Telefon Nokia 6310i: opis, značilnosti, pregledi

Nokia 6310i se lahko varno zasvoji kot eden od legendarnih telefonov podjetja. Izšel je leta 2002 in spremenil svoj predhodniški trg na 6210. Telefon je bil predstavnik poslovnega področja in je v nekem smislu postal eden od "najbolj kul" takratnih modelov. Nove tehnologije in funkcije skupaj z veliko zasnovo so hitro pomagale osvojiti srca potrošnikov in se povzpeti na vrh linije prodaje.

V današnjem pregledu bi rad Nokia 6310i podrobneje preučil in ugotovil, kaj je bil tako izstopajoč na podlagi svojih konkurentov v tistem času in kaj bi danes lahko potreboval. Šel gor!

Opis telefona Nokia 6310i

Torej, kot je bilo že povedano, je 6310 zamenjal 6210 in se je zgodil leta 2002, čeprav je bil uradni telefon izdan leta 2001. Zunaj, spremembe niso toliko v primerjavi s prejšnjo različico, ker oblikovanje v podjetju se je odločil, da se ne bo dotaknil, zelo mi so bili všeč uporabniki. Toda za nadev v strojni opremi je Nokia 6310 resnično nov izdelek, saj je bil tu prvič, da se je pojavil modul Bluetooth in da je bilo veliko zanimivih "čipov", ki bi jih zagotovo zapomnili.


Izgled

Kot smo že omenili, videz gumba Nokia 6310i skoraj ponovi svoj predhodnik - 6210, razen za posamezne majhne dele. Sama lupina je izdelana iz plastike, dobre in visoke kakovosti. Zbirka je tradicionalno nadvse hvalnica. Na splošno "Nokia" je bila vedno znana po zelo visoki kakovosti zbirke, izjeme so seveda, vendar še vedno redko.
Na desni strani naprave ni napravle 2 majhni odprtini zunanjega zvočnika se nahajata bližje vrhu, skozi katero se predvaja mono melodija. Na levi strani telefona je gumb za nadzor glasnosti. Ne glede na to, katera roka ima uporabnik telefon, bo enako primerno, da doda ali zmanjša glasnost.
Naprej, zadnji telefon. Prva stvar, ki prizadene oko, je gumijasti zamašek. Če je nivo signala nezadosten ali je nizek, je potrebno priključiti zunanjo anteno. Enota je uporabila ta priključek, saj naprava ohranja povezavo odlično.

Drugi element na zadnji strani je gumb, ki omogoča odpiranje pokrova in dostop do baterije. Na dnu telefona najdete priključek za polnilnik in priključke posebne priklopne postaje. Tako so leta 2002 že obstajale priklopne postaje, čeprav stanejo veliko denarja.
Na vrhu je majhen vložek iz prozorne plastične rdeče barve. Ta vložek skriva infrardeči vmesnik, ki za leto 2002 ni bil nenavaden, vendar ni vsak proizvajalec opremil svojih naprav s podobno funkcijo. Poleg infrardečega vmesnika je običajen gumb vklop /izklop. Njena poteza je nekoliko tesna, vendar je vse dobro pritisnjeno. Prav tako ta gumb izvaja funkcijo izbire profila.
In nenazadnje - to je sprednji del telefona. Ima zaslon, zvočnik, kontrolni in navigacijski ključ,tipkovnico Na prvi pogled se zdi, da je zvočnik previsok, v resnici pa hitro postane razumevanje, da je točno na svojem mestu.
Okoli zaslona je majhen vložek, ki je pobarvan v drugačni barvi in ​​ima majhen vzorec, ki ga žebelj zelo dobro čuti. Kontrolni in navigacijski gumbi so pod zaslonom. So udobne in stisnjene zelo enostavno.
Za sam klic je vsak klik na gumb opremljen s komaj slišnim klikom. Tudi več let pozneje je klicanje številke ali pisanje sporočila SMS na telefonu zelo priročno. Na koncu opisa je treba spomniti na obliko primera. Če pogledate napravo s strani, potem takoj opazite gladke krivulje telesa, ki kot da bi ponavljali linije osebe. Meje so rahlo zaobljene, zato je telefon zelo priročen v roki. Edina stvar v napravi so težave z uravnoteženjem, težišče je nekoliko premaknjeno na dno, vendar to ni strašljivo.
Kar zadeva barvo, je bila Nokia 6310i na voljo v treh barvah: siva, zlata in črna. Vložek okrog zaslona je bil drugačen: v prvih dveh barvah je bil naslikan v temno sivo ali celo grafitno, v črnem modelu - bron, čeprav bolj kot zlato. Hladnejši, spektakularnejši in dražji model je izgledal črno v barvi z zlatim vložkom.

Zaslon

Zaslon Nokia 6310i ima dimenzije 96 x 60 slikovnih pik. V primerjavi z 6210 je le maloodraščal Osvetlitev zaslona je lepo modra. Informacije se berejo tudi brez napora.
Ogledate si lahko informacije o moči signala, napolnjenosti baterije, zgrešenih dogodkih (klici, SMS), imenu mobilnega operaterja in majhni uri v zgornjem desnem kotu namizja. Pravzaprav, več o zaslonu, da bi rekel nič.

Značilnosti

Ena najpomembnejših točk pregleda je Nokia 6310i. Začetek je najprej v velikosti. Dolžina telefona je skoraj 13 cm (129 mm), širina je 47 mm, tu pa je debelina drugačna. Na najbolj subtilnem mestu, je 17 mm, in bližje vrhu, na področju zaslona, ​​številka doseže 21 mm.Po telefonu, mimogrede, 110 gramov, kar ni toliko. Na zaslonu je vse povedano zgoraj, zato je verjetno vredno nekaj besed za pomnilnik. V primerjavi s številnimi prejšnjimi napravami se je bistveno povečal in sedaj omogoča shranjevanje do 500 imen v imeniku z največ tremi številkami za vsak stik. Poleg tega se vedno shrani pomnilnik zadnjih 20 odhodnih, dohodnih in neodgovorjenih klicev, kar je zelo priročno.
Telefon lahko sprejme tudi do 150 sporočil SMS, shrani 10 glasovnih sporočil in omogoča dodajanje opomb na koledar od 100 do 250 kosov. Med novostmi je opazno izboljšan vibrator, ki med klicem dobro deluje. Nikjer ni možnosti za prenos monofonih melodij zvonjenja, saj standardnih ni veliko.
Seveda nene moremo se spomniti, morda o dveh najpomembnejših novostih - podpori za Bluetooth in Java. Leta 2002, daleč od vsakega telefona, je bilo mogoče izpolniti te dve tehnologiji, tako da je Nokia postala ena prvih podjetij, ki so uspele. Seveda, "Bluetosa" ni bil zelo koristen, saj naprave ali naprave tretjih oseb s to tehnologijo niso bile toliko, tudi iste brezžične slušalke za komunikacijo. Ne, seveda so bili, toda najprej so bili dragi, in drugič, zelo težko jih je bilo dobiti.
Java je postala tudi absolutna inovacija. Za prikaz dela te tehnologije v telefonu so se pojavila tudi 2 posebej zasnovana programa - igra z imenom Racket (soft tennis) in Nokia Converter. Torej je bila uvedba obeh novih tehnologij malce šibka, vendar je bila vsaj najbolj pristen tehnološki napredek za podjetje.

Komunikacije

Kot pri pravem telefonu poslovnega razreda, je Nokia 6310i delala pri 900 in GSM 1900, kar mu je omogočilo sprejem signalov mobilne telefonije skoraj povsod po svetu. Tudi internet je prišel v telefon prek protokolov WAP in GPRS. No, in za popolno srečo v funkcionalni je bila uvedena možnost pisanja in pošiljanja e-pošte.

Baterija

Baterija v telefonu Nokia 6310i je 1100 mAh, kar omogoča, da naprava deluje brez polnjenja do 18 dni v stanju pripravljenosti in do 10 ur neprekinjenega pogovora. Samo fantazija, ki ni niti sanjala sodobnih pametnih telefonov.

Cena

TrenutnoKupi telefon telefon Nokia 6310i lahko od 2500 rub. v zelo dobrem stanju. Popolnoma nove naprave (tudi te so) se prodajajo po fantastičnih cenah od 10 do 50 tisoč rubljev.

Recenzije in sklepne ugotovitve

Če pogledate recenzije na Nokia 6310i, je morda glavna pomanjkljivost pomanjkanje prostoročnega in ne preveč pomnilnika. V drugem - to je pametna naprava. Verjetno, da bi danes kupili takšen telefon nima smisla, ker nima ničesar, kar bi ustrezalo povprečnemu uporabniku. Vendar, če boste potrebovali samo telefon za klice samo, bo 6310i je odlična možnost, kar je najpomembnejše, morate poskusiti, da bi našli bolj ali manj v živem stanju in takoj zamenjati baterijo. Radost ne bo meja. In to je vse. Vso srečo!

Sorodne publikacije