Kako najti model prenosnega računalnika Asus

Kako izvedeti model prenosnega računalnika Asus? Če si to vprašanje zastavite, očitno, da ste ga vrgli ali izgubili. Kaj storiti v takih primerih?
Prvič, model je lahko pogosto naveden na samem prenosniku. Pogosto je njegovo ime napisano na sprednji plošči. Še en nasvet za ne najbolj pozorni: poskusite pogledati na dnu. Najverjetneje boste našli značko s črtno kodo, na kateri je treba določiti model. Na primer, ni črtne kode ali pa je oznaka naknadno izbrisana - nato poskusite odstraniti baterijo. Pogosto je model označen z njo ali na nalepki na sami bateriji. Če skrbno pregledate vse in se prepričajte, da ni nikjer napisano, si preberite, kako najti številko modela prenosnega računalnika Asus. To lahko storite z nekaterimi programi.

Kako najti model prenosnega računalnika Asus: uporabite ukazno vrstico

Če se vaš prenosnik vklopi, potem ni vse tako strašno. Najpomembneje je, da deluje sploh, in načinov, kako izvedeti model prenosnega računalnika Asus, ni ene kot celotne vojske. Za začetek odprite meni Start in ubijte cmd v iskalni vrstici. To bo povzročilo ukazno vrstico in pred seboj boste videli črni zaslon z utripajočim kazalcem, kot je prikazano na spodnji sliki. Takoj vnesite črto wmic csproduct get name in pritisnite tipko Enter. V naslednji vrstici se prikaže ime in spodaj ime ali številka vašega modela prenosnega računalnika.

Uporabljamo pripomoček DirectX

Kako izvedeti natančen model prenosnega računalnika Asus je še en zelo preprost način? Da bi to naredili, uporabimo set inštevilnih modelov programa DirectX. Še enkrat pritisnemo gumb "Start", pri iskanju vnesemo dxdiag in kliknemo na najdeno bližnjico. Odpre se okno za poročanje zahtevanih podatkov.
"Inteligentni" DirectX vam ponuja ne samo informacije o vaših modelih prenosnih računalnikov, temveč tudi veliko drugih uporabnih znanj: različico operacijskega sistema, količino pomnilnika in procesor. Če se pomaknete na druge zavihke Zaslon (Zaslon) ali Zvok (Zvok), se lahko naučite značilnosti grafične kartice in s tem zvočne kartice ter gonilnike do njih. Kartica Input vsebuje informacije o vhodnih napravah - miški in tipkovnici.

Uporabljamo Everest

Ta program je že treba prenesti. Ampak skupaj z reševanjem vprašanja, kako najti model prenosnega računalnika Asus, kot bonus z Everestom, dobite popoln seznam funkcij vašega računalnika.

Ta slika kaže, da se lahko zahvaljujoč Everestu podrobno naučite o vsaki komponenti vašega prenosnika. Pridobivanje tega seznama je zelo preprosto: zaženite program in v razdelku Računalnik kliknite na Povzetek.

Kako izvedeti model matične plošče prenosnega računalnika Asus

Samo ime "matične plošče" namiguje na izjemen pomen tega računalniškega elementa, ker je z njim povezan drugi vitalni "organ" PC: trdi disk, grafična kartica, procesor, operativen pomnilnika Če spet niste shranili nobenih navodil ali polj, uporabimo zgoraj opisana orodja Windows ali prenesemo posebne programe. Najprej lahko ponovno pokličete ukazno vrstico.Vnesli se bodo naslednji ukazi: wmic baseboard dobite proizvajalca in wmic baseboard get product. Prvi nam daje informacije o proizvajalcu, drugi pa nam daje pomen, ki odraža njegov model.
Drugič, isti program Everest, kot je navedeno zgoraj, prikazuje podatke o vseh "notranjosti" naprave, vključno z matično ploščo. Če niste zadovoljni s tem programom, lahko za definiranje parametrov računalnika, kot sta CPU-Z ali AIDA64, prenesete katerega od njegovih drugih analogov. Kako izvedeti Asus prenosni model in priti do matične plošče, če je vaš računalnik pokvarjen in se ne vklopi? Potrebno ga je razstaviti. Bodite previdni: pogosto, če je garancija še vedno veljavna, vendar so vidni znaki intervencije, servisni centri ne želijo izvajati brezplačnih popravil, saj trdijo, da je napaka povzročila dejanja uporabnika. Če se še vedno odločite, da se boste sami lotili matične plošče, potem morate narediti dolgo in dolgočasno rutino - navsezadnje boste morali najprej iz njega odstraniti veliko drugih elementov (zaželeno je, da to storite zelo previdno, da ne boste ničesar prekinili). Kar bo ostalo, bo izgledalo takole:
Podrobneje si oglejte matično ploščo: številka modela je običajno označena z velikimi črkami, pogosto poleg priključka CPE. Če ta metoda ne pomaga, potem pripeljite prenosni računalnik v servisni center: strokovnjaki, ki imajo jasnejše izkušnje z upravljanjem takšne tehnologije kot običajni uporabniki, bodo zlahka določili, kako vas bo naprava poklicala in dokončala popolno tehnično diagnostiko.

Sorodne publikacije