Pralni stroj ni vključen: razlog

Kaj storiti, če pralni stroj ni vklopljen? Pogosto tak problem ujame ljudi zaradi presenečenja. Včasih se naprava ne odziva na pritiskanje gumbov, ni prikazan noben program. In zgodi se, da so vsi kazalniki osvetljeni v kaotičnem redu. Lastniki začnejo postati živčni, zato ne morejo resnično ceniti situacije. Vendar napaka ne zahteva vedno specialističnega posega. Včasih je težko popraviti sebe. Pri tem je priporočljivo razumeti glavni razlog, zakaj pralni stroj ni vklopljen. Gre za to in o tem bomo razpravljali v članku.

Pogosti vzroki

Napaka v pralnem stroju lahko povzroči več razlogov. Razmislite o njih.
 • Poškodbe na baterijah, kot so vtičnice, vtiči ali žice.
 • Gumb za vklop na napravi ne deluje.
 • Vrata lopute niso blokirana.
 • Električna energija je odklopljena.
 • Operativna zmogljivost ukazne naprave je motena.
 • Težave z delovanjem zapornega filtra.
 • Elektrokemični kontakti so kršeni.
 • Napaka modula.
 • To lahko prepreči vklop pralnega stroja. Podrobneje so obravnavani vzroki za najpogostejše napake.

  Težave z napajanjem

  Torej, če je prišel čas pranja, vendar ko je pralni stroj vklopljen, se ne odziva, je treba preveriti uporabnost napajanja in vse elemente napajanja. V tem primeru je priporočljivo opraviti diagnozo. Prva stvar, ki jo je treba preveriti, ni razpihano stanovanje ali hiša (če je lastnikv zasebnem sektorju). V ta namen poskusite vklopiti luč v sobah s stikalom. Če težava ni, potem morate preveriti moč vtičnice. V tem primeru lahko vzamete katero koli drugo napravo in jo vklopite. Če deluje brez izjeme, je treba napako iskati drugje.

  Če se težava še vedno pojavlja in pralni stroj še vedno ni vklopljen, se izpušni plini nikakor ne preverjajo. Lastniki ga pogosto uporabljajo za povezavo naprave z virom napajanja. Strokovnjakom svetujemo, da izberejo napravo, ki ima varovalko. Pri pregrevanju žic se samodejno izklopi, kar ščiti pred kratkimi stiki, kar lahko povzroči resne posledice. Varovalka ima osvetlitev ozadja. Če je vklopljena, je razširitev v delovnem stanju. Po pregledu vseh zgoraj navedenih trenutkov je možno nadaljevati z diagnozo kabelskega vtiča pralnega stroja. Priporočljivo je, da preverite njihovo integriteto. Previdno si oglejte, da ni zažganih mest. Če najdete težave, jih boste morali zamenjati z novimi.

  Kot lahko vidite, če se pralni stroj ne vklopi, so lahko vzroki drugačni, in ne vedno so razčlenitev samega stroja.

  Gumb za vklop

  Večina pralnih strojev je opremljena s posebnim gumbom. Ona je tista, ki je odgovorna za vklop naprave, ko se uporabi tok. Njegovo učinkovitost je mogoče preveriti neodvisno, vendar je potrebno imeti posebno napravo. To je multimeter. Uporablja diagnostiko. Tako jeto storite Če "Indesit" pralni stroj ni vključena (ta problem se lahko pojavijo tudi pri drugih blagovnih znamk naprav, na primer, "Samsung", "Ariston" in drugi), je treba razorožiti. Po tem pokličite gumb v stanju izklopa in ga nato vklopite. V prvem primeru naprava ne sme ustvarjati nobenih zvokov. V drugem bo slišal škripanje. To kaže dobroto gumba. V primeru kršitve sposobnosti za delo je potrebna nova zamenjava.

  Diagnostika krmilnega modula

  Vsi stroji so opremljeni z inteligentnim krmiljenjem. Njegovo delovanje zagotavlja modul. Nadzoruje vse procese. Obstajajo primeri, ko ta del ne uspe. Kaj storiti v takšni situaciji? Na primer, če pralni stroj Samsung ni vklopljen, lahko ugotovite vzrok težave z zvonjenjem elementov elektronskega sistema. Pri prepoznavanju problematičnih področij je priporočljivo, da se kontakt spremeni ali pa se zamenja določen del. Pomembno je razumeti, da takšno delo zahteva znanje in spretnosti. Če jih lastnik naprave nima, obstaja velika verjetnost, da bo modul poškodovan in ga pripeljal v nevzdržno stanje. Kvalificirani strokovnjaki močno priporočajo, da ne opravite popravil sami, saj bo popolna zamenjava nadzornega modula stala lastnika pralnega stroja zelo drago. Zato je smiselno, da se obrnete na servisni center, da se izognete nakupu nove naprave.

  Preverjanje interferenčnega filtra

  Kaj storiti, če se pralni stroj LG ne vklopi? Ko ste preverili vse zgoraj opisane trenutke, lahko filter filtrirateovire Ta sistem se ne uporablja samo v napravah LG, ampak tudi v drugih blagovnih znamkah. Naloga FPS je odstraniti ovire, ki jih povzročajo elektromagnetni valovi, ki prihajajo iz pralnega stroja med delovanjem. Če je sistem moten, naprava samodejno izklopi tok, zato naprava ne bo delovala.

  Kako preveriti razpoložljivost FPS? Priporočamo uporabo multimetra. Vhod in izhod sta klicana. V prvem primeru - tri žice, v drugem primeru - dve. V primeru kršitve izhoda ne bo napetosti, na vhodu pa bo naprava pokazala svojo prisotnost. Po pridobitvi takega rezultata je treba zamenjati zaporni filter.

  Okvara vrat vrat

  Pralni stroj ni vklopljen, vendar so vsi indikatorji prižgani v normalnem načinu? Kaj storiti v tem primeru? V tem primeru je priporočljivo preveriti vrata vratca. Pogosto se v napravah sčasoma pretrese ključavnica. Zato zaklepanje ni omogočeno. Sodobni pralni stroji lahko nadzorujejo vse procese v samodejnem načinu. Tudi z nebistvenim padcem se naprava izklopi. Seveda, če ključavnica vrat ni aktivirana, se postopek pranja ne začne. Ta napaka je zelo pogosta, zato so ji proizvajalci dodelili posebno kodo. Sestavljen je iz črk in številk (posamezno za vsako blagovno znamko). Dekodiranje kode je v priročniku, ki je priložen kompletu. V napravah se lahko opozorilo prikaže (če je naprava opremljena z zaslonom) ali pa signalizira svetlobni indikator. Na primer, če pralni stroj LG niZato se na zaslonu prikaže koda napake dE.
  Da bi rešili težavo, je v večini primerov dovolj, da vrata tesno zaprete, to je stisnite v omarico. Če to ni pomagalo, potem najverjetneje zaklepanje ni uspelo.

  UBC okvara

  Težave z vrati se lahko pojavijo tudi zaradi okvar naprave za blokiranje. Za razliko od zgoraj opisanih trenutkov je ta napaka resnejša. Nanaša se na napake pri delu elektronike. Kaj storiti s takšno napako? Razmislite o možnosti, če Indesit ni bil vklopljen zaradi okvare zaklepanja vrat. V tem primeru se boste morali spet vklopiti z multimetrom. Diagnostiko naprave izvajamo na začetku pranja. Zamenjava je potrebna, če je na vhodu UBL napetost.

  Kaotično utripanje indikatorjev

  Če pralni stroj Ariston ni vklopljen in indikatorji kaotično utripajo, morate poiskati vzrok napake v notranjih žicah. Najpogosteje se takšne težave pojavljajo v strojih z mehanskim nadzornim sistemom. In to je značilno ne samo za pralne stroje "Ariston", ampak tudi za naprave drugih proizvajalcev. Kako odkriti okvaro? V ta namen odstranite pokrov in pokličite žice. Ko je zaznana težava, se izvede zamenjava.

  Motorna okvara v pralnih strojih Samsung

  Če pralni stroj Samsung ni vklopljen, se motor lahko zlomi. Treba je omeniti, da ta postavka redko ne uspe, vendar se še vedno zgodi. Modeli,opremljeni z inteligentnim krmiljenjem, so sposobni obvestiti lastnika o okvari in prikazati posebno kodo. Razlogi, ki vodijo do motnje motorja, so precej običajni. To je lahko pregrevanje naprave ali težave z elektriko (visoka napetost). V slednjem primeru lahko postavite posebno napravo, ki bo nadzorovala omrežje. Pri visoki napetosti bo samodejno izklopil celotno sobo. Toda za pregrevanje pralnega stroja lastnik odgovarja. Posledica takšnih posledic je izkoriščanje "na vrhuncu priložnosti", to je visoka obremenitev. Pri taki okvari se ne priporoča popravilo. Bolje je, da stopite v stik s servisnim centrom, ki vam bo zagotavljal ustrezno pomoč.

  Diagnostika senzorjev nivoja

  Lastniki pogosto naletijo na pralne stroje Indesit zaradi okvare modula. Razlog za to je lahko okvara senzorjev ravni. Onemogoči te elemente preobremenitve omrežja. Da bi zagotovili, da ne morejo delovati, morate odstraniti pokrov in previdno pregledati boben. Oblikovalci nastavijo senzorje na posebno ploščo. Povezujejo stike. Preskušanje delovanja elementa se izvaja z multimetrom. Če naprava prikaže ničelno vrednost, potem je naprava neurejena. Popravila s takšno napako bodo zamenjala senzorje.

  Prekinjen kontaktni rotor

  Ali se pralni stroj "Indesit" ne vklopi in izda A3 napako? Torej se je zlomil rotor. V tem primeru je to potrebnorazstavite stroj in preverite gonilo in blok. Najpogosteje pride do okvare, ko nastane usedlina. Pojavi se ob iztekanju vode. Potrebno je temeljito očistiti del in poskusiti vklopiti aparat. Če ni zaslužil, je treba rotor zamenjati. To lahko storite sami. Glavna stvar - med popravili ne poškodujejo predmete, ki so v bližini. Posebej pazite na motor. V nasprotnem primeru bo lastnik s svojo škodo moral deliti s precejšnjo količino denarja.

  Sklep

  V okviru tega člena razumemo razloge, zakaj pralni stroj ni vklopljen. Iz navedenega lahko sklepamo, da je za odpravo večine okvar potrebno imeti spretnosti za delo z električnimi vezji in posebnimi napravami, na primer multimetrom. Prav zato je priporočljivo, da lastniki, ki nimajo takšnega znanja, poiščejo pomoč strokovnjakov.

  Sorodne publikacije