Procesor Core i7-3770: Lastnosti in povratne informacije

Core i7-3770 je idealen procesor za ustvarjanje visoko zmogljivih igralnih računalnikov, grafike ali delovnih postaj in celo strežnikov začetne ravni. Ta čip je sposoben reševati vse naloge, vključno s tistimi, ki zahtevajo povečanje zahtev za strojno opremo elektronskega računalnika. Čeprav je bila ta CPU izdana leta 2012, ima še vedno zadostno raven učinkovitosti.

Za prevajanje, kateri računalniki je ta CPU dodeljen?

Intelovi čipi za predvideni namen so razdeljeni na naslednji način:
 • Čipi serije Celeron so zasnovani za organizacijo pisarniških delovnih mest. Skromne značilnosti tehničnega načrta in najmanjša hitrost ne omogočajo uporabe takšne CPE na drugačen način.
 • Čipi nekoč legendarne linije Pentium se lahko pohvali z nekoliko višjo stopnjo učinkovitosti. Podobne odločitve so bile sprejete za igralniške sisteme začetne ravni. Tudi na podlagi takega CPU je bilo mogoče organizirati multimedijsko postajo ali celo tiskalni strežnik.

 • Povprečne procesorske naprave za zmogljivost in stroške so bile jedrni čipi i 3 in i 5. V tem primeru so se tehnične specifikacije znatno izboljšale. Ta odtenek jim je omogočil uporabo v igralnih računalnikih srednjega razreda. Prav tako so bili videti precej dostojno na grafičnih postajah ali tiskalniških strežnikih.
 • Segment najbolj produktivnih izdelkov je sprejemal odločitve na podlagi i 7. V tem primeru je osebni računalnik prejel maksimumhitrosti in dovoljeno reševanje vseh nalog. Samo z gospodarskega vidika je bila uporaba teh čipov upravičena z LGS pri izvajanju nalog, ki zahtevajo največ virov. To je strežnik začetne ravni, tako delovna postaja ali grafična postaja, kot tudi brezkompromisni igralni računalnik, računalniški sistem za zapisovanje večpredstavnostnih informacij in strežnik baz podatkov.

 • Paket

  V oznaki Core i7-3770 ni črke "K". To pomeni, da je v tem čipu frekvenčni množilec blokiran, tako da ni mogoče overclockati takšne procesorske rešitve. Zato bi bilo najbolj optimalno, če bi jo kupili pri dostavi VOX, ki je vključevala naslednje:
 • CPU.
 • Zaščitna škatla iz prozornega plastičnega materiala za varen transport čipa.
 • Nalepka za ohišje računalnika z družino logotipov procesorja.
 • Podjetje Intel hladilnik. Njegova sposobnost za delovanje CPU v nominalnem načinu je bila več kot dovolj.
 • Termopast z izboljšanim odvajanjem toplote iz polprevodniškega kristala.
 • Potrdilo o skladnosti proizvoda z različnimi normami in direktivami EU in ZDA.
 • Plačilna kartica s celotnim številom različnih obveznosti.
 • Priročnik za uporabo naprave v papirni obliki in v zelo stisnjeni obliki.
 • Zgornja različica dobave VOX je bila dražja od TRAIL, ker je vključevala standardni hladilni sistem. Druga različica kompleta z vrednostnega položaja pa je bila na začetku bolj dostopna, toda vsčasoma je bilo treba kupiti dodaten hladilnik in toplotno pasto, kar je znatno povečalo stroške takega nakupa. Zato je z ekonomskega vidika nakup okvirne različice, imenovane VOX, izgledal najbolj optimalno.

  Arhitektura silicijevega kristala, frekvenca

  Obravnavana rešitev je vodilna procesna naprava in spada v tretjo generacijo čipov, ki temeljijo na arhitekturi Core. Kodno ime za to mikroarhitekturo je Iveyov most. Ta CPU vključuje štiri jedra. Zaradi zelo razširjene tehnologije NT danes, lahko ročaj kodo že v 8 tokov. Minimalna nazivna frekvenca za Intel Core i7-3770 - 3 4 GHz. Z uporabo tehnologije TurboBust je ta čip povečal svojo frekvenco v primeru večje kompleksnosti rešene naloge, katere največja vrednost je ustrezala 39 GHz. Če pride do pregrevanja silicijeve podlage mikroprocesorske naprave, se frekvenca samodejno zmanjša na 34 GHz. Prav tako je treba opozoriti, da je ta čip nameščen v procesorski priključek LGA 1155 in lahko deluje v povezavi z nizi sistemske logike iz serije Intel 6X in 7X. V prvem primeru bo morda potrebna posodobitev sistema BIOS.

  Cache

  Popolna organizacija predpomnilnika je omogočila bistveno izboljšanje zmogljivosti Core i7-3770. Značilnosti tega hitrega spomina so opozorile na njegovo tristopenjsko organizacijo. Prva raven lahko vsebuje 256 KB navodil in podatkov. Drugi se je povečal na 1 MB, tretji pa na skupno 8 MB.

  RAM

  DovoljNapredna postavitev polprevodniškega substrata je bila v CPU, kot v vseh drugih sodobnih Intelovih čipih. CPU Core i7-3770 je vključeval računalniška jedra, vgrajen grafični pospeševalnik prvotnega razreda in severni most sistemske logike. Slednji je vključeval tudi krmilnik RAM-a. Takšna organizacija računalniškega sistema je omogočila povečanje hitrosti računalniškega sistema, vendar je omejila število vrst uporabljenega RAM-a. Edini tip pomnilnika, s katerim bi ta čip lahko deloval, je DDR3, ki lahko znaša 1333 ali 1600 MHz. Dovoljena je bila uporaba in hitrejši pomnilnik, vendar je deloval pri vseh enakih največjih dovoljenih 1600 MHz. OCP krmilnik je bil dvokanalni in je lahko obravnaval do 32 GB.

  Termični paket, temperatura, tehnologija

  , ki jo porabi 77W v procesu Intel Core i7-3770. Značilnosti te CPU kažejo nominalno temperaturo 674 ° C, največja dovoljena - 105 ° C. Ta procesorska naprava je izdelana s tehnologijo TriGate, ki je v skladu z dovoljenim odstopanjem 22 nm.

  Sintetični preskusi

  Dobri rezultati so prikazani v različnih paketih sintetičnih testov Core i7-3770. Ta presega 10-15 odstotkov prejšnjega vodilnega modela i7-2600 in prav tako zaostaja za novejšo visoko zmogljivo CPU i7-4770. Odločitev iste konkurenčne družbe AMD v obraz FX-8XHX in Phenom II, vredna konkurence z vodilnimi "Intel", ni mogla nadoknaditi. Njihova zmogljivost je bila enaka kot pri i5 ali celo i3. Preskusna plošča je bila sestavljena iz matične plošče Z 77 RAM DDR3 standard 2x4in 1600 MHz, grafične kartice Radeon HD 7970 z 1 GB GDDR 5. Test WPrime je dal naslednje rezultate:
 • 4770 - 227.
 • 3770-232.
 • 2600-237.
 • Podoben vzorec je opazen v večini drugih sintetičnih pakiranj. Delovanje vsake generacije procesorjev se postopoma povečuje.

  Rezultati v igrah

  Kot pri sintetičnih testih, procesor Intel Core i7-3770 zavzema vmesni položaj med i 7-2600 in i 7-4770. Prvi je v primerjavi z zmogljivostjo za 10-15 odstotkov večji, od drugega pa zaostaja za drugim. Rešitve AMD bistveno izgubijo junaka tega članka. Na primer, dajmo rezultate v igri Prototype 2 pri reševanju 1680X1050 in v kombinaciji z najvišjo kakovostjo v kadrih:
 • 4770 - 62-95.
 • 3770-59-91.
 • 2600 - 52-82.
 • Phenom II 980 - 38-61.
 • FX-8150 - 36-57.
 • Odlična arhitektura in visoka stopnja optimizacije programske opreme pod čipom "Intel" jim omogoča, da brez kakršnih koli težav pred odločitvijo konkurenčnega podjetja.

  Overclocking

  Kot smo že omenili, je minimalna frekvenčna vrednost v nominalnem načinu za procesorje Intel Core i7-3770 34 GHz. Vendar ta čip podpira tudi tehnologijo TurboBust. Zato lahko poveča svojo frekvenco v procesu delovanja. S štirimi aktivnimi jedri lahko njegova vrednost doseže 37 GHz, z dvema - 38 GHz in pri eni - 39 GHz. Pri tem so vse možnosti overclockiranja tega procesorja končane.

  Grafični pospeševalnik

  Druga pomembna značilnost tega čipa je bila, da ima polprevodniški kristal integrirano grafikopospeševalnik Pripadal je modelu HD Graphics, njegov model pa je 4000. Ni imel ločenega video pufra in je uporabil sistemski RAM za shranjevanje grafičnih informacij. Največja velikost video medpomnilnika v tem primeru lahko doseže 1 GB. Število priključenih monitorjev je bilo v tem primeru omejeno na tri dele. Vrednosti frekvence te rešitve so bile omejene na 650 MHz, na vrhu pa na 11 GHz. Ta grafična kartica je imela dokaj nizko raven zmogljivosti, kar je bilo dovolj za reševanje najbolj preprostih nalog. Za maksimalno razkritje zadevnega čipa v takem računalniku je bilo treba namestiti visoko zmogljivi diskretni grafični podsistem.
  Mnenja
  Seveda se nekateri pomembni prodori v polprevodniških rešitvah ne morejo pohvaliti s procesorjem Core i7-3770. V bistvu je vse enako in 7-2600, vendar je izdelan iz naprednejše tehnologije in nekoliko višjih stopenj čipov. Zaradi bistvenega povečanja zmogljivosti v primerjavi s svojim predhodnikom ta čip ne more prikazati. Le izboljšan tehnološki proces je omogočil povečanje energetske učinkovitosti te CPE. Druga pomembna značilnost tega mikroprocesorskega izdelka je njegova precej visoka cena. Tako so lastniki odločitev pregledali v svojih pregledih.

  Stroški

  Prvotno je bil ta čip v konfiguraciji proizvajalca TRAIL ocenjen na 272 $. Škatla različica stane $ 305. Ob upoštevanju, da je ločen hladilni sistem strošek $ 50, je bil nakup upravičenTo je druga možnost dostave. Zdaj lahko tak čip že kupite za 15.000 rubljev iz zaloge in v novi državi. Pri popravilu ali nadgradnji starega računalnika na osnovi te računalniške platforme je ta pridobitev upravičena. Toda pri sestavljanju novega računalnika je bolje pogledati v smeri novejših procesorskih rešitev.

  Povzetek

  V obdobju 2012–2013 je bil Core i7-3770 resnično bonus čip. Zdaj ga je zamenjal posodobljen predstavnik iste linije, vendar z izboljšanimi specifikacijami in naprednim tehnološkim procesom. Zato je nakup te CPE upravičen le v primeru popravila ali nadgradnje računalnika, ki temelji na LGA 1155.

  Sorodne publikacije