Kako odstraniti grafično kartico in postaviti novo eno - korak za korakom navodila

Imate vprašanje o tem, kako odstraniti grafično kartico Nvidia iz računalnika in postaviti novo, zmogljivejšo? Če želite uporabiti drage čarovniške storitve, ni želje ali denarja? Ali se želite tega naučiti sami? Presenečeni boste, kako enostavno je to narediti. V tem članku bomo podrobno analizirali to vprašanje.

Odstranitev pokrova ohišja sistemske enote

Potrebovali boste:
 • izvijač;
 • dobra osvetlitev;
 • stabilna električna energija;
 • svetilka ali svetilka.
 • Torej ste se odločili, da boste s svojega Acer računalnika ali katerekoli druge naprave odstranili video kartico. Model ni popolnoma pomemben, saj je struktura vseh osebnih računalnikov popolnoma enaka. Najprej morate odklopiti napravo od napajanja. Zdaj iz kabla odklopite kabel iz sistemske enote. Nato morate odstraniti pokrov iz ohišja. Praviloma se nahaja na levi strani sistemske enote.


  Previdno poglejte zadnjo stran sistemske enote. Ali lahko vidite vijake pokrova na strani pokrova? Če je tako, vzemite izvijač, saj jih je treba odviti. Potem ko računalnik previdno postavite na desno stran, položite dlan na pokrov in ga potisnite v levo. Če je v ta namen na kovčku posebej oblikovan ročaj - ga uporabite. Zdaj, postavite pokrov na stran in nadaljujte z drugim korakom.

  Odstranitev grafične kartice iz matične plošče

  Če prvič prvič vidite računalnik od znotraj, se lahko zgodi, da ste se zdaj ustrašilito morate storiti, vendar ni prepozno za umik. Nič zapletenega glede tega, samo izgleda tako. Za začetek, kako izgleda grafična kartica? Kako ga najti med vsemi polnili procesorja? Pravzaprav je preprosto. Odvisno od modela lahko izgleda drugače, vendar je vedno v sistemski enoti (slika spodaj). S to odločitvijo bomo nadaljevali.


  Vzemite izvijač in odvijte vijak, ki pritrjuje grafično kartico na ohišje. Odložite ga, da ne bi izgubili - še vedno ga potrebujemo. Nato z eno roko nežno pritisnite prst na plastični nosilec matične plošče, drugi pa nežno povlecite grafično kartico navzgor. Torej že sami veste, kako vzeti video kartico. Izkazalo se je, da ni tako težko. Začnimo z namestitvijo nove grafične kartice.

  Nameščanje nove grafične kartice

  Zdaj lahko namestite novo grafično kartico, ki vam bo dala veliko novih občutkov glede iger. Postopek je tako preprost kot odstranitev grafične kartice. Najprej odstranite grafično kartico iz škatle in odstranite vse plastične čepe. Nato previdno, preden kliknete, vstavite grafično kartico v režo na matični plošči, od koder smo izvlekli staro grafično kartico in jo obdržali. Privijte ga z vijakom iz stare grafične kartice. Priključite vtič iz napajalnika na navodila, ki so priložena video kartici. Sedaj zaprite ohišje s pokrovom, tako da ga kliknete z malo napora in ga potisnete v desno. Privijte vijake, na katere je pritrjen pokrov. Priključite kabel monitorja na to deloračunalniški sistem. Izkazalo se je, da ni težko, kajne? Zdaj je majhen - namestite gonilnik.

  Namestitev gonilnikov

  Vklop računalnika. Ne bojte se, če je vse na monitorju videti večje - po namestitvi gonilnikov bo vse postalo isto. Vstavite disk iz priložene grafične kartice v računalnik in sledite navodilom na zaslonu, ki jih namestimo. Znova zaženite računalnik. Sami ste zamenjali grafično kartico v računalniku. Video kartica je naprava, ki pretvori grafično sliko in jo prikaže na zaslonu monitorja. Od tega je odvisno, kakšno kakovost slike vidimo med igro, na primer. Bolj realistična je boljša in močnejša grafična kartica. Sodobna grafična kartica je sestavljena iz grafičnega procesorja, video krmilnika, video-ROM-a, priključka, hladilnega sistema in drugih elementov.

  Sorodne publikacije