Vsi modeli telefonov Sony Ericsson: pregled in specifikacije

Japonska korporacija Sony je na trgu prisotna že več kot 70 let. Vredno je reči, da telefoni niso glavni produkt podjetja. Japonci poleg pametnih telefonov proizvajajo domačo in profesionalno elektroniko. Znana in igralna konzola, ki sanja o pridobivanju vsakega igralca. Poleg tega ima Sony dva filmska studia, zvočni posnetek in velik arhiv filmov. Prav tako lahko v nekaterih primerih zagotovijo finančne storitve. Po vsem svetu ima podjetje več velikih pisarn: na Japonskem, Kitajskem, v ZDA in evropskih državah.


Distribucija

Družba je začela svoje delo v oddaljenem letu 1946. Sprva se je podjetje imenovalo Tokijsko telekomunikacijsko in industrijsko podjetje. Kasneje, zaradi kombinacije črk in analogij, je bilo odločeno, da se reinkarnirajo v Sonyju.
V začetku 50. let prejšnjega stoletja se je podjetje ukvarjalo s prodajo magnetofonov. Kmalu je izdal prvi radio. Kasneje so se začele kotirati delnice družbe in takoj je začel pridobivati ​​popularnost in promet. Sledilo je izboljšanje televizorjev, videorekorderjev in igralcev. Že leta 1994 je postala znana igralna konzola. Potem se je prvi pojavil na PlayStationu. Nekaj ​​let kasneje je podjetje začelo proizvajati računalnike, prenosne računalnike in igralce.

Telefonska era

Leta 2001 je svet videl telefon Sony Ericsson. Vsi modeli, katerih fotografije so bile shranjene na internetu, so bile izjemno priljubljene. Začeli so se proizvajati v serijah. Korporacija se je trudila, da bi jo izboljšala, in že deset let kasneje se je znebila Ericssonove konzole.


Leta 2012 so se na trgu pojavili novi konkurenčni modeli telefonov Sony Ericsson. Ta linija je postala zelo priljubljena. Imela je več vej. Nekateri modeli so postali proračun, drugi, nasprotno, so najdražji pametni telefoni na trgu.

Začetek poti

Kot smo že omenili, se je Sony leta 2001 odločil za uvedbo telefonov. Pomagala mu je švedska družba Ericsson, ki je prejela natančno polovico svoje hčerinske družbe Sony Mobile Communications Inc.
Po zaključku nalog se je načrt začel. Obe podjetji sta želeli predstaviti telefone, ki se razlikujejo po visokokakovostnem digitalnem slikanju, kot tudi širok izbor multimedijskih vsebin. Od leta 2002 so vsi modeli telefonov Sony Ericsson prejeli barvne zaslone. Poleg tega je podjetje resno razmišljalo o prehodu na GSM, uspešna prodaja pa je potrdila pravilnost te odločitve.

Prva priljubljenost

Kljub težavam, ki so se pojavljale na poti blagovne znamke, je bil prvi "lastovka", ki je prinesla uspeh, svet leta 2003. To je bil model Sony Ericsson T610. Telefon je postal priljubljen zaradi številnih izboljšav, ki so delale že 2 leti. Izpeljal se je uspešen dizajn. Seveda bi zdaj tak telefon izgledal kot poplavno, potem pa je bil to hit prodaja. Primer je imel klasičen monoblok, bila je igralna palica, ki je kasneje postala znana in priročna. Dimenzije naprave so bile kompaktne. Poleg barvnega zaslona je bilo veliko uporabnih funkcij, s katerimi so se ljudje le seznanili. Med njimi je že dolgo priljubljen e-poštni odjemalec, pa tudi priljubljena podpora v tistem časuINFRARED vrata in celo Bluetooth.

Konec oktobra je bil uveden nov model P900, ki je nadomestil P800. Ta telefon je vedno postal odkritje za ves svet. Prejel je zaslon na dotik s kar 16 MB pomnilnika. Njegova zasnova je bila zelo zanimiva - pripomoček je imel zložljiv pokrov, ki je zaprl majhen del zaslona. Vključeno je bilo tudi pisalo za udobno upravljanje. Po nekaj spremembah tega modela. Na primer, P910 je postal eden prvih telefonov s slavno QWERTY tipkovnico, ki je bila na zložljivem pokrovu naprave. Prav tako je obstajal dokaj kakovosten zaslon, ki je presegel velikost prejšnjega. Podjetje je razširilo notranji pomnilnik.

Zeleni Ericsson

Vsi modeli Sony Ericssonovih telefonov so bili znani po svojih lastnostih. Najbolj priljubljene pa so bile serije Walkman in serije Cyber-shot. Izšlo je veliko število modelov. Walkman je postal priljubljen zaradi lastniških igralcev in neprimerljivega zvoka. Cyber-shot je imel dober fotoaparat in je zdaj ponosno ime za cameraphone. Prvi med njimi je bil K750i, ki je bil povezan s Cyber-shotom. To je verjetno najbolj priljubljen telefon Sony Ericsson. Vsi modeli, ki so prišli kasneje, niso prejeli tako veliko pozitivnih ocen. Ta model je bil prvič viden leta 2005. Po določenem času je bila priznana kot najboljši produkt teh let, nekoliko kasneje in na splošno najuspešnejši projekt v zgodovini koncerna.
Na splošno se je izkazalo, da je K750i zelo uspešen. Konzervativni lastniki tega telefona še vedno nelahko se veselijo njegovega stabilnega dela. Že v 11 letih so bili še vedno tisti, ki so uživali v K750i. Seveda, v trenutku, ko je njegova kamera postala veliko šibkejša - samo 2 MP. Tudi notranji pomnilnik je tukaj malo - 34 MB. Da ne omenjam 1 MB RAM-a. Kljub temu je bil nekoč hiter, ki se ga ni vsakdo lahko pohvalil.
Toda iz serije Walkman je telefon postal W800i. Takoj je začel razmišljati o klonu K750i. Njihova edina razlika je bila v smeri. Vsakdo je imel svojo specializacijo. Obstajajo tudi majhne razlike v primeru, programska oprema, vključena v dostavo. V drugi, je absolutno dva enaka modela telefonov "Sony". Fotografija, mimogrede, samo potrjuje.

Drugi modeli

Poleg tega so znamke Walkman in Cyber-shot dobile še enako priljubljene modele. Med njimi je K850i, ki je prejel kar 5 megapikslov glavne kamere. Malo kasneje je C905 že prešel z 8 MP. Obstaja tudi razstavni model Satio, ki je imel kar 12 MP. Leta 2007 se je podjetje odločilo kupiti proizvajalca programske opreme in od takrat so vsi modeli postali bolj enotni. Imeli so približno enako vrsto blagovnih znamk.

Gut

Veliko prek telefona "Sony". Vsi modeli so imeli veliko nadgrajenih različic. Toda občudovalci so bili vedno zadovoljni z novimi serijami. Tako se je leta 2008 prvič pojavila znana predpona Xperia. Prvi model, ki je prejel kratko, a glasno ime X1, je začel delovati na podlagi Windows Mobile. Na tem OS je podjetje prvotno izdelalo to serijo. Naslednje leto pa so se vsi modeli preselili v Android.Na splošno so se v obdobju, ko se je Xperia spoznala, izdali trije osnovni modeli. Toda med njimi so bili tudi tisti, ki bi presenetili tudi sodobnega kupca. Na primer, Sony Ericsson X5 Pureness je postal omejen telefon, ki ima jasen prikaz. Najdemo ga lahko samo v ekskluzivnih salonih po zelo visoki ceni.
Do konca leta 2011 je bilo izdanih več telefonov s komponento Xperia Component. Med njimi so priljubljeni modeli, kot sta igralec Xperia PLAY ali napredna Xperia Neo in manj znana Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Pro.

Izginotje

Konec leta 2011 se lahko šteje za uradno obdobje, ko je Ericsson prenehal obstajati. Švedsko podjetje se je odločilo prodati svoj delež družbe Sony in se je, ne da bi razmišljalo o tem, dogovorilo za ta korak. Tak dogodek je bil posledica dejstva, da so telefoni postali manj konkurenčni, morali smo nadaljevati, izumiti nove modele in ustvariti boljši izdelek. Tako se je pojavila posodobljena družba Sony Mobile Communications.

Padci in vzleti

Vsi modeli telefonov SonyEricsson so že dolgo v torbi ali žepu. Od leta 2012 je izšla serija linij iz posodobljenega Sony Xperia. Med njimi so proračunski modeli in tisti, ki lahko zahtevajo veliko popularnost. Najuspešnejši in hkrati neuspešni so bili pametni telefoni iz serije Z.
Prvič so vstopili na trg leta 2013. Gadgets so postali prvi vodoodporni pripomočki. Zadeva je monolitna in dostavljena je bila tudi priklopna postaja, ki prej ni bila znana. Prvi model je bil Sony Xperia Z1. To je klasična različica serije. Po tem, ko je izšla kompaktnarazličica modela, kot tudi velika naprava - Compact in Ultra. Po Japonci so se odločili za Z2 in Z5. Četrta različica je bila na voljo samo v Aziji. Zato se je projekt začel zelo uspešno, vendar se je sčasoma izkazal za neuspeh. Podjetje je ves čas poskušalo popraviti napake, hkrati pa je uporabnikom ustvarilo nove težave. Posledično je bila ponovno poškodovana.

Nov poskus

Leta 2016 so vsi modeli Sonyi spremenili glavni indeks v X. Družba se je ponovno odločila, da bo poskusila in prilagodila pametne telefone. Kot rezultat, pod tem imenom prišel trije modeli: Sony Xperia XA, Sony Xperia X in Sony Xperia X Performance. Ti pametni telefoni so šli zelo lepo, a precej drago.
Podjetje je poskušalo slediti svojemu slogu, vendar je še vedno posodabljalo oblikovanje in izdelovalo elegantne, prefinjene in lepe modele. Poleg tega sem delal na tehnični komponenti. Poslušal je mnenja strank, premaknil gumbe programske opreme na primeru. Dodan slavni skener za prstne odtise. Na splošno, previdno, vendar je delo na napakah. Zdaj Sony nima ničesar storiti, da ga pokvari z nadaljnjo izdajo modelov in bolj pozorno prisluhniti strankam.

Sorodne publikacije