Dobra e-pošta: Pregled storitev in povratnih informacij uporabnikov

Sodobne tehnologije se razvijajo tako hitro, da je povprečnemu potrošniku zelo težko slediti vsem novostim, da ne omenjamo nekaj manjših odtenkov. To pravilo je v celoti uporabno in zdi se, da je pojav, ki je skupen mnogim uporabnikom, kot je elektronska pošta. Najboljše storitve delajo brez roke, da bi v vsem zadovoljile potrošnike, in dobra polovica slednjih še naprej spreminja stranko v iskanju ideala. Izkušeni uporabniki dobro vedo, kaj in kako želijo videti v naslednji storitvi, za začetnike pa je to precej zapleteno. Zato je za mnoge vprašanje, kateri elektronski naslov je bolje izbrati, zelo pomembno. Izbira je bolj zapletena zaradi dejstva, da ima vsak uporabnik neke vrste merila za ocenjevanje in zahteve za storitve. In vprašanje, kje je bolje ustvariti e-pošto, se vsi odzivajo drugače. Nekdo ima rad precej funkcionalen, vendar lep vmesnik, nekdo več kot ustreza asketizmu storitve v interesu naprednih funkcij, nekatere in zelo podobne stranke pa so nameščene na virusni način.


Poskušali bomo ugotoviti, katera e-pošta je najboljša, razmisliti o prednostih in slabostih vsake storitve, pa tudi o izvedljivosti uporabe v enem ali drugem primeru. Za izračun, da je strokovno mnenje te industrije in pregledi navadnih potrošnikov.

Kje je e-pošta boljša?

PrecejInternetne storitve ponujajo svoje poštne storitve, vendar je bolje, da se posvetimo preizkušenim in najbolj priljubljenim različicam, ki niso prvo leto delovanja in so prerasle veliko število uporabnikov. Poleg tega ni mogoče zavreči posebnosti domačega uporabnika iz računov. Najboljši e-mail za Rusijo lahko imenujemo le tri storitve Gmail, "Yandex.Post" in "Mail ro". Mi jih bomo obravnavali v vseh podrobnostih, tehtamo vse prednosti in slabosti.


Gmail

To je popolnoma brezplačna storitev od glamuroznega ameriškega iskalnika "Google". Od leta 2013 je stranka najboljša e-pošta na svetu. Potem je bila daleč zadaj zelo resnega konkurenta v Microsoftu s svojim hotmailom v tistem času.
In na podstavku se je najboljši e-poštni naslov zdel ne le tako. Razvijalci so trdo in trdo delali na otroka že dolgo časa, kakovostna storitev, skupaj z uporabniku prijaznim vmesnikom in čudovito funkcionalnostjo pa je službo vodila do uspeha.

«Yandex.Post»

Mnogi uporabniki menijo, da je naročnik Yandex najboljša elektronska pošta za Rusijo in države CIS. Statistični podatki kažejo, da storitev uporablja vsak mesec skoraj 30 milijonov ljudi, ki pošljejo več kot 100 milijonov pisem na dan. Poleg tega je ta številka podana ne glede na virusne spam-pošte.
Po mnenju ameriške neodvisne statistične agencije ComScore je Yandex.Pochta s hitrostjo razvoja samozavestno prehitela podobne evropske stranke. Poleg tega nekateri Evropejci niso nenaklonjeni sami uporabi storitev ruskega jezikaiskalnika in zlasti dobre e-pošte.

"Mail ro"

Z vsemi pomanjkljivostmi je stranka iz "Mail Ru" osvojila splošno priznanje domačih uporabnikov. Storitev velja za najboljšo e-pošto za začetnike. Prvi dve stranki, "Mail Ru" je daleč, vendar je našla svojo nišo, ker je nameščen na veliko število računalnikov in mobilnih pripomočkov.
Poleg tega se storitev ponaša z enim najboljših e-poštnih programov za lasten razvoj. Če izpustite agresivno oglaševanje te stranke, je primerno, da jih uporabite.

Katera e-pošta je boljša?

V nadaljevanju bomo analizirali glavne značilnosti vsake storitve, ki jo uporabniki ocenjujejo kot kritične pri izbiri ene ali druge stranke. Registracija v vseh treh storitvah poteka približno v istem scenariju in vsaka številka mobilnega telefona in elektronski naslov sta vezana na vsak zapis.

Vmesnik

Tukaj so razvijalci našli idealno formulo za dober vmesnik e-pošte in vsi trije odjemalci se med seboj malo razlikujejo glede na vmesnik. Na levi strani so mape s črkami: Inbox, Outbox, Sent, itd. Gumbi za nekatere dopisne akcije so na vrhu, konfiguracijska plošča pa v zgornjem desnem kotu. Razlike v oblikovanju so seveda, vendar so tako nepomembne, da ne morejo kritično vplivati ​​na izbiro. V smislu vmesnika je vsa e-pošta dobra in lepa. V tem primeru morate izbrati samo vaš okus in barvo.

Priročnost uporabe

Dobra polovica običajnih uporabnikov določa kakovost dobrega elektronskega sporočila kot "dobro delujoče". Toda nekateri ljudje potrebujejo nekaj več kot samo pošiljanje nekaj pisem na dan. Ko gre za desetine ali celo stotine pošiljk korespondence, je treba storitev natančneje izbrati, s pogledom na funkcionalnost, pa tudi na učinkovitost stranke.
Gmailova pošta iz briljantnega iskalnika je bila priznana kot najboljša storitev za delo s korespondenco kakršne koli zapletenosti. Ena od pomembnih značilnosti upravljanja črk je združevanje v verigo, kjer se pojavi kompetentno razvrščanje sporočil in odgovorov glede na uporabniške filtre. Poleg tega različne oznake vam omogoča, da ločite tako imenovano zrno od tal, kar močno olajša zaznavanje prejete korespondence. «Yandex.Posta» se ponaša z odlično funkcionalnostjo, namenjeno obdelavi velikega števila listov. Samo vredne tipke in veliko različnih kombinacij teh je vredno. Pomembno je omeniti tudi možnosti spletnega izbora, kjer se lahko korespondenca označi za nadaljnjo obdelavo z levim gumbom miške. To je precej bolj priročno kot namestitev kontrolnih oznak pred vsak list. "Mail ro" ne more uporabnikom ponuditi ničesar inovativnega, tukaj pa imamo običajno funkcionalnost, ki se popolnoma spoprijema z majhno količino dopisovanja, vendar se začne zadaviti, če naložite polje z več sto črkami. Med odličnimi "čipi" lahkoTreba je omeniti, da je zmožnost za delo z več lokalnimi naslovi hkrati, brez ponovne avtorizacije v računih (hello Gmail). Tako je "Mail ro" v osnovi primeren za uporabnike srednje roke, katerih dopisovanje ne presega ducata drugih pisem na dan.

Dostava pisem

Običajno ni nobenih težav z dostavo pisem na pošti iz "Googla", praviloma pa ne nastane. Odjemalec sprejema vso korespondenco in jo lepo razširi v mapah. To počne brez odlašanja in na poti do naslovnika ne izgubi ničesar. Poleg tega storitev "Googler" odlično deluje z obsežnimi prilogami. Napredni uporabniki, ki poslujejo ne samo z Runetom, temveč se tudi naročijo na vire iz celega sveta, dajejo prednost Gmailu zaradi svoje celovitosti. Nikoli ne prezira in celo ekspliciten spam plača z ustrezno skrbnostjo mapo z istim imenom in se ne odloči za uporabnika, kako biti iz te vrste korespondence.
Yandex.Pochta je pravzaprav nič manj kot njen tuji sogovornik in tudi zlahka sprejema vsa dohodna pisma ne glede na njihovo vsebino. Storitev je zelo primerna za registracijo na tujih virih, zato razlika med Gmailom in podobnimi ni. Edina stvar, ki jo je treba pojasniti, je, da se nekateri uporabniki včasih pritožujejo zaradi zamude korespondence 5-10 minut, vendar je to bolj izjema kot pravilo.
"Mail ro" v tem primeru - ni najuspešnejša možnost za registracijo na tujih internetnih virih, kot tudi kasnejši prejem korespondence od njih. Storitev je tako zahtevna za protokolepošiljanje /prejemanje, ki zlahka prezrejo črke dvomljivih (po njegovem mnenju) mest. Resni viri in sploh neposredno besedilo priporočajo, da navedete pošto, ki ni "Mail ro".

Shranjevanje podatkov

Današnji uporabniki niso omejeni na izmenjavo besedilnih sporočil. Veliko listov priloži fotografije, zvočne datoteke ali video. Tako lahko celotno količino ene črke izračunamo ne z megabajti, ampak z gigabajti. Seveda mora storitev zagotoviti prostor na strežniku, kjer se lahko shranijo vse te informacije. Googlova pošta ponuja 15 GB za shranjevanje osebnih podatkov, ki niso primerni za običajnega uporabnika. Če pa to ni dovolj, lahko omejitev vedno odstranite za dodatno plačilo. Na primer, mesto na strežniku 100 GB je mogoče kupiti za 300 rubljev. "Yandex.Post" daje svojim uporabnikom 3 GB prostora na disku, vendar je to dovolj za dobro polovico primerov. Da bi prihranili več nosilca, tako kot v primeru Gmaila, lahko kupite mesto na strežniku, podobno Googlovi vrednosti. Storitev "Mail Ru" je tukaj ugodno drugačna od konkurence. Uporabniki v bistvu niso omejeni na shranjevanje in prenos datotek. Po registraciji je na voljo skromna količina 500 MB, po polnjenju pa storitev ponuja brezplačno nadgradnjo na 2 GB prostora za shranjevanje. In tako vsakič, ko pridemo do praga (2 + 2 + 2, itd.).

Dodatne funkcije

Vse storitve se lahko pohvali z nekaterimi dodatnimi funkcijami in "čipi", ki znatno olajšajo delo.s korespondenco, ali pa sploh z njo, ampak tudi na tak ali drugačen način. Podobni vrtinci, praviloma ne samo ne odvrnejo uporabnikov, ampak nasprotno motivirajo, da se premaknejo k konkurentu s privlačnim "čipom".
Ena od glavnih značilnosti poštarja iz Googla je prisotnost funkcije messenger. In ne toliko za kljukico, ampak za polnopravno. S svojo funkcionalnostjo je storitev primerljiva z istim "Skype", "Discount" ali ICQ. Uporabnik ima dve možnosti za sel - preprosto preprosto klepet in napredni video odjemalec z vsemi spremljajočimi zankami. "Yandex.Post" se lahko pohvali z video sporočili, kjer lahko vsak uporabnik, na katerem je spletna kamera, snema video naslov za cilj. Obstaja tudi precej inteligenten organizator, ki bo še dodatno poenostavil delo z veliko količino korespondence in lastnim klepetom, za prenos kratkih sporočil, kot je ICQ. "Mail ro" v tem primeru ne zaostaja za svojimi konkurenti in ponuja uporabnikom svojo različico videomessengerja v osebi posamezne stranke - "Agent-Mail ro". Poleg običajnih klepetalnic in video klicev obstaja tudi brezplačno pošiljanje sporočil SMS na številke priljubljenih domačih mobilnih operaterjev. Prav tako lahko opazite prisotnost vgrajenega prevajalca in preverjanje črkovanja. Korist slednjega je zelo dvomljiva zaradi obilice podobne funkcionalnosti v brskalnikih, a kot prijeten bonus se popolnoma strinjajo.

Varnost

Varnost elektronske korespondence ni pomembnamanj papirja. Še posebej, ko gre za poslovni poštni predal, ki je povezan z računi za pridobivanje denarja in spletnih denarnic. Ne glede na to, koliko ste se lahko posmehovali z geslom, vendar razen tega, potrebujete druge varnostnike. Googlova storitev je ponovno pred ostalimi anketiranci s preverjanjem uporabnika v dveh korakih. Prva faza je običajna prijava in gesla, druga pa se lahko fleksibilno konfigurira v storitvenem vmesniku. Obstaja lahko dodatno dovoljenje s kodo SMS, po pošti v poštnem nabiralniku tretje osebe ali zelo omejeno preverjanje pristnosti s strani brskalnika, strojne opreme (matična plošča, procesor, winchester itd.) Ali določen naslov IP. "Yandex.Post.com" ima standardno HTTPS zaščito in zmožnost povezovanja avtorizacije prek enkratne kode, ki pride na mobilni telefon v SMS sporočilu. Poleg tega storitev zagotavlja uporabniku podroben dnevnik obiska poštnega odjemalca. "Male Ru" se ponaša s produktivnim delom z mastističnim "Kaspersky Lab". Na njenih ramenih je bil samo del zaščite podatkov pred hekanjem in drugimi dejanji zlonamernih ljudi. Vmesnik, odgovoren za varnost, je obremenjen z veliko količino nastavitev in prednastavitev, od že znanega preverjanja prek SMS-a in konča s prepovedjo vzporednih sej. Tako je varnostni odsek organiziran na precej dostojni ravni.

Oglaševanje

Logično je domnevati, da se morajo brezplačne storitve vsaj nekako izplačati. Najbolj preprost in učinkovit način za izklop takšnega geeshefta z navadnimiuporabnik je bil in ostaja oglas. Tu govorimo o transparentih, kontekstualnih referencah in drugih načinih zaslužka. Malo prej je bil Googlerjev poštni odjemalec preobremenjen s svojim oglaševalskim oglasom AdWords. Toda po več škandaloznih tožbah in sodnih odločbah so se bloki začeli spuščati in danes se sploh ne srečujejo. Kako dolgo bo ta situacija znana, vendar je oglaševanje prijazno storitev prijazno očesu in ne posega v delo. V "Yandex.Poshta" je v nastavitvah možnost, da onemogočite prikaz pasic in kontekst, vendar od časa do časa oglas še zdrsne. Ne moti dela, ne zasenči oči, včasih pa ostane neprijetno obleganje, še posebej, če delamo z veliko količino dopisovanja in je potrebna popolna koncentracija.
"Mail ro", kot vedno v svoji vlogi in oglaševanju, ni najboljši uporabnik. Tukaj imamo veliko vsega in vsega: animirane transparente, vsestranski Yandex.Direct in kup spoilerjev, kjer so znanstveniki zopet našli drugo zdravilo v tandemu z ekskluzivno sposobnostjo povečanja vseh delov telesa in hkrati zaslužka. Lahko se znebite te nočne more samo s programi drugih proizvajalcev in posebnimi vtičniki za brskalnik, kot so AdBlock ali AdGuard. Prav tako je treba omeniti zelo agresivno politiko podjetja za izvajanje programske opreme. Po rednem obisku internetnega vira ali namestitve aplikacije (običajno domačega) boste ugotovili, da je bila začetna stran brskalnika spremenjena v »Mail ro«, kot tudiprivzeti iskalnik. Poleg tega bo v sistemskem pladnju ustvarjen povsod navzoč "Mail Agent".

Če povzamemo

Opredelitev boljših poštnih storitev sama po sebi ni povsem pravilna. Vsak uporabnik identificira funkcionalnost, ki jo potrebuje, in naloge, ki jih mora pomagati doseči. Napredni "uporabniki raje imajo zmogljiv, vsestranski Gmail, ki zahteva veliko virov. Srednjeročni uporabniki so storitev iz domačega Yandexa, ljubitelji poslovnih aplikacij" Mail ro "pa so isti poštni odjemalec.

Sorodne publikacije