Kratek pregled prenosnega računalnika Asus X54H

Asus X54H - preprost prenosni računalnik znanega kitajskega proizvajalca, ki je zelo priljubljen. Od drugih konkurentov ta model ugodno odlikujejo dobre lastnosti, eleganten in lep dizajn, dobra zmogljivost in multimedijske zmogljivosti. Vse to skupaj vam omogoča, da ga uporabljate kot domači ali službeni prenosnik. Oglejmo si ta prenosnik podrobneje.

Dokončanje

Asus X54H je na voljo v sorazmerno majhni kartonski škatli standardne velikosti. Na embalaži se lahko takoj seznanite s kratkimi značilnostmi naprave in z dodatnimi informacijami. V notranjosti uporabnik čaka na popolnoma znan komplet, ki ga sestavljajo:
 • prenosni računalnik.
 • Baterija.
 • Polnilnik z napajalnikom.
 • Kupon za jamstvo.
 • Navodila za uporabo.
 • Ni dodatnih pogonov za gonilnike, zato jih bo uporabnik moral iskati neodvisno na spletni strani proizvajalca.

  Videz

  Izgleda, da je Asus X54H zelo zanimiv. Zasnova je narejena v tradicionalnem slogu podjetja. Kot material se uporablja plastika s teksturo majhnih kvadratov. Pod pokrovom ima zgornji del plastike drugačno strukturo, ki je podobna kovinski površini.


  Na levi strani prenosnika je rešetka za odvajanje toplote, priključek za omrežni kabel, priključek RJ-45 VGA za priključitev zunanjega zaslona, ​​priključek HDMI in priključek USB 3.0 na levi strani. vse je velikobolj skromen. Obstajajo samo več-DVD-ji in ena vrata USB. Na sprednjem delu so dva 35 mm priključka za slušalke in mikrofon, priključek bralnika kartic, veliko svetlobnih indikatorjev in luknje v zvočnikih. Zadnja stran nima nobenih vrat in priključkov, na dnu pa so odprtine in mesta za baterijo.

  Zaslon

  Prenosni računalnik ima standardni zaslon z diagonalo 156 palcev in ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik. Zaščitne prevleke so na žalost sijoče, z vsemi tekočimi lastnostmi. Na njeni površini so madeži madežev in usedanje prašnih delcev. Edini plus - v anti-glare premaz je lastnost, ki vam omogoča udobno videli informacije na zaslonu na neposredni sončni svetlobi.

  Matrični tip v Asus X54H - TN z LED osvetlitvijo. Kakovost slike je sprejemljiva, vendar veliko slabša od vzorcev in prikazov na matrici IPS. Svetlost je dobra, kontrast je tudi normalen. Prenos barv je optimalen, brez nagiba v toplih ali hladnih tonih.
  Kar se tiče vidnih kotov, je stanje očitno. Horizontalno vse je zelo dobro. Barvni prenos ostane na ravni svetlosti s kontrastom. Samo z močnim odstopanjem se slika začne izkrivljati in se kaže negativen učinek. Ker so navpični koti vsi enaki, se začnejo izkrivljati celo z manjšimi odstopanji.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Tipkovnica prenosnega računalnika je polne velikosti, kar ne more, ampak vas prosimo. Vendar pa je postavitev ključev v obravnavanemmodel je bolj gost. Kljub temu je delo na tipkovnici zelo udobno in udobno. Zelo hitro se lahko navadite na postavitev, tako da ne povzroča težav. Tipke imajo kratek, a ločen premik z značilnim klikom.
  Kar zadeva sledilno ploščico, je vse precej standardno. Touchpad nima zelo velike površine, zato uporaba sledilne ploščice ni zelo primerna. Gumbi so samo dve. Imajo tudi kratek udar, vendar z malo tesnim pritiskanjem, kar daje nekaj glasnih klikov. Na splošno, touchpad je prišel iz precej standard, brez posebnih prednosti ali resne pomanjkljivosti.

  Specifikacije Asus X54H

  Čas je, da govorimo o značilnostih prenosnega računalnika. Začnite s procesorji. Model je mogoče opremiti z več vrstami Celeron (V800 V815) in Pentiumom (V940 В950 О960) podjetja Intel. Obstajajo spremembe iz Core i32320, vendar so izjemno redke. Pogostost procesorjev Celeron je 15 in 16 GHz. Pentium je nekoliko večji - 221 in 22 GHz. Število jeder v obeh primerih je enako - 2. Lepo je omeniti prisotnost predpomnilnika stopnje 3, tudi s tako majhno količino kot 2 MB.
  Kar zadeva RAM, lahko rečemo, da je zadovoljiv. Prenosnik namesti samo en modul v obsegu od 2 do 4 GB, kar je odvisno od spremembe. Največja količina podprtega OPERATING pomnilnika je 8 GB. Video kartice Asus X54H so na voljo v več vrstah: Intel HD 3000 ATI Radeon HD6470M in bolj redki ATI Radeon HD7470M. Pomnilnik je 1 GB. Na splošno so to dokaj proračunske odločitve, ki ne bi smele čakati na čudeže.

  Bodimo kratkiZnačilnosti trdega diska. Prenosnik je opremljen s trdim diskom velikosti 320 do 500 GB, ki je odvisen od spremembe. Če želite, lahko neodvisno zamenjate disk z bolj zmogljivim, če je to potrebno. Na splošno značilnosti Asus X54H popolnoma ustrezajo njegovi ceni.

  Operacijski sistem

  Kar se tiče operacijskega sistema, je v večini primerov ta prenosnik na voljo bodisi brez OS ali z nameščenim DOS-om. Obstajajo tudi spremembe že konfiguriranega sistema Windows 7 Home basic in Windows 7 Home Extension. Redko obstajajo različice Asus X54H z operacijskim sistemom Linux. Edina pomanjkljivost sprememb, ki niso povezane z OS, je, da mora uporabnik sam namestiti sistem, nato pa preiskati in namestiti gonilnike za prenosnik.

  Baterija

  Baterija, ki je priložena prenosnemu računalniku, ima zmogljivost 2600 čarov, kar je zelo majhno tudi za proračunski model. Življenjska doba popolnoma napolnjene baterije je približno tri ure. Tudi z vključitvijo vseh funkcij za varčevanje z energijo, zmanjšanjem svetlosti in izklopom brezžičnih modulov prenosni računalnik Asus X54H ne traja dlje kot tri ure. Zato na žalost ni primeren za delo ali zabavo na potovanjih.

  Sorodne publikacije