Opel Vectra: specifikacije, fotografije in ocene

Verjetno je vsak izmed nas slišal za avto, kot je Opel Vectra. Mnenja o tem avtu so dvoumna. Nekdo ugrizne ta avto, nekdo pohvali. Vendar ne pozabite, da je Vektra avto z veliko zgodovino. Izvira iz 80-ih let. Do danes obstaja več generacij podatkov o avtomobilih. To je Opel Vectra A, B in C. Poglejmo jih podrobneje.

Prva generacija

Začnimo z avtomobilom "Vectra A". Prva generacija serij se je začela leta 1988. "Vectra" je zamenjala zastareli model "Opel Ascona". To generacijo avtomobilov lahko upravičeno imenujemo legendarna. V Rusiji lahko še vedno vidite "Vektorje" A-telo in v zelo spodobnem stanju.

Videz

Konstrukcija avtomobila je izvedena v skladu s kanoni 80-ih let. Enostavne, včasih kotne oblike so se potem zdele precej moderne. Zdaj je avto že dolgo v zgodovini in v splošnem se zdi, da je dinozaver. Ugotavljamo tudi, da je bil Vektra razred nižji od Omege.
Pri oblikovanju tega avtomobila pred nemškimi inženirji je bila naloga izdelave enostavnega, cenovno ugodnega in enostavnega avtomobila za vsakodnevno uporabo. Zato ni nobene oblikovalske izdelave.

Vrste teles

Mimogrede, prva generacija Opel Vectre je bila izdelana v več telesih:
 • Sedan.
 • Hatchback.
 • Tudi avtomobil je bil drugačen za celotne komplete. Obstaja več različic "Vektorjev":
 • GL (baza).
 • GLS (zgoraj).
 • BT.
 • Slednja je bila športna sprememba.Razlikuje se po prisotnosti črne rešetke in rdečih trakov na profilih.

  Salon

  Tudi pri standardni opremi so bili avtomobili opremljeni z radijsko in sedežno nastavitvijo po višini. Volanski steber žal ni bil konfiguriran. Notranja ureditev je za ta leta klasična. Na osrednji konzoli - kontrolna enota za pečico, peščena ura in dva deflektorja s "razčlenitvijo" v sredini. V kasnejših različicah je bila Vektra A opremljena s kolesom Omega. Komentarji ugotavljajo, da je ta volan s tremi kraki precej udoben in ne preide preko 200 tisoč kilometrov.
  Še ena značilnost: na osnovnih različicah ni bilo tahometra na armaturni plošči. Precej čudna odločitev, ki so jo nato prevzeli razvijalci Nexie. Minimalna oprema ni bila opremljena s hidravličnim ojačevalnikom.

  Specifikacije

  Prva generacija avtomobilov je imela široko paleto motorjev. Osnova je bila 75-močna 4-valjna enota s kapaciteto 14 litrov. Naslednja sprememba je Opel Vectra 1.6. Ta motor je že razvil 82 konjskih moči (je bil že 16-ventilni motor). Nadaljnje na seznamu gre Opel Vectra 1.8. Ta motor najbolj kot lastniki avtomobilov. Z minimalno porabo goriva 8 litrov je proizvedla dobro moč (90 sil), ki je bila za tista leta samo fantastična. Za primerjavo: "devet" teh let komaj "dosegel" 70 konjev. Vendar to ni vse. Naprednejše spremembe so bile opremljene z dvolitarskim agregatom za 150 sil. Vendar pa takšne različice v Rusiji praktično ne izpolnjujejo. Še bolj redka je Opel Vectra 2.5. Je v obliki črke Všestvaljni motor s 170 konjskimi močmi. Takšne športne različice so bile izdane le eno leto - od 94. do 95. leta. Na voljo je bil tudi dizelski ravnilo z delovno prostornino 1700 cm 3. V enakem obsegu so izdali od 57 do 82 konjskih moči. Sodeč po ocenah, jih je bilo težko popraviti in niso dali zahtevane dinamike. Zato lastnikom avtomobilov ni priporočljivo kupovati dizelskih motorjev. Opel Vectra A je enostavno in ekonomično vozilo. Vozniki se na to pozitivno odzovejo, razen zaradi pomanjkanja korozijske odpornosti. Toda telo je v zadnjih letih začelo trpeti.

  Opel Vectra B

  To je druga generacija "vektorjev". Izdala je to linijo od 95. do 2000. Značilnost te serije je prisotnost pocinkanega telesa. Nemci so dali šestletno garancijo na telo. Zdaj ti stroji res imajo dobro sol in druge reagente. Lahko rečemo, da je Nemcem uspelo premagati "rudno" bolezen telesa Vectre.

  O izgledu posodobljenih "vektorjev"

  Oblikovanje avtomobila je bilo popolnoma prenovljeno. In če je bila serija "A" nekako z dinozavrom iz preteklosti, potem "Vectra B" do danes izgleda precej ugledno.
  Avto izgleda dokaj spektakularno, kar je vredno le podolgovatih podolgovatih žarometov nenavadnih stranskih ogledal! Že v osnovni opremi je bila nova "Vectra" naslikana v barvi ohišja odbijača. Dražje različice so bile opremljene z oblikovalskimi diski za 5 vijakov. Avto se je izkazalo za olajšavo in racionalizirano. Zaradi spremembe geometrije telesa so razvijalci uspeli zmanjšati aerodinamični upor. To je pozitivno vplivalo naporaba goriva avtomobila.

  Salon Opel Vectra B

  Ostal je skoraj nespremenjen - ves isti volanski obroč "Omega" in osrednja konzola s pečico in kasetofonom. Edina stvar, ki se je spremenila, je arhitektura armaturne plošče.
  Znatno se je razširila - zdaj ima velik zaslon na računalniku. Recenzije motoristov poudarjajo, da takšna oblikovalska rešitev vizualno močno poveča prostor v salonu. Tudi po letih se notranjost ne zdi stara ali neprijetna. Vse kontrole so na dosegu roke. Edina stvar, ki ni - dodatne tipke na volanu. Sedeži z dobro stransko podporo, kot je navedeno v pregledih lastnikov avtomobilov. Obstaja veliko različnih prilagoditev. Vidnost v vozilu na visoki ravni.

  Kaj je bilo storjeno?

  Poleg videza se je v avtomobilu izvajalo veliko tehničnega razvoja. Prejšnja generacija avtomobilov je bila opremljena z odvisnim vzmetenjem. Stroj je bil slabo voden, pogosto ga je bilo na zavojih. S prihodom »Vektorja B« je bila ta »bolezen« odpravljena. Obstaja samostojno večnamensko vzmetenje. Avto je postal bolj manevriran. Kot poudarjajo pregledi, "kolesa" dobro delujejo, ko gre skozi neenakost cestne zapore. Pojavil se je tudi posodobljen sistem ABS in linija motorjev. Spodaj bomo razpravljali o njih.

  Kaj je pod pokrovom?

  V standardnem GL je opremljen s 16-litrskim bencinskim motorjem s 75 konjskimi močmi. Naslednji je bil že "shesnaker", z enako količino, vendar več moči. Zrasla jedo 101 konjskih moči. "Vectra B" v srednji opremi je imel tudi 18-litrsko močjo 116 sil.
  Nadalje je na seznamu dve-litrski agregat. Njegova največja moč je bila 147 konjskih moči. Obstaja tudi modifikacija Opel Vectre 2.2 za 136 "konj". Toda to ni meja. Najmočnejši je bil V-oblikovan 6-valjni motor. Razvil je moč 170 konjskih moči.

  Ali naj vzamem?

  Auto-lastnikom svetujemo, da kupijo model "Vector B" po prodaji. V njej je bilo veliko "bolezni" in preoblikovan dizajn. Tudi zdaj bo izstopal v toku, zlasti na svetlih diskih. Kar zadeva motorje, je po mnenju lastnikov najbolj problematičen ravnilo v prostornini dveh litrov. Zaloga zvočnikov je dovolj z glavo. In za tiste, ki imajo boljši proračun, si lahko ogledate Opel Vectro C.

  Vectra C

  Tretja generacija avtomobilov, kot tudi prejšnja, pripada segmentu D. Avto je bil izdan med letoma 2002 in 2008 v različnih telesih (limuzina in vagon). Opel Vectra C je bil resen konkurent za tretjo serijo japonske Mazde in za nemški avtomobil Volkswagen Passat b5. To je eden najboljših družinskih avtomobilov.

  Opel Vectra C: design

  Videz avtomobila se je korenito spremenil. V oblikovanju ni nobenih vrst ali oblik prejšnjih generacij.
  Avto izgleda precej moderno, vendar ne agresivno. Ohišje je še vedno iz pocinkanega jekla. Avto je kupil več konveksnih žarometov in ogromen odbijač. Mimogrede, prvič je bila optična leča. Se je spremenila inobliko stranskih ogledal. Osrednji regal zdaj ni pobarvan v barvi telesa.

  Salon avtomobila "Opel Vectra C"

  V notranjosti je vse skromno in brez ogledov. Centralna konzola nas na daljavo spominja na lastništvo avtomobila iz prejšnjih serij A in B.
  Dodan je bil multimedijski sistem. Namesto gumba za alarm se zdaj nahaja vgrajen računalnik. Volan s tremi kraki, z gumbi za daljinsko upravljanje. Barve notranjosti - večinoma svetlobe. V notranjosti je bil fotelj z nišami. V bližini voznika na priročnem mestu so "tuljave" klimatske naprave in avdio sistema. Svetlobna krmilna enota se nahaja v bližini levega stopala voznika. Na splošno je kabina izdelana ob upoštevanju ergonomije - preprosta in hkrati primerna.

  Specifikacije Vektorji C

  Stara linija motorjev je bila izpopolnjena. Tako osnovna enota razvije moč 100 konjskih moči pri 16 litrih prostornine. Rezerva moči je dovolj za merjeno vožnjo v mestu. Vektra 1.8 ima zmogljivost 122 konjskih moči in pospeši do 203 kilometrov na uro. Dvolitrski turbopolnilni motor je redka gostja v naših deželah. Vendar si zasluži pozornost. S tem obsegom razvije 175 konjskih moči. Najmočnejša sprememba je "Vectra 3.2". Prva "sto" je v sedmih in pol sekundah. Kot pri dizelskih motorjih so v Rusiji manj priljubljeni. Vectra C je bila opremljena z več dizelskimi enotami. Med njimi - dve 4-valjni prostornini 19 in 22 litrov in en tri-litrski V6. Največja moč teh motorjev je 120125 oziroma 177 konjskih.


  Polnilna različica OPC

  Upoštevamo tudi športno različico VECTRA ORS. Avtomobili so bili opremljeni s 28-litrskim turbinskim motorjem s plinsko turbino, ki je proizvedel 350 Nm navora in 280 pogonskih enot.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da gre za nemški avto Opel Vectra. Kot lahko vidite, ta avto z veliko zgodovino in nič manj skromno linijo motorjev. V srednjih in dragih oblogah, ima ta avto dobro dobavo dinamike. Stroj je pri vzdrževanju zelo poceni. Pri iskanju rezervnih delov ni težko (celo seriji "A"). Veliko sporov zadeva kakovost kovine. Lastnikova povratna informacija navaja, da je problem korozije odstranjen od leta 1995. Tisti, ki pravijo, da je Opel gnil, je globoko napačna. Avto je res vredno pozornosti, še posebej "napolnjena" različica OPC.

  Sorodne publikacije