Program za samodejno namestitev gonilnikov

Kot veste, morajo biti za zagotovitev delovanja vseh "železnih" in nekaterih virtualnih naprav v operacijskem sistemu nameščene posebne programske komponente, imenovane gonilniki, brez katerih njihova uporaba ne bo mogoča. Ampak za iskanje in namestitev, kot v ročnem načinu - ni hvaležen. In prav zato, ker razvijalci sodobnih operacijskih sistemov, da proizvajalci naprav vsem uporabnikom omogočajo, da samodejno namestijo gonilnike za vse znane naprave. Kako to naredite z orodji Windows, programsko opremo drugih proizvajalcev ali drugimi metodami, preberite na.

Gonilniki naprav: kaj je to in zakaj?

Za začetek se bomo na kratko osredotočili na to, kaj so vozniki in zakaj so potrebni. Če se posebej ne dotaknete tehničnih vidikov, lahko voznik označimo kot določeno plast, ki medsebojno deluje med strojno in programsko opremo celotnega računalniškega sistema.


Z drugimi besedami, potrebno je inicializirati in zagotoviti polno delovanje "železne" komponente v operacijskem sistemu ali v programu, ki ga lahko uporabi v lastne namene v procesu. Ampak samo "železo" ni omejeno, ker je za nekatere univerzalne komponente virtualnega tipa taka programska oprema včasih potrebna. Osupljiv primer tega so različni krmilniki USB. Načelo uporabe gonilnikov samo po sebiEnostavna razlaga je, da se pri dostopanju do naprave z operacijskim sistemom ali nameščenim programom potrebne komponente gonilnika naložijo v RAM, ukaze pa procesor obdela in na podlagi tega upravlja oprema, pri kateri uporabnik kot tak ne sodeluje, lahko spremenite nekatere pomembne nastavitve za nastavitev uporabljenih naprav.

Samodejna namestitev gonilnikov za Windows: akcijske možnosti

Pri namestitvi upravljalnika za sodobne računalnike običajno ni potrebna ročna intervencija uporabnika v tem procesu. Izjema je le v primerih, ko Microsoft ne podpira opreme ali je njen proizvajalec malo znano podjetje. Vendar pa je identifikacija katere koli take komponente v sistemu lahko precej preprosta, kot bo podrobneje obravnavano v nadaljevanju. Ko govorimo o samodejnem iskanju in namestitvi gonilnikov v sodobnih sistemih z operacijskim sistemom Windows, obstaja več možnosti za uporabniške akcije, med katerimi so najpomembnejše naslednje:
 • namestitev gonilnikov ob prvi namestitvi sistema Windows iz lastne baze podatkov;
 • uporaba programske opreme, ki prihaja z nakupom računalniške opreme ali opreme;
 • uporaba ozko usmerjenih orodij za razvijalce tretjih oseb;
 • namestitev gonilnikov v spletnem načinu pri dostopu do internetnih virov proizvajalcev opreme;
 • posodabljanje skrbnika z uporabo sistemskih orodij, posebnih programov ali delno ročnega načina.
 • O temmetode so najbolj zaželene, povedal se bo na samem koncu, za zdaj pa poglejmo, kakšne ukrepe je mogoče storiti pri začetni namestitvi operacijskega sistema, tako rekoč, na "čist" računalnik.

  Samodejno namestite gonilnike za Winds 7 ali katero koli drugo različico, ko namestite sistem

  Sedaj bi morali ostati pri začetni ali ponovni namestitvi operacijskega sistema. Inštalaterji vseh različic operacijskega sistema Windows brez sprememb najprej imajo vgrajeno orodje za samodejno namestitev gonilnika za vse večje naprave, ki so lahko prisotne v sistemu. Kopiranje datotek gonilnika se izvede takoj po odstranitvi sistemskih datotek in map na trdem disku.
  Verjetno je veliko ljudi opazilo, da se, na primer, pri namestitvi istega operacijskega sistema Windows 7 namestitev gonilnika samodejno izvede, ko sporočilo, kot je "Windows naredi strojne nastavitve" (običajno po prvem zagonu računalnika, vendar pred iskanjem posodobitev). To je ravno integracija potrebnih gonilnikov v okolju operacijskega sistema. Toda tukaj je treba jasno razumeti, da je taka programska oprema nameščena izključno iz lastnega sistema podatkovne baze, je zastarela in da niso vse naprave zasnovane. Nekateri lahko ugovarjajo dejstvu, da lahko recimo na diskih z namestitvenimi distribucijami sistema Windows pogosto najdete dodatne pripomočke, kot je DriverPack Solution. Ne pozabite! Ni uradnih namestitvenih paketov za Microsoft in uporabnik se mora ukvarjati s katero koli neformalno skupino po meri.

  Zdaj jih je nekajbesede o voznikih so zastarele. Da, res je tako. Si predstavljate, koliko ton gigabajtov bo zasedlo samo distribucijo, če boste vključili gonilnike za vse naprave in celo nadgrajene različice? Zato, če imate aktivno povezavo z internetom, lahko včasih poiščete posodobitve za tega upravitelja. Toda znova bo samodejno nameščanje gonilnika v operacijskem sistemu Windows 7 ali katera koli druga različica sistema (v smislu nadgrajenih različic) izvedeno izključno iz Microsoftovega imenika, ki je registriran s podprtimi prodajalci strojne opreme in razvijalci programske opreme. Na žalost vse naprave ne dobijo posodobitev, včasih pa lahko delajo popolnoma napačno ali pa sploh ne delajo.

  Namestitev gonilnikov iz originalnih diskov

  Da bi se izognili zgoraj opisanim situacijam, ko kupite nepremični računalnik, prenosni računalnik ali ločeno napravo, je na voljo poseben disk z gonilniki, iz katerega lahko samodejno namestite gonilnike za Windows 10 ali v drugih spremembah takoj po namestitvi samega sistema, ki kaže na to, kako shraniti potrebne datoteke ali z zagonom namestitvenega programa iz izmenljivega pogona.
  Toda v tem primeru je treba upoštevati tudi dejstvo, da so vozniki lahko zastareli. Prednost tega pristopa pa je v tem, da uporabnik dobi garancijo, da je voznik, ki je namenjen za določeno napravo, uraden, in naprava sama deluje brez videza.konfliktov Programska oprema ne bo posodobljena s trenutnim razvojem internetnih tehnologij.

  Posodobitev sistema

  Kot veste, za vse najnovejše spremembe sistema Windows Microsoft izda posodobitev z zavidljivo nespremenljivostjo. In ne vedno, da so namenjene za varnostno luknjanje lukenj. Paketi so zelo pogosto zasnovani za namestitev novih različic dodatnih platform, kot sta DirectX ali .NET Framework, vključno z posodobitvami gonilnikov za nekatere naprave. To ne velja le za navidezne pogone, vgrajeno programsko opremo v sistem, ampak tudi za nekatere vrste "ne-jedrne" strojne opreme, vendar ima v bistvu samo podporo Microsofta.

  Ponovna namestitev, nadgradnja in ponastavitev gonilnikov s pomočjo operacijskega sistema Windows

  Če uporabljate sistemska sredstva, je pogosto mogoče odpraviti nekatere kritične težave pri delovanju opreme katere koli vrste.
  Običajno lahko upravitelja naprav izberete tako, da izberete osvežitev ali povrnitev gonilnika ali pa v celoti odstranite napravo (pri ponovnem zagonu bo najprimernejši gonilnik za novo priznano strojno opremo ponovno nameščen in samodejno). Pri izbiri načina namestitve gonilnika lahko v tem računalniku določite ali poiščete gonilnike (iz ustrezne mape za njihovo shranjevanje) ali z določene lokacije (v primeru uporabe diskov ali neodvisnega prenosa gonilnika na trdi disk) ali posodobite gonilnike s strani sistema preko interneta. Kot smo že omenili, prva in tretja metoda zahtevata učinek ne vedno. Toda za kajpotrebujete povrnitev voznika? Tukaj gre za to, da je pri namestitvi nove različice lastnega sistema baze podatkov gonilnik lahko kratkotrajen, zato je zmogljivost naprav in pokvarjena. Če je pred tem oprema na starem gonilniku delala normalno, je bila namestitev nove spremembe in preklicana. Toda za namestitev najsodobnejše programske opreme za posodabljanje mora programska oprema za upravljanje uporabiti razvoj tretjih oseb. Opomba: Za odpravljanje zrušitev lahko uporabite vgrajeno orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows, vendar se ne zanašajte v celoti na to.

  Programi za iskanje, posodabljanje in namestitev gonilnikov

  Danes lahko najdete veliko specializirane programske opreme, ki vam omogoča samodejno namestitev gonilnikov na dva načina:
 • nameščanje želenega iz obstoječe baze podatkov samega programa;
 • poiščite manjkajoče ali najnovejše različice gonilnikov na internetu.
 • V zvezi s programsko opremo, ki se uporablja za izvajanje takšnih dejanj, se med naslednjimi razvojnimi dosežki lahko ločeno identificirajo:
 • Solution DriverPack (vključno z različico baze podatkov in spletno pripomočkom);
 • SlimDrivers;
 • Vozniško ojačevalec;
 • DriverMax, itd.
 • Ponavadi vsak program za samodejno namestitev gonilnikov najde manjkajoče komponente ali jih posodobi v najnovejših različicah in se sklicuje izključno na uradne vire proizvajalcev opreme in razvijalcev ustrezne programske opreme na internetu. , ki popolnoma izključuje namestitevvozniki in virusne okužbe. Udeležba uporabnika je zmanjšana. Skeniranje po začetku programa je samodejno in za namestitev je potrebno samo dati soglasje. Praviloma so vse takšne storitve brezplačne, njihove zmogljivosti pa zadostujejo za samodejno namestitev gonilnikov za skoraj vse znane naprave. Pri uporabi nestandardne opreme pa je najbolje, da uporabite različice Pro, za katere je aktivacija zagotovljena z nakupom posebnega ključa ali licenčne kode.

  Boljša rešitev za prenosne računalnike

  Pri prenosnih računalnikih se vprašanja v zvezi z avtomatsko namestitvijo gonilnikov precej lažje od ročnih stacionarnih računalnikov, saj se njihove običajne uporabniške konfiguracije običajno ne spreminjajo.
  Če voznik zavrne, se lahko preprosto obrnete na uradni vir, ga najdete tam, ga namestite sami ali določite sistemsko pot do prenesenih datotek. Omeniti je treba, da mnogi proizvajalci uporabnikom ponujajo tudi spletno izkušnjo testiranja, ki lahko delno zazna težave in jih je mogoče rešiti z namestitvijo zlonamernih gonilnikov brez sodelovanja uporabnikov.

  Kako najti voznika?

  Če niti sistem ne pomeni, niti program, ki se uporablja za samodejno namestitev gonilnikov za Windows 10 in druge sisteme, potrebne za IE, ni bil najden (kar je tudi primer), bo uporabnik moral samostojno najti gonilnik z identifikatorji DEV in VEN, da ugotovi, kaj lahko v upravitelju naprav nazavihek podatkov (ID strojne opreme).
  Kopira se najdaljša vrstica in je nastavljena za iskanje po internetu.

  Namestitev gonilnikov po prenosu datotek

  Namestitev se izvede preko EXE-datotek, ki se izvajajo v imenu skrbnika, ali iz INF-datotek, tako da izberete namestitev v kontekstnem meniju SCM na izbranem predmetu. Namestitev se izvede samodejno, uporabniku pa ni treba določiti, kam naj namestijo gonilnik.

  Katero orodje izbrati?

  Kot lahko vidite iz zgoraj navedenega, je najboljša možnost uporaba programov tretjih oseb. Njihov minus je, da potrebujejo internetno povezavo za namestitev in posodobitev gonilnikov. Lahko jih uporabite šele po namestitvenem postopku operacijskega sistema in ne na eni od stopenj. Ampak, če sploh nič pomagal in nekatere naprave, tako rekoč, ostala levi, za iskanje ustrezne programske opreme, ali želite ali ne, bo moral samostojno.

  Sorodne publikacije