LTE antena za ojačanje signala: značilnosti. Antena 4G

Mobilni internet daje uporabniku ogromne koristi. Na primer, v prisotnosti 3G ali 4G modema v omrežju lahko gredo ven, vključno v državi, v avtomobilu, v vlaku, na plaži, hoteli, itd. Torej z relativno udobjem. Nekaj ​​pomanjkljivosti 3G in 4G modemov je v bistvu samo, da ujamejo internetni signal daleč od vedno. Konec koncev, stolpi se večinoma nahajajo le v mestih in velikih vaseh. V našem času ni težko popraviti situacije s slabim mobilnim internetom. Za to morate kupiti ustrezno LTE anteno. Sorte takih naprav na trgu danes je veliko. Različni sodobni LTE ojačevalniki so lahko izdelani na mestu namestitve ali na sprejetih frekvencah. Pri izbiri te naprave morate na ta način upoštevati številne različne dejavnike.

Kaj je tehnologija LTE

Pravzaprav je LTE naslednji korak v razvoju mobilnih komunikacij. V skladu s tem standardom so vse tehnologije, ki omogočajo sprejem signala s hitrostjo, večjo od 10 Mb /s. Pri uporabi teh tehnik se podatki prenašajo po paketih. To zagotavlja znatno povečanje hitrosti. Za nemoten prehod iz 3G v 4G v takšnih kompleksih so na voljo sistemi neprekinjenega prenosa iz LTE v 3G. Načeloma je lahko polmer takih stolpov 30 in 100 km. Vendar pa lahko v mestih pogosto viditene previsokih kompleksov, razdeli signal ne več kot 5 km. Razdalje do 5 km v večini primerov za potencialne uporabnike operaterja je povsem dovolj. Ampak včasih se zgodi, da je internet potreben na bolj oddaljenem mestu. V tem primeru morate uporabiti posebno napravo - LTE anteno. S svojo pomočjo lahko bistveno poveča signal, ki prihaja iz stolpa, v tem določenem kraju in s tem stabilizira internet, zaradi česar je hitrejši.

Kakšne so sorte

Modeli LTE-anten v našem času pri prodaji je naletel na veliko. Pri izbiri te naprave morate paziti na več dejavnikov. Na primer, antene so:

 • navadne in MIMO;
 • zunanja in vgrajena;
 • usmerjeno, usmerjeno ali sektorsko;
 • širokopasovne in ozke povezave;
 • plošče, obsevalniki ali "Yagi".
 • Na mestu namestitve so vse take naprave razvrščene v zunanje LTE in notranje antene.

  Normalni in MIMO ojačevalniki

  Uporaba enostavnih naprav LTE omogoča povečanje hitrosti mobilnega interneta na 50 Mb /s. Danes pa obstajajo še bolj napredne antene, ki zagotavljajo sprejem signala približno 100 Mb /s. Ti se imenujejo MIMO modeli. Posebnost njihove zasnove je, da vključuje hkrati dve anteni LTE, nameščeni v enem primeru na kratki razdalji drug od drugega. Obe napravi sprejemata in oddajata signal sprejemniku hkrati, vendar prek dveh ločenih kablov. In to je v njegovi lastniČakalna vrsta zagotavlja visoki hitrosti mobilnega interneta. Kratica MIMO, prevedena iz angleščine, se razlaga kot "več vhodov, več izhodov".
  Antena LTE MIMO je mogoče kupiti samo za 3G internet, če obstaja gotovost, da bo standard BS 3G v tem načinu deloval.

  Zunanje in notranje antene

  Obe vrsti naprav lahko pomagata izboljšati signal 3G, 4G. Notranje antene so cenejše in vgrajene v stanovanje. Pri izbiri takšnega modela, poleg vsega drugega, morate biti pozorni, dolžina pa je v kompletu kompletov kablov. Take antene običajno postavite na okensko polico in usmerite proti najbližjemu stolpu. Dolžina kabla mora biti dovolj velika, da jo lahko priklopite na vrata USB na računalniku. Priporočljivo je tudi zagotoviti, da je kabel opremljen z anteno LTE, ki jo dopolnjujejo motnje motenj. Ojačanje signala notranjih anten je dobro, če stolp ni predaleč od hiše. Za popolnoma oddaljena območja je bolje uporabljati zunanje naprave. Takšne antene so obešene na streho hiše ali na drevo. Izbira določenega modela zunanje naprave je odvisna predvsem od moči signala operaterja. Manj kot je, dražja je LTE antena za internet.

  Zunanji in vgrajeni modeli

  V večini primerov so namenjeni za ojačanje signala LTE antene, ločene samostojne naprave. Včasih pa je taka oprema lahko del sodobnega internetnega središča. Takšni soKompleksi se lahko uporabljajo za sprejem 4G in 3G signala. Poleg vgrajenih anten LTE so pri zasnovi internetnega centra običajno vključeni tudi sami modem, telefonska vrata, zunanji priključki za signalne naprave, usmerjevalniki itd.

  Vgrajene antene LTE so lahko tudi neposredno v prenosnih računalnikih. Ta modul je na primer na voljo v nekaterih napravah, kot so HP, Sony, Fujitsu LIFEBOOK. Seveda pa preprosto poceni delovni prenosnik s takšnim nakupom dodatkov verjetno ne bo uspel. V večini primerov so antene LTE opremljene le z elitnimi, zelo dragimi napravami.

  Usmerjene, usmerjene in sektorske antene

  Vsaka od teh treh kategorij ojačevalnikov ima svoje prednosti in slabosti. Usmerjeni modeli so zasnovani za sprejemanje signalov iz ene postaje. Oblikovanje anten LTE za takšne 4G, 3G modeme je dobro, predvsem, da bistveno zmanjša količino nepotrebnih motenj. Manj usmerjenih modelov se šteje, predvsem, da jih je zelo težko namestiti. Konec koncev, za namestitev takšne antene LTE mora biti strogo "po stopnji" izbrane postaje. Poleg tega je pomanjkljivost takih naprav se šteje, da v primeru, da stolp preneha delovati iz kakršnega koli razloga, internet doma takoj izgine.
  Sektorske antene v primerjavi z usmerjenimi so naprave, ki jih je lažje upravljati in namestiti. Takšni modeli lahko takoj ujamejo signal iz več postaj. Če se eden od stolpov nenadoma prekine, internet nauporabnik ne bo izginil. Antena LTE bo začela iskati in na koncu verjetno ujela signal iz drugih virov. Zasnova takšne naprave mu omogoča, da spremlja kakovost komunikacije z različnih postaj in samodejno izbere najboljšo možnost brez človeškega posredovanja. S hitrostjo interneta so sektorske antene precej primerljive s usmerjenimi. Vendar pa so takšni modeli na žalost nekoliko dražji. Vse smerne antene so v bistvu univerzalni modeli. Naprave tega tipa lahko izberejo najbolj kvalitativni signal od najmanj obremenjenega v določenem času stolpa. V tem procesu, kot antena 3G, 4G LTE stacionarni, v nasprotju s sektorjem, "izgleda" na vseh 360 stopinj. Prednosti takšnih modelov so dejstvo, da ne potrebujejo ročnega uglaševanja. Manj kot enosmerne postaje so precej šibke, v primerjavi s preprostimi usmerjevalnimi in sektorskimi modeli, ojačanjem signalov. Strukture te vrste se uporabljajo predvsem na majhni razdalji od stolpov.

  Širokopasovni in ozkopasovni

  Kot je znano, se signali 3G in 4G prenašajo s postajami na določeni frekvenci. Danes so na trgu tudi ozkopasovne in širokopasovne antene. Naprave prvega tipa lahko signal zajamejo samo na eni frekvenci. Za dom je bolje izbrati isto širokopasovno anteno. Taki modeli lahko vključujejo tudi LTE-A signal, deljen z območji. Poleg tega uporaba takšnih naprav omogoča izključitev dolgih prekinitev v 3G, 4G komunikaciji (ki je pogosto nestabilna). VČe je potrebno, bo antena LTE posredovala razpoložljive 3G, 4G ali 2G, ki so na voljo ob določenem času. "Omnidirekcionalne" širokopasovne antene se zato lahko štejejo za naprave za aplikacijo, ki so nekoliko bolj priročne kot ozkopasovne. Vendar imajo takšni modeli še vedno precej slabši položaj. S precej stabilnim signalom (v tem primeru se modem dolgo ne preklopi na drug standard), bo taka naprava ujela ne samo omrežje, temveč tudi različne vrste motenj (na primer, ustvarjene z govorno komunikacijo GSM).

  Na kakšnih frekvencah LTE 4G delujejo ruski mobilni operaterji

  Če se lastniki stanovanj še vedno odločijo za nakup ozkopasovne 4G antene, jih je treba voditi, vključno s parametri, ki so najbližje vsem komunikacijskim postajam. Izbira takega ojačevalnika mora biti v skladu s frekvenco, pri kateri ti stolpi delujejo. Trenutno v Rusiji zagotavljanje mobilnega interneta potrošnikom zagotavlja pet glavnih operaterjev:
 • Beeline;
 • MTS;
 • MegaFon;
 • Tele2;
 • Yota.
 • Operater Yota v vseh regijah RF deluje s frekvenco 2500-2700 Hz (pogojno 2600 Hz). Stranke te družbe, tako, popolnoma primerna antena LTE 2600 Hz. Na žalost je problem z drugimi mobilnimi operaterji bolj zapleten. Delujejo lahko pri frekvenci 2600 Hz in 800 Hz ali celo 1800 Hz. Kot smo že omenili, se lahko zgodi, da isti operater 4G-Internet distribuira v več frekvenčnih pasovih. Za določitev posebnih kazalnikov na enem ali drugem mestu morateizvajanje testiranja Najlažji način za to je uporaba običajnega 3G modema. Testiranje s to napravo poteka približno takole:
 • modem je povezan z računalnikom;
 • odpre program za njegovo nastavitev;
 • pojdite v meni "Omrežje";
 • so izbrani v "vrsti omrežja" - "samo LTE";
 • izberejo kateri koli razpon na predlaganem programskem seznamu;
 • pritisnite gumb ok.
 • Po tem bo modem poskusil vzpostaviti povezavo z omrežjem v izbranem območju. Če so njegova "prizadevanja" kronana z uspehom - potem operater na tej frekvenci deluje. Na enak način lahko preverite vse druge elemente na seznamu programov. Testiranje z modemom mora biti točno na mestu, kjer bo antena verjetno nameščena v prihodnosti. Preverite internetne nastavitve je enostavno in s pomočjo iPhone. Lahko preprosto pokličete svojega mobilnega operaterja in poskusite dobiti informacije o obsegu, ki ga uporabljate neposredno od njega. Na vprašanje o parametrih signala zaposleni v takih podjetjih niso v skladu s pravili. Ampak ponavadi gredo proti svojim strankam in jim dajo vse potrebne informacije.

  Razlika med 3G in 4G anteno

  Obe vrsti naprav delujejo približno enako. Razlika je v tem, da sprejemajo signale različnih frekvenc. Za 4G je, kot že omenjeno, 2600800 ali 1800 Hz. Antena LTE 3G sprejema signal s frekvenco 2100 Hz ali 900 Hz. Tudi razlikamed tema dvema napravama je lahko število izhodov. 3G model je v večini primerov edina antena. Naprava 4G je pogosto opremljena z dvema vhodnima kabloma. V bistvu je takšen model ena izmed različic LTE MIMO antene.

  Panel, osvetljevalnik ali "Yagi"?

  V tem primeru so antene izbrane glede na to, kako je najbližji stolp glede na hišo. Običajno se iluminatorji uporabljajo samo, če je razdalja do postaje zelo visoka (na meji servisnega območja), vendar je hkrati v neposredni vidljivosti. Pri oblikovanju takšnih anten je med drugim vključen parabolični reflektor. Ta element je zasnovan tako, da preoblikuje sferično valovno fronto v ravnino. Sprejema parabolični signal LTE antene zelo dobro. Toda hkrati je takšna naprava dovolj draga. Poleg tega je tovrstne modele zelo težko namestiti. Za njihovo namestitev običajno zaupajo strokovnjaki. Panelne antene in "Yagi" (valovni kanal) so tudi kompleksne naprave za povezovanje naprave. Dobiček pri obeh modelih je približno enak. Prednosti anten "Yagi" vključujejo nizko težo in jadranje. Takšna ojačevalnika lahko dvignete zelo visoko. Antena LTE plošče sama po sebi naredi signal nekoliko bolj kakovosten. Še posebej visoki takšni ojačevalniki se običajno ne dvignejo. Slabosti takšnih modelov vključujejo le tiste, ki so vredne več kot "Yagi".

  Vhodna impedanca

  Ta indikator v različnih modelih anten je lahko enak 75 ali 50 ohmov. V prvem primeruNaprava je običajno dopolnjena s priključki tipa N, v drugem - F. Izbira določenega modela za ta parameter je odvisna predvsem od značilnosti napajalne linije. Vhodna impedanca slednjega se mora ujemati z isto anteno. Pravzaprav se podajalnik imenuje sistem adapterjev in kablov, položenih med ojačevalnikom in sprejemno napravo. Možnost 50 ohmske linije stane veliko več kot 75 ohmov. Toda v večini primerov proizvajalcem usmerjevalnikov modemov svetujemo, da uporabljajo to vrsto kabla. V skladu s tem je treba kupiti anteno za ojačanje signala LTE, ko bo uporabljena, z vhodno napetostjo 50 ohmov.

  Izberite kabel

  Pri nakupu tega elementa sistema je treba upoštevati več pomembnih dejavnikov. Najboljša izbira za katerokoli LTE anteno je kabel:
 • z gostim protja;
 • ​​
 • s penastim centralnim dielektrikom;
 • iz bakra.
 • Pri izbiri kabla, ki povezuje anteno s sprejemno napravo, bodite pozorni na njeno debelino. Višje kot je bolje.

  Kako izbrati anteno: nastavitve ojačanja

  Taka zasnova takšnih naprav je lahko drugačna. Določanje, kakšno anteno LTE izbrati za dom, je precej težko, vendar je še vedno mogoče. Poleg dejanskih konstrukcijskih značilnosti je treba pri izbiri modela za povprečnega potrošnika upoštevati njegove specifične parametre. Najprej je treba pogledati, kaj dobiček faktor daje anteno. Če želite izbrati napravo, ki je najbolj primerna za ta parameter, najprej preglejte zemljevidpokrijte svojega mobilnega operaterja (najverjetneje lahko najdete na uradni strani). Menijo, da:
 • bodo na razdalji od 1 do 3 km od cone zaupanja dovolj dovolj antene s KU 14 dB;
 • od 3 do 8 km - 18 dB;
 • od 8 do 12 km - 20 dB.
 • V slednjem primeru bo verjetno kupljen cestni paraboličen model ali antena MIMO. V prvi različici opreme je maksimalna KU 27 dB, druga pa 20 dB.

  Katere znamke anten obstajajo na sodobnem trgu

  Proizvaja takšne izdelke podjetja. Toda najbolj priljubljena med potrošniki je LTE antene blagovne znamke REMO. Če želite, lahko kupite, na primer, model "Wave" tega proizvajalca, "Berkut" ali poceni Connect. Zelo priljubljena pri potrošnikih in antenah blagovne znamke Gellan. Sedež podjetja je v Sankt Peterburgu. Na trgu je to podjetje dobavilo samo panelne antene 3G, 4G in MIMO. Po želji je možno kupiti tudi opremo, namenjeno montaži ojačevalnikov tega proizvajalca. Zelo pogosto obstajajo tudi modeli LTE, ki jih proizvaja podjetje "Anteks". Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2006. Podjetje izdeluje modele za sprejemanje signalov 3G in 4G. Sedež podjetja je v mestu Jekaterinburg. Nekateri mobilni operaterji na trg dobavljajo tudi antene LTE. Na primer, če želite danes lahko kupite ojačevalnik "Yota" v specializirani trgovini. Posebej je zasnovan za modeme tega operaterja.

  Antene znamke REMO

  Kot smo že omenili, ojačevalnikiTo je od tega proizvajalca, da smo uživali najbolj priljubljenih v naši državi. Izdelke REMO proizvaja domače podjetje z istim imenom, katerega sedež je v Samari. Ta proizvajalec antene zbira več sort naenkrat. Na primer, model REMO LTE MIMO INDOOR je zelo priljubljen med potrošniki. Antena je nameščena neposredno v stanovanje. V večini primerov lahko pomaga internetu še bolj. Prednosti te naprave so tudi kompakten, eleganten videz in nizka cena. Konec tega modela se šteje za nekoliko okorne stojalo in ne preveč zanesljivih konektorjev. Drugi modeli tega proizvajalca so prav tako zaslužili odlične povratne informacije strank. Če so v njih kakšne pomanjkljivosti, so v večini primerov zanemarljive.

  Povezovanje antene LTE z modemom

  Najdaljše je treba izbrati položaj ojačevalnika na ulici in v hiši. Dejstvo je, da je signal LTE nagnjen:
 • slabljenje zaradi različnih vrst ovir (drevesa, gore);
 • odsev (od streh stavb, zidov stavb, drugih ovir).
 • Po izbiri najvišje razpoložljive točke na ploskvi - drevesa, strešna trava itd., Je treba določiti smer antene LTE. Neizkušeni potrošniki pogosto mislijo, da je najbolje, da ojačevalnik vrnete na najbližji stolp. Vendar to ni povsem pravilno. Stolp lahko na primer uporablja drug operater ali pa prenaša samo signal 3G. Za navigacijo pri izbiri smeri antene je torej potrebna hitrost interneta, 3G, 4G. Zadnji indikator je običajno določensamo testna metoda. Ko postavite anteno na streho hiše ali na drevo, jo povežite z modemom in občasno preverite hitrost interneta, obrnete napravo na 15 stopinj. Torej, pomikanje modela 360 stopinj, lahko ugotovite, katera stran je najbolj kakovosten signal. LTE privezana antena je lahko na primer na TB ali ločenem teleskopu ali pa preprosto na nosilcih - na steno. Slednja metoda je najbolj primerna za visoke dvonadstropne hiše.

  Najboljše blagovne znamke kablov

  Dejansko so antene LTE na sodobnem trgu predstavljene v precej širokem razponu. Vendar pa izbira dobre naprave za povečanje signala mobilnega operaterja ni dovolj. Kabel, ki povezuje anteno z modemom, mora biti tudi visokokakovosten. Pri izbiri tega elementa sistema dobička je treba paziti ne le na indeks upora, debeline itd. Katere posebne lastnosti odlikujejo kabli najboljših proizvajalcev, najdete v spodnji tabeli. Oznake kablov za antene LTE

  Znamka  Priporočena dolžina (m) lkz 3G /4G  Slabost (-Db) ) za 3G /4G  RG-8x  10-15 m /5-10


  84) -5-7 /-4-6  5D-Fb  15
  ) -5,5  RG-58  510-15  -4 /4- 7

  Domneva se, da je manjša vrednost -Db, boljši je kabel in manjši je signal v njem. To velja tako za 4G naprave kot za LTE 3G antene.

  Kaj še morate vedeti

  Nekatere notranje antene se neposredno priključijo na prenosni računalnik ali drugo napravo. V kompletu je poseben priključek pod samim modemom. Ta oblika je zelo udobna. Pogosteje pa je nasprotno - ojačevalna antena se priključi na modem. V tem primeru je kabel vstavljen v posebni konektor slednjega. Taka postavka je praktično v vsakem sodobnem modemu. V starih modelih ni priključka. Povezovanje antene LTE s takšnim modemom seveda ne bo delovalo. V tem primeru boste morali kupiti nov model. Priključki v modernih modemih so dveh vrst - CRC9 (Huawei) in TS9 (ZTE). Strukturno so zelo podobni. Kljub temu pa ima TS9 nekoliko večji premer kot CRC9. Pri nakupu modema boste tako morali kupiti poseben adapter za kabel.

  Sorodne publikacije