Omron pedometer je osebni trener za majhno količino denarja

V sodobnem življenjskem ritmu je ljudem vse težje vzdrževati svojo fizično obliko, redne obremenitve pa so določene v naši naravi, njihova odsotnost pa vpliva na njihovo zdravje. Za nadzor nad količino porabljenih kalorij in za spoznavanje zahtevane dnevne obremenitve lahko vsakomur pomaga prenosni osebni trener - pedometer.

Omron je vodilno podjetje, ki proizvaja podatke o prilagajanju zaradi kakovosti, natančnosti in trajnosti svojih izdelkov.

Kaj je pedometer

Ta naprava se imenuje tudi števec korakov. Zasnovan je bil za štetje števila korakov, ki so jih naredili športniki in vojaki v Ameriki. Kasneje se je obseg naprave razširil in prepustili se števec korakov (Omron je bil eden prvih), začel pa je veliko podjetij za navadne potrošnike. Sodobni pedometri so majhne naprave, ki se lahko prilegajo v žepe ali roke namesto v ure, njihove funkcije pa niso več omejene na štetje korakov.


Načelo dela

Določite število korakov, ki so bili opravljeni ob prvih napravah zaradi gibanja vgrajenega nihala. Ti pedometri so mehanski in se danes zelo redko prodajajo. Elektromehanske naprave, nato pa elektronske, so jih postopoma zamenjale. Omronski pedometer, zahvaljujoč najsodobnejši tehnologiji, lahko določi število korakov, ki jih sprejme s pomočjo vgrajenih 2-D in 3-D senzorjev, ki določajo oscilacije telesa v določenih ravninah.
Dajesposobnost, da se na primer izključi vključitev korakov v stresanje osebe v prometu, kar prispeva k visoki natančnosti.

Variante naprav

Omronovi oscilatorji so pogosto majhne naprave, ki lahko pritrdijo na pas, trak, oblačila ali vrat. Tudi najcenejši model ima dodatne funkcije za štetje kalorij, ki prihranijo tedenske rezultate in omogočajo individualne nastavitve. Stroški te naprave se začnejo pri 750 rubljih, natančnost rezultatov pa jasno kaže na japonsko kakovost.

V modelih, ki so dražji, so že vgrajeni impulzni merilniki, senzorji GPS, časovniki in celo radio. Za mnoge športnike je še posebej primerno, da uporabljajo ščitnik za zapestje. Takšne naprave so izdelane v obliki ur in imajo veliko dodatnih funkcij.
Med tehnološkimi inovacijami imajo posebno mesto pedometri-zapestnice. Lahko jih namestite kjerkoli in za delo bo potrebno namestiti program na vaš računalnik, sinhronizirati s katerim bo naprava analizirala rezultate usposabljanja in obvestila lastnika o potrebi po povečanju aktivnosti.

Prvi zagon

Pri prvem vklopu merilnika Omron vam svetuje, da preverite. To storite tako, da vklopite aparat, ga položite na njo in naredite določeno število korakov, pri čemer jih štetite sami. Po tem morate preveriti rezultate naprave z resničnimi in se prepričajte, da je točna. Napaka 10% je dovoljena in velja za normo. Seveda morate vnaprej vnesti osebne nastavitve za pravilnost napraveče je ta priložnost prisotna. Med njimi je nujno dolžina koraka, teža in rast lastnika pedometra. Dolžina stopnice je vedno določena z razdaljo med prstom ene noge in drugim prstom med vožnjo. Ker gibanje vedno ne prevzema povsem enakih korakov, je bolje, da preidemo določeno razdaljo in izračunamo, koliko je bilo potrebno za to gibanje. Nato poiščite povprečje in ga vnesite v napravo. Ker imajo modeli različno število dodatnih funkcij, za pravilno nastavitev vsake naprave potrebujete podroben pregled njegovih funkcij.

Koristi naprave

Števec korakov Omron je presenetljiv primer japonske kakovosti, ki ga še 5 let potrjuje razpoložljivost brezplačne storitve. Poleg tega nakup pedometra pomeni njegovo funkcionalnost in kompaktno velikost. Pravilno izbrana naprava lahko v celoti nadomesti osebnega trenerja in pomaga pri izgubi teže, izboljšanju telesne pripravljenosti ali okrevanju po operaciji, bolezni in tako naprej.
Prav tako so vsi modeli pedometrov tega proizvajalca opremljeni z velikimi in priročnimi zasloni, ki redno prikazujejo pomembne informacije. Naprave se lahko uporabljajo tako med treningom kot v normalnem življenju, saj raven človeške dejavnosti ne določa le intenzivna vadba, temveč tudi obremenitev gospodinjstva.

Usposabljanje števec korakov

Števec korakov Omron v funkcionalni omarici ima možnost aktivnega motorja. Omogoča nadzor nad stopnjami obremenitve inkalorij, ki jih porabite ne le peš, temveč tudi za tek ali druge vaje. Ko se aktivnost zmanjša, naprava samostojno zaključi usposabljanje, prikaže rezultate in napis "Dobro delo". Poleg tega bo naprava s povečanjem aktivnosti samostojno začela s snemanjem usposabljanja, kar je najpomembnejše, da je stik s pedometrom stalen.

Sorodne publikacije