Citroen C3 Picasso: fotografije, specifikacije, značilnosti vozila in povratne informacije lastnika

Citroen C3 Picasso je družinski avto razreda Art. Razvil jo je francoski koncern. Idealno za potovanje po mestu. Prvič je bil predstavljen v Parizu leta 2008. Inženirji pri oblikovanju tega modela so se osredotočili na udobje in učinkovitost. Zaradi tega je avto hitro pridobil popularnost. Pregledi lastnikov o tem v večini primerov so pozitivni. Kaj točno so imeli lastniki avtomobila? Razumimo skupaj.

Zunanjost

Po mnenju večine voznikov je Citroen C3 Picasso precej drzen in nenavaden. Seveda je takšno zasnovo težko imenovati standard, vendar ne odvzame njegove privlačnosti. Definitivno je zunanja zasnova nestandardna, vendar je uporabljeni slog izviren in svež, tako da ga je veliko. Telo je okrašeno s številnimi eksotičnimi predmeti. Zasnova je bila skladno združena s sodobno tehnologijo in retro izdelki. Vse to skupaj pove, da avto uteleša francoski šarm in moč. Nenavadne so mu dodane gladke črte, ki jih nadomestijo strogi kvadrati. Geometrija je jasno vidna. Kompaktni minivan spredaj je zelo izrazit. Prvotna oblika žarometov, lažna maska ​​v stilu Sitroenov, antifog s kromiranimi oblogami, edinstven odbijač z LED lučmi, kapuco z vyshtampovko - vsi ti elementi so elegantni in sveži. Funkcije vključujejo vetrobransko steklo. Sestavljen je iz 3 delov. Pregledi so gonilnikitrditev, da je vidnost na najvišji ravni.


Če pogledate zadnji del avtomobila, potem gladkost linij takoj udari v oko, kljub kvadratnim oblikam. Vrata prtljažnega prostora so majhna, oblikovana obokana. Žarometi se nahajajo na straneh zadnjega stekla. Odbijač je majhen in se razteza le na krilih. Okrašena je z dodatnimi svetlobnimi elementi.

Posebnost avtomobila

Citroen C3 Picasso (povratna informacija - to potrditev) ne bo ostala neopažena v mestnem prometnem toku. Na njem so pozorni vozniki, ki vozijo mimo avtomobila, pešci pa tudi pozorni. Upoštevajte, da ga ne privlačijo le navadni ljudje. Ta model je bil dvakrat imenovan najboljši v razredu kompaktnih minibusov in družinskih avtomobilov. Naslov je bil podeljen leta 2009. Strokovnjaki menijo, da je to praktično. Dejstvo je, da je C3 Picasso vsestranski. Odličen je za vsakodnevna potovanja po mestu, medtem ko potovanje na oddaljenih razdaljah ni nič manj udobno. Vozniki se prav tako sklicujejo na tehnično opremo kot na prednosti, ki bodo podrobneje opisane kasneje.

Citroën C3 Picasso je precej prostoren, kljub svojim kompaktnim dimenzijam. Ta rezultat je bil dosežen s pravilno postavitvijo. Inženirji so maksimalno izkoristili višino. To je omogočilo, da je bil sedež nameščen tako, da je povečal prostor za noge. Ne prezrite vrat. Prav tako so precej velike. To je vplivalo na udobje pristanka in vkrcanja potnikov. Tudi oseba z višino nad 18 m se ne bo počutilanelagodje Zadnji kavč ima dva polna sedeža. Med njimi je vložek, opremljen z naslonom za glavo. Po potrebi ga lahko zložite. Pomembno je tudi omeniti, da se vsi zadnji sedeži premikajo, zaradi česar se poveča prostornina prtljažnika.

Čistoča

Čas je, da govorimo o značilnostih Citroen C3 Picasso. Najprej moramo paziti na cesto. To je ta parameter, po mnenju mnogih voznikov, pomembna pomanjkljivost tega modela. Na žalost pa za ruske ceste ni dovolj prostora za 174 mm. Težave se pojavljajo tudi v mestih, kjer je asfaltno pokrivanje, in kaj naj rečemo o naseljih. Tudi v pregledih vozniki pravijo, da so robniki na splošno lahko nepremostljiva ovira, zlasti če je avto naložen. Prav tako ne pozabite na hude snežne zime. To je precej problematično, da gredo na vožnjo podzemne železnice na nizki avto. Glede na vse to je težko reči, da je C3 Picasso najbolj prilagojen ruskim cestam in podnebnim razmeram.

Prostor za prtljago in kabina

V kombiju Citroen C3 Picasso je volumen prtljažnika 385 cm3, po eni strani pa ni toliko. Vendar pa se lahko zaradi preobrazbe zadnjega kavča poveča na 1506 litrov. Prtljažni prostor je pravokotne oblike. V pregledih lastniki to pripisujejo prednostim, saj je mogoče čim bolj izkoristiti vse proste prostore. Če zložite zadnji sedež, se globina prtljažnika poveča na 150 cm, širina pa na 1019 cm. V pripombah ljudje pišejo, da je bilo v avtu lahko nositi majhen hladilnik, pralni strojavtomobil, otroški voziček in drugo dimenzijsko blago.

Ko govorimo o salonu, bi najprej rada opozorila na področje zasteklitve. Precej velik je. Stopnja pregleda je 100%. Zaradi tega voznik ne bo mogel parkirati v parku. Plošča voznikov je pripisana prednostim. Vsi elementi so v mislih, tako da vam ne bo treba motiti ceste. Enako navdušeni so kupci zaznali prisotnost panoramske strehe. Namesti se samo kot dodatna možnost. Toda to je vredno - notranjost se zdi še bolj prostorna.

Varnost

Medtem ko nadaljuje s pregledovanjem specifikacij Citroen C3 Picasso, je treba povedati nekaj besed o varnosti. To merilo je pomembno za vsak avtomobil. Inženirji so naredili vse temeljito. Prvič, v avtomobilu nameščeni AFU, ABC, REF. Poleg njih obstaja tudi samodejni alarm. Obstajajo štiri zračne blazine. To je dovolj, da družinski avtomobil izpolni vse zahteve.

Motorji Citroen C3 Picasso

Linija predstavlja dva tipa motorjev. Oba delata na bencinu. Lokacija jeklenk je vgrajena, le štiri. Instalirane elektrarne so spredaj, prečno. In zdaj o razlikah. "Mlajši" motor ima prostornino 14 litrov. Razvija zmogljivost 95 KM. Navor - 135 Nm. Največja oznaka na merilniku hitrosti je 178 km /h. V tej konfiguraciji bo avtomobil iz kraja lahko pospešil v 134 sekundah. Deluje v parih s 5-stopenjskim ročnim. Ekonomika modela potrjuje naslednje številke:
  • v mešanem ciklu - 65 l;
  • v mestu - 86 l;
  • na avtocesti - 53 l.
  • Naslednji agregat: 16-litrski. Njegova moč trakcije je več kot 151 KM. S tem se je povečal navor. V tej spremembi je 160 Nm. Dopolnjen kot petstopenjski mehanik in 6-stopenjski robot. Kazalnik hitrosti se je povečal na 185 km /h. Dobiva "sto" iz položaja v 121 sekundah na MKPP in 127 - na robotiziranem menjalniku. Poraba goriva bo odvisna tudi od vrste prenosa. V prvem primeru se pri 100 km porabi 66 litrov (mešani cikel), v drugem - 6 litrov pod enakimi pogoji.

    Citroen C3 Picasso: Pregled lastnika

    Torej, če preberete lastnikove ocene, lahko razumete, zakaj je ta kompaktni enoprostorec postal tako priljubljen. Najprej je na to vplivala prostorna in udobna notranjost. Prav tako se je izkazalo, da je avtomobil precej okreten in enostaven za uporabo. Čeprav je navzven nenavaden, pa je bilo navdušenim oblikam všeč veliko. Poleg vseh prednosti je potrebno razporediti tudi njegovo donosnost. To vam omogoča uporabo stroja brez omejitev. Seveda, za organizacijo dirke ne bo deloval, bo oviral nizko carinjenje, ampak za družinski avto, lahko odstopi. V zvezi s pomanjkljivostmi so jih odkrili tudi lastniki, kot je navedeno v pregledih. Da, najpogosteje opisujejo problem z amortizerji. Dovolj so šibki. Pri pristajanju petih potnikov in tovora lahko slišite značilen trk.

    Sorodne publikacije