaslon se enkrat posodobi, da je še vedno potrebno pritisnite tipko Start in pripeljite napravo v stanje pripravljenosti). Običajni in posamezni načini delovanja omogočajo enostavno zajemanje potrebnih podatkov in jih pozneje preučite na primer iz različnih pnevmatikod USART Med dodatnimi funkcijami lahko ločeno ločimo možnost merjenja neposredno na zaslonu - na ustavljenem oscilogramu lahko izberete posamezne točke kurzorja in določite čas, amplitudo in druge parametre posnetega signala. Osciloskop Hantek 6022BE se lahko uporablja za delo z brezskrbnimi digitalnimi signali do 100 MHz - podatkovnim vodilom, mikrokontrolerji in drugimi napravami. Proučevanje analognih signalov zanj je bolj zapleteno, saj se v vsem svojem sijaju manifestira digitalni hrup.

  Sorodne publikacije