Bjorn Stroustrup. Zgodovina ustvarjanja C ++

V tem članku bomo obravnavali oblikovanje enega najbolj zapletenih in nepogrešljivih programskih jezikov C ++. Njen ustvarjalec je programer Bjern Stroustrup, katerega biografija je primer neverjetne osredotočenosti.

 • Magisterij po diplomi na univerzi Aarhus (Danska) na oddelku za računalništvo.
 • Obramba disertacije na Univerzi v Cambridgeu. Članstvo v kolegiju. Churchill
 • Selitev v New Jersey in delo v računalniškem raziskovalnem centru Bell Telephone Laboratories.
 • Upravljanje obsežnega programskega oddelka na AT & T Bell Labs.
 • Članstvo v Nacionalni tehniški akademiji (ZDA).
 • Članstvo na Akademiji za medicino, tehniko in znanost v Teksasu.
 • In zaslužene nagrade in priznanja, od katerih je ena - ime Grace Murray Hooper - pridobljena za razvoj jezika C ++.

  Kaj je prišlo do Bjorna Stroustrupa

  C ++ programski jezik ima zgodovino iz leta 1979, ko je nadarjen programer opravil svoje delo za svojega doktorja filozofije. Jezik, s katerim je delal, je bil Simula, namenjen predvsem (po imenu) simulacijam. To je prvi jezik, ki podpira paradigmo objektno usmerjenega programiranja, ki je, kot je razkril Bjorn Stroustrup, zelo koristen za razvoj programske opreme. Vendar je bil jezik Simula prepočasen za praktično uporabo.

  Jezik C

  Kmalu zatem se je Bjorn Stroustrup začel ukvarjati s "C z razredi" (C ++), ki kotIme pomeni, da ga nadomešča C. Njegov namen je bil dodati objektno usmerjeno programiranje jeziku "C" (ki je bil in ostaja jezik, ki si zasluži spoštovanje svoje mobilnosti) brez žrtvovanja hitrosti ali nizke funkcionalnosti. Njegov jezik je vključeval razrede, osnovno dedovanje, vdelavo, privzete argumente argumentov in stroge tipske kontrole poleg vseh funkcij jezika "C".

  Prevajalnik

  Prvi prevajalnik "C z razredi" je bil imenovan Cfront in pridobljen iz prevajalnika C CPre. To je bil program, namenjen prevajanju kode "C v razrede" v navadno C. Zanimivo je omeniti, da je bil Cfront napisan predvsem na "C z razredi", zaradi česar je samozadosten prevajalnik (prevajalnik, ki lahko sestavite sami). Kasneje bo Cfront zaprt leta 1993, ko bo postalo težko vključiti nove funkcije, in sicer izključitev C ++. Kljub temu je imel Cfront velik vpliv na izvajanje prihodnjih prevajalcev in na operacijski sistem Unix.

  Kronologija izvora S ++

  Leta 1983 se je ime jezika spremenilo iz "C v razrede" v C ++. Operater v C ++ je operater za povečanje spremenljivke. To daje idejo o tem, kako je Bjorn Stroustrup razmišljal o programiranju in njegovem otipljivem jeziku z veliko novostmi. Najbolj opazne so virtualne funkcije, preobremenjenost funkcij, povezave s simbolom & amp ;, ključna beseda const in enovrstični komentarji z dvema poševnima rižema (to je funkcija iz jezika BCPL).
  Leta 1985 je biloObjavila je Stroustrupovo knjigo z naslovom "Programski jezik z ++", prevedena v 19 jezikov in prenašala 4 ponatise. Istega leta je bil C ++ uveden kot komercialni izdelek. Jezik še ni uradno standardiziran, zato je knjiga zelo pomembna. Leta 1989 je bil jezik posodobljen tako, da je vključeval zaščitene in statične člane ter dedovanje iz več razredov.
  Leta 1990 je bil izdan učbenik z oznako C ++. V istem letu se bo kot komercialni izdelek izdal prevajalnik Borland Turbo C ++. Turbo C ++ je dodal veliko dodatnih knjižnic, ki lahko pomembno vplivajo na razvoj C ++. Čeprav je bila zadnja stabilna izdaja Turbo C ++ v letu 2006, se prevajalnik še vedno pogosto uporablja. Leta 1998 je Odbor za standarde C ++ objavil prvi mednarodni standard za C ++ ISO IEC 14882: 1998, ki bo neuradno znan kot C ++ 98. Menili so, da je referenčni priročnik z oznako C ++ imel velik vpliv na razvoj standarda. Vključena je bila tudi standardna knjižnica s predlogami, ki je svoj konceptualni razvoj začela leta 1979. Leta 2003 se je odbor odzval na številne težave, o katerih je poročal v svojem standardu iz leta 1998, in ga ustrezno spremenil. Spremenjeni jezik je bil imenovan C ++ 03.
  Leta 2005 je Odbor za standarde C ++ izdal tehnično poročilo (imenovano TR1), v katerem so podrobno opisane različne funkcije, ki naj bi jih dodali najnovejšemu standardu C ++. Novi standard je bil neuradno imenovan C ++ 0x, saj naj bi bil izdan ob koncu prvega desetletja. Nenavadno je, da novi standard ne bo izšel do sredine leta 2011. Pred tem je biloizdanih je bilo več tehničnih poročil, nekateri prevajalci pa so začeli dodajati eksperimentalno podporo za nove funkcije.

  Standard 2011

  Sredi leta 2011 je bil zaključen nov standard C ++ (imenovan C ++ 11). Projekt knjižnice Boost je imel pomemben vpliv na novi standard, nekateri novi moduli pa so bili pridobljeni neposredno iz ustreznih knjižnic Boost.
  Nekatere nove funkcije so vključevale podporo za regularne izraze (podrobne informacije o regularnih izrazih najdete tukaj), obsežna knjižnica za naključno rabo, nova knjižnica C ++, atomistična podpora, standardna knjižnica tokov (do leta 2011 v C in C ++). je bila odsotna), nova sintaksna utrdba, ki zagotavlja funkcionalnost, podobno ciklom foreach v nekaterih drugih jezikih, avto ključno besedo, nove kontejnerske razrede, učinkovitejšo podporo za povezave in sezname za inicializacijo nizov in vrtincev.

  Sorodne publikacije