Pregled prenosnega računalnika Asus K50IN: primerjava s konkurenti in pregledi

ASUS je na ruskem trgu računalnikov in komponent splošno znan. Prenosni računalniki, monobloki in osebni računalniki tega proizvajalca so v skoraj vsaki kabini, da ne omenjamo naprav, kot so video kartice in tako naprej. Podjetje je znano tudi po visokokakovostnih in poceni prenosnih računalnikih. Katalog vsebuje modele različnih cenovnih kategorij. Vsakdo bo našel nekaj zase. Zelo zanimiv model proračunskega segmenta z nekaterimi trditvami na srednji ravni naprave. Imenuje se ASUS K50IN. Oglejmo ta prenosnik podrobneje.

Pozicioniranje

Podjetje obravnava ta prenosnik kot samozavestni "proračun" z razširjenimi zmogljivostmi. Prenosni računalnik ASUS K50IN je mogoče upravičeno pripisati univerzalnim napravam. Pozna skoraj vse. To ne more obravnavati le z najnovejšimi igrami, zaradi šibke grafične kartice in pomanjkanja RAM-a. Vendar pa je za deskanje po spletu, gledanje video posnetkov, delo z večpredstavnostnimi programi in nekatere ne posebej zahtevne igrače primerno.

Potencialni kupci tega zvezka so mladi, ljudje vseh starosti. Na splošno lahko vsi, ki potrebujejo zmogljiv prenosnik, delajo brez težav. Igralci ne bodo posvečali pozornosti temu modelu, pa tudi profesionalnim oblikovalcem in fotografskim umetnikom. Za njihove zahteve so avtomobili veliko močnejši. Proračunski prenosniki za takšne naloge niso namenjeni.

Videz

Prenosnik ima dokaj majhno velikost. Ohišje je izdelano iz sijajnega materialateksturirana plastika. Vse bi bilo nič, samo da bi zbrali prstne odtise, bo na "razveselil". Toda izgleda, da je ASUS K50IN lep, ni nadomestek. Pod tipkovnico je sledilna ploščica. In to vzbuja nekaj dvomov v smislu ergonomije. Plošča sledilne plošče je vgrajena v telo in spodnji gumbi miške so nameščeni. Sledilna ploščica je teksturirana s pikami. To je storjeno za boljšo navigacijo (v teoriji), toda v praksi je vse popolnoma drugačno. Fingers so nenehno spotikanje točk, in natančno nadzor kazalec ne deluje.
Zaslon in okvirji okoli njega so prav tako bleščeči. Kar zadeva gledanje filmov v odsotnosti svetlobe, je to dobro, saj obstaja občutek za kino. Toda na soncu pogled na ta zaslon ni nobene možnosti. Razmišljanja so zelo močna. Na čelnih straneh ima ASUS K50IN dva zvočnika in režo za pomnilniško kartico. Na stranskih straneh je DVD pogon in USB priključki. Ni izhodov HDMI. Pred seboj imamo proračunski zvezek.

Specifikacije

Prenosni računalnik "Pod pokrovom" je procesor Intel Core 2 Duo T4200 s hitrostjo 2 GHz. Proračunska rešitev za proračunski prenosnik. Privzeto je v prenosni računalnik nameščenih 2 GB RAM-a. Vendar pa podpira razširitev do 4 GB. Vendar pa je zaradi vnaprej nameščenega operacijskega sistema za 32 bitov mogoče uporabiti le 3 gigabajte. Grafično kartico ASUS K50IN predstavlja čip NVIDIA, imenovan GeForce G102M. To je najšibkejša mobilna grafična kartica vseh obstoječih.
Zaslon ima TFT matriko z ločljivostjo 1366 x 768 slikovnih pik. Seveda to ni dovolj našega časa. Svetlost zaslona je dostojna,barve so sočne in svetle, vendar je to zasluga vdelane programske opreme podjetja ASUS. Gostota slikovnih pik na palec je prav tako zadovoljiva. Slaba je le to, da ima zaslon sijajni zaključek. Na soncu, da pogled na to skoraj nemogoče, vendar si pridržujejo svetlost bi moralo biti dovolj, da bi moralo biti besedilo malo branja.

Tipkovnica

Prenosnik je opremljen z najpogostejšo trdno tipkovnico. Tipke so normalne velikosti, vendar imajo majhen hod. Uporabniki računalnika se bodo težko navadili. Obstaja ločen digitalni blok. Neprijetno so majhni in ozki gumbi puščic in digitalni blok. V vsem drugem, tipkovnica je zelo ergonomsko in skoraj tiho. Slednje je še posebej pomembno, če morate delati z velikimi količinami dokumentov. V drugi tipkovnici ni nič posebnega: preprosta proračunska tipkovnica za proračunski prenosnik.

Življenjska doba baterije

To je težava pri prenosnem računalniku. Baterija ASUS K50IN komaj črpa 3-4 ur trajanja baterije v stanju pripravljenosti povprečno obremenitvijo. To je verjetno povezano z operacijskim sistemom. Vsakdo je že dolgo znano, da Windows Vista (ki je privzeto nameščen v ta laptop) baterije nagnusen deluje s prenosniki. Če nastavite "sedem" ali karkoli družine (ki je prednostni) Linux, se bo stanje izboljšalo na bolje.
Baterija je sposobna več. Proizvajalec trdi, da lahko zagotovi neprekinjeno samostojno delo prenosnik za 4-5 ur, pri čemer je pogoj vključen način varčevanja. In te številke so zelo blizu realnosti. Na prenosnem računalniku Windows 7 je trajal približno 5 ur. Linux Mint je uspel doseči 65ur dela To je zapis!

Primerjava s konkurenti

Najbližji konkurenti tega prenosnega računalnika - izdelki iz ravni proračuna podjetja Lenovo in Samsung. Ampak kakovost materialov in uspešnosti kitajskih je slabše, in Korejci so dražje. Za razmerje med ceno in kakovostjo je ta prenosnik res najboljša ponudba na trgu. Zato večina uporabnikov izbere ASUS K50IN. Značilnosti so idealne za vse naloge. Dobra univerzalna naprava za vsakodnevno uporabo.
Možno bi bilo vključiti HP-jeve primerjalne naprave in prenosne računalnike, vendar to podjetje nima modelov za solventne proračune. Vsi so prešibki, da bi lahko tekmovali z ASUS-om. O izdelkih Apple in na splošno, jezik ne gre. Nimajo niti koncepta "proračuna". Acer ne deluje iz istega razloga. Njihovi prenosniki se začnejo s srednjim cenovnim segmentom.

Recenzije

Številni tehniki pustijo komentar na ta ali ta izdelek na internetu. To je zelo dobra praksa, ker na podlagi teh pregledov lahko razumemo, ali se je vredno posvetiti eni ali drugi napravi. Mnenja o tem prenosnem računalniku so večinoma pozitivna. Mnogi lastniki pišejo, da laptop deluje dobro in dobro deluje z neposredno odgovornostjo. Nekateri celo igrajo ASUS K50IN. Tudi gonilnik za to ni problem.
Vendar pa so tudi nezadovoljni. Nekateri lastniki te naprave poročajo, da je prenosnik zelo vroč. Brez podpore za hlajenje je nemogoče uporabljati. Vendar pa se ta dogodek pojavlja le med začetkom igerali nekatere zelo zahtevne aplikacije. Še vedno obstajajo pritožbe glede neprijetne sledilne ploščice in slabega operacijskega sistema (Vista). V nekaterih primerih je Wi-Fi včasih prekinjen. Obstaja tudi težava s pogoni pogonov. Po letu aktivne uporabe "umre". Vendar pa so takšni pregledi združeni. Večinoma so vsi zadovoljni s svojim prenosnikom.

Povzetek

Prenosni računalnik ASUS K50IN se nanaša na proračunske naprave z nekoliko razširjeno funkcionalnostjo. Odlično je za gledanje filmov, brskanje po spletu, delo in nekatere ne preveč zahtevne igre. Konkurenca (čeprav šibka) mu lahko da samo izdelke Lenovo in Samsung. Toda Kitajci niso dovolj dobri in Korejci niso dovolj poceni. ASUS K50IN, ki se ukvarja z »cenovno kakovostjo«, katerega značilnosti so obravnavane zgoraj, je najboljša ponudba na trgu. Blagovna znamka je zelo znana.

Sorodne publikacije