Nastavitev usmerjevalnika ASUS DSL-N12U

Že dolgo je vsaka omrežna oprema, vključno z usmerjevalniki in usmerjevalniki, prenehala biti nedosegljiva. V vsakem stanovanju nameščena taka naprava. Najcenejše možnosti so na voljo tudi revnim ljudem. Seveda se takšni modeli ne razlikujejo v različnih funkcijah in možnostih. Ampak vedno bi bilo zaželeno od poceni in enostavne naprave narediti "cvet". O takem usmerjevalniku in pogovoru v članku. Pred nekaj leti je ameriška družba ASUS predstavila odličen proračunski model, ki privablja stabilnost dela in preprostost pri oblikovanju. Družbi je uspelo uvesti veliko število dodatnih funkcij ob najnižjih stroških, zato je ta naprava tako priljubljena. Več podrobneje.

Priložnosti

Usmerjevalnik, omenjen v članku, je naprava s povprečno ceno, zato se razlikuje od nekoliko poceni modelov z nekaterimi lastnostmi. Ima dve zunanji anteni. Hitrost prenosa podatkov lahko doseže 300 Mbps. Če nadgradite ročne funkcije, lahko dobite višjo oceno in čim bolj stabilno omrežje.

Router ASUS DSL-N12U je bil izdan s posodobljenim vmesnikom. Povezava naprave je postala veliko lažja in lažja. Če primerjate ta model z drugimi usmerjevalniki, potem morate opozoriti na zelo enostavno namestitev. Uporabnik ga bo moral izvajati ne preko nadzorne plošče, ampak s pomočjo posebnega pripomočka. Na voljo je skupaj z usmerjevalnikom. Lastnik je dovoljenustvarite do štiri imena SSID. To pomeni, da če tega besedila ne razumemo, je dovoljeno imeti več ločenih brezžičnih omrežij. Ta rešitev je primerna za tiste, ki čutijo potrebo po ustvarjanju različnih dostopnih točk za sebe, goste, otroke in tako naprej. Za vsako omrežje lahko nastavite svoje nastavitve, omejitve in omejitve. Lahko delate tudi z WPS. Na podlagi usmerjevalnika lahko ustvarite omrežni tiskalnik. Zaradi dodatne funkcije odjemalca je tiskalnik mogoče priključiti na napravo s kablom in tiskati iz mobilnega telefona ali katere koli druge naprave, ki je povezana z omrežjem.

Povezava

Preden se lotite vprašanja priključitve usmerjevalnika ASUS DSL-N12U, morate narediti nekaj prilagoditev. Pravilno nastavite omrežni naslov strežnika. Najbolje je, da nastavite način "samodejno". Kabel mora biti nastavljen na stikalo, njegova vtičnica je podpisana z besedo LINE. Nato je treba žico izvleči z DSL v priključku usmerjevalnika - ADSL. Po tem morate telefonski kabel priključiti na napravo. Takoj morate vzeti obliž, priključiti se na računalnik. Preden lastnik začne konfigurirati omrežje, ga morate ponastaviti na tovarno. Kako to storiti? Samo pritisnite ustrezno tipko na ohišju (Ponastavi).

Omrežne nastavitve

Omrežne nastavitve so dokaj enostavne in nimajo veliko časa in truda za spremembo. Pojdite na nadzorno ploščo naprave ASUS DSL-N12U. Mimogrede, če je vse pravilno označeno, se bo pojavil internettakoj. Če želite delati s kabelskim internetom, pojdite v meni WAN. V "Protokolu" morate navesti naslednje - PPPoE. Potem bo stranka opazila dve polji: VPI in VCI. Zapisati morajo metrike 1 in 50. V načinu "enkapsulacija" je treba določiti LLC. Potem je vse preprosto: levo sta dve polji, ki jih potrebujete za vpis uporabniškega imena in gesla za dostop do nastavitev usmerjevalnika in interneta. Te podatke praviloma določi ponudnik. Vse, kar ostane, je, da shranite vnesene podatke.

Ustvarjanje brezžičnega omrežja

Za interakcijo z brezžičnimi dostopnimi točkami in ne za napajanje kablov morate trdo delati z nastavitvami ASUS DSL-N12U. Pojdite na razdelek Wi-Fi. V polje ime morate vnesti ime, ki se zdi, da je uporabniku prilagojeno splet. Oddelek "Metoda overjanja" določa način šifriranja za informacije. Najbolje je izbrati WPA-Personal. Prihrani hitrost prenosa podatkov in izboljša varnost. V meniju "Encryption" (Šifriranje) morate določiti TKIP. Nato morate podati geslo, ki je ključ za dostop do signala. Ostaja, da shranite vse podatke in zaprete.

Vzpostavitev tiskalniškega strežnika

Funkcija omrežnega tiskalnika je prijetna za številne lastnike, ima veliko pozitivnih mnenj. Toda kako delati z njim, kako se povezati in kako konfigurirati ASUS DSL-N12U? Morate ga priključiti na računalnik, namestiti vse potrebne gonilnike za njegovo delo in testirati kakovost delovanja. Če gre vse dobro, lahko nadaljujete. Vse morate namestitigonilniki in pripomočki, ki so opremljeni z usmerjevalnikom, posebej za delo s tiskalniki. Nato naprave povežite s kablom. Ta nastavitev je končana. Če je vse narejeno, bo vsaka naprava, priključena na omrežje, lahko takoj delala s tiskalnikom.

Kako nadgraditi vdelano programsko opremo?

Varnost, na kateri teče usmerjevalnik ASUS DSL-N12U, mora biti občasno posodobljena. To bo zagotovilo popravek vseh napak, bolj stabilno delo. Če je usmerjevalnik kupljen, je treba takoj nadgraditi. To storite tako, da obiščete uradno spletno stran in poiščete ustrezno različico programske opreme. Praviloma je v stolpcu "Vozniki in pripomočki". Nato pojdite na nastavitve usmerjevalnika, pojdite v meni "Administracija". Nato poiščite stolpec »Posodobitev programske opreme«. Obstaja datoteka, ki jo morate že prenesti s spletnega mesta. Lastnik mora počakati na konec posodobitve in ponovno zagnati usmerjevalnik.

Recenzije

ASUS se že dolgo dokazuje kot odličen proizvajalec, ki skrbi za kakovost prodanega blaga. Nastavitev usmerjevalnika ASUS DSL-N12U v nekaj sekundah je zelo preprosta. Pogosto ima lastnik dovolj, da poveže napravo in samodejno konfigurira usmerjevalnik. Uporabniki prav tako upoštevajo, da vam usmerjevalnik omogoča delo z IPTV in telefonijo. Smart TV je na voljo. Naprava se včasih pregreje, saj obstajajo težave z optimizacijo delovnih procesov. Vendar pa nato ne vpliva na funkcionalnost naprave. Vse težave je mogoče odpraviti s posodobitvijo vdelane programske opreme.

Sorodne publikacije