Začasne datoteke: kaj je to in kako ga lahko izbrišete?

Večina uporabnikov se nekako sooča z izrazom, kot so začasne datoteke. Kaj je to na splošno, si predstavlja vsak pristojni uporabnik manjšega obsega. Tukaj ni samo vsakdo ve, da lahko takšne datoteke ustrezajo različnim kategorijam in se nanašajo na različne procese ali programe. Še manj tistih, ki razumejo, kako odstraniti takšne objekte, je neboleč za sistem in v celoti.

Začasne datoteke: Kaj je to v splošnem pomenu?

Da bi razumeli, kaj so ti objekti v sistemih, ki temeljijo na Windows, morate samo prevesti ime tega izraza. V ruskem ekvivalentu pomeni "začasne datoteke", tj. Tiste, ki so v sistemu, niso kontinuirane, ampak le v določenih trenutkih.


Včasih jih je mogoče samodejno izbrisati, včasih morajo opraviti ročno čiščenje - vse je odvisno od natančno, na katere procese so bili ti objekti preslikani. Ponavadi imajo razširitev TMP, vendar ne vedno.

Vrste začasnih datotek

Nekateri uporabniki pomotoma menijo, da se začasne datoteke pojavijo samo pri delu z internetom (začasne internetne datoteke), ko jih brskalnik shrani na trdi disk in tako pospeši dostop do že obiskanih strani. Toda to je samo poseben primer. Pogojno lahko vse objekte razvrstimo glede na naslednje glavne vrste:
 • začasni datotečni sistem;
 • predmeti se ustvarijo in izbrišejo pri namestitvi aplikacij;
 • začasni predmeti, povezani z delom aplikacij;
 • internetne datoteke (predpomnilnik, piškotki, sličice strani itd.).
 • Zato je treba vprašanje odstranjevanja takšnih predmetov odločiti samo glede na vrsto. Nekatere datoteke se samodejno izbrišejo (na primer datoteke namestitvenega programa ali objekti, ustvarjeni pri delu z nekaterimi aplikacijami).


  V tem smislu bo pomagal še en pogled na predmete začasnih datotek. Kaj je to z vidika komponent programske opreme, je najbolje razumeti na primeru odpiranja Wordovih dokumentov. Upoštevajte, da se v času odpiranja v isti mapi, kjer se nahaja izvirna datoteka, ustvari začasna kopija z imenom, ki se začne s simbolom "~" (včasih so lahko taki predmeti skriti). Ko je dokument dokončan in dokument zaprt, se začasna datoteka samodejno izbriše. Enako velja za primere, ko je bilo delo urednika nepravilno opravljeno. Iz začasnega objekta program predlaga, da se dokument, ki je bil pomotoma zaprt, nadaljuje (seveda, če je omogočena funkcija samodejnega shranjevanja, kar kaže na časovni interval, po katerem ga je treba izvesti). Včasih se pri nameščanju iger ali nekaterih prepakah zruši kot "Internal Extract Temporary File Error" v povezavi s knjižnico isdone.dll, islogo.dll, isgsg.dll ali sporočili o vrnitvi posebne kode s strani Unarc.dll. Večina teh sporočil nastane zaradi dejstva, da so nekateri procesi blokirani s protivirusnim programom (najpogosteje se pojavlja v Comodo Antivirusu). Toda odpravljanje takšnih napak je mogoče z uporabo programov na seznamih zaupanja vrednih. Sporočilo to pravimorate preveriti RAM, vendar najpogosteje RAM, ta problem nima nič opraviti.

  Windows Temporary Internet Files: Kako odstraniti?

  Zdaj pa nekaj besed o odstranitvi začasnih predmetov. V vsakem brskalniku lahko to naredite zelo preprosto. Preprosto prikličite zgodovino obiskov in pritisnite gumb za brisanje.
  Priporočljivo je določiti obračun za celotno obdobje, prav tako pa označiti odstranitev elementov predpomnilnika brskalnika, piškotkov in drugih podatkov s spletnih mest, predpomnjenih slik in zgodovine prenosov.
  V primeru sistemskih objektov lahko naredite nekoliko drugače. Ker so običajno shranjeni v imenikih TEMP, ki so lahko skriti (v korenskem imeniku sistema in uporabniških map), da bi poenostavili delo, morate uporabiti ukazno vrstico Run in vstaviti kombinacijo% TEMP%. V najdenih imenikih je treba izbrati vse objekte in izbrisati tipko Del. Če morate izbrisati, mimo Trash, uporabite kombinacijo Shift + Del.
  V nekaterih primerih lahko uporabite orodje za čiščenje diska, kjer je treba potrditi polje ob vrstici začasnih datotek na seznamu predmetov, ki jih želite izbrisati. Najpreprostejši način čiščenja sistema iz začasnih datotek pa je uporaba posebnih programskih optimizatorjev, v katerih morate za hitro vzdrževanje navesti ustrezne module (odstranjevanje smeti, zasebnost, odstranitev internetne zgodovine itd.).

  Namesto naknadne besede

  se nanaša na izraz, kot so začasne datoteke. Kateri so ti predmeti, se zdi, da so mnogi postali jasni. Očitno je, da videz datotek na internetu ni povezan z internetom (glej zgornji seznam). Pri čiščenju sistema iz takih objektov so uporabljene metode odstranjevanja odvisne samo od vrste predmetov, ki so razvrščeni, in od tega, ali se samodejno odstranijo.

  Sorodne publikacije