Laptop Battery Testing Software - Pregled

Prenosni računalniki nas privlačijo predvsem s svojo kompaktnostjo in prenosljivostjo. V večini primerov, z vsemi drugimi funkcijami, bo znatno izgubil namizje. Mobilnost gadgeta je zagotovljena z baterijo, in ko jo obrabite in popolnoma ne uspe, prenosni računalnik tesno visi v vtičnici. Sodobni prenosniki uporabljajo litijeve baterije z povprečno življenjsko dobo 3-4 let. Istočasno je njihov povprečni vir približno 400-500 ciklov "razelektritve". V samostojnem načinu prenosnik teče vedno manj, ko se baterija izprazni. Kot rezultat, baterija ne more stati pol ure, in se odločite, da ga zamenjate. Logično je, da je vprašanje pogosto zastavljeno: Ali lahko nekako sledim stopnji obrabe baterije v prenosnem računalniku?


Sledi pregled programov za preverjanje baterije prenosnega računalnika, njegovega stanja in stopnje obrabe.

BatteryBar

Ta majhen pripomoček je namenjen sledenju preostalega trajanja baterije prenosnega računalnika. Grobo izračuna življenjsko dobo baterije, ki temelji na "zadržanju" naboja. Informacijsko okno tega programa za preverjanje stanja baterije prenosnega računalnika po namestitvi je popravljeno na plošči z obvestili, kjer se prikažejo podatki o ravni baterije, če je naprava odklopljena iz omrežja. Za bolj popolne informacije se lahko okno razširi in poleg preostalega delovnega časa ovrednoti natančno stanje nabranega naboja in druge koristne informacije.
VečinaKoristna značilnost akumulatorske vrstice je sposobnost ocenjevanja stopnje obrabe baterije. Uporabniški vmesnik je preveden v ruski jezik in je zelo preprost.

Funkcionalne značilnosti

Poleg standardne različice BatteryBara je na voljo tudi razširjen BatteryBar Pro. Razvijalci so dodali možnost prilagajanja videza in posodobitve različice. Glavno okno pripomočka prikaže več informacij:


 • ocena stopnje obrabe baterije;
 • prikaz informacij o preostalem delovnem času na plošči za obvestila;
 • Program lahko uporabite za več informacij;
 • preprost vmesnik, ki je preprost za uporabo;
 • možnost razširitve funkcionalnosti in nadgradnje na različico Pro.
 • Pametnejša baterija

  Majhen, a zelo uporaben pripomoček za spremljanje stanja baterije prenosnega računalnika in nadaljevanje delovanja. Vodi evidenco obrabe baterij, prikazuje podrobno zgodovino vseh ciklov polnjenja in praznjenja ter njihovo število polnih ciklov. Prav tako vam pomaga hitro izprazniti novo baterijo ali jo umeriti.
  Ta program za preverjanje napolnjenosti baterije prenosnika samodejno bere njegovo stanje in analizira preostalo trajanje dela. Glasnost akumulatorja je prikazana kot graf z merilom približno 16 ur. To vam omogoča prikaz celotnega življenjskega cikla baterije za skoraj vsak prenosnik. Skupaj z ukazi za način mirovanja in izključitvami lahko v programskem meniju izberete optimalno shemo upravljanja porabe. Ta aplikacija bo zelo koristna za vse lastnike prenosnih računalnikov,ker res pomaga podaljšati življenjsko dobo baterije.
 • v meniju za umerjanje je prikazano število jeder, procesorjev in njihova nosilnost;
 • V meniju za baterije so dodani meniji baterije;
 • izboljšani podrobni dnevniki baterije za praznjenje polnjenja;
 • točen časovnik, ki prikazuje preostali čas do polnega polnjenja;
 • funkcija hitrega praznjenja in umerjanja.
 • Eden najboljših

  Zahvaljujoč optimalnim nastavitvam načrta napajanja prenosnega računalnika lahko podaljšate življenjsko dobo baterije. Baterija Preverite baterijo Pregled baterije je ena izmed najbolj priljubljenih za te namene, vendar jo je treba uporabljati previdno.
  S tem preprostim pripomočkom lahko spremljate cikle polnjenja in stanja polnjenja in v skladu z njegovimi rezultati prilagodite optimalno napajanje. Zaradi takšne kalibracije baterija traja dlje.
 • spremljanje polnjenja akumulatorjev;
 • merjenje temperature trdega diska in procesorja;
 • pridobivanje podrobnih informacij o bateriji;
 • nadzor sistemskih storitev in Windows Aero;
 • avtomatsko preklapljanje energetskih načrtov;
 • samodejne posodobitve;
 • sklepanje podrobnih informacij na področju priglasitev;
 • Najmanjši prostor na disku.
 • BatteryInfoView

  To priročno orodje za prenosne računalnike in netbooke prikazuje odlične informacije o akumulatorski bateriji. Prejete informacije vključujejo ime proizvajalca baterije, njegovo serijsko številko, datum proizvodnje, napetost,trenutna zmogljivost naboja, stanje (zaračunano ali ne), skupna zmogljivost baterije in raven napolnjenosti baterije.
  BatteryInfoView lahko preveri trajanje baterije prenosnega računalnika in izvede dnevnike s podrobnimi informacijami o njegovem stanju. Samodejno se zapisuje z določenim časovnim intervalom. Program ne zahteva namestitve, deluje prenosno. Z nalaganjem arhiva z rusifikacijo je nastavljen ruski jezik.

  Orodja za prenosne računalnike

  Program za preizkušanje akumulatorskih baterij Eater Pro lahko natančno določi kritični čas delovanja samostojnega načina. Če želite to narediti, morate samo povečati baterijo, zagnati program in izklopiti prenosni računalnik iz omrežja. Ta program bo samodejno zaznal spremembo vira energije in začel delati. Če želite prikazati minimalno življenjsko dobo baterije, morate v nastavitvah zaslona nastaviti največje vrednosti, nato pa izklopiti napravo za mirovanje in utišati zaslon za daljši čas mirovanja. Tako lahko med samostojnim delovanjem veste samo minimalni čas delovanja naprave.
  Za določitev bolj realističnih parametrov je treba v tem programu izbrati ustrezen način "Simple" ali "Reader", da preverimo baterijo prenosnega računalnika. Postopek testiranja se bo ustavil šele po popolni zaustavitvi sistema. Zdaj lahko vidite poročilo - shrani se v datoteko report.html in postane na voljo po ponovnem zagonu. Poročilo bo vplivalo ne le na čas pripravljenosti, temveč tudi na druge parametre procesorja,Proizvajalec, tip baterije itd.

  Sorodne publikacije