Pametni telefon Sony Xperia XA1 Plus: pregledi, funkcije in funkcije

Sony Xperia XA, izdana leta 2016, je povzročila dvoumno reakcijo. Po eni strani je uporabnikom všeč delo oblikovalca, zahvaljujoč kateremu je bil ustvarjen privlačen in priročen v obtoku pametni telefon. Življenjska doba baterije je bila majhna, model pa je nestabilen. V letu 2017 je bil XA pametni telefon nadgrajen na uporabnike v obliki znanega, vendar izboljšanega Xperia XA1 Plus. Ocene kažejo na še večjo odličnost v odličnem korpusu in privlačnost novih specifikacij, vključno s posodobljeno kamero z ločljivostjo 23 milijona slikovnih pik in zaslonom FullHD.


Tako je Xperia XA1 uspela postati tisto, kar so vsi pričakovali od XA, in pametni telefon lahko tekmuje s tako priljubljenimi modeli, kot sta Moto G5S Plus in Lenovo P2?

Design

V razvrstitev privlačnosti srednjega razreda mobilnih telefonov Sony Xperia XA1 Plus Dual, glede na preglede, enostavno zasede prvo mesto. Zasnova monobloka je edinstvena v mnogih pogledih, zahvaljujoč zaslonu, ki se razteza od enega roba ohišja do drugega. Levi in ​​desni okvir zaslona sta zelo subtilna, čeprav širša od HA1. Rezultat, seveda, ni le estetsko prijeten - ima praktično prednost. XA1 Plus je priročen za uporabo z eno roko. To je odlična novica za tiste, ki pogosto pišejo SMS sporočilo v pogojih, kjer je ena roka zasedena. V skladu s pregledi, lastniki pametnega telefona Sony Xperia XA1 Plus jim je všeč celo več kot vodilni Xperia XZ. Ima enake ploske zgornje in spodnje strani ter bolj stabilno obdelavo plastike. Po intenzivni uporabi telefona na njegovi površini je večlahke praske, vendar je to opazno le, ko svetloba pade pod določenim kotom. Seveda, odtisi ostanejo na hrbtni strani, vendar se jih zlahka znebite.


Kot večina telefonov tega cenovnega razreda, vodoodpornost ni enaka. Vendar pa je model dobro zaščiten pred brizganjem, zato ga je mogoče varno uporabljati med dežjem.

Zaslon

Telefon je opremljen z zaslonom LCD z ločljivostjo FullHD. 1080r in 55-palčna diagonala zagotavljata gostoto slikovnih pik 401 t /inch, kar je v bistvu zlati standard za cenovne modele srednjega razreda. Fotografije in filmi so reproducirani na zaslonu IPS z dostojno jasnostjo. V skladu s pregledi, Sony Xperia XA1 Plus, ko aktivirate način Super Vivid Mode, prav tako kaže presenetljivo bogate barve. Stopnja kontrasta (1572: 1) je prav tako impresivna z globokimi črnimi (0376 nits) in čisto belimi (591 nits) cvetovi. To je odlično za matrico LCD, vendar ne za AMOLED. V sobi ni težav z vidnostjo. Pri maksimalnih nastavitvah lahko preprosto berete besedilo tudi na svetel sončen dan. Natančnost natančnosti barv ne vpliva samo na to. Bela je nagnjena k modri barvi z DeltaE = 10. Čeprav je povprečna DeltaE = 57 normalna, je netočnost bele barve opazna. Rdeče barve so precej utišane, še posebej v primerjavi z zasloni AMOLED.

Povezljivost

Pametni telefon je na voljo v različicah z eno in dvema karticama SIM. Cat.6 LTE podpira modem Helio P20 s hitrostjo prenosa do 300 Mb /s. Podpira standard Wi-Fi b /g /n za 24 GHz in a /n za 5 GHz. Lahko oddaja videoprek brezžičnega omrežja prek Miracasta. Bluetooth v4.2 LE je opremljen z avdio usmerjenim protokolom na osnovi aptX. Na voljo sta tudi NFC in FM radio. Geopozicioniranje se izvaja na sistemih GPS in GLONASS, ne pa na sistemih BDS ali Galileo. Periferne naprave se lahko povežejo prek vrat USB-C, vendar pa USB 2.0 omeji hitrost prenosa na 480 Mb /s. Ohranjena je tudi 35 mm vtičnica za slušalke.
Mediji
Na žalost, po mnenju pregledov, pametni telefon Sony Xperia XA1 Plus ne podpira zvoka z visoko ločljivostjo kot nekateri od dražjih modelov japonskega proizvajalca. Prav tako lahko telefon izboljša kakovost nizko-bitne skladbe, čeprav je dinamična normalizacija dinamične funkcije za prilagoditev razlike v glasnosti med skladbami in videoposnetki. Storitev sledenja ID-ju sledi od 15. septembra in ni več podprta.
Za shranjevanje vaših predstavnostnih datotek, aplikacij in preostalega kupca je na voljo 32 GB. Od teh je približno 10 GB že operacijskega sistema in nameščene programske opreme. Kljub temu lahko hitro in preprosto povečate ta obseg za 256 GB z namestitvijo pomnilniške kartice micro-SD, ki bo vedno nosila ogromno albumov in filmov.

Programska oprema

Xperia XA1 deluje na operacijskem sistemu Android 7.0 OC. Platforma bi morala biti znana lastnikom drugih druidov, saj se celoten videz operacijskega sistema in uporabniškega vmesnika v zadnjih letih ni bistveno spremenil. Pojavile so se nekatere funkcije, kot je način deljenega zaslona, ​​ki vam omogoča, da poganjate dve aplikaciji vzporedno. Tudi delno posodobljena splošna navigacija in meniji in delo je bilo opravljenopovečanje učinkovitosti operacijskega sistema. Ampak to je v bistvu isti Android, ki ga vsi poznajo in ljubijo. Seveda je Sony spremenil vmesnik XA1, ki mu je dal edinstvenost Xperie. Tema Unified Design ustreza barvi telefona, pa naj bo črna, bela, zlata ali roza, kar zagotavlja celovitost videza modela.
V skladu z ocenami je dvojni pametni telefon Sony Xperia XA1 Plus prejel številne edinstvene funkcije, ki niso tekmeci. Na primer, prek vašega domačega omrežja WiFi lahko predvajate igre Playstation, ki jih lahko igrate kjerkoli v apartmaju. Novinci bodo potrebovali pomočnika Sonyja, ki ponuja veliko nasvetov za povečanje uporabe telefona in aplikacij, kot je Smart Cleaner, ki odstrani neželene pomnilniške datoteke in način varčevanja z baterijo.

Uspešnost

Ena največjih napak prejšnjega modela je bila pomanjkanje procesorske moči, zaradi česar je bilo delo v vmesniku neprijetno in razočarano. Sony je izboljšal značilnosti modela, čeprav je bil to le majhen korak naprej. Telefon je opremljen s proračunskim čipom Mediatek, tokrat je P20. Na srečo se je količina RAM-a povečala z 2 na 3 (ali 4) GB, kar vpliva tudi na vsakodnevno delo. Tako, čeprav uporabniki testov pokazala le rahlo izboljšanje (povprečna ocena AnTuTu pametni Sony Xperia XA1 Plus, glede na preglede, je 55 tisoč točk, in v XA je bilo 47 tisoč), telefon je veliko bolj stabilen.
Model dokazuje, da lahko podjetje Mediatek ustvari dostojne procesorje na srednji ravni. Snapdragon 625je v večjedrnih aplikacijah nekoliko močnejši, vendar pa ga P20 presega v enojnih aplikacijah in ima rahlo prednost v grafiki. V skladu s pregledi, Sony Xperia XA1 Plus Dual smartphone včasih prenese kratke premore, vendar so ponavadi delo dosledno. Uporabniki so bili presenečeni, kako dobro ta telefon obravnava dve aplikaciji v načinu delitve zaslona. Na primer, hkrati lahko gledate videoposnetke v YouTubu in obiščete spletna mesta na internetu.

Trajanje trajanja baterije

Življenjska doba baterije se je znatno povečala. Če je bila rezerva energije v prejšnjem modelu dovolj le en dan in včasih ni trajala do večera, potem nevzdržljiva baterija z zmogljivostjo 3430 mAh zagotavlja veliko daljše delo. Popolno polnjenje Sony Xperia XA1 Plus G3412 temelji na ocenah, ki zagotavljajo 23 ur telefonskih klicev ali 155 ur brskanja po spletu preko brezžične povezave Wi-Fi ali 125-urne filmske oddaje. Ocena je 102 ur - več kot štiri dni dela, pod pogojem, da se pogovor, gledanje videa in uporaba interneta opravijo 1 uro na dan. To je izjemen dosežek.
Sony Xperia XA1 Plus ocenjuje pohvale za podporo hitro polnjenje in prilagodljivo tehnologijo polnjenja Qnovo, ki se uporablja v najboljših telefonih japonskega proizvajalca. Zagotavlja, da se baterija ne polni, kar lahko povzroči škodo na njej ali vpliva na njeno vzdržljivost.

Kamere

Ena izmed največjih posodobitev dvojnih pregledov Sony Xperia XA1 Plus je nova 23-megapixel kamera. V primerjavi s starim 13-milijona slikovnih pik senzor, to je res resen napredek.Res je, da 4K video ni mogoče posneti, vendar pa videoposnetki v HD ločljivosti, posneti s stabilizacijo slike SteadyShot, lepo izgledajo. Vrhunski samodejni način fotoaparata Sony Xperia XA1 Dual 32 GB popolnoma ustreza vašim vsakodnevnim posnetkom s pravimi pogoji osvetlitve. Uporabniki, ki želijo prilagoditi svoje nastavitve za doseganje popolnega posnetka, se popolnoma ročno upravljajo.

Zaključek

Pametni telefon Sony Xperia XA1 Plus hvali za znatno izboljšanje glede na prejšnje modele, zaradi česar je lahko postal močan tekmec za konkurente, kot sta Moto G5S Plus in Lenovo P2. Izboljšan dizajn je bil izboljšan, da bi bil telefon še bolj privlačen in udoben, njegova visoka zmogljivost in dolgo življenjsko dobo baterije pa zagotavljata prijetnejšo uporabo naprave. Samo pomanjkanje Full HD senzorja in senzorja prstnih odtisov uničita celotno sliko modela.

Sorodne publikacije