Kako izbrati čistilec zraka: ocena, pregled modela, načelo dela

Veliko ljudi je resno zaskrbljeno zaradi kakovosti porabljenega zraka. Navsezadnje naša pljuča, skupaj s kisikom in koristnimi snovmi, prejmejo precej izpušnih plinov, delcev volne in prahu, pa tudi veliko absolutno neuporabnih elementov. Posebej pomemben je ta problem za tiste, ki odrastejo majhni otroci, kot tudi za astmatike in alergike.

Najpreprostejša in najučinkovitejša rešitev tega vprašanja bo nakup čistejšega zraka. Opis te naprave potrjuje njegovo vsestranskost. Navsezadnje je naprava sposobna opravljati funkcije vlažilcev zraka in zraka. Z uporabo takšne tehnike lahko večkrat izboljšate ozračje v bivalnem prostoru, tako da je zdravo in udobno. Da bi izbrali najboljši čistilec zraka, se morate najprej seznaniti z informacijami, ki vam dajejo idejo o izbiri optimalnega modela.


Kaj je ta naprava?

Za tiste, ki še ne cenijo pridobitve takšne tehnologije, je treba upoštevati, da razpoložljivi prezračevalni sistem v hiši, tudi če je določen v skladu z vsemi pravili, ne more doseči odlične kakovosti zraka. Tudi s svojim delom v sobi še naprej ostaja veliko število nečistoč in škodljivih snovi, kar vpliva na imuniteto celo zdrave osebe. V skladu z obstoječimi GOST v stanovanju morajo imeti naslednje kazalce: - vlažnost - od 30 do 40 odstotkov; - temperatura zraka - od +20 do +22stopinj Hkrati standardi zagotavljajo stalno delo na pokrovu. Da bi podprli zgoraj navedene kazalnike, napravo, kot je čistilec zraka.

Načelo delovanja

Kako deluje čiščenje zraka? Načelo te enote je preprosto. Hkrati se nekoliko razlikuje glede na vrsto naprave. Do sedaj so ponori zraka: - z vodnim filtrom; - z diskasto palico. Kako delujejo te enote? V napravah z jedrom zraka gre skozi spinsko ploščo, polno potopljeno v tekočino. V takšnih ponorih so glavne podrobnosti: - hladilnik rezil (nahaja se na vrhu); - boben, ki je palica s ploščami; - rezervoar, v središču katerega je tekočina z delno potopljenimi diski.
V takšnem agregatu se v hladilnik prenese zračni curek v hladilnik. Kontaminirani delci v njem so naravno otečeni in postanejo težki, ko prehajajo skozi vlažne plošče. Ta umazanija se postopoma obori v tekočem rezervoarju. Pretok zraka v napravi se ne samo očisti, ampak tudi navlaži do zahtevane meje. Po tem, ko se piha skozi odprtine, ki so na strani enote.

V napravah, opremljenih s hidrofiltrom, boben nadomešča stožec, ki deluje kot obtočni polnilnik. Ta del ustvari fino razpršen medij, ko prehaja skozi katerega se zrak najprej očisti, in nato vlago, ki pade skozi odprtine naprave v prostoru. Zgoraj opisani agregati so ekonomskiporabo električne energije. Poleg tega njihovo delo ne povzroča kondenzacije na stenah prostorov. Skrb za takšne naprave je tudi enostavna. Sestoji samo iz rednega čiščenja posode. Pri izbiri hladilnega zraka za hišo ga ni treba zamenjati z vlažilnikom. Ker gre za dve popolnoma različni napravi, kljub temu, da sta sposobni opraviti isto delo. Ampak vlažilec nasiči samo atmosfero prostora z vlago. Vendar pa pomivalnik poleg te funkcije pomaga pri čiščenju mase zraka iz nečistoč, ki so v njih.

Negativni vidiki uporabe

Kaj še čakamo od odtoka zraka? Koristi in škodo, ki jo povzročajo dela teh enot, je pomembno preučiti, preden jih kupijo. Na žalost, negativni vidiki uporabe naprave, se zdi, da je potrebna naprava, še vedno potekajo. Na umivalnik nanesemo nizko tesnilno maso. Zato je v napravi ustvarjeno idealno okolje za rast celih kolonij bakterij. Patogeni mikroorganizmi se širijo ne le v rezervoarju s tekočino, ampak tudi na diskih. Sčasoma bakterije začnejo prodirati v stanovanje skupaj s potoki vlažnega zraka. In to je neposredna grožnja zdravju vseh, ki so v sobi. Ali se je mogoče izogniti podobni situaciji? Seveda. V skladu z navodili za čiščenje zraka je treba redno izpirati rezervoar, očistiti diske in zamenjati kontaminirano vodo, ki se v idealnem primeru izliva. Takšno vzdrževanje naprave je treba izvajati enkrat na 3-4 dni. In če se naprava uporablja za določen časni načrtovano, potem je potrebno iz njega izpustiti vodo, pri čemer je rezervoar prazen.

Poleg higienskih pomanjkljivosti potrošniki opozarjajo na neprijetnost stalnega vzdrževanja ponorov zraka. Popravilo takih enot je drago zaradi kompleksne zasnove delov, ki se poleg tega zlahka poškodujejo, ko jih odstranimo zaradi čiščenja. Slabosti takšnih konstrukcij so naslednje:
 • Potreba po njihovem stalnem delu za vzdrževanje visokokakovostne vlage.
 • Nezmožnost ulova delcev prahu in alergenov, katerih velikost je manjša od 10-12 mikronov. To omogoča, da takšne smeti ponovno vstopijo v sobo.
 • Potreba po spremembi filtrov, ki proizvajajo fino čiščenje, kar zahteva dodatne stroške.
 • Nerodno telo, ki pokvari obliko prostora.
 • Visoki stroški, ki znašajo eno uro do 14-45 tisoč rubljev.
 • Prednosti uporabe

  Kakšne so pozitivne strani v ponorih zraka?
 • Odstranjevanje odpadkov, katerih velikost presega 10 mikronov.
 • Vlaženje zraka.
 • Sposobnost obdelave velikih površin zaradi prisilne absorpcije atmosferskih tokov.
 • Pomanjkanje ogrevanja vode je v rezervoarju, kar odpravlja možnost opeklin med vzdrževanjem in delovanjem naprave.
 • Delo takih naprav kot celote se šteje za koristno in varno, vendar nima pomanjkljivosti.

  Glavne značilnosti

  Kateri bi moral biti najboljši čistilec zraka? Najbolj aktualni parametri teh naprav so: - pokritost območjanapravo; - tehnologije, ki se uporabljajo pri delu; - produktivnost enote; - seznam osnovnih načinov in dodatne značilnosti določenega modela. Upoštevajte vsako od značilnosti zračnih ponorov podrobneje.

  Delovno območje

  Ta parameter je običajno naveden v navodilih proizvajalca naprave. Območje naprave je odvisno od izbire prostora, v katerem bo nameščen zračni filter. Večina potrošnikov raje namesti takšne enote v dnevni sobi ali spalnici. Vendar pa je slednja možnost še boljša, saj vam cel nočni spanec daje energijo in energijo za ves dan. Strokovnjaki ne priporočajo prenosa zraka iz prostora v sobo. Konec koncev, deluje, po principu naravnega izhlapevanja tekočine, ki se pojavi v daljšem časovnem obdobju. Ko prenesete napravo v eno od sob, je potrebno doseči ravnovesje vlage.
  Območje obdelovanega prostora bo odvisno tudi od moči stroja. Za majhne vrednosti ne bo mogoče upravljati velike kvadrature.

  Tehnologija

  Kaj dela čiščenje zraka? V takšnih enotah lahko uporabimo eno od dveh tehnologij. V prvem primeru pride do hidrofiltracije. Vključuje oblikovanje določene vodne zavese. Glavna skrivnost takšne tehnologije je v oblikovanju naprave, ko se poseben stožec postavi v rezervoar za vodo in majhne kapljice vode dvignejo navzgor. Pomembna pomanjkljivost v tem procesu je močan hrup. Zato so naprave zV spalnicah ni nameščena hidrofiltracija. Druga tehnologija se imenuje "hladna vodna kopel". To načelo se uporablja v strojih s pogonom z vrtenjem, kar ustvarja najfiniji vodni film, ki se nato upari pod delovanjem ventilatorja.

  Produktivnost

  Ta kazalnik je zelo pomemben. Označuje količino vode v gramih, ki za eno uro prehaja iz ponora v sobo. Velikost zmogljivosti kaže tudi prostornino rezervoarja. Konec koncev, bo ta indikator nujno povezan s količino tekočine, ki se vlije. S pregledom modelov hladilnega zraka pred nakupom je vredno izbrati ne prenizko zmogljivost. Konec koncev, v tem primeru boste morali nenehno nalivati ​​vodo v napravo.

  Načini delovanja

  Najenostavnejši modeli imajo ob zagonu le začetek največje moči. Bolje je, da se osredotočimo na naprave, ki delujejo v naslednjih variantah: - ekonomsko; - hitro; - samodejni način.
  V tem primeru ima naprava možnost nadzora, ki je lahko mehanska ali elektronska. S prvo možnostjo, kot so opozorili uporabniki, se enota precej manj zlomi. Vendar imajo elektronske naprave ugodnejše bonuse, kot na primer sposobnost nadzora osnovnih parametrov dela in spremembe moči.

  Dodatne funkcije

  Možnosti za pranje zraka so lahko veliko. Prisotnost enega ali drugega od njih bo odvisna od modela in proizvajalca. Najpogostejše različice dodatnih funkcij so: 1. Prisotnost ionizatorja zraka. To je zelo uporabna funkcija. Notri soNotranji negativno nabiti ioni povečajo imuniteto ljudi. 2. Sposobnost razkuževanja zraka. Podobno funkcijo opravlja ionizirajoča palica, vgrajena v napravo, ki je narejena iz antiseptične snovi z dodatkom srebra. 3. Prisotnost arome. Pri modelih s takšno funkcijo je poseben predel, v katerem je kos vate navlažen v eteričnem olju. Obstajajo tudi modeli ponorov, ki se zlahka spopadajo z nepotrebnim prahom in živalsko volno ter odstranijo neprijetne vonjave. Vendar je treba opozoriti, da se stroški takšnih "nadarjenih" agregatov povečujejo s povečanjem dodatnih možnosti.

  Optimalna izbira

  Pred izbiro čistilca zraka je treba po potrebi preučiti oceno takšnih naprav. Verjetno obstajajo modeli najbolj znanih blagovnih znamk. Zanimivo je, da se jim najprej in predvsem posvetimo. Dejansko, znani proizvajalci proizvajajo svoje lastne naprave samo z uporabo kakovostnih materialov, na primer iz posebne hrane plastiko, ki je ne le trajno, ampak tudi okolju prijazno. Izbirate lahko med bonitetnimi ocenami in zelo proračunskimi modeli, ki ne bodo motili lastnikov slabega dela in jim omogočili, da prihranijo veliko denarja.

  Fanline VE200

  Naša ocena zračnega sonca temelji na najboljših modelih, ki so na voljo po dostopnih cenah. In prvi od teh postal naprava ruskega proizvajalca Fanline VE200 stroškov, ki je približno 6100 rubljev. Ta model je zelo preprost. Njegova zasnova je vedro, ki je opremljeno z okrasno krmilno enoto z elektroniko. Vloga vlažilnika in. \ TČistilci v tem modelu igrajo diske. Naprava ima tudi majhen ventilator. Zaradi svoje preprostosti je naprava zelo zanesljiva in enostavna za uporabo. Popolnoma napolnjena 8-litrska zmogljivost zadostuje za 15-2 dni dela. Hranite rezervoar je tudi enostavno. Za to bo lastnik naprave samo odstranil zgornji del naprave. Model ima dodatno funkcijo arome in ionizirajočega zraka.
  Med slabostmi uporabnikov je prepoznavna nepopravljiva modra strela, ki je ponoči zelo moteča. Neskladnost delovanja je povezana s pomanjkanjem indikatorja, ki bi kazal na nizko raven vode.

  AIC S135

  Nadaljuje našo oceno zračnega upora, ki ima po relativno nizki ceni (7900 rubljev) najboljšo zasnovo. Model se razvija v Italiji, Kitajska pa je država proizvajalka. Treba je omeniti, da je v razredu proračunskih modelov zanimiv dizajn redkost. Vendar pa ta naprava zadovolji svojega lastnika ne samo videz. Sposoben je servisirati veliko površino (do 30 kvadratnih metrov), kar je za večino sob standardnega stanovanja povsem sprejemljivo. Seveda je zmogljivost tekočine v modelu AIC S135 majhna. To je samo 35 litrov. Toda nalivanje vode v rezervoar je preprosto preko vrha, kar močno poenostavi proces delovanja.
  Naprava zagotavlja indikator nizke ravni tekočine. Zaradi te funkcije je nemogoče zamuditi trenutek, ko je zmogljivost opustošena. Model ima dva načina delovanja. Ena od njih je dnevna, v kateri ventilator pridobi maksimalno hitrost. Drugi način je noč. On jevam omogoča, da zmanjšate hrup iz umivalnika, ki je težko slišati, ki se nahaja tudi v metrih od naprave. Učinkovitost vlaženja modela je pri proračunskem razredu dostojna. Toda stopnja čiščenja uporabnikov je nezadovoljna. Tudi po filtraciji v zraku je še vedno prah.

  Boneco W 2055A

  Naša ocena čistilca zraka je še vedno najtišja naprava z odlično funkcionalnostjo. Država-proizvajalec modela je Švica. Povprečna cena znaša 17990 rubljev. Ni čudno, da je zračna blazina Boneco W 2055A visoko uvrščena na potrošniški trg gospodinjskih aparatov. Navsezadnje so bili Švicarji vedno pozorni na podrobnosti svojih izdelkov in na njihovo kakovost. Čistilec zraka Boneco W 2055A je po videzu lakoničen. Njegov nadzor je le majhen regulator, ki lahko spremeni hitrost delovanja. Naprava ima dva načina delovanja - šibka in močna. Prva različica je primerna za nočno delo, saj vam omogoča popolno odpravo učinka hrupa. Na sprednji strani švicarskega čistilnika zraka je majhen indikator, ki prepozna nizek nivo vode. Če je bila na njej rdeča luč, potem je čas, da jo natočimo. Rezervoar, ki je 7 litrov, se zlahka odklopi, tako da ga je mogoče ponovno napolniti s tekočino. Naredite to samo enkrat na dan.
  ​​Edini negativni dejavnik pri delovanju pripomočka je njegovo nemoteno glagolstvo v procesu dela. Vendar pa, glede na povratne informacije uporabnikov, to ni nadležno in lahko zlahka navadite nanj.

  VentaLW15

  Naslednji korak v naši uvrstitvi je naprava, ki ima najboljšo ceno (17480 rubljev) za dokaj visoko kakovost. To je zračni čistilec Venta LW15, ki je izdelan v Nemčiji. Zasnova tega modela zagotavlja naravno vrsto vlažilca, skupaj z vodnim filtrom. Čistilec zraka Venta LW15 odlično deluje z vonjem in prahom in je v primerjavi s svojimi modeli nekoliko boljši. Nemški proizvajalci napravi niso dali prefinjenega dizajna. Videz naprave je precej preprost, hkrati pa pritegne pozornost elektronskega nadzora. Naprava je sposobna učinkovito vlažiti prostore do 20 kvadratnih metrov, kar bistveno izgubi druge zračne pralnice na trgu. Kljub temu pa je model nemškega proizvajalca eden od najbolje prodajanih v naši državi.

  Panasonic F-VXH50

  Ti zračni ponori so izdelani na Japonskem. Naša ocena je zaradi svoje odlične zasnove, ki privablja veliko kupcev, kljub dejstvu, da je cena naprave precej visoka in je 28.800 rubljev. Pranje zraka japonskega proizvajalca lahko služi površini do 40 kvadratnih metrov in ima najnaprednejše elektronsko polnjenje. Od dodatnih funkcij, uporabniki upoštevajo sposobnost naprave, da "zapomni" čas svojega lastnika dneva, da vključi močnejši način v nekaj minutah do predvidenega trenutka kuhanja, odpiranja oken itd. Deluje zahvaljujoč vgrajeni fotocelici, ki zajame začetektemi V napravo so vključeni filtri in drugi materiali, ki manjkajo že skoraj 10 let. Upoštevajo ga uporabniki in priročna zasnova naprave, zaradi katere za servisiranje sploh ni težko.

  Sorodne publikacije