Prenosni računalnik Asus K50AB: opis, specifikacije

Asusovi prenosni računalniki so vedno zasedli dobro polovico trga. Podjetje je sposobno ustvariti te naprave: narediti jih kvalitativne, močne, raznolike in, kar je najpomembneje, dostopne. Serija "K" ni bila izjema. Pod tem indeksom je izšlo veliko modelov, ki so osvojili občudovalce proizvajalca. Pogosto je črka "K" v imenu modela označila nastanek zasebnega prenosnika z dobro zmogljivostjo za večino uporabnikov.

O prenosnem računalniku

Novi Asus K50AB je povprečna razlika med tremi modeli. Številka "5" je bila sprejeta zaradi diagonale zaslona. Na voljo je bila tudi različica K40AB z diagonalo 14 in K70AB z diagonalo 17. Glede na to, da je svet takrat čakal na izdajo operacijskega sistema Windows 7, se je proizvajalec odločil, da ne bo namestil stare različice OS, temveč da bo kupcu dal izbiro.

Dobava

Prenosni računalnik Asus K50AB ni bil bogat z dodatki. Načeloma v škatli ne boste našli ničesar nenavadnega. Poleg prenosnega računalnika je bilo tudi napajanje in kabel. Tudi baterijo, ki ste jo morali namestiti v ohišje. Cela vrsta različnih navodil. Dva diska: eden z enim, drugi z gonilniki in programsko opremo za Windows Vista.

Izgled

Novi Asus K50AB ni videti nič posebnega. V tem modelu se oblikuje blagovna znamka. Precej kompaktne dimenzije, ob upoštevanju diagonale. Pokrov prenosnika ima rebrasto črno površino in logotip emblema. Na delovnem mestu so tipkovnica in sledilna ploščica. Pod njo so indikatorji z zeleno osvetlitvijo. Gumb za vklop je na desni strani. Na vrhu zaslona je spletna kamera.
Čitalnik kartic se nahaja spredaj. Ni vtičnic za sabo. Na levi strani je možnost priključitve USB, obstaja pogon. Na desni sta vtičnica za slušalke in mikrofon, dva vrata USB in priključek za slikovni izhod in polnilne naprave. Prenosni materiali za ohišje Asus K50AB so odlični, izdelani za blagovno znamko, ki ščiti napravo pred praskami. Pokrov se lahko odpre za 135 stopinj. Material - sijajna plastika. Na dnu prenosnika tudi ni posebnih funkcij. Obstaja prostor za baterije in 9 gumijastih obodnih nog. Če želite napravo razstaviti, se morate najprej znebiti štirih vijakov. Prav tako ne pozabite na vijak pod baterijo. Pokrov na hrbtni strani zlahka drži in se premika nazaj. Uporabnik odpre pogon, optični disk, dva pomnilniška reža, procesor in hladilni sistem.

Zaslon

Kot je bilo že omenjeno, Asus K50AB prikaže 156 palcev. Delež 16: 9 v tistem času je postal novost z dovoljenjem 1366 x 768. Ta velikost je bila običajna za serijo "K". Hkrati pa je razmerje in ločljivost spremljalo udobno gledanje filmov.
Kljub svoji nizki ceni je laptop opremljen z LED matrico, ki povečuje svetlost in kontrast. Tudi manjša poraba energije. Zaslon je opremljen s številnimi lastniškimi tehnologijami. Nekateri od njih so postali samo tržni korak. Bilo je tistih, ki so bile res koristne. Color Shine je na primer odgovoren za sijajni pokrov zaslona, ​​ki deluje na kakovost slike in nasičenost barv. Splendid je postal dobra možnost za korekcijobarvo, odvisno od vrste dela. V ta namen je bila ustvarjena posebna kombinacija, ki prilagodi barvne načine.

Delovni prostor

Celotna serija "K" je dobila isto tipkovnico. Lahko se šteje za praktično enako. Spremembe 15 in 17 palcev so prejele namenski digitalni blok, ki ga ne moremo reči o mlajši različici. Znaki na tipkovnici so razporejeni na klasičen način: glede na jezik se uporablja drugačna barva. Dodatne možnosti so označene tudi z ikonami. Latinska pisava je bele barve in ima povečano velikost. Ruske črke so postale zelene /modre barve in vzele spodnji desni kot ključa.
Vsi funkcionalni gumbi so nameščeni. Nekatere kombinacije so odgovorne za vklop stanja pripravljenosti, brezžično komunikacijo, prilagajanje svetlosti itd. Prav tako se poglablja in ima perforirane premaze. Sledilna ploščica je gladka. V spodnjem delu so kromirani gumbi. Ta tip sledilne ploščice ni na voljo v vseh modelih serije "K".

Procesor

Funkcije Asus K50AB so precej dobre, tako zaradi svojih stroškov. Za laptop kupljen AMD procesor. Glede na konfiguracijo modela obstajajo različne različice. Najbolj kupljen model je AMD Turion X2 Dual-Core. Zdaj tak procesor verjetno ne bo nikogar presenetil in ga osvojil. Toda v času izdaje prenosnika je bila to odlična uporabniku prijazna možnost. Glavna značilnost čipa je frekvenca 2200 MHz. Pnevmatika deluje pri hitrosti 3600 MHz. Procesor ima tehnologijo 65nm in napajanje - 35 vatov. Pomnilnik DDR2. Njegova prostornina je 3 GB. Poleg tega ima RAM dve palici, ki sta nameščeni v režo SO-DIMM. Na splošno je testiranje procesorja pokazalo dobre rezultate, vendar glede na urnik nima nobenih lastnosti, ki bi vplivale na zmogljivost. Poleg tega nekatere vrednote in sploh omenjajo proračunske modele zadnje generacije.

Grafika

Video sistem Asus K50AB pa je drugačen. Trenutno bi ATI Mobility Radeon HD 4570 komaj vzel tudi srednje velike sodobne projekte, toda takrat je postal zanimiva pridobitev. Grafična kartica podpira grafično jedro DirectX 10.1, ki je izvedeno na 55 nm tehnologiji. Vrsta pomnilnika DDR2 je velikosti 512 MB.
Mimogrede, video pomnilnik se lahko poveča. Adapter podpira veliko število uporabnih tehnologij. Nekateri so dobili dvojni video in tehnologijo "slika v sliki". Tako je videoposnetek podvržen posebni obdelavi in ​​postane bolj kakovosten. Testiranje je postavilo video podsistem na dobro oceno. Ta različica je primerljiva z nVidia GeForce 110M. V tistem času se je grafična kartica dobro ujemala z igrami, vendar s povprečnimi nastavitvami. Različica HD 4570 je prejela 4,1 točke.

Trdi disk

Med pregledovanjem Asus K50AB morate biti pozorni na trdi disk. Model ima Seagate nameščen na 250 GB. Glavne značilnosti so povprečne. Testiranje je pokazalo njegovo stabilno vrednost. Glasen hrup praktično ni izdan, lahko slišite samo tiho buzz.

Poraba energije

Model prenosnega računalnika je prejel posebno tehnologijo, ki izboljšuje učinkovitostporabo energije. Glavna komponenta tega je poznana programska oprema Power4 Gear Hybrid: v enem kliku lahko izberete način za optimalno porabo energije. Če gledate fotografijo ali videoposnetek, je bolje izbrati večpredstavnostni način, nato pa prenosnik izklopi nepotrebne aplikacije in življenjska doba baterije se poveča. Obstaja tudi način za igralce in standardno prilagojeno različico.
Napravo napaja baterija 90 vatov. Baterija je vsestranska, zato jo lahko v primeru poškodb zlahka najdete v trgovini. Mimogrede, baterija je primerna za mnoge modele serije "K". Ni naključje, saj razvijalci že dolgo delajo na novi zasnovi in ​​pritrdilnih elementih.

Težave

Od izdaje tega modela je minilo 7-8 let. Zdaj lahko naredite zaključke o delovanju naprave. Dejstvo je, da ste lahko večkrat slišali pritožbe glede tega modela. Večinoma je trpela matična plošča Asus K50AB. Tudi druge težave so bile. Uporabniki so na primer večkrat naleteli na sistemske napake. Seveda, veliko je bilo zaradi dejstva, da je bil izgled novega OS sprva neoptimiziran. Poleg tega so tisti, ki so stali na prenosnem računalniku Asus K50AB Windows 7, pogosto nameščali ne tiste programske opreme, delali z nezdružljivimi programi itd. Bilo je tudi tistih, ki so posamično poskušali zamenjati nekatere podrobnosti. Na splošno, s sprostitvijo takšnih naprav, je postalo jasno, da imajo nekatere serije prenosnih računalnikov svoje posebne napake. Da, "Asus K50AB" je pogosto "bolan" v severnem mostu.
To je problem za mnogepostala ključna. Zamenjava severnega mostu ni zagotovila ponovne vzpostavitve učinkovitosti, temveč je vsaj omogočila razumevanje glavne napake. Mimogrede, glede na to, da se je ta model uporabljal poleg severnega mostu in video čipa, je bil pričakovan tudi neuspeh slednjega. Okvara teh podrobnosti je bila izražena z dejstvom, da so se uporabniki pritožili: "Asus K50AB se ne vklopi." Prav tako se naprava pogosto ne odziva na gumb za vklop, med procesom lebdenja, sistem se ni obremenil do konca, itd. Če še vedno imate ta model in imate takšen problem, je najbolje, da prenosnik prenesete v storitev, ker zamenjava severnega mostu ne zagotavlja, da bo video čip deloval dolgo časa. Ja, in zdaj našli potrebne dele popravila ni enostavno.

Sorodne publikacije