Kako postaviti zvok na zvok: več osnovnih tehnik in uporabnih programov

Mnogi od tistih, ki poskušajo ustvariti lastne projekte v avdio ali video formatu, se pogosto soočajo s težavo, da na drugem glasu nalagajo en zvok. To je lahko na primer snemanje vokalnega dela na obstoječi zvočni posnetek ali običajno mešanje skladb. Zelo pogosto je treba takšne operacije izvajati pri ustvarjanju različnih vrst multimedijskih predstavitev ali podobnih projektov. Načeloma obstaja več metod, ki vam omogočajo izvajanje takšnih dejanj in celo na strokovni ravni. Toda upoštevanje najpogosteje uporabljenih tehnik se bo začelo z najpreprostejšimi in nato bolj zapletenimi. Res je, da je v tem primeru najprej rešitev problema o tem, kako zvok dati glasbi, poznavanje ustrezne programske opreme vsaj na začetni ravni. Ampak vse je v redu.


Kako postaviti zvok v zvok: osnovne tehnike

Za uporabljena orodja lahko vstavite zvočno datoteko popolnoma elementarno v vsakem pisarniškem urejevalniku (kot primer bo Power Point obravnavana spodaj).
Ampak, ko gre za reševanje problema, kako postaviti zvok na avdio ali avdio na video, brez posebnih urednikov ne more storiti. Med vsemi, ki jih lahko uporabite, lahko ločeno dodelite naslednje programske pakete:
 • zvočni urejevalniki (Adobe Audition, Sound Forge, Cockos Reaper, Acoustica Mixcraft);
 • sekvencer (FL Studio, Presonus Studio One, Cubase);
 • video urejevalniki (Sony Vegas Pro, Windows Movie Maker).
 • Kako postaviti zvokv PowerPointu?

  Toda za začetno razumevanje vstavljanja zvoka ali prekrivanja zvoka je treba razmisliti o priljubljeni pisarniški aplikaciji za ustvarjanje Power Point predstavitev. Če uporabnik razume ta program v smislu dopolnjevanja dokumentov z elementi multimedije, bo mogoče začeti obvladovati bolj kompleksne aplikacije.


  Torej, kako postaviti zvok na diapozitive? Najprej je priporočljivo kopirati avdio datoteko neposredno v mapo programa. Po tem se iz menija za vstavljanje izbere večpredstavnost, zvok pa se nastavi kot format. Ko izberete predmet, bo predlagano, da določite, kdaj naj se predvajanje začne (lahko ga izberete s klikom miške ali samodejnim načinom).
  Če želite neprekinjeno predvajanje zvoka v nastavitvah zvoka, morate nastaviti ustrezno možnost. Če želite predvajati zvočno datoteko s prikazom več diapozitivov, uporabite razdelek animacije, ki izbere meni nastavitev učinkov in možnost Stop, nato pa določi skupno število diapozitivov, za katere naj se predvaja izbrani zvočni posnetek.

  Uporaba zvočnih urejevalnikov in sekvencerjev

  Če so predstavitve bolj ali manj jasne, lahko preklopite na bolj zapletena orodja. Razmislite o tem, kako postaviti zvok na zvok, kot primer urejevalnika Adobe Audition (v drugih programih je tehnologija praktično enaka).
  Najprej odpremo urejevalnik, preklopimo na način za večkratno snemanje in urejanje, izberemo prvo skladbo in odMeni Datoteka z ukazom odpre želeno datoteko. Nato izberemo drugo skladbo in izdelamo isto operacijo (in tako naprej za vsako skladbo). Načeloma lahko datoteke odprete enega za drugim v glavnem načinu, ki se uporablja za urejanje posamezne datoteke, dodeli jo v celoti, kopira in prilepi na želeno skladbo v načinu za več načinov.
  Zdaj se bodo skladbe slišale sinhrono, ko se predvajanje začne. Če potrebujete navzkrižni zvok (učinek Crossfade), lahko preprosto premaknete želeno skladbo na zahtevano število položajev na časovni premici. Za preprečitev ali povečanje zvoka za vsako izbrano skladbo lahko uporabite učinke Fade Out in Fade In, tako da najprej označite želeno območje zvočnega posnetka.
  Pri sekvencerjih, kot je FL Studio, se zahtevana zvočna datoteka pošlje v ustrezno skladbo, ki ji sledi zvočna zaporedje, ki ga vzorec v seznamu predvaja z načinom predvajanja skladbe (privzeti način je predvajanje enega vzorca). V drugih aplikacijah lahko takoj ustvarite zvočne posnetke in nato vanje vstavite izbrane datoteke ali pa snemate vokale ali žive instrumente (z ali brez dodatnega fonograma).

  Tehnika prekrivanja zvoka v video urejevalnikih

  Prav tako se zlahka postavi vprašanje o tem, kako postaviti zvok na avdio ali avdio posnetke na video urednike.
  Vsak tak program ima na dnu posebno časovno lestvico, ki preprosto povleče in spusti video posnetke in izbrane avdio datoteke. Načelo prekrivanja in. \ Tzdruževanje hkrati nekaj podobnega delu v PowerPointu in zvočnih urejevalnikih. Če aplikacija za urejanje zvoka ne podpira (na primer Movie Maker), lahko za obdelavo uporabite zunanja orodja (isto Adobe Audition). Vendar pa je večina profesionalnih pripomočkov, kot je Sony Vegas Pro, opremljena z naslednjimi orodji.

  Končna obdelava

  Zdaj nekaj besed o obdelavi. Recimo, da se morate prepričati, da so vsi avdio posnetki ob končnem izvozu, na primer v MP3 datoteki, zvočni ali enaki, če so fragmenti premalo ali preveč.
  Za to lahko uporabite orodje za normalizacijo. Adobe Audition po shranjevanju projekta, gremo v način za urejanje ene datoteke, izberemo vsebino in nato kliknemo gumb Normalize v meniju na levi. Podobno je lahko uporabiti različne učinke, kot so izenačevalnik ali kompresor, kar bo ustvarilo bolj zanimiv in topel zvok. Če uporabnik nima sposobnosti za uporabo takšnih programov, lahko namestite samodejno aplikacijo za dokončanje (AAMS - Auto Audio Mastering System). Njegova prednost ni le v tem, da je uporabnikova udeležba tukaj omejena le na izbiro predloge in datoteke, ki jo je treba urediti, temveč tudi, da je predlogo mogoče ustvariti sama, na primer tako, da najprej izberete sestavo vaše najljubše skupine. Potem bo uporabnikova skladba obdelana v skladu z zvočnimi lastnostmi izvirne kompozicije umetnika.

  Zaključek

  Še vedno je treba dodati, da je najbolj optimalnoMožnost prekrivanja zvoka na drug zvok, tako na video kot na grafiko v obliki diapozitivov, je še vedno uporaba zvočnih urejevalnikov, še posebej zato, ker večina od njih lahko dela z videom, ko je aktivirana funkcija uvoza ustrezne oblike. Poleg tega, z njihovo pomočjo, lahko celo izvlečete zvok iz videa, nato pa ga uporabite za svoje potrebe.

  Sorodne publikacije